Vydání mireny,těhotenství, věk

5
6.7.23 23:00

Vyndání mireny,těhotenství, věk

Ahoj všem.

Příspěvek upraven 15.10.23 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
6.7.23 23:43

Já mám kámošku, s bývalým má 2 syny, kteří už jsou dospělí a pak si našla muže, který ještě dítě neměl a tak se pustili v jejich 39 letech,,do prace". 3× potrat a podstupovali ivf, nakonec snad otěhotněla normálně, ale byla hodně psychicky i fyzicky vyčerpaná a od té doby se to asi nezměnilo. Už je spíš jak babička než jako matka, a to byla před otěhotněním docela fit a mladistva. Ale nemá žádné hlídání, holka je na ní úplně závislá, muž stále v práci a stále říká, jak už se na to vůbec necítí, a to další dítě chtěla. :nevim: no na druhou stranu mám tetku, ta porodila po 40 a umrel ji manžel, takže na dítě je sama, je to už asi 10 let, je to náročný, ale zvládá to líp než ta moje kámoška a to je single. Na druhou stranu ta teta měla občas aspoň hlídání a asi neměla tak náročný dítě. Chce to zvážit všechny plusy a mínusy, zároveň si uvědomit, že až dítěti bude 20, vy půjdete pomalu do důchodu. Já mám taky starší rodiče a je to příšerný, vůbec si nerozumíme a štve mě to. Když vidím třeba moji mámu v Kauflandu s vozíkem tak je jak ty starší babky kvůli kterým chodím nerada nakupovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.7.23 06:30
@xxprincesscz píše:
Já mám kámošku, s bývalým má 2 syny, kteří už jsou dospělí a pak si našla muže, který ještě dítě neměl a tak se pustili v jejich 39 letech,,do prace". 3× potrat a podstupovali ivf, nakonec snad otěhotněla normálně, ale byla hodně psychicky i fyzicky vyčerpaná a od té doby se to asi nezměnilo. Už je spíš jak babička než jako matka, a to byla před otěhotněním docela fit a mladistva. Ale nemá žádné hlídání, holka je na ní úplně závislá, muž stále v práci a stále říká, jak už se na to vůbec necítí, a to další dítě chtěla. :nevim: no na druhou stranu mám tetku, ta porodila po 40 a umrel ji manžel, takže na dítě je sama, je to už asi 10 let, je to náročný, ale zvládá to líp než ta moje kámoška a to je single. Na druhou stranu ta teta měla občas aspoň hlídání a asi neměla tak náročný dítě. Chce to zvážit všechny plusy a mínusy, zároveň si uvědomit, že až dítěti bude 20, vy půjdete pomalu do důchodu. Já mám taky starší rodiče a je to příšerný, vůbec si nerozumíme a štve mě to. Když vidím třeba moji mámu v Kauflandu s vozíkem tak je jak ty starší babky kvůli kterým chodím nerada nakupovat. :mrgreen:

No to je skoro hororový scénář :roll: :D
To, že dítěti bude 20 a já bych šla do důchodu, to asi neřeším, už to bude dospělý jedinec.
Co se hlídání týká, tak jsme zajištěni ale zase jsme naopak natolik akční, že bychom toho špunta tahali všude s sebou. Přijde mi Dneska všechno mnohem dostupnější a jednodušší, než před 20 lety. A já doufám, že když teď vypadám na 27 (tvrdí okolí, asi milosrdná lež :)), tak bych mohla jako vypadat „dobre“ i v těch 60 :lol:
Ach joooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.7.23 07:30
@lektin878 píše:
Ahoj všem.
Bude mi 39 a mám mirenu (druhou) zavedenou 3 měsíce… Avšak biologické hodiny bijí na poplach a s mým manželem začínáme reálné uvažovat o mimču (spolu dítě nemáme, přesto, že máme již oba děti z předchozích vztahů). Sociálně jsme zajištěni velmi dobře. Ovšem vyvstávají otázky tipu - nejsme moc staří? Co okolí (na to ale kašleme a okolí nás naopak podporuje, protože tak zamilovaní lidé jako my, si přece zaslouží nechat něco po sobě :))) ) Manžel uvažuje tak racionálně, že se spíše bojí o mě a případně o to malé (vzhledem k věku), ale přitom se miminku nebrání. Máte/měl jste to také někdo tak? Nebudu za blázna, že chci vyndat tělísko po 3 měsících??? :D Mele se mi v hlavě tisíc myšlenek/otázek, ze nevím, jestli jsem vše napsala 8o, ale ta touha, ta je prostě silnější, než cokoliv jiného.
Díky za případné odpovědi :)

Ne. Když jsem se rozhodla pro Mirenu, byli to i zároveň rozhodnutí už žádné děti. Ale mně není 39. S dětmi vlastními i nevlastními bych šla do společného dítěte tak ve 30. To bych byla ještě plna sil a ideálů. Na prahu 40 ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.7.23 07:32
@lektin878 píše:
To, že dítěti bude 20 a já bych šla do důchodu, to asi neřeším, už to bude dospělý jedinec.
Co se hlídání týká, tak jsme zajištěni ale zase jsme naopak natolik akční, že bychom toho špunta tahali všude s sebou. Přijde mi Dneska všechno mnohem dostupnější a jednodušší, než před 20 lety. A já doufám, že když teď vypadám na 27 (tvrdí okolí, asi milosrdná lež :)), tak bych mohla jako vypadat „dobre“ i v těch 60 :lol:
Ach joooo

Možná vypadáš na 27, ale tělu je 39. Není to ještě tak strašné, ale těhotná ještě nejsi. Může to trvat třeba 2 roky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
7.7.23 07:48
@lektin878 píše:
Ach joooo

Dospělý jedinec to bude, ale byla by škoda mít třeba mezigeneracni neshody. No z odpovědi cítím, že o dítě fakt stojíte, ale myslete i na to zdraví no. Hlavně už spíš budete mít věk na to si užívat život v klidu a vnoučata, takhle fakt budete mít starostí nad hlavu ještě po 50. Naši mají jesté bráchu, je mu 17, a řešit v 60 letech puberťáka je šílený.
Spíš jestli se vám neozvaly ty poslední hodiny před menopauzou, má to hodně žen, co jsem vypozorovala. Něco jako poslední šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí