Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte prosím někdo zkušenost s vyhledáním ztraceného telefonu pomocí GPS nebo něčeho podobného co by lokalizovalo kde se momentálně telefon nachází?už jsem bezradná,telefon je vyplý,ale prý by to nějak podle IMEI mělo jít,ale operátor moc vstřícný není.poraďte prosím.děkuji
tak já akorád mám zkušenost,když synovi ukradli ve škole mobil(měl ho asi týden)
,tak jsem musela na policii i s krabicí od mobilu a oni ho komplet zablokovali,nic jiného se nedalo dělat
.Ale aspon jsem měla dobrý pocit,že už si z něj nikdo nezavolá a že je dotyčnému k ničemu
.Ale snad když ho někdo použije,tak ho nějak najdou se teda domnívám,ale to bych kecala.Mojí kamarádce přinesl manžel domů telefon,někdo mu ho prodal v baru,že neměl na zaplacení a asi za 14 dní jí ho blokli a už nefungoval,ani když vyměníš kartu.
Bloknout se myslím dá v jediném případě - že z něj ještě nevytáhli původní SIM kartu (nejsem si jistý). Jinak lokalizace funguje pouze v zapnutém režimu, myslím přes GPRS (a to levnější telefony nemají - nenapsalas, jaký to byl telefon).
Jura007 píše:
Bloknout se myslím dá v jediném případě - že z něj ještě nevytáhli původní SIM kartu (nejsem si jistý). Jinak lokalizace funguje pouze v zapnutém režimu, myslím přes GPRS (a to levnější telefony nemají - nenapsalas, jaký to byl telefon).
Mám bohaté zkušenosti
Vždycky jsem vzala krabici na policii, na krabici bylo IMEI, sepsal se protokol a mobil mi podle toho vyhledali..Stojí to tuším 500,–, ale to bych kecala, já to dělala přes známého.Ale hlavně se obávám, že to tam moc neřeší.Tohle je služba pro vyhledávání pohřešovaných,hledaných atd., takže na nějaké ukradené tel.víceméně pečou..Respektive na ty už čas nebejvá, ale je možný,že budeš mít štěstí..
Jo a funguje to tak, že „nový majitel“ si do něj dá svojí simku a oni zjistí číslo té simky a podle toho potom dohledávají..
no tak my máme zkušenost teď v opačném směru-synovec našel mobil v autobuse, bylo vidět, že je to trošku nějaký lepší mobil a chtěl si ho samozřejmě tele nechat-já jsem mu říkala zrovna, ať to jde vrátit. No po nějaké době ho právě přes to GPS vyledali a volali mu policajti, tak řekl teda že ho má, musel ho donést na policajty a zaplatil pokutu 300,–. Dobře mu tak a ségře taky, že ho k tomu nedokopali zrovna.
Brusek - to měl synovec ještě štěstí, ten týpek co vzal telefon mě, toho trestně stíhali..
Moje kamarádka byla u nás na kafi a volali jí policajti,že si pro něj jedou kde je.Její manžel ho koupil od známého.
tak on ho neukradl, našel ho v autobuse. Je mu 18. No ale to ho neomlouvá a vrátit ho měl. Prý co s ním jako měl dělat-jsem mu říkala, že buď ho dát řidiči (na to měl debilní výmluvu, že by si ho nechal on)nebo ho dát na policajty, že jemu by se taky nelíbilo, kdyby takhle ztratil mobil a někdo si ho nechal. Jenže oni jsou takoví…pro korunu by si nechali koleno vrtat…ale v tomto prostě nemůžou děcka podporovat. No vytrestali se sami.Šak jsem mu k tomu taky řekla svoje.Ale podstata je v tom, že to teda určitě nějak funguje tohle vyhledávání.
Brusek píše:
tak on ho neukradl, našel ho v autobuse. Je mu 18. No ale to ho neomlouvá a vrátit ho měl. Prý co s ním jako měl dělat-jsem mu říkala, že buď ho dát řidiči (na to měl debilní výmluvu, že by si ho nechal on)nebo ho dát na policajty, že jemu by se taky nelíbilo, kdyby takhle ztratil mobil a někdo si ho nechal. Jenže oni jsou takoví…pro korunu by si nechali koleno vrtat…ale v tomto prostě nemůžou děcka podporovat. No vytrestali se sami.Šak jsem mu k tomu taky řekla svoje.Ale podstata je v tom, že to teda určitě nějak funguje tohle vyhledávání.
dle meho funguje ale u tech drazsich.jinak by zastavarny nebyli plne kradenych telefonu.Kamaradka v jedne zastavarne nasla svuj ukradeny telefon den potom co ji ho ukradli.Ale cirou nahodou a to sla na policajty zrovna a ta zastavarna byla od tech policajtu 100metru.
![]()
jj-to už jsem psala v tom první příspěvku, že to byl očividně nějaký lepší model. Ale mamka dostala nějaký Samsung od operátora za 1,– a už tam něco podobného měl taky. Ale ne teda vyloženě GPS-byla tam nějaká funkce, že jsem jí tam nastavila číslo na někoho blízkého a kdyby jí někdo ten telefon ukradl a dal si tam svou simku, tak na to nastavené číslo přijde nějaká informace
V červenci mi ukradl nějaký milý pán s malým dítětem tel., oznámila jsem to na policajtech, ti podle IMEI ho zkoušeli hledat.
Celá věc funguje tak, že tel ti dohledají pouze v případě, že do něj někdo vloží registrovanou SIM, tzn. paušální.
Já to tak nechala hledat měsíc, bez výsledku, pak zašla na policajty a oni bloknou telefon. Pak ho pán zloděj může použít jen jako hračku
Jednalo se o Vodafone 547i,nevím jestli tam bude mít nějakou funkci jak by se dal zaměřit.nebyl nijak drahý,ale i tak mě to mrzí a je mi malé líto.jasně,byla to je jí chyba,ale už se to stalo a o to víc si snad dá příště pozor.měla ho nový od Ježíška.je ji teprve 8,tak se ji těžce vysvětluje,že ona když v létě našla telefon,tak ho musela poctivě vrátit a teď to někdo neudělal a nechal si ho.