Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:Žena má zastoupení hned dvě. Soudkyni a sociálku. A zejména sociálka je právně zpravidla tak na výši, že předčí lecjakého právníka, který by si nikdy nedovolil říct takovou právní kravinu. Cituji ze středečního soudu vyjádření opatrovníka: „Oba rodiče mají podmínky pro výchovu, oba mají zájem, oba mají k dítěti citový vztah a dítě k nim, takže navrhuji svěřit dítě matce a otci upravit styk a stanovit výživné.“
Opravdu o tom mnoho nevíš, tak se nehádej. Žena nepotřebuje drahé právníky, stačí že je matka. A zrovna si tím procházím, u mě to naštěstí bylo levnější, ale původní cenové nabídky odradí tak 9 z deseti otců.
@canaglia to je masakr. V podstatě první část věty může znít všemožně, a stejně konec bude stejný, klasický. ![]()
@jdukolem píše:
@Majk.w
proč chceš jen dceru a syna ne? proč chceš oddělit sourozence? proč chceš právě holčičku, když mužský vzor bude potřebovat právě ten syn a holčička tu mámu - řešit intimity typu první menstruace atd… nechápu nerozumím proč otec - když už nechce OBĚ DĚTI… doufám, že už jen z tohoto důvodu u soudu neuspěješ - děti nejsou věci které lze po rozvodu rozdělit napůl - ty televizi a já satelit… ty syna já dceru… no co toto je za zvrhlé myšlení? Tak bud je chceš oba a nebo teda je nech spolu ne
Bral bych rad obe deti, ale to mi asi neprojde bejvala se bude zuby nehty branit… Klidne bych je oba rad mel…
@andelka83 píše:
@canaglia to je masakr. V podstatě první část věty může znít všemožně, a stejně konec bude stejný, klasický.
V ten moment mi došlo, proč ostraha tak detailně kontroluje lidi a zavazadla, zda někdo nemá zbraň…
Ještě uvidíme, jak se k tomu postaví soudkyně. Spíš sázím na to, že to udělá, jak řekla OSPODbába. A to otec pečuje 2,5 dne v týdnu.
@Majk.w píše:
Bral bych rad obe deti, ale to mi asi neprojde bejvala se bude zuby nehty branit… Klidne bych je oba rad mel…
A to je ta připosranost - pokud si myslíš, že je lepší, aby byly obě děti u tebe, tak proč to nenavrhuješ? Soudy dost často pálí rozsudky někam mezi požadavky rodičů. Takže pokud navrhneš obě děti do tvé péče, máš o něco větší šanci dosáhnout toho, co chceš.
@jdukolem píše:
mě to přijde jako zločin.. jsou to sourozenci měli by mít vazbu, vztah..
Me prijdou naschvaly moji bejvaly jako zlocin, drtiva vetsina zenskych dela s detma potom naschvaly. A ja s ni mam jednat fer? Me uz tohle zensky uvazovany docela se/re
@Majk.w píše:
v tomto případě buď obě do střídavky, nebo žádné. Netrhala bych je. Pokus se s matkou nějak rozumně domluvit. Ale chtít do péče předškolkovou holčičku..jako matka bych tě
Už jen za ten nápad. a pak by bylo horší i přesvědčování ke střídavce.
@canaglia píše:
A to je ta připosranost - pokud si myslíš, že je lepší, aby byly obě děti u tebe, tak proč to nenavrhuješ? Soudy dost často pálí rozsudky někam mezi požadavky rodičů. Takže pokud navrhneš obě děti do tvé péče, máš o něco větší šanci dosáhnout toho, co chceš.
To neni priposranost… To je o tom, ze je mi jasny, ze v cr jsou sami soudkyne zadni soudci ohledne sverovani deti do pece… Tzn tvrdy nadrzovani matkam a svereni vzdycky do pece jim a oskubani otce… To je ceska realita…
@andelka83 píše:
v tomto případě buď obě do střídavky, nebo žádné. Netrhala bych je. Pokus se s matkou nějak rozumně domluvit. Ale chtít do péče předškolkovou holčičku..jako matka bych těUž jen za ten nápad. a pak by bylo horší i přesvědčování ke střídavce.
Rozumne… Tohle slovo ona nikdy neslysela… Jinak po dobrym jsem to s ni domluvit zkousel mockrat…
@andelka83 píše:
v tomto případě buď obě do střídavky, nebo žádné. Netrhala bych je. Pokus se s matkou nějak rozumně domluvit. Ale chtít do péče předškolkovou holčičku..jako matka bych těUž jen za ten nápad. a pak by bylo horší i přesvědčování ke střídavce.
Ono je to o tom, ze dcera me mela vzdycky radsi nez ji, a to plyne z toho ze byvala ma radsi mladsiho syna a dceru moc nemusi prave… Takze to delam hlavne kvuli ni…
@Majk.w pokud by můj ex pronesl podobný nápad, rozumná bych taky nebyla.
Proč odmítá změnit péči? Kvůli věku malé? Je s ní ještě na RD? Mediaci jste zkoušeli?
Jinak chápu, taky mám partnera s ekterým je těžká domluva. Mně nedělalo velký problém ustoupit, resp. pochopit proč chce to co chce a uznat že to není úplně od věci. Ale v jiných věcech taky domluva zatím nulová.
@andelka83 píše:
@Majk.w pokud by můj ex pronesl podobný nápad, rozumná bych taky nebyla.
Proč odmítá změnit péči? Kvůli věku malé? Je s ní ještě na RD? Mediaci jste zkoušeli?
Jinak chápu, taky mám partnera s ekterým je těžká domluva. Mně nedělalo velký problém ustoupit, resp. pochopit proč chce to co chce a uznat že to není úplně od věci. Ale v jiných věcech taky domluva zatím nulová.
Dokud jsem ji nedokopal na socialku, tak mi ani na kazdej druhej vikend deti davat nechtela… S ni domluvani neni mozna po dobrym…
@Majk.w píše:
To neni priposranost… To je o tom, ze je mi jasny, ze v cr jsou sami soudkyne zadni soudci ohledne sverovani deti do pece… Tzn tvrdy nadrzovani matkam a svereni vzdycky do pece jim a oskubani otce… To je ceska realita…
Je to připosranost - prostě nejsi ochoten čelit nadržování matkám. Vzdáváš to předem jen proto, že protivník má silnější tankovou armádu. No tak bych na to šel s letectvem, když mám jen jeden tank… Ženám nadržují i soudci - oni chrání gentlemansky slabší pohlaví.
@Majk.w to mě mrzí. Nicméně i přesto, žádat svěření pouze jednoho dítěte, navíc toho mladšího a ještě jiného pohlaví, není vůbec dobrý nápad v této situaci. Řešila bych zásadně oba najednou, minimálně víkendy a k tomu nějaké dny v týdnu.
@andelka83 píše:
@Majk.w to mě mrzí. Nicméně i přesto, žádat svěření pouze jednoho dítěte, navíc toho mladšího a ještě jiného pohlaví, není vůbec dobrý nápad v této situaci. Řešila bych zásadně oba najednou, minimálně víkendy a k tomu nějaké dny v týdnu.
ok, dobře, dík za radu ![]()