Vyhrožuje mi střídavou péči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80250
22.9.16 18:25
@andelka83 píše:
Mnoho věcí, ale to jsou subjektivní záležitosti, kterým stejně nepřikládáš význam, a asi bys to ani nepochopil.

Ale v tomto případě musí jít subjektivní pocity naprosto mimo, je třeba rozhodovat racionálně. Řídit se pouze tím, co je nejlepší pro dítě - a musím přiznat že si pořád myslím, že péče obou rodičů je pro dítě nenahraditelná. Protože ta snaha matek dítě mít jenom pro sebe a odvolávat se právě na to - já jsem se obětovala, já jsem ho nosila, já jsem ho porodila, já jsem mu obětovala čas zdraví a kdovícoještě při péči a kojení - mi zní naprosto šíleně - nejde o to dítě, ale o to já já já. A nezlob se, tady já cítím zase to dupání si nožičkou a já chci aby to bylo tak a nejinak. Prostě a jednoduše, jestliže chlap opravdu má zájem o střídavou péči, pak by měla být matka tím prvním, kdo na to v zájmu dítěte přistoupí. Oni ti, kteří o to skutečně zájem nemají, brzy odpadnou a je po starostech. Ale proč to brát vždycky jen jako útok na ženu? On má prostě právo na tu výchovu a nevidím důvod, proč by to právo neměl uplatnit. Pr o tože at to beru z které chci strany - pokud se rozvádí žena, protože jí ten chlap at tak nebo tak podle jejího názoru) ubližoval, proč ona za to trestá dítě tím, že mu upře otce? Ba ne, ona trestá toho otce tím, že mu upře to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.9.16 18:26
@OlgojChorchoj píše:
Tak to je ukázková demagogie. „Obvykle otcové žádají střídavku…“, „…kopou kolem sebe“. Je to pochopitelně trapná lež. Já zajistil vše, od školky pro malého, školku pro dcerku, v práci potvrzený homeoffice pro týdny, kdy by byly děti u mě. Exmanželka, její právnička a soudkyně se „smály“, jak se ten pitomeček snažil, protože „Je to daleko na střídavku“. Od začátku bylo jasno, vůbec nikdo ani nezjišťoval, jakej jsem táta. Normálně bych s ex vycházel, nešlo vůbec o ní, ale o naše děti. Ano, naše, přestože si spousta žen myslí, že jsou jen její. A takových otců je kolem mě spousty. Jenže většině z nich se může nechat o střídavce jenom zdát.

Demagogie? V okolí mám hned dva případy. Dokonce mi to řekl i sám chlap: Odešla ode mě, tak tímhle ji zasáhnu na citlivém místě. Nemyslel to vážně, chtěl dělat problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
22.9.16 18:29
@Joannka1 píše:
Demagogie? V okolí mám hned dva případy. Dokonce mi to řekl i sám chlap: Odešla ode mě, tak tímhle ji zasáhnu na citlivém místě. Nemyslel to vážně, chtěl dělat problémy…

Pokud to ve vysledku bude prinosem pro to dite, tak at to klidne udela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
22.9.16 18:33
@j.a.n.i1 píše:
@andelka83 Uprimne, pokud na tom vydela dite, tak je mi uplne jedno, ze to bude pro matku za trest.

Přesně tak. Copak ta matka to dítě vlastní? hernajs budou mu třeba tři roky a děcko půjde do školky, anebo i dřív. Copak to dítě má být její celý život? to se ti zdá být zdravý vztah, aby matka na dítěti visela jako na záchranné brzdě? To je to nejhorší, co může dítě potkat. Protože ono je dítě a potřebuje naopak, aby ono mělo opor u, aby ono mělo útočiště a ne naopak. Aby se matka opírala o děti, to snad leda ve stáří.
A nezlob se na mne, @andelka83, ale trestat chlapa za to, že zkrátka většina z nich myslí jako chlap a nimrat se v pocitech a citečkách manželek na mateřské a co ona myslí a co si ona představuje a co ona - to je prostě síla. A víš co? V podstatě žádný chlap nežene ženu k roz vodu za to, že ona je taková pořád jen city a blbne a já jsem racionální a řeším problémy. Takže oč jde? má ona právo ho za to potrestat tím, že mu upře ty děti? nemá, a je to vážně lumpárna v tomhle stá tě, že se děti mnohem víc dávají matkám. Sama říkáš - když se dva rozvádějí slušně a rozumně - jenže ony většinou právě ženy ve chvíli, kdy jde o styk s dětmi a jejich výchovu přestávají jednat slušně a rozumně a kopou kolem sebe, že já já já přesně jak jsi to tu uvedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.9.16 18:41
@j.a.n.i1 píše:
Pokud to ve vysledku bude prinosem pro to dite, tak at to klidne udela…

Pro dítě to mělo přínos takový - že otec se na ně opravdu vykašlal a jen měl kecy. Následně na něj ani neplatil a od té doby (3 roky o ně neprojevil jediný náznak zájmu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.9.16 18:44
@j.a.n.i1 píše:
@andelka83 Uprimne, pokud na tom vydela dite, tak je mi uplne jedno, ze to bude pro matku za trest.
@andelka83 píše:
@PetrVesely obávám se že nepochopis, z toho co jsi doteď napsal. Protože o tom to je. Kdyby chlapi neuznávali jen racionální věci, ale i to jak vnímá žena, nejen že by mnohdy k žádnému rozchodu nedošlo, ale taky by se nechovali tak, ze ženu svými nároky akorát naštvou, zklamou a znejistí.
Já jsem pro, aby muži podporovali a uznávali roli ženy matky a její zásluhy, o to spíš jim žena bude věřit a nebude za každým požadavkem vidět snahu jí ublížit a tu roli popřít.
Ve chvíli kdy mi chlap řekl že chce střídavou protože na ni má nárok, bez ohledu na věk a potřeby dětí nebo na moji mateřskou psychiku, pro mě přestal být rovným partnerem. Mam k němu odstup a očekávám zradu a kopance. Z principu. Protože vidím co má v hlavě. A už mu prostě nevěřím. Ačkoli společnou péči máme dohodou a na střídavé u staršího jsme se taky dohodli, rezim střídání jsem vymyslela já.

Mícháš dvě naprosto odlišní věci.

„Já jsem pro, aby muži podporovali a uznávali roli ženy matky a její zásluhy“ - tak to já jsem pro taky a na 100%, ale jakou to má spojitost s tím, jaký režim budou mít po rozchodu rodičů děti?

Nevysvětlila jsi vůbec „Co ženu na tom, že má otec zájem se věnovat dětem, může zranit a vyděsit?“ Píšeš o to, že má uznávat roli matky a její zásluhy a to v souvislosti s pozadavkem na střídavou péči má vypadat jak konkrétně to uznávání role matky a její zásluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.9.16 18:45
@Joannka1 píše:
Pro dítě to mělo přínos takový - že otec se na ně opravdu vykašlal a jen měl kecy. Následně na něj ani neplatil a od té doby (3 roky o ně neprojevil jediný náznak zájmu).

Otec žádal střídavou péči, dostal ji a pak neprojevil zájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
22.9.16 18:46
@j.a.n.i1 píše:

to je taky fakt. Nicméně málokdy v takovém případě na tom dítě fakt vydělá, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.9.16 18:47
@inkakřivák píše:
Ale v tomto případě musí jít subjektivní pocity naprosto mimo, je třeba rozhodovat racionálně. Řídit se pouze tím, co je nejlepší pro dítě - a musím přiznat že si pořád myslím, že péče obou rodičů je pro dítě nenahraditelná. Protože ta snaha matek dítě mít jenom pro sebe a odvolávat se právě na to - já jsem se obětovala, já jsem ho nosila, já jsem ho porodila, já jsem mu obětovala čas zdraví a kdovícoještě při péči a kojení - mi zní naprosto šíleně - nejde o to dítě, ale o to já já já. A nezlob se, tady já cítím zase to dupání si nožičkou a já chci aby to bylo tak a nejinak. Prostě a jednoduše, jestliže chlap opravdu má zájem o střídavou péči, pak by měla být matka tím prvním, kdo na to v zájmu dítěte přistoupí. Oni ti, kteří o to skutečně zájem nemají, brzy odpadnou a je po starostech. Ale proč to brát vždycky jen jako útok na ženu? On má prostě právo na tu výchovu a nevidím důvod, proč by to právo neměl uplatnit. Pr o tože at to beru z které chci strany - pokud se rozvádí žena, protože jí ten chlap at tak nebo tak podle jejího názoru) ubližoval, proč ona za to trestá dítě tím, že mu upře otce? Ba ne, ona trestá toho otce tím, že mu upře to dítě.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
22.9.16 18:47

@PetrVesely Ty rýpale jeden. On uzná její roli matky v tom, že zapomene na střídavku a dítě bude vídat jednou za dva týdny na čtyři hodiny odpoledne, protože matka je v životě dítěte nenahraditelná. Vždyt ho devět měsíců nosila, kojila, obetovala mu svůj život, přátele, čas a zdraví. To nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.9.16 18:48
@andelka83 píše:
to je taky fakt. Nicméně málokdy v takovém případě na tom dítě fakt vydělá, spíš naopak.

Co se uděje je ve střídavé péči, že na tom, že dítě je v kontaktu s otcem i matkou nevydělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
22.9.16 18:48

@Joannka1 Takze evidentne k zadne stridave peci nedoslo, tak oc jde? Naopak u spouszy normalnich otcu by k jejicj vztahu prospela… Kdyz normalni clovek vi, ze neco musi, tak to delat bude, pokud muze, tak pokud se mu to zrovna uplne nehodi, tak se na to rad vykasle. A rekneme si to upromne, i u pece o deti je spousza cinnosti, ktere me fakt nebavi a udelam je protoze musim, pokud bude nekdo, kdo je bude delat misto me, tak se na ne taky vykaslu a budu delat jen to prijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.9.16 18:52
@PetrVesely píše:
Otec žádal střídavou péči, dostal ji a pak neprojevil zájem?

Jo, dosáhl na ni. Pak si řekl, že žena už má nejspíš dost nervy v háji a že by se o to dítě opravdu MUSEL starat. Dopadlo to bohužel takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.9.16 18:53
@Joannka1 píše:
Jo, dosáhl na ni. Pak si řekl, že žena už má nejspíš dost nervy v háji a že by se o to dítě opravdu MUSEL starat. Dopadlo to bohužel takto…

Nerozumím tomu „Jo, dosáhl na ni“ co to znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.9.16 18:55
@j.a.n.i1 píše:
@Joannka1 Takze evidentne k zadne stridave peci nedoslo, tak oc jde? Naopak u spouszy normalnich otcu by k jejicj vztahu prospela… Kdyz normalni clovek vi, ze neco musi, tak to delat bude, pokud muze, tak pokud se mu to zrovna uplne nehodi, tak se na to rad vykasle. A rekneme si to upromne, i u pece o deti je spousza cinnosti, ktere me fakt nebavi a udelam je protoze musim, pokud bude nekdo, kdo je bude delat misto me, tak se na ne taky vykaslu a budu delat jen to prijemne.

Ale on tu střídavku dostal. Pak se na dítě vykašlal. Teď jsem to psala o minutu dříve. Ae je jasné, že je tohle jeden případ. Jen mě nakrklo, jak tady muž mluvil o tom - že je to všeobecně demagogie. Ne vždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí