Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dekuji vsem za reakce. Jake jine znacky, auta byste doporucili? ![]()
Budu kupovat fabii ci Kamiqa ale sedela jsem v obou a nevidim velikostne rozdil v interieru. Ale nad 150tis bych nesla, a kdyz uz nad 100tis tak za mnohem mene penez:/ tohle je prestrel
Zaplať si technika, ať to auto s tebou projede. Na názory mámin z diskuze nedávej. Auto nikdy neviděly, ale ví, že je to s ním špatné…
Já mám na desetileté Toyotě nájezd 98tis kilometrů, byla nová, ta šlape jak hodinky…druhou jsme kupovali s nájezdem 170 za 190tis…jak máme více aut, tak máme nájezdy okolo 10tis za rok na každém autě…takže to je fakt nějaké firemní hodně používané auto, že má takový nájezd za 4 roky…manžel prodával oktávku po 15letech s nájezdem 450tis už sběrateli…
Zalezi k comu to chces, aku to ma motorizaciu, vybavu… Ak chodis kazdy weekend zavodit s konmi a chces za tym tahat prives s 2 zivymi konmi tak to asi nieje idelane auto, ak to chces na sobotny nakup tak preco nie… Ak chces prve auto na ‚obuchanie‘ tak by som si kupil nieco lacnejsie na co ti staci kladivo a srobovak.
K najazdom, bezne mame auta ktore maju cez 200, 300 tisic km, ani 500 tisic km nieje vynimka a uplne v pohode jazdia, ALE mali sme ich uz ako nove, pravidelny servis, chovame sa k tomu autu slusne…
Zalezi kto v tom jazdil. Pri takomto najazde by som ocakaval ze mi majitel o tom vela povie, pretoze v tom aute stravil dost casu, zrejme ho potreboval takze bude mat perfektne vyplnenu servisnu knizku…
@lenka hostalgová píše: Více
Asi tak.. Je lepší auto z roku 2022 se 180tisíci a nebo auto z roku 2000 s 50000km??? Hele pokud jde o koupi vozu.. říkám jasně aby jsi to zde vůbec neřešila.. Jak koukám je to tu samý odborník.. Jinak řečeno.. Po republice je hodně lidi co se žíví kontrolou aut.. Mají videa na youtube a na FB.. zde nikomu nevěř.. Pokud nemáš při ruce, v rodině mezi známýmí někoho kdo tomu rozumí, tak si zaplať profíka. a vykašli se na prdlé názory tady na miminu… Nikdo z nich to auto neviděl ale každý přesně ví jaké je…Jedna rada na nájezdu kupodivu dnes až tak moc nezáleží.. Jinak nikde není psané co to je za motorizaci??kdo byl majitel?? Kdo s tím jezdil?? jaký mělo servis?? kolik majitelů… Co se výbavy, havárii, problémů atd týká??? nic, nic, nic…Víme jen typ a rok výroby??? A jak koukám každý, nebo každá přesně ví že to je šrot… nestačím se divit nat tím kolik lidí ma doma věšteckou kouli a umí z ní vyčít naprosto vše..Moje rady… tady se na koupi vozu nikdy neptej… píšou tu bláboly..
@Kriss Tina A problém je škodovka, nebo automat, nebo obojí? Obecně jsou automaty blbuvzdorné, ovšem nevím, jakou kvalitu mají u Škodovek.
No tak to je individuální, každý doporučí něco jiného. My máme Mercedes Viano z roku 2010 (je to držák neskutečný) a 2× Hyundai, všechna auto jsou naprosto bezproblémová krom běžného servisu, největší nájezd co máme je 170 000 km a věřím, že ještě nějaký ten pátek bude jezdit. Servisujeme originálně. Jinak my to už teď máme tak, že nebereme auta od F (Fiaty, Fordy a francouzský
a k tomu už přidáváme i averzi ke skupině VW. Opravdu toto je na každém a každý kupuje dle svých zkušeností.
Pokud potřebuješ obyč auto do rodiny…pro děti, do města a ne za moc peněz a slušný stav a nebo má být i kvalitní a spolehlivé??? On ten výběr je dnes celkem těžký.. Potřebuješ li např rodinný vůz typu combi..Pro kočárek a 2 sedačky?? A máš rozpočet třeba těch 300000kč tak jsou tu i značky jako toyota, renault, peugeot, citroen, opel..je třeba s podivem že opovrhovaný renault není vůbec zlý vůz..Megane IV generace s 1,5 dci..Nebo toyota corolla.. vím já… Nutno vědět co od vozu chci a pak dumat.. Jinak a to asi potvrdí spousta lidí je dnes koncern spíše průměr ale cenově přemrštěný.. Osobně se v rodinných vozech nevyznám.. Kupuji si vozy pro zábavu.. Ale jistě něco najdeš.. Ale nikdy nekupuj vůz na vlastní triko bez prověrky.. Najdi si odborníka co prověřuje vozy.. Ano něco to stojí.. ale chceš mít jistotu.. A hlavně oni dávají dokonce i záruky na své prověrky..
@JancaS84 píše: Více
Tak to by taky nestal 350… ale spis 500…
Hele ja v tom nevidim problem, mechanika s sebou a nechat zkontrolovat. Sama mám velky rocni nájezd, a mohla bych mit jeste mnohem vetsi, holt podnikám s tim, ze jezdím za klienty. Kamarádka dělala finančního poradce a ročně najela 70 tisíc. Žádné šlapání na krk, pravidelne servisovane, jeden řidič, to auto bylo taky prodané tříleté s pomalu 200 tisíci nájezdem a v poradku. Jen to chce ho nekupovat na velké nájezdy uz, ale pro takovy ten normalni rodinný provoz, kdy se najede treba 10-15 tisíc ročně…
Nejlepší vtip teto diskuze je možnost, ze by tim zakladatelka chtěla tahat dva koně. ![]()
Já dělám spíš do spotřební elektroniky, ale posledních pár měsíců trochu strkám rypák i do aut. Škodovka je na každým kroku a tím, že to je nejoblíbenější značka, používaná hlavně ve firmách, má často nejasný původ, stav tachometru, takže a pokud nechcete vylítanou hajtru, u konkurence narazíte na lepší kousky:
https://www.tipcars.com/…4263263.html
https://www.tipcars.com/…7341462.html
Mrkněte i na Seat Arona, což je španělský Kamiq, zasílám info přes SZ.
Este k tomu servisu a podvodom ako Plosky spravne povedal tak tym ze Skodoviek je najviac tak sa proste aj najviac do nich montuju ludia. A to v zlom (stacanie km, fuserina) tak aj v dobrom, ked som na skodovke chcel vymenit vyplne v sedackach, dorobit vyhrievanie vsetkych sedadiel… jasne nic nieje problem (skus si toto najst v originale na inu znacku). Ked som prisiel do servisu ze „nieco“ buchne pri prejazde nerovnosti tak servisak po par metroch (ked som to este ani ja nepocul) hned vedel co treba vyment a na prvy krat to spravne zvladol - zase vsetko toto vdaka tomu ze tych aut je vela a teda sa stretne s viacero roznymi zavadami aj castejsie.
Teraz mam inu znacku a tiez som prisiel do servisu ze nieco vpredu buchne ze to asi nieje v poriadku, mechanik nic nepocul ani ked sme sli cez zeleznicny prejazd - vidi tych aut denne malo a tym sa menej stretava s touto konkretnou zavadou a nema to tak ‚napocuvane‘/‚osahane‘. Nakoniec som musel do najvacsieho servisu v CZ, kde mi na druhy pokus dali ‚nehlucheho‘ mechanika a bolo to za 2 dni spravene (tiez mimochodom cakanie na suciastku - skodovka mala vzdy vsetko skladom dostupne hned… u inej znacky ked sa mi vysype sklo tak na original cakam mesiac).
Ono je to složité - fajn ceny mají Korejci, ale tam jsou brutální ceny náhradních dílů, kdy třeba LED světlo je za 50 litrů, takže se doporučuje dobré havarijko. Japonci (Honda, Toyota) jsou extrémně spolehlivé, ale mnoho dílů neexistuje jako druhovýroba a musíte kupovat originály.
Servisní síť zdaleka není tak hustá jako v případě koncernu (Škodovka, Seat, VW), kdy vám ty značky v závorce opraví skoro v každý vesnici, protože to je rozšířené a co je rozšířené, to je známé a víme o tom hodně.
Asiat může být spolehlivější, ale z cen dílů vás může trefit a rozhodně si servisem nemusí poradit v každé druhé vesnici, i když dnes už stejně většina jezdí do autorizovaných servisů.
@Ploskutáček píše: Více
Mame Suzuki. Levné auto, 4×4, levný servis. Náhradní díly tak průměrně drahé - ma teda jen dva roky, ale uz nám ho stihl někdo nabourat, a oprava vcelku dle očekávání, škodovka by možná vyšla dráž.