Vyplatí se mi jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23864
7.2.13 11:56
@M10 píše:
Dělat cokoliv je většinou lepší než sedět doma na zadku

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
7.2.13 11:56

Jinak k zakladatelce - opravdu zalezi na tom jak na tom financne jste. u prijmu rodiny 30tis je to znat, u 70ti bych se na to asi vybodla.

ale byt tebou dodelam si ridicak, najdu si nejakej rekvalifikacni kurz na neco co te bavi a obihala pohovory s tim ze jsem sice byla dlouho doma, ale ted mam cerstve tohle, tohle a tohle a zavalila bych je kurzama a rekvalifikaci. obavam se, ze jinak te po takovy dobe na nejakou slusnou pozici nevezmou.

• Citovat
  • Upravit
11092
7.2.13 12:02

@anoli30 Že jsou ty Anonymní vždycky takové hrdinky, že? Jak si stojí za svým názorem.

Zakladatelka se neozývá, nicméně mě by třeba zajímalo jaké má vzdělání, co může trhu práce nabídnout. Ale po tolika letech, pokud si aktivně nedoplňovala vzdělání a nemá řidičák, tak bych to vážně brala minimálně jako pomalejší strat a návrat do pracovního života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
7.2.13 12:04

@Trojlístek i kdyby mela VS, tak po tolika letech doma bez nejakyho dalsiho vzdelavani nebo vypomoci nekde jinde, uz ji je to stejne vcelku k nicemu.

spis se musi ohanet tim, co ma ted. fakt idealne ridicak a nejaky kurz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.13 12:06
1. Nevíme, co má zakladatelka za vzdělání, proto praxe jako pomocná síla v kuchyni jí třeba může být úplně nanic.
2. Není to práce na jednu směnu, ale psala, že jde o krátký a dlouhý týden, tedy nejspíš někde v hospodě většinou do 22. hodin - píše, že by se vracela přes les už potmě.
3. Školka je cca do 16 hodin, soukromá možná trochu déle. Nastoupit v hlídání by musel manžel. Pokud dělá náročnou práci s dobrým výdělkem, jak píše zakladatelka, tak by nejspíš musel práci omezit a tudíž by o to méně vydělal.
4. 12 000 Kč hrubýho je cca 9 500 Kč čistýho, mínus 4 000 Kč za soukromou školku = cca 5 500Kč výdělek tazatelky s přeorganizováním celého chodu domácnosti. Pocit seberealizace a sebeuspokojení při této práci a tomto „čistém“ výdělku myslím mít po čase stejně nebude.
5. Tuhle práci bych brala všema deseti, děti už má větší, zbylo by mi celých 9 500 Kč a v našem rozpočtu by to bylo sakra znát, protože můj manžel určitě nevydělává tolik jako zakladatelky.
6. Anonym proto, že jsem znechucená z minulé práce, kde podmínky byly skoro otrocký za minimum peněz, stálo mě to pomalu zdraví, chod rodiny byl v rozkladu, protože jsem byla v práci v podstatě pořád, makala jsem přes 200 hodin měsíčně za 10 000 Kč. Proto jsem alergická na to, když někdo říká: buď vděčný za jakoukoliv práci nebo já bych pracovala třeba zadarmo.
@tterka píše:
To je tohle téma tak intimní, že musíš být anonym? Ono po deseti letech doma s dětmi by opravdu leckdo bral práci i za naprosté minimum, jen aby vypadl ze stereotypu. A hlavně jde i o nějakou praxi. Ono, když je člověk doma tak dlouho, tak těžko může někdo očekávat, že na něj všude čekají za dvacet tisíc s otevřenou náručí :zed: :zed: :zed:
Nehledě na to, že 12 tisíc jako pomocná síla v kuchyni je celkem slušný plat. V některých lokalitách by za to lidi pomalu líbali ruce
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.13 12:08

Zakladatelce bych poradila, ať hledá jiné místo, sebere odvahu udělat si řidičák a popřípadě využije dobrou finanční situaci a fakt, že není nucená chodit do práce a dodělá si nějaké vzdělání nebo rekvalifikaci.
To patří k příspěvku výše.

• Citovat
  • Upravit
23864
7.2.13 12:08
@Trojlístek píše:
@anoli30 Že jsou ty Anonymní vždycky takové hrdinky, že? Jak si stojí za svým názorem.Zakladatelka se neozývá, nicméně mě by třeba zajímalo jaké má vzdělání, co může trhu práce nabídnout. Ale po tolika letech, pokud si aktivně nedoplňovala vzdělání a nemá řidičák, tak bych to vážně brala minimálně jako pomalejší strat a návrat do pracovního života.

Teď jsem si to zrovna říkala jak se to anonymům dobře radí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:16
Já si zase stojím za názorem, že pracovat se člověku má vyplatit a že mu mají být zachovaný podmínky hodné člověku.
@Trojlístek píše:
@anoli30 Že jsou ty Anonymní vždycky takové hrdinky, že? Jak si stojí za svým názorem.Zakladatelka se neozývá, nicméně mě by třeba zajímalo jaké má vzdělání, co může trhu práce nabídnout. Ale po tolika letech, pokud si aktivně nedoplňovala vzdělání a nemá řidičák, tak bych to vážně brala minimálně jako pomalejší strat a návrat do pracovního života.
  • Citovat
  • Upravit
36504
7.2.13 12:30
@anoli30 píše:
Tak já bych se velmi ráda probrala. Budou to dva roky co marně hledám jakoukoli práci na jednosměnný provoz klidně bych šla dělat i za těch 5000, ale nic tu široko daleko není. Tak bych moc ráda věděla jak se takovýhle lidi mají probírat a sehnat alespoň nějakou práci.

Morava, sev. čechy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.2.13 12:32
@Anonymní píše:
Já si zase stojím za názorem, že pracovat se člověku má vyplatit a že mu mají být zachovaný podmínky hodné člověku.

a to má být konkrétně co? U práce pomocné síly v kuchyni by to mělo vypadat jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
7.2.13 12:33
@Burj Chalifa píše:
Morava, sev. čechy?

Podkrkonoší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:36
@KatkaX píše:
a to má být konkrétně co? U práce pomocné síly v kuchyni by to mělo vypadat jak?

Mluvím všeobecně. V mém případě nebyla dodržovaná pauza na oběd, přestávka mezi směnami a vzhledem k počtu odpracovaných a proplacených hodin ani minimální mzda. Tyhle podmínky hodně člověku a né otroku jsem měla na mysli.

• Citovat
  • Upravit
23864
7.2.13 12:36
@Anonymní píše:

Když máš dvě děti a nemáš jim co dát k jídlu tak ti je nějaká důstojnost ukradená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:43
@anoli30 píše:
Když máš dvě děti a nemáš jim co dát k jídlu tak ti je nějaká důstojnost ukradená.

Jenže to není případ zakladatelky. Víš co, tohle je právě to zoufalsví, o kterým píšeš a na který zaměstnavatelé hřeší. Tohle nebyla moje první práce, kde se mnou „vyjebali“. Já vím, že jdu v dnešní době proti proudu s tímhle názorem, ale poslední dny v práci jsem nenáviděla už sama sebe, že tyhle praktiky existujou a já se jich zúčastním.

• Citovat
  • Upravit
36504
7.2.13 12:44

Pracovat je dnes pomalu ostuda? Vážím si každého, kdo pracuje za minimální mzdu, přesto, že by se mu skoro vyplatilo brát dávky ( a zde je něco špatně )nebo být živen partnerem(…). Z dlouhodobého hlediska být nekonečně dlouho doma a mít k tomu zanedbatelnou kvalifikaci je slušně řečeno neprozíravé. Může se stát cokoli a dotyčná se stane jediným živitelem rodiny.Co nabídne na trhu práce, vzdělání, praxi? Těžko. A sociální dovednosti se letitým krněním doma také zrovna neprohloubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat