Výpočet dovolené mezi rodičáky

451
3.8.24 14:27

Výpočet dovolené mezi rodičáky

Dobrý den, nenajde se tu někdo kdo by mi byl schopný vypočítat dovolenou? Už jsem prolezla celý internet, radila se s umělou inteligenci, ale pořád si nejsem jistá kde je pravda :mrgreen:
Aji bych se zeptala v práci na mzdovce, ale nevím jestli mi řeknou po pravde co je výhodné pro mě a nebo pro firmu.
Pořád nechápu jestli je opravdu pravda, že kdybych tento rok byla přesně 60dni na mateřské a zbytek je rodicak, jestli mám nárok na celou dovolenou a nebo jen její část. Mě to totiž vychází, kdybych šla 8 týdnu před porodem přesně 60 pracovních dní na mateřské v tomto roce a další rok by mi taky ještě těch 60 dni nejspíš vycházelo. A kdybych šla 6 týdnu před porodem tak mi to nevyjde. Jenže budu před mateřskou mesic a nebo 1,5mesice na nemocenské, to záleží podle nástupu na MD. Jde mi o to zdá je pro mě lepší jít tento rok až 6 týdnu před porodem na MD a ty dva tydny mít navíc nemocenskou, protože bych stejně měla narok třeba na nějaké minimum dovolené a nebo by mi vznikl narok na větší dovolenou.
Budu moc ráda, jestli ten můj zmatek v hlavě někdo pochopil a poradil mi kde je pravda. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
487
3.8.24 15:07

Já na mateřskou pujdu v druhé polovině listopadu a mám nárok na celou letošní dovolenou, kterou si mám prý vybrat pokud možno ještě letos. Za období na mateřské v příštím roce budu mít také dovolenou, kterou budu vybírat mezi mateřskou a rodičákem. Takhle mi to vysvětlila naše mzdovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
3.8.24 15:26

@Evka156 A to máte v tomto roce něco odpracovane? Já pochopila, že je nutno mít aspoň těch 60 dní a to nejspis pracovnich :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
3.8.24 15:44

@Alca1212 pardon, já jsem nějak přešla máte teď rodičák. Já chodím do práce normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí