Výprask od rodičů a prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106461
24.2.19 10:14
@astoret píše:
Vy delate porad, ze bud se dite musi ztriskat nebo neco dlouho vysvetlovat.. Kazdy, kdo dite neplaca nejede nevychovu, tech moznosti je mnihem vic, prvni rade zacit u sebe a byt fakt dusledni, kolikrat to chovani ditete sluvisi s tim jak je vychovavane, s tim, ze se nedrzi doma mantinely, hednou neco plari, pak ne..

No jo důslednost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.2.19 10:21
@astoret píše:
Vy delate porad, ze bud se dite musi ztriskat nebo neco dlouho vysvetlovat.. Kazdy, kdo dite neplaca nejede nevychovu, tech moznosti je mnihem vic, prvni rade zacit u sebe a byt fakt dusledni, kolikrat to chovani ditete sluvisi s tim jak je vychovavane, s tim, ze se nedrzi doma mantinely, hednou neco plari, pak ne..

právě, jako by to bylo buď a nebo. Žádný dlouhý hodinový kázání dětem nedáváme, ani nevím co bych jim tak dlouho rvala do hlavy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
24.2.19 11:07

A to jsou jen dvě výchovné metody? Řezat nebo hodiny kázat? Zajimave :think: Já vyrostla bez bití i bez hodinovych výčitek… Občas jsem dostala vynadano, to trvalo možná 5 minut, mám tak skvělou maminku, že mi nedělalo problém ji poslechnout, možná taky protože nelpěla na blbostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
24.2.19 11:44
@astoret píše:

Nikdo netvrdí, že jsou jen dva způsoby :roll: . Já umím pěkně zařvat, nebo počítat do 3 ;) . Z 99- ti procent to funguje ;) .

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
24.2.19 13:09
@Alušáček píše:
A to jsou jen dvě výchovné metody? Řezat nebo hodiny kázat? Zajimave :think: Já vyrostla bez bití i bez hodinovych výčitek… Občas jsem dostala vynadano, to trvalo možná 5 minut, mám tak skvělou maminku, že mi nedělalo problém ji poslechnout, možná taky protože nelpěla na blbostech.

Pod to se podepisuji, měla jsem to taky tak.

• Citovat
  • Upravit
11439
24.2.19 22:24
@Alušáček píše:

Přesně, to se mi už otevírá kudla v kapse, když se vždycky najde někdo, kdo řekne, jak je lepší jednu vrazit, než hodinu dělat kázání. Je vidět, že nic jiného nezná, žádný jiný způsob si neumí představit.
Ano, samozřejmě že je důležité s dítětem mluvit a vysvětlit mu problém, copak vy mlátíte děti bez vysvětlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
24.2.19 22:35
@Fjodorka píše:
Přesně, to se mi už otevírá kudla v kapse, když se vždycky najde někdo, kdo řekne, jak je lepší jednu vrazit, než hodinu dělat kázání. Je vidět, že nic jiného nezná, žádný jiný způsob si neumí představit.
Ano, samozřejmě že je důležité s dítětem mluvit a vysvětlit mu problém, copak vy mlátíte děti bez vysvětlení?

Ono je úplně jedno, jestli děti mlátí s vysvětlením nebo bez vysvětlení. Mlácení je hnus v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.2.19 12:26

Já si celý život myslela, že jsem od mamky dostala jen dvě zasloužené facky v pubertě. Nedávno z ní vylezlo, že když byl průšvih, na zadek jsem dostala, rukou. O kamarádku mamka pravidelně lámala vařečky. Já sama jsem spíš křičící typ, ale já jsem celkově hlučná. Vždycky jsem tvrdila, že moje děti na zadek dostávat nebudou. Pak se mi narodil starší syn a zjistila jsem, že takovou trpělivost opravdu nemám. Plácnu rukou, modřiny nemá, ale pořád to beru jako svoje selhání. Na mladšího celkem funguje domlouvání a komunikace, ten dostal na zadek jen jednou v životě. Bylo to loni v létě, hráli si v pokoji s bráchou (tehdy 6 a čerstvé 4), vyčůrali se a vykadili do šuplíku mezi leporela. To jsem teda viděla rudě. :cert:
@Fjodorka mě by ty jiné způsoby zajímaly. Na staršího mi fakt nic neplatí, když se dobře vyspí a nají, tak se zvládneme domluvit, ale skoro nic nejí, takže to nebývá moc často. Pak nekomunikuje, vzteká se kvůli všemu a je jak bubák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106461
25.2.19 12:58
@Tamtama píše:
Já si celý život myslela, že jsem od mamky dostala jen dvě zasloužené facky v pubertě. Nedávno z ní vylezlo, že když byl průšvih, na zadek jsem dostala, rukou. O kamarádku mamka pravidelně lámala vařečky. Já sama jsem spíš křičící typ, ale já jsem celkově hlučná. Vždycky jsem tvrdila, že moje děti na zadek dostávat nebudou. Pak se mi narodil starší syn a zjistila jsem, že takovou trpělivost opravdu nemám. Plácnu rukou, modřiny nemá, ale pořád to beru jako svoje selhání. Na mladšího celkem funguje domlouvání a komunikace, ten dostal na zadek jen jednou v životě. Bylo to loni v létě, hráli si v pokoji s bráchou (tehdy 6 a čerstvé 4), vyčůrali se a vykadili do šuplíku mezi leporela. To jsem teda viděla rudě. :cert:
@Fjodorka mě by ty jiné způsoby zajímaly. Na staršího mi fakt nic neplatí, když se dobře vyspí a nají, tak se zvládneme domluvit, ale skoro nic nejí, takže to nebývá moc často. Pak nekomunikuje, vzteká se kvůli všemu a je jak bubák.

taky by mně to zajímalo ..přítel má takové podivné dítě , že bych to na něm vyzkoušela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.2.19 06:10

@Tamtama tak způsobů a přístupů je hodně, ideální je prostě vybrat si to nejlepší na míru dítěti (které já neznám). My jedeme dost principů z RaBR, obzvlášť si pochvaluji přirozené důsledky chování, došlo mi, že spousta věcí rozčiluje lidi zbytečně a tak nějak ze zvyku, protože vlastně není žádný pořádný důvod je označovat za špatné a nežádoucí. A ty ostatní věci mají přirozené důsledky a mnohem lépe se díky tomu dítěti vysvětluje, proč něco nemá a má dělat a mnohdy je přirozený důsledek trest sám o sobě (nestrkej tu hračku do vody, rozbije se tím - mami, ono to nefunguje! - hm s proč je to mokré? Tak teď nemáš hračku, co k tomu víc říct)
Ten šuplík si od těch hoven uklidili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
26.2.19 08:04
@Fjodorka píše:
@Tamtama tak způsobů a přístupů je hodně, ideální je prostě vybrat si to nejlepší na míru dítěti (které já neznám). My jedeme dost principů z RaBR, obzvlášť si pochvaluji přirozené důsledky chování, došlo mi, že spousta věcí rozčiluje lidi zbytečně a tak nějak ze zvyku, protože vlastně není žádný pořádný důvod je označovat za špatné a nežádoucí. A ty ostatní věci mají přirozené důsledky a mnohem lépe se díky tomu dítěti vysvětluje, proč něco nemá a má dělat a mnohdy je přirozený důsledek trest sám o sobě (nestrkej tu hračku do vody, rozbije se tím - mami, ono to nefunguje! - hm s proč je to mokré? Tak teď nemáš hračku, co k tomu víc říct)
Ten šuplík si od těch hoven uklidili?

Tak některé věci tak vysvětlit nemůžeš, př. Strkání prstů přes plot a najednou cvak a pes má svačinku v podobě prstů; nelítej u té silnice, zajede tě auto…;atd.

• Citovat
  • Upravit
17472
26.2.19 10:14

@Fjodorka samozřejmě že neuklidili, musela jsem já.. :cert: kdybych čekala na ně, tak tam hov.no leží doteď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.2.19 15:52
@Makca87 píše:
Tak některé věci tak vysvětlit nemůžeš, př. Strkání prstů přes plot a najednou cvak a pes má svačinku v podobě prstů; nelítej u té silnice, zajede tě auto…;atd.

Ale můžeš. Já to vysvětlila a dcera to pobrala, nemusela jsem ji fyzicky trestat. Do silnice nechodí proto, protože ví, co se může stát, ne proto, aby nedostala na zadek.
Ono je to i o tom, jak to řekneš. Pokud řekneš, že dítě zajede auto, ono pak do té silnice vběhne a auto ho nepřejede, tak si logicky odvodí, že kecáš a že to není pravda. Jedna blbá formulace (stane se to vs. může se to stát) a úplně to mění komunikaci.

@Tamtama píše:
@Fjodorka samozřejmě že neuklidili, musela jsem já.. :cert: kdybych čekala na ně, tak tam hov.no leží doteď..

Tak jasně, že si pak z toho nic nedělají. Když je to jejich pokoj, tak ať jim to smrdí, pokud ne, tak bych nad nimi prostě stála, dokud to nebude pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
26.2.19 15:58
@Fjodorka píše:
Tak jasně, že si pak z toho nic nedělají. Když je to jejich pokoj, tak ať jim to smrdí, pokud ne, tak bych nad nimi prostě stála, dokud to nebude pryč.

Myslela jsem tvou formulaci, že to napřed zkusí a až pak se poučí. Nikdo nemluví o vysvětlování, či fyzickém trestání.

• Citovat
  • Upravit
11439
26.2.19 19:54
@Makca87 píše:
Myslela jsem tvou formulaci, že to napřed zkusí a až pak se poučí. Nikdo nemluví o vysvětlování, či fyzickém trestání.

Ano, mluvila jsem o přirozených důsledcích chování místo fyzického trestu. Samozřejmě nenechám srazit batole autem, ale vysvětluji a důrazně varuji a důsledně trvám na ruce při přecházení. A když jsme na silnici uviděli přejetého ježka, tak jsem řekla, že ho srazilo a zabilo auto. To bylo asi nad všechno vysvětlování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí