Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní: Také se teď o tohle téma dost zajímám. Kamarádka po vysazení antikoncepce dokonce prodělala falešný přechodChci prášky vysadit, ale trošku strach mám, přece jen to bude pro tělo změna.. na druhou stranu u jiných žen v mém okolí to mělo pozitivní dopad, např. o 100% se jim zlepšil manželský život a to rozhodně stojí za to
![]()
![]()
![]()
@Lentilkaaa34 no mojí ségře řekla, doktorka něco podobnýho když chtěla teď ve 42 vysadit, že by jí to mohlo ten přechod vyvolat, jenže já musela vysadit na doporučení endokrinoložky, prý tak na dva měsíce, ale nevím, jestli se vrátím. No jestli mi to bude dělat tyhle brikule, tak asi jo, protože mě to tak zaskočilo, že jsem byla úplně KO. Nespavost, třes, ale asi to bude jedno s druhým se štítnou.
Ahoj holky, cca před měsícem jsem vysadila HA, protože chceme s přítelem miminko. HA jsem brala 11 let.. Posledních pár dní jsem nafouklá jak balon, pobolívá mě hlava, mám větší chuť na sladké a bolí mě v podbříšku a záda, jak kdybych to měla dostat, ale MS se má dostavit 10.9.2015, tak čekám. Já to přisuzuji k vysazení HA, ale samozřejmě tam trochu té zvědavosti, jestli se zadařilo, je
Ovulaci a plodné dny si nepočítám, necháváme to náhodě. Měly jste podobné příznaky při vysazení HA?
Dobrý den. Rada bych se zeptala, kdo s tim má zkušenosti. V listopadu jsem vysadila antikoncepci. Do června jsem menstruovala ze začátku nepravidelne, pak už pravidelne. A nyní 3 měsíce nic. Byla jsem na injekci vyvolavaci 2×. Po druhé jsem to teprve dostala. Ted už zase nic, ale mam stále hrozne bolesti břicha, když to mam dostat, ale stejne to nedostanu. S přítelem chceme miminko, tak se bojim. Doktor furt ceka, že se mi to furt rovna. Me se to ale nezdá, když už jsem to mela v poho a ted najednou nic.
dekuju kdo mi poradi či me uklidni.
@denis29 co jsem tak pročetla, tak někdo nemenstruuje třeba rok a každý lékař má jiný názor. Jeden řeší vyvolávací injekcí, druhý, že si tělo řekne samo a pokud to nečiní další potíže a gynekologicky je vše v pořádku, tak se čeká. Sama jsem teď po vysazení a dělá to semnou šílený věci. Děti už mám, tak mě tuto starost nemám, ale jinak se cítím nic moc a prý to trvá klidně i půl roku - rok, než se to všechno umoudří.
@lightblue
Me spis desi, že se mi to už srovnalo a po 10 mesicich to teprve takhle blbne. 4.11. Jdu k jinému doktorovi. Tak uvidim. Ale štve me to… miminko chceme
Ahoj holky, ja vysadila antikoncepci po 9 letech pred vic jak rokem a od ty doby jsem normalni menstruaci jeste nemela. Cpala jsem do sebe zas dalsi hormony a jedine po nich se krvaceni dostavilo, ale necitila jsem se dobre. Takze zkousim vsemozny jiny metody jak se nastartovat.
15.10. 2015 - edit. admin - osobní propagace
@Nina27 píše:
Ahoj holky, ja vysadila antikoncepci po 9 letech pred vic jak rokem a od ty doby jsem normalni menstruaci jeste nemela. Cpala jsem do sebe zas dalsi hormony a jedine po nich se krvaceni dostavilo, ale necitila jsem se dobre. Takze zkousim vsemozny jiny metody jak se nastartovat. Kdybyste si chtely pocist tak o tom pisu tady na blogu: http://onazenauvnitr.blogspot.cz
Ráda si přečtu. Přiznám se, že já mám po vysazení problémy taky, ale ne s MS (tedy zatím ťuk ťuk). MS mám teď po třetí od vysazení a skoro na den přesně (28-29), ale je fakt, že hned po vysazení jsem najela na gynex. Ale my blbneme leta tělo hormony, tak to chce všechno čas. Já se teď už hormonů bojím, tak pokud Ti to vyloženě nezpůsobuje zdravotní komplikace, že nemáš normální MS, tak zkus vydržet.
Dik @lightblue! Urcite se nestresuj a ver, ze dalsi MS bude zas presna!
Gynex taky aplikuju. Jako spoustu dalsich veci
Nicmene hodlam zit bez jakychkoli umelych hormonu, protoze s nima je to peklo. Tahle cesta postupnyho, pomalyho dostavani se do prirozenosti pomoci prirodnich a neinvazivnich prostredku je rozhodne ta prava.
Holky, dotaz. Padaly Vám někomu po vysazení vlasy? Mě ne, že by padaly, ale osypala jsem se takovou krupičkou, prostě akné, ale ne, že by to bylo na kůži, ale jakoby pod a hrozně mě svědí hlava a řeším lupy
už nevím, co s tím…
@Peczka tohle bych i přežila, protože to člověk může nějak ovlivňovat, ale co to dělá s mojí psychikou a fyzickým zdravím jsem nečekala. Zkrátka příznaky jak v přechodu
nevím, jak dlouho budu muset čekat, než se to srovná. Někdo uvádí rok a někdo i dýl.
Ahoj vysadila jsem ha, pred mesicem, naposled jsem mela ms 2.10 to mi začala asi 4dny trvala. Ted jsem ms jeste nedostala, muze to byt z vysazeni, těhotná bych byt nemela, dobrala jsem prasky poctive a sex byl pak jen s kondomem. Diky za odpověď, pripadne po jake dobe jit k dr kdyz ms dal neprijde.
@Anonymní píše:
Ahoj vysadila jsem ha, pred mesicem, naposled jsem mela ms 2.10 to mi začala asi 4dny trvala. Ted jsem ms jeste nedostala, muze to byt z vysazeni, těhotná bych byt nemela, dobrala jsem prasky poctive a sex byl pak jen s kondomem. Diky za odpověď, pripadne po jake dobe jit k dr kdyz ms dal neprijde.
Já dostala MS až po půl roku vysazení a jedné vyvolávačce. ![]()
Určitě to možné je, ve spoustě diskuzí holky píšou, že neměly Ms třeba rok a půl. Já bych ale do vyvolávačky nešla, pokud nechceš otěhotnět, je to další hormonální zásah a tělo by se mělo nějak vzpamatovat samo, pokud to jde.
Zajdi si na gyndu. Já tam volala a sestra mi řekla, ať přijdu hned další den, že byh mohla být i těhotná. Dostala jsem vyvolávačku a za 2 týdny ms přišla. Ostatně záleží na tobě, jestli jsi ochotná přijmout pecku hormonů, nebo ne. Mě po dlouhé době bez ms bolel už i podbřišek, asi z té vysoké sliznice, jinak nevím. Však zajdi na gyndu a tam můžete s lékařem probrat vše ![]()