Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je dotaz… Tak když má holka 158 cm, tak jí bude stačit i kluk přes 170. Pokud má sama slečna 178 cm, jako třeba já, tak pohodlnější jí nejspíš bude někdo přes 1,9. Ale to je dost diskutabilní, sama jsem chodila s mužem přes dva metry i se 170 cm.
@Anonymní píše:
Je mi 19 a merim 180, bratrovi je 21 a meri 194 a tata ma 188.
Pripadam si divne, kdyz s nima mluvim, ze furt musim koukat nahoru:(
I Nektery holky jsou vyssi nez ja
Zajimalo by me jestli 180 je dostacujici pro holky a jestli je to v pohode vyska, a jenom muj tata a bratr jsou hodne vysoky
Chtel bych vyrust jeste o 5 centimetru, abych byl v norme oproti tatovi a bratrovi, to by byla idealni vyskaKolik merite a jaka vyska se vam u kluka libi?
Nedalala bych si z toho hlavu, v posteli se to srovna ![]()
@MrsNorris píše:
Výška u chlapů koreluje s kupou dalších pozitivních kvalit, takže ano, mně se také líbí chlapi 180cm+.
Na druhou stranu nejsem bezmozek, tak se to vždy snažím racionálně vyvažovat
Tak to by me zajimalo, ktery kvality to jsou ![]()
Z těch větších třeba korelace mezi výškou a inteligencí. link
@MrsNorris píše:
@bobulka88Z těch větších třeba korelace mezi výškou a inteligencí. link
A cetlas to cely?
Asi jsem moc mala na to, abych tvrdila, ze vyssi lidi jsou chytrejsi.
@bobulka88
Před časem jsem četla dvě nebo tři ze studií, co ten článek cituje, takže mám trochu představu.
@MrsNorris píše:
@bobulka88
Před časem jsem četla dvě nebo tři ze studií, co ten článek cituje, takže mám trochu představu.
Takze precetla sis to, cos mi sem dala? Asi ne.
@bobulka88
Ano. Máš-li zajímavé argumenty na pokec, tak šup sem s nimi, v opačném případě už mě prosím ne-@ ![]()
@MrsNorris vzdyt tam pisou, ze korelace je mala a spis odpovida socioekonomicky situaci a kvalite vyzivy a pravdepodobne neni vazana na geny
Takze to je asi jako tvrzeni, ze belosi jsou chytrejsi nez cernosi.
Aha. Člověk by doufal, že pokud použiji dvakrát slovo korelace a nulakrát slovo kauzalita, téhle debatě se vyhneme.
Nevyjádřila jsem žádný argument na téma čemu korelace „odpovídá“.
Ale když už jsme u toho, argument pro genetický zdroj této korelace existuje taky
@MrsNorris píše:
@bobulka88Z těch větších třeba korelace mezi výškou a inteligencí. link
No z toho bych úplně nevyvozoval, že vyšší lidé jsou inteligentnější. Ale to už je věcí názoru. Takový A. Einstein měřil 175 cm na výšku.
Měřím 170 a těch 180 je pro mě u chlapa ideál. Je to tak akorát, člověk má pocit ochrany a nemusí se až tolik zaklanet a stoupat na špičky ![]()
Pro mě chlap musí být vyšší než já. A já mám 160 cm, takže to není zas tak těžký sehnat vysokýho chlapa. A 180 cm je úplně super výška.
Vlastně nevím o nikom, o kom bych řekla, že je malý. Můj nejmenší chlap měl něco kolem 170 cm. Když jsem si vzala lodičky, tak jsem byla jen o fous menší než on. Nejvyšší chlap měl 198 cm a nejpraktičtější na něm bylo, že mohl sundavat a věšet záclony a měnit žárovky bez židle či štokrdle.
Teď mám muže, který má kolem 185 a je to pro mě super. A to by bylo i kdyby měl těch 180. ![]()
@bobulka88 píše:
Tak ted uz se nedivim…sice debil, ale hlavne, ze vysokej. No pak podle toho ty diskuse tady vypadaji. Ono chlapovi se staci rozhodnout, ze jeste deset centaku vyroste.
takze uz nejenom s nadprumernou vybavou je debil, dokonce i vyska to ovlivnuje ![]()