Výška mateřské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
26.9.16 10:21

@zrcadlo Tak dnes jsem si byla vyřídit tu mateřskou a narok mam, jeste jsem se vesla do te ochrane lhuty :-) akorat my to teda budou vypocitavat z te nove prace a ne z te stare. Tak to jsem zvedava kolik my ji vypocitaji kdyz jsem nemela vlastne ani jednu vyplatu. Ale tak min jak marodny brat snad nebudu :-) hlavni je ze jsem se vesla do te lhuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16279
26.9.16 10:49
@veruada píše:
@zrcadlo Tak dnes jsem si byla vyřídit tu mateřskou a narok mam, jeste jsem se vesla do te ochrane lhuty :-) akorat my to teda budou vypocitavat z te nove prace a ne z te stare. Tak to jsem zvedava kolik my ji vypocitaji kdyz jsem nemela vlastne ani jednu vyplatu. Ale tak min jak marodny brat snad nebudu :-) hlavni je ze jsem se vesla do te lhuty.

Nerada kazím nadšení, ale podle mě se na sociálce spletli. Ochranná lhůta byla tak dlouhá jako poslední zaměstnání (které jestli bylo únor-březen, tedy 2 měsíce, tak ochranná lhůta byla 2 měsíce, tedy bys musela někdy v květnu-červnu nastoupit na mateřskou). Oni pravděpodobně počítali tu maximální ochrannou lhůtu 180 dní, kam by ses vešla, ovšem nevzali v potaz délku trvání posledního zaměstnání, což mohou zjistit až při samotném vyměřování a PPM nakonec mít nebudeš. @j.a.n.i1 se vyzná, možná přidá jiný názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.9.16 11:07

@zrcadlo Souhlasím s vámi. Ochranná lhůta musela končit někdy koncem května. Navíc zakl. tvrdí, že žádnou mzdu neměla, protože byla nemocná. Pak by tedy nemohli ani vypočíst PPM z posledního zaměstnání.

Příspěvek upraven 26.09.16 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.9.16 11:55

@Sojkka Ježiš tak to já si tam raději ještě zajdu a zeptam se znova. Paní koukala i do pc a pry narok mám, že pojisteni mam zaplacené když jsem pracovala ve stare práci 6 let.
Já ji i řikala, ze v nové praci jsem sla marodit a vyhodili me ve zkusebni době ke dni 23.5.
Tak tam radeji zajdu znova, nerada bych byla bez penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.9.16 12:09

@veruada Vy jste ale psala, že jste skončila ve zkušeb. době v březnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.9.16 12:58

@Sojkka Vypoved jsem dostala ke dni 23.5. A tohle taky mi i napsali do papiru na materskou ( posledni pracovni den ) dnes jsem koukala na vypoved, tak jsem to blbě napsala jejda. Ale i tak si tam radeji zajdu. Jsem z toho magor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí