Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ou no potěš koště
v 16 letech fakt není dospělá, navíc je teprve na střední škole… Je naprosto v pořádku, že její matka má starost jestli neotěhotní moc brzy…
Z nazvu diskuze jsem se lekla, ze se s holkou vyspal nejaky starsi strejda. A on 22 lety kluk s 16 ti letou ![]()
Tak ten tehotensky test je asi znamka nedostatecne sexualni vychovy. Takze asi byste mely s dcerou porestit metody ochrany. Vic asi udelat nelze.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale jistě pochopíte
Mám 16ti letou pubertální holku, ona se bohužel zamilovala do mého kolegy(22), který stále studuje. Já si myslela, že jim vztah dlouho nevydrží, ale už jsou spolu měsíc a, když jsem přišla z práce našla jsem doma vzkaz že s ním šla ven. Když jsem šla okolo jejího pokoje cítila jsem trochu zápach tak jsem tam zašla s tím, že ji tam otevřu okno. Jak jsem šla okolo koše všimla jsem si krabičky od těhotenského testu, ale uvnitř krabičky nebyl tak jsem prohledala celý koš a naštěstí negativní. Holky já jsem měla za to že je to rozumná holka. Jak se mám vypořádat s tím že už není panna?
Tak v 16 jsem měla sex, pokoj jsem si uklízela sama a matinka mi nehrabala v odpadáku a nezakládala o tom diskuse…
Zkus ji brát jako dospělou a cti její soukromí, bude vám všem lépe… ![]()
Promluv jí do duše ať nastaví rodidla milionářovi a zabezpečí se tak na celý život
@me57h Tys tu chyběla. Domácí vězení, doprovod ke škole a ze školy. A stejně si může zasouložit na školních záchodcích.
@me57h píše:
Sexuálnímu životu šestnáctileté jde zabránit dost snadno.
To by mě zajímalo jak.
Zakladatelko, nehrab se jí ve věcech, nebo k Tobě ztratí důvěru. Pobavte se spolu o antikoncepci, ale to jste měly udělat už dávno.
@divine woman píše:
@me57h Tys tu chyběla. Domácí vězení, doprovod ke škole a ze školy. A stejně si může zasouložit na školních záchodcích.
nebo s taťkou
@divine woman píše:
Tak přísně ne. Jen nastavit jakýsi řád, večerku. A během covidu samozřejmě nepouštět nikam, když to vládní nařízení ani nedovolují.
@divine woman píše:
Nebuď nechutnej
v tý jejich rodince je možný úplně všechno
@me57h píše:
Tak přísně ne. Jen nastavit jakýsi řád, večerku. A během covidu samozřejmě nepouštět nikam, když to vládní nařízení ani nedovolují.
tys nikdy nešu. kala v zimě v parku opřená o stromek? to vládní nařízení nezakazují
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale jistě pochopíte
Mám 16ti letou pubertální holku, ona se bohužel zamilovala do mého kolegy(22), který stále studuje. Já si myslela, že jim vztah dlouho nevydrží, ale už jsou spolu měsíc a, když jsem přišla z práce našla jsem doma vzkaz že s ním šla ven. Když jsem šla okolo jejího pokoje cítila jsem trochu zápach tak jsem tam zašla s tím, že ji tam otevřu okno. Jak jsem šla okolo koše všimla jsem si krabičky od těhotenského testu, ale uvnitř krabičky nebyl tak jsem prohledala celý koš a naštěstí negativní. Holky já jsem měla za to že je to rozumná holka. Jak se mám vypořádat s tím že už není panna?
V jejím věku je normální, že sexuálně žije. Normálně si s ní v klidu promluv o antikoncepci. Hlavně jí neříkej, že si jí šmejdila v pokoji a našla ten test.
Je to normální, že v tomhle věku s tím začíná, tomu asi nezabranis. Je jenom důležitý aby používali aspoň ochranu, aby neotehotnela. Ale chápu tvoje překvapení. Sama jsem byla chvilku vedle z toho když jsem zjistila že můj syn není panic ( je mu teď cersve 17,tak to není ani tak dlouho), ale podle zákona už můžou, tak si jenom musí dávat pozor.
@me57h píše:
Sexuálnímu životu šestnáctileté jde zabránit dost snadno.
Fakt? A jak? Jedině jí zavřít do plnoletosti do sklepa. Jinak tomu zabráníš dost těžko.