Vysvětlení grafu bazální teploty a nidace

9
15.1.22 17:55

Vysvětlení grafu bazální teploty a nidace

Pomoc s bazální teplotou
Dobrý den ženy, prosím vás chtěla jsem se zeptat. Snažíme se s přítelem 5 měsíc o miminko. Začala jsem si měřit bazalni teplotu akorát že se mi zdá že hodně kolísá. Chtěla jsem se vás zeptat jde nějak poznat už teď jestli je možnost že že probíhala ovulace a nidace? Nebo musím počkat počkat do MS jestli to spadne. Má mi přijít 20.1 ( poslední menstruace byla 22.12 ) posílám stejný graf v různých aplikacich. Moc děkuji za pomoc :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
15.1.22 19:25

Předpokládanou ovulaci máš v každém tom grafu vyznačenou. Ta se tam vyznačí, když má aplikace dost teplot, z kterých to umí odhadnout/určit. Nidace by teoreticky mohla být ten pokles 10.ledna… ale opravdu jen teoreticky… Záleží taky jestli měříš poctivě ve stejnou dobu, hned po probuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.1.22 19:44

@Kamkam děkuji ano snažím se měřit každý den ve stejnou dobu. Akorát se mi zdálo že po ovulaci mi ty hodnoty dost skáčou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.1.22 22:47

@Ilona67 musíš myslet na to, že jde jen o desetiny stupňů. Takže to vlastně žádný velký skoky nejsou. Ono u toho pocitu, když se díváš na ten graf, hraje obrovskou roli to, že ty grafy jsou úzké. Kdyby byly protáhlejší, tak ti zas teplota přijde „pořád stejná“, jestli mi rozumíš. Důležitý je, že se to po ovu drží nad nějakou teplotou a níž to nejde. Třeba už to další cyklus nebude třeba, ale kdyby jo, tak to pak vykoukáš a dostaneš se do toho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.1.22 00:08

@Kamkam děkuji moc za rady kéž by to tak bylo :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15082
16.1.22 03:42

Mrkni do diskuze Snazime se o miminko - mereni bazalni teploty. Je tam kupa holcin se zlusenostmi s merenim a snazenim se o mimčo :nevim: tak se muzes přidat rady se tam ce snazeni podporujeme.

Ovulace je potvrzena pokud je 6 nizsich teot a nasleduji minimalně 3 vyšší. Hezci grafy dělá aplikace fertility friend.

Nidace tam mozna je ale ta ti nezaručuje těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.1.22 09:53

@Ilona67 držím :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
4.3.25 10:58

Ahoj, prosím poradíte někdo? 🙏 Vyznáte se někdo v grafech? Myslíte, že mohla včera proběhnout nidace? Děkuji :srdce:
Snažíme se 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
4.3.25 11:47

@Marie20213
Ahojka..no, vzhled tohoto grafu sam o sobe na první pohled neříká, kde by mohla byt ovulace. To se jedna o stale probíhající cyklus? Graf BT se vždy vyhodnocuje az je uzavřený, az po skončení cyklu.
Navic za druhé, ty aplikace jsou dneska taky hrozny nešvar. Doporučuji vzit si čtverečkovany papír a ten graf si ručně nakreslit. Výsledek bude mnohem lepe videt a bude z grafu jakoby vystupovat.
Respektive, v 1.fazi cyklu musi byt videt nizke teploty, pak je prudký vzestup-coz je ovulace (konkrétně muze byt ovulace bod poklesu, vzestup a vrchol) a pak se drzi v 2.fazi vysoke teploty. Stridani teplot je tedy nezbytné, pokud k tomuto jevu nedochází, pak nedochází k ovulaci.
Doporučuji zkusit i jine metody zjišťovani ovu, pokud se již snažíte tak dlouho. Pokud to behem 2 následujících mesicu nevyjde, bylo by dobre poradit se s OG nebo jit do Caru ;)

• Citovat
  • Upravit
277
4.3.25 14:24

@Mandarinka104 ano, cyklus stále probíhající. Ovulační test byl pozitivní 14DC, teplota 36.3 15DC byla nejspíš ovulace teplota 36.3 ovu negativní a 16DC teplota 36.7 Takhle se držela s tím, že poslední 2 dny byla 37.00 včera najednou 36.6 a dnes zase 37.00, tak jestli včera neproběhlo třeba uhnízdění 9DPO, dnes jsem 10DPO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí