Vyžijeme s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.6.22 09:37

@Svistice Takové strašení miluju :lol: :lol: :lol: :lol: to je jako ted, kdyz me všichni v těhotenství straší, jak hrozny porod budu mit, že se v zivote uz nevyspím, a budu mit urvane dítě.. kdyz jeste neni ani na světě a nikdo nevi dopredu co jak bude, protože každé Mimi je jiné i porod ma každy jiny :lol:
Takze ano. Může se rodicum něco stát. Muzou onemocnět. Ale tím se teď snad nebudu stresovat :zed: :zed: :zed: kdybychom se měli takhle stresovat nad vším, tak snad ani neusnu … důležité je, že se rodiče nevydojí ze všech penez, jen nám proste neco, stejne jako sourozencům, chteji přispět :roll: nebudou nám platit celou svatbu.. :lol: :lol: Dají nám dar a to je na nich kolik. 8o Oni mají taky svůj rozum až až.. to se nebojim.. ze by nemeli nasetreno na důchod a nemeli dobre životní pojistky :lol:

• Citovat
  • Upravit
33018
26.6.22 09:44

No já jsme skoro o 20 let dál, takže už jsem toho zažila o hdně víc než ty. A taky už jsem v okolí zažila, jak měl nškdo dostat baráček po babičce. Dokonce kvůli tomu prodali svůj malý byt, aby se teda přestěhovali do toho baráčku a zrekonstruovali ho. No jak v rodině došlo na prachy, tak z baráčku nic nebylo, nakonec si ho Lnechal" někdo jiný z rodiny.

Protě za mě je blbost zvlášť v dnešní době mít velkou svatbu, a přijde mi důležitější myslet na zadní kolečka.

Nicméně zařiď si to, jak uznáš za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
26.6.22 09:46
@Anonymní píše:
@Svistice Takové strašení miluju :lol: :lol: :lol: :lol: to je jako ted, kdyz me všichni v těhotenství straší, jak hrozny porod budu mit, že se v zivote uz nevyspím, a budu mit urvane dítě.. kdyz jeste neni ani na světě a nikdo nevi dopredu co jak bude, protože každé Mimi je jiné i porod ma každy jiny :lol:
Takze ano. Může se rodicum něco stát. Muzou onemocnět. Ale tím se teď snad nebudu stresovat :zed: :zed: :zed: kdybychom se měli takhle stresovat nad vším, tak snad ani neusnu … důležité je, že se rodiče nevydojí ze všech penez, jen nám proste neco, stejne jako sourozencům, chteji přispět :roll: nebudou nám platit celou svatbu.. :lol: :lol: Dají nám dar a to je na nich kolik. 8o Oni mají taky svůj rozum až až.. to se nebojim.. ze by nemeli nasetreno na důchod a nemeli dobre životní pojistky :lol:

Tě omlouvá, že ti je dvacet. Ve dvaceti ti to přijde jako strašení, ve třiceti zodpovědnost a ve čtyřiceti pravděpodobnost. Vždycky se líp vše počítá od těch horších variant, mít všechno sluníčkové a bezstarostné je spíš nezodpovědné, hlavně protože vás čeká cca dalších 60 let života - pokud si myslíš, že za tu dobu se nic nepotentuje, no budiž. Ono stačí, aby tvůj milý přišel o práci a než si najde další a přijde první výplata, tak máte s tvým rodičákem co dělat. Ekonomie a ekonomika je neúprosná - studovala jsem ji na VŠ - po období růstu následuje vrchol, sešup - krize a recese. Svět není globální pro nic za nic, myslím, že už vidíš, jak válka na Ukrajině ovlivňuje ceny obilí, plyn z Ruska ceny energií, ČNB sazby hypoték atd. No a pokud to nevidíš ty, tak snad aspoň přítel a trochu tě v tvých naivních plánech zkrotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 09:51

Já už se nebudu vyjadřovat :lol:
Je to opravdu zbytečné :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.22 09:55

@GerveisaOdZoly my ale budeme mit finanční polstar :zed: neco se nám z te svatby proste vrátí… Pořad budeme mit vic než kdekdo a budeme žít normálně. Normálně jako kdekdo, když je žena na rodičáku…

A přítele z práce proste nevyhodi. To vim na 100% :lol: spíše se teď řeší, zda nebude společník :lol: a je to firma s dlouholetou tradici.. šéf je rodinný známý, od přítele spis takový taťkovský kamarád

A i kdyby ne tak panebože přítel je pracovitý a v jeho oboru si praci vzdy najde, kdyby pracoval v jine firme, tak ma mnohem více penez :roll: a i kdyby ne v oboru, tak proste vzdy nejaka práce je a pojistky mame dobre :roll:
Ja si proste stojim za tím, že na náš věk jsme na tom hodně dobře a můžeme se vzít …

Taky nejdu komentovat vsechny, kteří příští rok budou mit svatbu a třeba nedejbože jim to plati rodice uplne celé :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
26.6.22 10:02
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly my ale budeme mit finanční polstar :zed: neco se nám z te svatby proste vrátí… Pořad budeme mit vic než kdekdo a budeme žít normálně. Normálně jako kdekdo, když je žena na rodičáku…

A přítele z práce proste nevyhodi. To vim na 100% :lol: spíše se teď řeší, zda nebude společník :lol: a je to firma s dlouholetou tradici.. šéf je rodinný známý, od přítele spis takový taťkovský kamarád

A i kdyby ne tak panebože přítel je pracovitý a v jeho oboru si praci vzdy najde, kdyby pracoval v jine firme, tak ma mnohem více penez :roll: a i kdyby ne v oboru, tak proste vzdy nejaka práce je a pojistky mame dobre :roll:
Ja si proste stojim za tím, že na náš věk jsme na tom hodně dobře a můžeme se vzít …

Taky nejdu komentovat vsechny, kteří příští rok budou mit svatbu a třeba nedejbože jim to plati rodice uplne celé :lol: :lol:

Proc tedy cela ta diskuze s tim smutnym nazvem?

• Citovat
  • Upravit
338
26.6.22 10:03
@Anonymní píše:

Taky nejdu komentovat vsechny, kteří příští rok budou mit svatbu a třeba nedejbože jim to plati rodice uplne celé :lol: :lol:

Jak nevyhodí? I kdyby ne, tak slyšeli jste už o tom, že třeba firma může skončit/zkrachovat? Máte pojistky - ok, jsou ale vůbec správně nastavený, aktualizovaný? Je to pojistka na co? Vybavení bytu nebo pracovní neschopnost/úraz/úmrtí? Vygenerují vám ročně nějaký peníze - jsou kombinace životních a investičních pojistek, nebo prostě ročně zaplatíte x (desítek) tisíc a ve finále pak zjistíte, že máte všechno ve výlukách? Přijde mi, že v tvých letech je tvůj aktuální životní úspěch (možná) dodělaná maturita a to, že máš chlapa a čekáš dítě - další meta úspěchu je teda svatba. Je fajn, že tvůj přítel je teda pracovitý a úspěšný - ty jsi taky taková? Kdyby se mu nedejbože něco stalo nebo za pár let zjistil, že si vlastně nic neužil a našel si další ženskou, tak taky svou pracovitostí uživíš sebe a dvě děti? Protože rozvést se není nic až tak těžkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 10:05

@GerveisaOdZoly a už tady máme další scénář.. přítel me urcite opustí :lol: :lol:!!!
Z ceho jeste vseho si mam momentálně delat starost???
@Yorkmut Protože jsem si blbě spočítala kolik nám zůstane penez na rodicaku :lol: což uz jsem tady zmínila asi 10 x a taktéž se omluvila
Poté se to tady rozjelo v ty nejčernější scénáře, kdy se uz mam bat i toho, že uz me přítel urcite podvádí :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3912
26.6.22 10:11
@Anonymní píše:
Takze ano. Může se rodicum něco stát. Muzou onemocnět. Ale tím se teď snad nebudu stresovat :zed: :zed: :zed: kdybychom se měli takhle stresovat nad vším, tak snad ani neusnu … důležité je, že se rodiče nevydojí ze všech penez, jen nám proste neco, stejne jako sourozencům, chteji přispět :roll: nebudou nám platit celou svatbu.. :lol: :lol: Dají nám dar a to je na nich kolik. 8o Oni mají taky svůj rozum až až.. to se nebojim.. ze by nemeli nasetreno na důchod a nemeli dobre životní pojistky :lol:

Jestli Ti někdo vykládá takové kraviny, tak ho pošli do řiti. Co to je za nápad, strašit prvorodičku těžkým porodem… :zed: :zed: :zed: Budeš mít porod v pohodě a Tvoje dítko bude ukázkově spát. Takže žádný stres předem.

K tomu ostatnímu se nebudu raději vyjadřovat, můj názor by se Ti nelíbil.
Nicméně vám všem přeju, aby vám všechno vyšlo tak, jak si přejete. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 10:11

A vlastně jsem rozmazlena a spolehame jenom na rodice :,( :lol:
ALE MY NA VYBAVENÍ PRO MIMINKO A NA SVATBU NAŠETRILI, akorat na tu svatbu teda budeme muset vybrat stavebko, ale stejně jsme za rok a pul dokázali našetřit. Ja jsem na nás pyšná.
Ano rodice nám chteji pomoct.. SAMI OD SEBE. POMOHLI SE SVATBOU I SOUROZENCŮM A NENECHAJÍ SI TO ANI VYMLUVIT.. Ano, ted se nam to bude hodit.. A ano, spolehame, že neco se nám snad ze svatby vrátí :lol:

Tady akorat nikdo nechápe starsi model, kdy se žena stara o domácnost, muž pracuje. A kdy rodina je si bližší, než je normalne zvykem … :lol: a kdy si vzajemne pomáhá :lol:
Finanční polstar budeme mit - to co se nam vrátí ze svatby.. a zit budeme jako normalni lidi na rodicaku :lol: pokud bude větší krize, budeme muset oba nějakým způsobem zamakat, nebo se spojit s rodinou, kdyby měli taky problémy, toť vše.

A ano, muže mě zitra přejet autobus, tak já jdu radsi brečet do kouta uz ted.. :zed: tohle strašení nesnáším

• Citovat
  • Upravit
338
26.6.22 10:15
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly a už tady máme další scénář.. přítel me urcite opustí :lol: :lol:!!!
Z ceho jeste vseho si mam momentálně delat starost???
@Yorkmut Protože jsem si blbě spočítala kolik nám zůstane penez na rodicaku :lol: což uz jsem tady zmínila asi 10 x a taktéž se omluvila
Poté se to tady rozjelo v ty nejčernější scénáře, kdy se uz mam bat i toho, že uz me přítel urcite podvádí :lol: :lol:

nepíšu, že určitě, nicméně statisticky máš 50% šanci, že se rozvedete. To je realita. Kolem čtyřicítky chytají mízu chlapi docela běžně, nicméně neříkám, že tvůj není rodinný typ ani, že nedokáže vydržet od 22 let v manželství. Jen bys neměla být vztahovačná a naivní a promyslet si víc scénářů - ne jen ty idylické. Upřímně? Taky jsem si myslela, že mě chlap neopustí, je pracovitý, spolehlivý, rodinný typ. Jenže dítě změní VŠECHNO - soukromí, čas na partnerství, finance, sex. život i životní energii. Což aktuálně ještě nepoznáváš, proto k tomu zaujímáš nevěřícný postoj. A byla bych ráda, abys nevytahovala argument o mé zhrzenosti - já mám skvělého nového partnera, dobré vztahy i s otcem dítěte. Jen můj věk není 20+, ale blížím se 40, proto dokážu posoudit, komu ty vztahy vyšly, protože už uplynulo cca dvacet let. Můžu tě ujistit, že polovina mých spolužaček (ať už ze základky nebo SŠ, VŠ) má jiného partnera než se kterým byla v 25 nebo měla první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
26.6.22 10:32
@smile_xxx píše:
Promiň, ale jsi finančně negramotná, omlouvá tě věk. Ve všem spoléháš na rodiče, tchána s tchyní, případně si přítel vezme brigádu.
A ne, nemyslím si, že se máte dobře. Zejména proto, že:
  • místo abyste investovali do vlastního bydlení, tak rozfofrujete peníze ze spoření za svatbu a ještě to nebude stačit, spoleháte se na to, že vyděláte na darech
  • už teď jste si pod vlivem zdražování museli odpustit nějaké věci (a nechceš si připustit, že s jedním příjmem a rodičákem na 6 let bude podstatně hůř, i kdyby nebyla krize)
  • a zabila jsi to tímto: „********Samozrejme doufáme, že příteli se příští rok plat zvedne :lol: nemůže se vše zdražovat a příjmy zůstávat stejné***“.**.
  • nebereš v potaz, že můžeš jít na rizikové, nebo že se ti může narodit miminko se zvláštními potřebami a nebo že přítel může přijít o práci. Prostě ti do toho osud hodí vidle, a jste nahraní.
  • jsi hrdá na přítele, že si vybral trnitější cestu. A co jsi pro to, abyste se měli finančně lépe udělala ty, než spoléhala na peněžité dary od příbuzných?
  • a ne, opravdu ti nikdo nezávidí ani nezakazuje pompézní svatbu, na kterou sami nemáte, spíš tě upozorňuje na to, že byste měli myslet na zadní kolečka. Ale jestli žiješ v domnění, že zaměstnavatel musí příteli zvýšit plat, když se všechno zdražuje, tak pak chápu, že naše příspěvky jsou zbytečné.
Ale hezké představy to zase jsou, to ano.

Sepsala jsi to moc dobre, takhle hromadně ty body vidět, to je proste úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
26.6.22 10:33
@GerveisaOdZoly píše:
nepíšu, že určitě, nicméně statisticky máš 50% šanci, že se rozvedete. To je realita. Kolem čtyřicítky chytají mízu chlapi docela běžně, nicméně neříkám, že tvůj není rodinný typ ani, že nedokáže vydržet od 22 let v manželství. Jen bys neměla být vztahovačná a naivní a promyslet si víc scénářů - ne jen ty idylické. Upřímně? Taky jsem si myslela, že mě chlap neopustí, je pracovitý, spolehlivý, rodinný typ. Jenže dítě změní VŠECHNO - soukromí, čas na partnerství, finance, sex. život i životní energii. Což aktuálně ještě nepoznáváš, proto k tomu zaujímáš nevěřícný postoj. A byla bych ráda, abys nevytahovala argument o mé zhrzenosti - já mám skvělého nového partnera, dobré vztahy i s otcem dítěte. Jen můj věk není 20+, ale blížím se 40, proto dokážu posoudit, komu ty vztahy vyšly, protože už uplynulo cca dvacet let. Můžu tě ujistit, že polovina mých spolužaček (ať už ze základky nebo SŠ, VŠ) má jiného partnera než se kterým byla v 25 nebo měla první dítě.

To, že u tebe dítě všechno změnilo, ale neznamená, že je to tak u všech ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.22 10:37

@Prosimklid Na každý ten bod bych neco zvladla napsat, ale bohužel tady je to zbytecne :lol: a uz nechci plýtvat tak krásný den zbytečným vysvětlováním

Tohle tema mělo byt o něčem jiném. O tom, jestli se da vyzit s 13 000 na jidlo a veci pro Mimi.. zapomnela jsem tam ale přičíst ten rodicak 10 000. :lol: V tu dobu to třeba bude uz vic.. toť vše.
Vubec to nemela byt konverzace o tom, zda se mame, či nemame brát :lol:
Nebo nedejboze o tom, ze přítel nekdy muže přijít o praci a nebo se semnou rozejít :lol: :lol:

Příteli uz 7 let věřím. Chci si ho vzít. Takze asi tezko ted budu přemýšlet nad tím, ze mozna za 20 let, nebo driv se semnou rozejde :lol: co kdyz se rozejdu ja s nim??? :oooo :lol: :lol: Achjo…
Je dobre mit zadni vrátka, přemýšlet realisticky.. ale abych se mela bat, jeste v mem stavu, uplne vseho?!!! :lol: Vzdy nejak bylo a nejak bude…. Pořad tu mame rodiny, a k tomu by rodiny dle mého měly byt, k tomu, aby kdyz bude třeba nejhur, se spojili… :srdce: a k tomu budu vést i své děti!!

Příspěvek upraven 26.06.22 v 10:42

• Citovat
  • Upravit
36504
26.6.22 10:39
@Krista 1 píše:
Asi to teď pořádně schytám :roll: :?..
Ale troufla bych si říct, že je tady taky dost matek, které mají jen těch 13 tis a živí sebe i své dítě a nemají zdaleka tolik našetřeno, jak ty říkáš. A prosím, nechci řešit, jestli je to jejich vina nebo že neměly žádný ten „polštář“ :nevim:.. Jinak si taky myslím, že svatba za 100, jestli že máš opravdu obavy, fakt není nutná :) :kytka:

Pokud takové matky dítě přivedly do poměrů, kde mají jen 13 tisíc na vše, tak je to jedna velká ostuda, šetření na všem včetně dítěte. To si dítě neměly uhnat do takové žebroty. S prominutím žrát jen kolínka s kečupem a počítat každou zmrzlinu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný