Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den chtela bych se zeptat jak jste resili dluh na vyzivnem. dekuji
Chci se zeptat, jaké výživné vám přijde adekvátní pro 16 ti letou studentku SŠ? Když budeme vycházet z toho, že oba rodiče mají zhruba stejný plat.
@verujan píše:
Chci se zeptat, jaké výživné vám přijde adekvátní pro 16 ti letou studentku SŠ? Když budeme vycházet z toho, že oba rodiče mají zhruba stejný plat.
4-20 tis, podle prijmu rodicu, nakladnosti konicku, specialinch potreb, skolneho…
@terinka4444 oba dva kolem 20 tisíc čistého, každý ještě jedno další dítě
@Lama Lama školné neplatí, speciální potřeby nemá
@verujan píše:
@terinka4444 oba dva kolem 20 tisíc čistého, každý ještě jedno další dítě
@Lama Lama školné neplatí, speciální potřeby nemá
tak to není žádná hitparáda. Tak to asi k těm 4 tis. POkud je se to zdá platiči moc, asi bych navrhla střídavou péči a platby stravné, pomůcky, potřeby, školy v příroda aspol na půl. ![]()
@Lama Lama Díky moc, tak si potvrdila můj názor, já si tak říkala 4 - 4,5 tis.
To mě také napadlo, ale ze strany dítěte je velká nechuť cokoliv dělat.
@verujan píše:
Na tom by se mělo zapracovat.
@verujan píše:
no, ono já třeba byla zvyklá, že nebylo moc peněz a tak když jsem něco moc chtěla a abych měla na věci co chci já, tak jsem na brigády prostě chodila. Asi tak bych to nastavila a chystám se to nastavit u obou holek. Nicméně dneska je fakt, že je docela problém sehnat pro takhle mladé brigádu, všude většinou chtějí až od 18let.
Ahoj
prosím o radu. Je mi 22, stále studuji, momentálně bydlím sama bez rodičů. Mám 2 práce, platím si vše sama, mamka mi sem tam dá sama od sebe nějaké peníze třeba na jídlo, nikdy jsem ji o peníze neříkala. Momentálně uvažuji nad tím, že bych jí řekla o peníze, které ji chodí od mého otce jako výživné. Nemá za mě žádné výdaje a mě by se to hodilo, starám se ještě o prarodiče. Mám na ně právo nebo ne a jak byste to případně sdělili vy? Díky za odpověď.
@Anonymní píše:
Ahojprosím o radu. Je mi 22, stále studuji, momentálně bydlím sama bez rodičů. Mám 2 práce, platím si vše sama, mamka mi sem tam dá sama od sebe nějaké peníze třeba na jídlo, nikdy jsem ji o peníze neříkala. Momentálně uvažuji nad tím, že bych jí řekla o peníze, které ji chodí od mého otce jako výživné. Nemá za mě žádné výdaje a mě by se to hodilo, starám se ještě o prarodiče. Mám na ně právo nebo ne a jak byste to případně sdělili vy? Díky za odpověď.
Samozřejmě ty peníze patří tobě, nechápu proč ti je máma nedává
I máma by ti měla peníze dávat, má k tobě vyživovací povinnost stejně jako táta.
@Anonymní píše:
Ahojprosím o radu. Je mi 22, stále studuji, momentálně bydlím sama bez rodičů. Mám 2 práce, platím si vše sama, mamka mi sem tam dá sama od sebe nějaké peníze třeba na jídlo, nikdy jsem ji o peníze neříkala. Momentálně uvažuji nad tím, že bych jí řekla o peníze, které ji chodí od mého otce jako výživné. Nemá za mě žádné výdaje a mě by se to hodilo, starám se ještě o prarodiče. Mám na ně právo nebo ne a jak byste to případně sdělili vy? Díky za odpověď.
Pokud na tebe plati otec výživné a ty s mamou nebydlis, tak by ho mel platit primo tobe, ne ji, kdyz jsi plnoleta. Mela by ti vyzivne platit i mamka.
Matce o peníze neříkej, zařiď si, aby chodily rovnou tobě. Proč je pobírá matka, když s ní nežiješ?