Výživné na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
290
3.10.16 07:34

@Hadumi nemáš náhodou k dispozici číslo judikatu? Trochu se mě to týká, tak bych koukla. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 07:54
@Anonymní píše:
Mám takový dotaz. Naštěstí se mě přímo netýká, ale rád sbírám informace a když něco nechápu tak se zeptám.
Proč se určuje výživné na dítě nějakým procentem z výdělku povinného rodiče? Když jsem si vzal úžasnou tabulku předloženou ministerstvem spravedlnosti tak bych na své děti měl platit nějakých 42 000kč měsíčně.Je vůbec reálné aby dítě takovou částku mohlo spotřebovat? nebo prostě platí pokud je otec schopný a koupí si vilu tak ji musí koupit i neschopné matce svých dětí aby děti měly stejné podmínky jako jejich otec?
Mě to připadá pouze jako nehorázná vyžírka od matky, protože reálné náklady na dítě jsou naprosto někde jinde.
Zrovna nedávnou jsme jen tak s ženou počítali kolik nás zhruba děti vyjdou měsíčně a dostali jsme se pod asi 6000Kč za dvě děti 5 a 7 let. A to jim rozhodně nic neodpíráme. Proč ted výživné 7× takové? OK chápu, kvůli dětem jsme přistavěli další dvě místnosti i zatopit jim občas musíme, ale stále jsme neskutečně daleko těm 42 000měsíčně.

Jako reálné bych viděl ta procenta u nízkopříjmových rodičů, ale prostě nastavit nějaký strop. Já osobně bych ho viděl na nějakých maximálních 10 000kč na dítě a i to už je polovina čisté průměrné mzdy kterou nemá ani 25% populace.

Vysvětlí mi to někdo? Pletu se v něčem zásadním? rád si přečtu Vaše nápady a případná řešení.

Je to přesně tak jak píšeš. Kupříkladu já dám za děti max 8 tis. měsíčně, vychovávám a živím je od malička, takže vím kolik utratím, ale výživné by mi vypočetli na 18 tis. Takže taková štědrá dotace matkám. Vždy se vyplatí radši investovat do drahých právníků a dítě vysoudit do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
3.10.16 08:09

@zoidberg Myslim, ze vic nez do pravniku by clovek mel investovat energii do vyberu partnera a rozhodnuti poridit si s nim dite.
Snad to u vas neni jen o penezich a deti by jste chtel do pece i tak… Hlavni je dobro detem a ne tahanice o penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 08:18
@e008 píše:
@zoidberg Myslim, ze vic nez do pravniku by clovek mel investovat energii do vyberu partnera a rozhodnuti poridit si s nim dite.Snad to u vas neni jen o penezich a deti by jste chtel do pece i tak… Hlavni je dobro detem a ne tahanice o penize.

Rozpadá se většina vztahů, je potřeba nebýt naivní a počítat s tím. Investovat energii do výběru partnera, no tomu říkám slovní obrat, co to jako znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
3.10.16 08:32

@zoidberg Naivni nejsem a v okoli znam uplne rodiny z detmi, rozvedene minimalne, tak to asi jde.
Myslela jsem tim, nejdriv se dobre poznat. Nepredpokladam, ze z zenske se stane lina mrcha po porodu, ale mela by to v povaze od zacatku… Tudiz si dobre rozmyslet nez si to dite poridim. Pak ti trpi jen a jen dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.10.16 08:34
@zoidberg píše:
Rozpadá se většina vztahů, je potřeba nebýt naivní a počítat s tím. Investovat energii do výběru partnera, no tomu říkám slovní obrat, co to jako znamená?

Ja se docela divim, ze sis nejake deti vubec poridil kdyz je to tak prudce nevyhodne :roll: :lol: spatne sis vybral tak to nesvadej na " vetsina vztahu se rozpada"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
3.10.16 08:39
@zoidberg píše:

Ty jsi na emiminu první den? Vážně ti příjde v pořádku že si tady ženský dělají děti s chlapem který se k nim neumí chovat/nemilují se/berou ho jenom aby někoho měly a čekají že s dítětem se to zlepší? Nebo si udělají dítě po dvou měsících vztahu?

Mě ten výraz naopak příjde velmi trefný. Ne, většina vztahů se nerozpadá, rozpadají se ty mizerné. A ty už většinou mizerně vznikají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 08:52
@Šarlota4 píše:
Ja se docela divim, ze sis nejake deti vubec poridil kdyz je to tak prudce nevyhodne :roll: :lol: spatne sis vybral tak to nesvadej na " vetsina vztahu se rozpada"

No já jsem si rozhodně špatně vybral, ale to je můj problém.
Jen čistě statisticky za letošní rok 19 tis sňatků a 13 tis rozvodů. To už prostě přehlížet nejde, takže je lepší s rozvodem od začátku počítat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 08:54
@Aletheia píše:
Ty jsi na emiminu první den? Vážně ti příjde v pořádku že si tady ženský dělají děti s chlapem který se k nim neumí chovat/nemilují se/berou ho jenom aby někoho měly a čekají že s dítětem se to zlepší? Nebo si udělají dítě po dvou měsících vztahu?Mě ten výraz naopak příjde velmi trefný. Ne, většina vztahů se nerozpadá, rozpadají se ty mizerné. A ty už většinou mizerně vznikají..

A těch je naprostá většina :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
3.10.16 09:30

Takže chlap, který bere 200 000 dá ušmudlanejch 10 000 na děti, protože děti více nepotřebují a sám si disponuje 190 000? Nehledě na to, že ženská se dvěmi dětmi se nemůže tolik věnovat kariéře, jako ten chlap. Je mi z toho na blití. O tom, že vezmou mámě dítě, jen proto, aby nemuseli tolik platit, vůbec nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
3.10.16 09:31
@zoidberg píše:
A těch je naprostá většina :(

Jestliže je tvým ukazatelem počet rozvodů :nevim: Z mého okolí je naopak většina páru velmi stabilní. Relevantní statistika neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
3.10.16 09:35

@xkoup21 taky to tak vidim, chudaci deti, ktere za nic nemuzou. U toho se teprve projevi prava povaha. Ti co maji nejvic budou nejvic skudlit na detech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 09:47
@xkoup21 píše:
Takže chlap, který bere 200 000 dá ušmudlanejch 10 000 na děti, protože děti více nepotřebují a sám si disponuje 190 000? Nehledě na to, že ženská se dvěmi dětmi se nemůže tolik věnovat kariéře, jako ten chlap. Je mi z toho na blití. O tom, že vezmou mámě dítě, jen proto, aby nemuseli tolik platit, vůbec nemluvím.

A k čemu budou dětem desetitisíce? Vždyť je to jednoduché, ať matka prokáže, že ty peníze za děti účelně vynaložila, ale na tohle náš právní řád nepohlíží. Prostě je dáme matce a ta už si poradí, o čemž nepochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56037
3.10.16 10:08
@zoidberg píše:
A k čemu budou dětem desetitisíce? Vždyť je to jednoduché, ať matka prokáže, že ty peníze za děti účelně vynaložila, ale na tohle náš právní řád nepohlíží. Prostě je dáme matce a ta už si poradí, o čemž nepochybuji.

a tak zase Tva zena nepracovala nikdy, deti mas Ty, neboj, tebe nikdo neobere:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
3.10.16 10:09

@zoidberg Tak je dej detem na sporeni (studia, dum, atd.) Nemusis je davat matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí