Výživné na dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.4.15 14:37

A jak často jezdí vaše děti k otci? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.15 21:31

Malej má rok, takže za ním nejezdí, hlavně otec o něj neměl zájem u soudu dělal haloo tak má návštěvy pouze v mé přítomnosti, protože malej se ho bojí a brečí :? a hlavně by se o něj vůbec nedokázal postarat. udělal halo jenom kvůli své matce! :cert:

• Citovat
  • Upravit
121
3.8.15 22:25

Maminy mam dotaz, dcera ted byla u otce celý červenec na prázdninách a on mi odmítl poslat alimenty s tím že o ní pečoval on. Víte někdo jestli to může?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
3.8.15 22:33
@martina2322 píše:
Maminy mam dotaz, dcera ted byla u otce celý červenec na prázdninách a on mi odmítl poslat alimenty s tím že o ní pečoval on. Víte někdo jestli to může?

Samozřejmě, že ne.. Výživné musí hradit každý měsíc pravidelně. Máte rozsudek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.8.15 22:36

Ano rozsudek máme, taky si myslím že je to blbost. Raději se dojdu zeptat na sociálku aby mě neobložil..dík za odpověd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
3.8.15 22:42
@martina2322 píše:
Ano rozsudek máme, taky si myslím že je to blbost. Raději se dojdu zeptat na sociálku aby mě neobložil..dík za odpověd :-)

Tady nemá o čem diskutovat. Prostě výživné se hradí pravidelně, celoročně, neustále a furt :D A nějaké, že měsíc měl u sebe dítě, a co jako? Rozsudek hovoří jasně, za tím bych si stála a písemně ho na to upozornila, že prostě výživné má být uhrazeno atd, ať to napraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.8.15 22:49

Bydlí od nás daleko a moc si jí brát nemůže, a teď dělá kdo ví co. Peníze by mi chyběly samozřejmě! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
3.8.15 22:53
@martina2322 píše:
Bydlí od nás daleko a moc si jí brát nemůže, a teď dělá kdo ví co. Peníze by mi chyběly samozřejmě! :(

TO je jasné, vůbec se neboj… Na OSPOD dojdi, řekni, co se děje, ale každopádně buď v klidu, na výživné nárok máš, on prostě zaplatit MUSÍ!! Žádné právo neplatit výživu o prázdninách díky dovče neexistuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.8.15 23:04

Tak jsem klidnější aspoň, ty chlapy nevědí jak se tomu placení vyhýbat, i když jinak musím říct že žádný problém s ním neni. Platí pravidelně a holce i nakoupí. tak aspoň tak že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
3.8.15 23:37
@martina2322 píše:
Tak jsem klidnější aspoň, ty chlapy nevědí jak se tomu placení vyhýbat, i když jinak musím říct že žádný problém s ním neni. Platí pravidelně a holce i nakoupí. tak aspoň tak že :)

To ano, aspoň něco, když už nic, ale tohle by měl fakt doplatit, „pořádek dělá přátelé“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
4.8.15 07:09

Výživné se platí pořád stejné, nemůže se samovolně krátit. Navíc pokud si dítě nebere často, tak si to takhle vynahradil. Větším úsekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
4.8.15 07:18

Ex mi krátil výživné nebo neplatil vůbec. Po prvním zkrácení dostal upomínku od mé právničky s dodatkem, že to budeme vymáhat exekučně. Pak v lepším případě výživné krátil, v jednom případě mi poslal korunu nebo neposlal nic (tady jednou). Po několika měsících dostal druhou upomínku. Pak ho dostal do péče soudní exekutor :hug:. Od té doby platí ve správné výši a včas :palec:.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
4.8.15 07:21

@martina2322 Jestli má zaměstnavatele, můžeš se obrátit přímo na soud s exekucí na plat. On potřebuje mít vlastní zkušenost, že výživné se nekrátí. Pak už si to nejspíš bude pamatovat navždy (můj ex si to tedy nepamatoval. Nejdřív měl exekuci na plat, pak přestal pracovat a myslel si, že na něj nemůžu. No, mohla jsem viz můj příspěvek výše) :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.16 22:03

Mám takový dotaz. Naštěstí se mě přímo netýká, ale rád sbírám informace a když něco nechápu tak se zeptám.
Proč se určuje výživné na dítě nějakým procentem z výdělku povinného rodiče? Když jsem si vzal úžasnou tabulku předloženou ministerstvem spravedlnosti tak bych na své děti měl platit nějakých 42 000kč měsíčně.Je vůbec reálné aby dítě takovou částku mohlo spotřebovat? nebo prostě platí pokud je otec schopný a koupí si vilu tak ji musí koupit i neschopné matce svých dětí aby děti měly stejné podmínky jako jejich otec?
Mě to připadá pouze jako nehorázná vyžírka od matky, protože reálné náklady na dítě jsou naprosto někde jinde.
Zrovna nedávnou jsme jen tak s ženou počítali kolik nás zhruba děti vyjdou měsíčně a dostali jsme se pod asi 6000Kč za dvě děti 5 a 7 let. A to jim rozhodně nic neodpíráme. Proč ted výživné 7× takové? OK chápu, kvůli dětem jsme přistavěli další dvě místnosti i zatopit jim občas musíme, ale stále jsme neskutečně daleko těm 42 000měsíčně.

Jako reálné bych viděl ta procenta u nízkopříjmových rodičů, ale prostě nastavit nějaký strop. Já osobně bych ho viděl na nějakých maximálních 10 000kč na dítě a i to už je polovina čisté průměrné mzdy kterou nemá ani 25% populace.

Vysvětlí mi to někdo? Pletu se v něčem zásadním? rád si přečtu Vaše nápady a případná řešení.

• Citovat
  • Upravit
6842
2.10.16 22:08

Ty dáš za 1 dítě měsíčně 3tis. kč???

co jsi do toho počítal???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie