Výživné na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17306
3.10.16 13:55
@e008 píše:
@zoidberg To ze nekdo vydelava 200 tis mesicne neznamena, ze je bohac. Za rok muze mit prd… Ja bych nikdy nezila a nemela deti s nekym, koho bych nemela rada, proto nechapu tvuj priklad o rade dceri, proste to mam jinak. Proto si nerozumime. Proto mam doma normalni vztah…

Ano, je mezi vámi ještě pár normálních ženských, které vidí hodnotu člověka jinde než jen v penězích. Gratuluji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 13:57
@Padme93 píše:
@zoidberg :-D :-D :-Dty budeš prostě troll, že jo.

No když myslíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
3.10.16 14:02
@Padme93 píše:
@zoidberg A jaký příklad otec ukáže, když s výplatou 200 000,– bude platit 2000,– měsíčně alimenty, přitom s novou rodinou si bude užívat? Tak to totiž dost často bývá. ;-)

Ukáže, že dítě z prvního vztahu pro něj nemá absolutně žádnou hodnotu :,(, že má novou rodinu a ta je pro něj vším.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
3.10.16 14:04
@zoidberg píše:
Ukáže tím dítěti : uč se, pracuj na sobě a budeš vydělávat taky tolik nebo ještě více :jazyk:

S dvěma tisíci výživného bude dítě jistě studovat nějakou dobrou školu, aby si mohlo pak vydělávat miliony :zed:.

• Citovat
  • Upravit
6611
3.10.16 14:04
@Padme93 píše:
@zoidberg A jaký příklad otec ukáže, když s výplatou 200 000,– bude platit 2000,– měsíčně alimenty, přitom s novou rodinou si bude užívat? Tak to totiž dost často bývá. ;-)

teda já to zase vidím tak že pokud by bylo výživné 10 000kč tak na standardní uživení a užívání je to až až. A pokud chci něco navíc tak se prostě musím víc snažit. Třeba věnovat se otci a mít s ním dobrý vztah.
Třeba za mnou přijít dnes syn že chce měsíčně deset tisíc navíc protože chce hrát hokej tak mu odpovím že až se začne chovat slušně a hezky + zvládne školu tak mu je dám. Dítě rozvedených rodičů by ty prachy dostalo automaticky ( teda pokud by mu je matka dala).
JAko teď čtu že prý až 22% z čisté mzdy, takže z těch uváděných 200 000 je to 44 000Kč měsíčně na jedno dítě. To už je podle mě naprosto mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
3.10.16 14:05

@zoidberg ty podporujes sve rodice a detem chces dat minimum, musim se smat. Ja ruce nenatahla, rekli mi, ze az se vdam, dostanu veno. Firmu nemam, mam obycejne zamestnani, davam prednost detem pred karierou. Staci mi malo, abych byla stastna a penize v tom nehraji hlavni roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
3.10.16 14:09

@zoidberg No vypadáš na to. :-D

Můj táta podnikatel platil velký alimenty, rozmazlená nejsem. Do práce chodím, světe div se třeba výbavičku na dítě mám z druhý ruky - nepotřebuju luxus. Vyrůstat v bohatší rodině neznamená, že z dítěte vyroste rozmazlenej fracek. ;-)A rozhodně mám od táty normální lidský hodnoty. Nicméně jsem fakt ráda, že jsem jako dítě a puberťák nemusela strádat. Což by nutně nastalo, pokud by otec ty alimenty platil v minimální výši. ;-)Hodnotu peněz taky znám, rodiče mě neživí, žiju s chlapem a na výdajích za bydlení se podílíme rovnoměrně.

• Citovat
  • Upravit
56037
3.10.16 14:11
@zoidberg píše:
Aha, tak já bych si ve třiceti letech žádné peníze od rodičů nevzal, hamba by mě fackovala, naopak je od dospělosti podporuji já. A stejně tak doufám, že ve třiceti nepřijde kluk s nataženou rukou, ale že už bude mít solidně zaběhlou firmu a já si budu užívat v důchodě ;)

ve 30 zabehlou firmu? takze vylucujes, ze bude treba do 27 studovat medicinu?
A k tomu mit se jako maminka, proc sis tedy bral matky svych deti, tos nevidel tenkrat ( ty komentare ze nebude muset pracovat.?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.10.16 14:15

@zoidberg myslím že ti tvoje ex hodně ublížila a zklamala tě, protože ty příspěvky co tu od tebe čtu tomu dost nasvědčují.

Já znám případy, kdy muž schválně nepracuje, aby nemusel platit nic, je pravda, že znám jeden případ z okolí, kdy žna má naprosto nereálné představy o alimentech, i přesto, že exmanžel platí dětem sportovní vyžití, soustředění, závody a to vše mimo alimenty, tato žena nemá absolutní přehled co to stojí, ale je to jeden příklad, jinak další dvě rozvedené mají neplatící ex manžele a smířili se stím, on není vždycky chudák jen ten muž. Ale každý hodnotí dle vlastních zkušeností. Já dost dlouho testovala a vybírala s kým si děti udělám a vím, že i kdybychom šli od sebe, tak děti nebudou rukojmím ani jednoho z nás a budeme se snažit aby náš rozchod pocítili co nejméně. Ale pořád si myslím že dneska spousta párů na vztahu neumí pracovat a při prvníkomplikaci jdou od sebe a jeden druhého si neváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 14:17
@e008 píše:
@zoidberg ty podporujes sve rodice a detem chces dat minimum, musim se smat. Ja ruce nenatahla, rekli mi, ze az se vdam, dostanu veno. Firmu nemam, mam obycejne zamestnani, davam prednost detem pred karierou. Staci mi malo, abych byla stastna a penize v tom nehraji hlavni roli.

Tak to, pak ano, to je zcela jiná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 14:19
@Padme93 píše:
@zoidberg No vypadáš na to. :-DMůj táta podnikatel platil velký alimenty, rozmazlená nejsem. Do práce chodím, světe div se třeba výbavičku na dítě mám z druhý ruky - nepotřebuju luxus. Vyrůstat v bohatší rodině neznamená, že z dítěte vyroste rozmazlenej fracek. ;-)A rozhodně mám od táty normální lidský hodnoty. Nicméně jsem fakt ráda, že jsem jako dítě a puberťák nemusela strádat. Což by nutně nastalo, pokud by otec ty alimenty platil v minimální výši. ;-)Hodnotu peněz taky znám, rodiče mě neživí, žiju s chlapem a na výdajích za bydlení se podílíme rovnoměrně.

Další výjimka, no teda vás tu dneska je. Všechny jste tak samostatné a pracovité, ale všechny tu lobujete za nereálné alimenty k rukám matky, jak si to jen vysvětlit? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 14:21
@jkra píše:
ve 30 zabehlou firmu? takze vylucujes, ze bude treba do 27 studovat medicinu?
A k tomu mit se jako maminka, proc sis tedy bral matky svych deti, tos nevidel tenkrat ( ty komentare ze nebude muset pracovat.?)

Tak to byl jen příklad, pro mě za mě, pokud se chce někomu za pár korun hrabat ve střevech, ať si studuje co chce ;)
Ale o mě se nejedná, téma je naprosto odlišné. Udělal jsem v minulosti chybu a z ní se poučil. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56037
3.10.16 14:23
@zoidberg píše:
Další výjimka, no teda vás tu dneska je. Všechny jste tak samostatné a pracovité, ale všechny tu lobujete za nereálné alimenty k rukám matky, jak si to jen vysvětlit? :mrgreen:

no a jak bys to delal? muj ex mel 17 tisic, kdyz jsme se brali. dotlacila jsem ho na vysokou, muj tata mu dohodil fajn misto. Tak co, at maji decka alimenty. On uz jim nic nekoupi, 7 lety dite nevzal v lete do Zoo, ze je velky… To by jeden zvracel… A proc ty kecy od cesty? neposuzuj zensky podle matky Tvych deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.10.16 14:26
@medunka23 píše:
@zoidberg myslím že ti tvoje ex hodně ublížila a zklamala tě, protože ty příspěvky co tu od tebe čtu tomu dost nasvědčují.Já znám případy, kdy muž schválně nepracuje, aby nemusel platit nic, je pravda, že znám jeden případ z okolí, kdy žna má naprosto nereálné představy o alimentech, i přesto, že exmanžel platí dětem sportovní vyžití, soustředění, závody a to vše mimo alimenty, tato žena nemá absolutní přehled co to stojí, ale je to jeden příklad, jinak další dvě rozvedené mají neplatící ex manžele a smířili se stím, on není vždycky chudák jen ten muž. Ale každý hodnotí dle vlastních zkušeností. Já dost dlouho testovala a vybírala s kým si děti udělám a vím, že i kdybychom šli od sebe, tak děti nebudou rukojmím ani jednoho z nás a budeme se snažit aby náš rozchod pocítili co nejméně. Ale pořád si myslím že dneska spousta párů na vztahu neumí pracovat a při prvníkomplikaci jdou od sebe a jeden druhého si neváží.

Každý známe nějaké případy, zvlášť my, kteří jsme toho dost zažili. Znám extrémy, směšně nízké resp. nulové alimenty (já) nebo extrémě vysoké alimenty (více než polovina platu otce), ale většinou se setkáváme s tím průměrem. Obnovitel diskuse přišel se zajímavou myšlenkou, které jsem se jen chytnul a vyjádřil svůj názor, mé osoby se to nijak netýká, pouze spekuluji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
3.10.16 14:27
@zoidberg píše:
Další výjimka, no teda vás tu dneska je. Všechny jste tak samostatné a pracovité, ale všechny tu lobujete za nereálné alimenty k rukám matky, jak si to jen vysvětlit? :mrgreen:

To bys nepochopil :nevim:. A hlavně, je to všechno čistě teoretické. Výživné 40 tisíc může být sakra málo, pokud je dítě na nějaké hogo fogo škole. Ale o výdajích tu nepadlo ani slovo. Pokud neznáš výdaje, těžko posoudíš, jestli 40 tisíc je málo nebo moc. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky