Výživné na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
7.11.20 20:48

Presne tak. Zarid si to rovnou u otce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
7.11.20 21:13
@Šarlota4 píše:
Presne tak. Zarid si to rovnou u otce :nevim:

A jak se to zařizuje? S otcem nejsem vůbec v kontaktu, odešel když jsem se narodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.11.20 21:19
@Nora2 píše:
A jak se to zařizuje? S otcem nejsem vůbec v kontaktu, odešel když jsem se narodila.

Aha, tak to jsi nenapsala. Idealne tak, kdybys na nej mela kontakt a pozadala ho. Vis kdo to je? Dokazala by jsi ho kontaktovat? Fakticky nalezi vyzivnd tobe. Dalsi otazky je, co na to mama, vnima to jako svuj prijem? Bude ti delat zle? Atd. Pokud ho nedokazes kontaktovat, tak asi opravdu pres matku. Pripadne soudne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
7.11.20 21:26

@Šarlota4 Asi bych na něj nějak kontakt sehnala, ale očividně se mnou kontakt mít nechce a já už asi taky nechci. Máma má vlastní příjmy myslím uspokojivé, neni na výživném závislá. Právě nevím, jak se k tomu postaví, nějak extra spolu momentálně nevycházíme, ale já ji nikdy o o peníze nežádala, byla jsem fakt finančně nenáročné dítě, od 15 jsem vždy brigádovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 22:25

Jedno dítě. 4 000 dohodou. Asi 17 000 reálně.

Pro mě docela dost, ale oceňuji, že mě matka netlačí k vysokým povinným částkám stanoveným soudně, obtěžuje se se mnou nad výdaji domlouvat a že mi umožní i slušnou část těch peněz dítěti za něco hradit přímo, takže jsou pak jakoby ode mě a dítě vidí, že i v tomto na něj nekašlu.

Kdyby to šlo povinně a přes matku vše, myslím, že matka by to ve výsledku vnímala jako samozřejmost a dítě tak, že vše má od mámy a já jsem vlastně chudák, co mu nic nedopřeje. :)

• Citovat
  • Upravit
7904
7.11.20 22:30
@Anonymní píše:
Jedno dítě. 4 000 dohodou. Asi 17 000 reálně.

Pro mě docela dost, ale oceňuji, že mě matka netlačí k vysokým povinným částkám stanoveným soudně, obtěžuje se se mnou nad výdaji domlouvat a že mi umožní i slušnou část těch peněz dítěti za něco hradit přímo, takže jsou pak jakoby ode mě a dítě vidí, že i v tomto na něj nekašlu.

Kdyby to šlo povinně a přes matku vše, myslím, že matka by to ve výsledku vnímala jako samozřejmost a dítě tak, že vše má od mámy a já jsem vlastně chudák, co mu nic nedopřeje. :)

Běžně se dítě nestará o to, kdo co platí. Jestli tě dítě hodnotí podle toho, co mu dopřeješ a jak moc jsi/nejsi chudák, moc úspěšní jste teda ve výchově nebyli. Částku nekomentuju, nejspíš mu platíš soukromou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 22:40
@kacz píše:
Běžně se dítě nestará o to, kdo co platí. Jestli tě dítě hodnotí podle toho, co mu dopřeješ a jak moc jsi/nejsi chudák, moc úspěšní jste teda ve výchově nebyli. Částku nekomentuju, nejspíš mu platíš soukromou školu.

Jak jsem psal, jen si myslím, že by to tak bylo. Možná ano, možná ne. Takhle z toho mám lepší pocit, že se domlouváme, než kdybych vyplázl peníze a o jejich použití rozhodovala čistě matka.

A ano, je v tom i hodně obyčejné ješitnosti a radosti z toho, že takhle je to „chtěla bych koupit xy“, „jasně, pošlu peníze“ a „děkuji“, než aby to bylo „ještě mi od tebe nepřišly peníze, co máš podle soudu platit, kde jsou?“.

• Citovat
  • Upravit
7904
7.11.20 22:43
@Anonymní píše:
Jak jsem psal, jen si myslím, že by to tak bylo. Možná ano, možná ne. Takhle z toho mám lepší pocit, že se domlouváme, než kdybych vyplázl peníze a o jejich použití rozhodovala čistě matka.A ano, je v tom i hodně obyčejné ješitnosti a radosti z toho, že takhle je to „chtěla bych koupit xy“, „jasně, pošlu peníze“ a „děkuji“, než aby to bylo „ještě mi od tebe nepřišly peníze, co máš podle soudu platit, kde jsou?“.

Aha, takže to není na soukromou školu, ale na nakupování nějakých jistě nezbytných věcí za 17 000 měsíčně. No nic, good luck. Jakej šel, takovou potkal a takové spolu (ne)vychovali dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.20 22:58
@Anonymní píše:
Ahoj :) prosím o radu. Je mi 22, stále studuji, momentálně bydlím sama bez rodičů. Mám 2 práce, platím si vše sama, mamka mi sem tam dá sama od sebe nějaké peníze třeba na jídlo, nikdy jsem ji o peníze neříkala. Momentálně uvažuji nad tím, že bych jí řekla o peníze, které ji chodí od mého otce jako výživné. Nemá za mě žádné výdaje a mě by se to hodilo, starám se ještě o prarodiče. Mám na ně právo nebo ne a jak byste to případně sdělili vy? Díky za odpověď.

Od 18 mají chodit tobě, ne tvé máme :think: máš na ně nárok.. Domluv se s otcem, dej mu svoje c. Účtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
7.11.20 23:25
@Anonymní píše:
Ahoj :) prosím o radu. Je mi 22, stále studuji, momentálně bydlím sama bez rodičů. Mám 2 práce, platím si vše sama, mamka mi sem tam dá sama od sebe nějaké peníze třeba na jídlo, nikdy jsem ji o peníze neříkala. Momentálně uvažuji nad tím, že bych jí řekla o peníze, které ji chodí od mého otce jako výživné. Nemá za mě žádné výdaje a mě by se to hodilo, starám se ještě o prarodiče. Mám na ně právo nebo ne a jak byste to případně sdělili vy? Díky za odpověď.

Řešila bych soudně, ať je to správně i v rozsudku. Dojdi se poradit na sociálku (OSPOD), ať ti pomohou napsat návrh na soud. Mohli by i zařídit, aby ti tvoje matka poslala výživné zpětně za nějakou dobu. Pokud se prokáže, ze výdaje s tebou neměla a že už jsi dávno plnoletá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
8.11.20 07:45
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
8.11.20 09:16
@kacz píše:
Aha, takže to není na soukromou školu, ale na nakupování nějakých jistě nezbytných věcí za 17 000 měsíčně. No nic, good luck. Jakej šel, takovou potkal a takové spolu (ne)vychovali dítě.

Závidíš nebo co? :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
8.11.20 09:32
@prokr píše:
Závidíš nebo co? :roll: :roll: :roll:

Co bych měla závidět? Rozmazlené děcko nebo ješitného chlapa s neuspokojeným egem, který se ukájí nad tím, když ho ex žádá o peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí