Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jsem ve vztahu 5 let. Vše klape. Nicméně jsem dostala nabídku odjet do Anglie na 3 měsíce. Na jednu stranu bych ráda odjela, ale na druhou stranu.. se bojím, že když se neuvidíme tak dlouho, že by vztah mohl ochladnout. Přítel se mnou odjet nemůže, chodí na VŠ.
Máte někdo také zkušenost? Odcestovali jste, i když jste byli v pohodovém vztahu? Mám strach, že tu pohodu naruším. Přítel mi to přeje, nechce mi v ničem bránit. Zároveň si myslí, že je to i dobrý nápad. Poprvé bychom byli takovou dobu od sebe, a alespoň uvidíme, jak moc si budeme chybět, že by to bylo takové stvrzení..
Díky za každou radu. ![]()
Odloučení působí na lásku jako vítr na oheň, malý uhasí, velký rozdmýchává. (Saadi)
Tři měsíce zvládnete ![]()
@jdukolem Zmíněná citace o ohni a větru a lásce zazněla i v seriálu Chlapci a chlapi(Vejmělková, Zounar)
,ale vážně-
myslím že se to odloučení zvládnou dá!
@Bjustřík píše:
@jdukolem Zmíněná citace o ohni a větru a lásce zazněla i v seriálu Chlapci a chlapi(Vejmělková, Zounar),ale vážně-
myslím že se to odloučení zvládnou dá!
ehm Zounar a Vejmělková byli od sebe dva roky bez skypu a levných letenek…navíc neměli za sebou pětiletý vztah - jestli teda narážíš na to, že jim to málem nevyšlo ![]()
ale tři měsíce? v dnešní době? to se dá…manželky vojáků musí vydržet i půl roku ne-li víc když jsou chlapi na misi
Tak jestli ten vztah neprezije pitomy 3 mesice, co budete od sebe, tak stejne nastal ani za starou belu.
@Cosmopol píše:…nicmene mezi radky ctu jeste neco jineho: 5 let ve vztahu, pritel na VS. Ta situace je sama o sobe na povazenou. Ten tvuj je s tebou od mladych let a vubec bych se nedivil, kdyby mu to pomalu nezacinalo lezt na mozek. Nic moc si neuzil, po 5 letech dost prechozenej vztah, ovsem posunout se dal (tj. svatba a deti) na to je zase moc brzo (je na VS).
Tak jestli ten vztah neprezije pitomy 3 mesice, co budete od sebe, tak stejne nastal ani za starou belu.
Jsem cynik, a proto rikam: pokud nechcete okamzite vstoupit do manzelstvi a mit deti, tak se pratelsky rozejdete. Bude to pro oba z vas to nejlepsi reseni.
Po peti mesicich vztahu jsem odjela na zhruba stejnou dobu na Erasmus. Pred par dny jsme spolu oslavili osm let ![]()
Takze vydrzet se to urcite da, i kdyz podle mne to chozeni na dalku je teda pekne na houby. Asi je dobry primerene skypovat, idealne se (aspon) nekdy v pulce na par dni videt, verit sobe, ze nebudu mit potrebu tu svobodu zneuzivat, a verit, ze se stejne bude chovat partner.
Hodne stesti ![]()
3 měsíce nic neni. Kor Anglie. Kdyby to byla Australie. Ale Anglie je snadno dostupna
Muzete se vidět treba každých 14 dni, kdyz finance dovoli. Ale i mesic uteče jako voda. ![]()
Moje sestra zila půl roku v Tokiu a tri měsíce v Singapuru. Taky ve vztahu asi pet let, mozna neco malo víc. Partner pracuje, odjet taky nemohl. Vydelala peníze, o kterych by si tady za stejnou praci a stejnou dobu mohla nechat jen zdat. Vyrazne pomohla zafinancovat hypoteku. Diky tomu staví dum na klic, v dubnu by meli bydlet a v podobném terminu se budou brát.
Ano, krize přišla, ale jak uz tu bylo psáno, maly ohen uhasi, velky rozdmycha ![]()
Tři měsíce je jako nic. Jestli tam budeš makat, uteče ti to rychleji než jemu. Co měli dělat vykulené +- osmnàctky, když jim kluka na dva roky zavřeli na vojnu a nebyl Skype a podobné vymoženosti.
@Nikocka bylo by bláznovství nevycestovat.
A holky mají pravdu..Miluje tě? Opravdu? Tak na tebe ty 3 měsíce počká. ![]()
@Nikocka Uzij si dokud jsi svobodna a jed. 3 mesice neni zadna doba ![]()
My jsme přežili dva roky, odjela jsem dělat Au-pair do Anglie po roce vztahu. Bylo to náročný, ale zvládli jsme to.
3 měsíce jsou prd. Kor dneska. To bych se fakt nebála. Ale jestli máš zajocha na VŠ, tak to může skončit rozchodem i tak. Vem si, že když žena dneska otěhotní, bude mít při tvém návratu za sebou teprve prvotrimestrální screening. ![]()