Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale jak to podat priteli…vzdy kdyz o tom zacnu mluvit zacne to a skonci u toho, ze ho ma jen obcas a boji se. a ze si to nedokazu predstavit
asi se musim smirit s tim jak to je a cas od casu zatnout zuby ![]()
@Anonymní píše:
@andelka83 jsi moc hodna, dekuju. je to opravdu tak jak pises, ja si tu situaci nedokazu predstavit tudiz na to koukam dle sveho a ja nechci mit doma rozmazlenecka, ktery muze temer vse nebo je mu hned vse odposteno. navic vyhrozovani typu „kdyz budes zlobit, nepujdem tam a tam atd“ nesnasim, prtz je to pak myslim nutne dotahnout do konce, ale u nich na to neni moc prostoru tudiz se pak samozrejmne muze vse
s tou vychovou je to take trapeni, a rozdilu jsem si vsimla, na mou dceru je relativne prisny, ale vim ze ji ma rad
vztah se svou ex ma dobry a jsme z jednoho mesta tak problem se vice vidat by problem nebyl. i kdyz si nejsem jista ze to uplne chci( po tech zkusennostech) myslis ze 6lete dite je uz schopne samo usoudit zda se chce s tatou vidat casteji, kdyby jsme se ho zeptali?
na druhou stranu si pritele vazim, ze me bere a pocita i stou mou princeznickou. sestehovani je na jeho popud, zprvu se mu nechtelo, nebo se k tomu stavil tak ze spis ne, ale ono to nak vyplynulo neb jsme kazdy den a noc stejne spolu
jak casto si tvuj pritel kluka bere? mate spolu dite?
Můj přítel má dceru, od jejích 2 let si ji bere 2× měsíčně na víkend, jinak si volají, ale vztah mají hezký, vždycky se zajímal, chodil na akce, s ex vychází taky dobře a když to jde, sjede za ní (dcerou) i v týdnu, ale dělá na směny, a jsou v jiném městě, tak to moc nejde. Na druhou stranu on to pojímá tak, že lze dítě vychovávat i o těch víkendech, i když riskuje problémy, ale pokud to tak je odmalinka, tak to dítě si na to zvykne a bere to že i táta je důsledný a vychovává a nedovolí všechno (i když víc než máma). Ten tvůj už teď těžko bude svůj přístup měnit, to je fakt těžké. Zkusila bych aspoň něco změnit, být důslědnější v něčem, když budete žít spolu. Pocit že chlap není chlap je blbý a pak to kazí vztah celkově.
Spolu dítě nemáme, ale já mám dvě. A vychovává a je přísný i na ty moje a moc mi tím pomáhá. My spolu právě taky ještě nežijeme, ale je to v plánu.
Já té chápu. Ale on těžko muže podnikat nějaký výchovný kroky, kdyz ho vidí tak málo. To mu ani nestihne lézt na nervy, jako tobě která v tom nejsi citové angazovana ![]()
@Anonymní píše:
Ale jak to podat priteli…vzdy kdyz o tom zacnu mluvit zacne to a skonci u toho, ze ho ma jen obcas a boji se. a ze si to nedokazu predstavitasi se musim smirit s tim jak to je a cas od casu zatnout zuby
No, on je to logický pocit, i to že si to neumíš představit je pravda. tohle je nepřenositelná zkušenost. Zkusila bych vykomunikovat aspoň něco, nějaký rámec, aby to nebolelo, nebyla tam ta obava ze ztráty nebo zhoršení vztahu, ale aby vám to pomohlo ve společném žití.
@andelka83 preji vam aby vam to vse vyslo
jak dlouho jste spolu? planujete deti?
@Anonymní píše:
@andelka83 preji vam aby vam to vse vyslojak dlouho jste spolu? planujete deti?
Děkuju. I tobě přeji to samé.
Jsme spolu 2,5 roku ale známe se mnohem mnohem déle, o to je to teď lehčí. Ale pořád je co řešit, u „skládaných“ vztahů to je normální. Děti ani už moc ne, max jedno, pokud bude za dva tři roky na to situace. Když nebude nevadí, dohromady máme tři a já ještě malé (4 a 6), nudit se nebudeme. ![]()
@Halamka no jo jenze ona za to nemuze ze se rozesli s klucinovou matkou. Nemusi preci pykat za to, ze nejsou uplna rodina. Ona taky vychovava dceru. Rozhodne je hodne slozity vychovavat cizi dite, kdyz dite, potazmo otec bojkotuje nejakou vychovu. Proste musi redpektovat pravidla nove rodiny. Oni tyhle slepeny rodiny s malyma detma jsou hrozne citove narocny. Ja jsem to sama zazila 3.5 roku se snazila az jsem se uplne zhroutila a sla od toho. A rozhodne jsem nebyla zla macecha, mela jsem jen opravnene pozadavky.
Ono kdyby otec meril obema detem stejnym netrem a slepe nerozmazloval zadny probkem by to nebyl.
Problem neni v klukovi, ale v otci.
@Anonymní píše:
@andelka83 vlozila jsi do me mnoho optimismu
Jestli chceš nějaký pesimismus, tak je tu uzavřená skupina Macešky - zkus se domluvit se správkyní skupiny.
@Anonymní píše:
@andelka83 vlozila jsi do me mnoho optimismu
S optimismem jde všechno líp. Ale chtělo by to si pořádně promluvit, klidně na víckrát, ne se snažit to vyřešit hned a všechno. Některé věci opravdu moc nezměníš, ale stálo by za to snažit spolupracovat, vnímat jeden druhého, a hlavně se snažit aby to klapalo, i s těmi dětmi. Je to těžká situace, když otec vidí dítě tak málo. Za to že je poněkud laxní a rozmazluje bych ho nepranýřovala, ale mělo by to mít své meze. Člověk který to vidí z vnějšku ví většinou naprosto přesně jak by to mělo být, a jak by to dělal on…jenže takhle to nejde brát.
@andelka83 ja jsem to mela tak, ze jsem bydlela u pritele a s jeho detmi. Takze otec mel kluky furt u sebe a stejne je nevychoval.
Problemy se neresily. Byli to uz velky kluci, ale nic bejedli krom 4 jidel, hygienicke navyky bidny atd.. problemy ve skole, drogy.. otec nic neresil a ja byla za zlou macechu.
Jak me se po odchodu ulevilo…aaaaach uz nikdy bych tohle nechtela zazit
Takze zakladatelce doporucuju nejak mluvit a redit vse s otcem. Pokud to nelze, nezlepsi se to, spis se to bude zhorsovat. A nastane situace, ze pred prichodem chlapce bude zakladatelka blit z nervu jak amina a bude uplne vyklepana a ubulena.
@andelka83 jsi moc hodna, dekuju. je to opravdu tak jak pises, ja si tu situaci nedokazu predstavit tudiz na to koukam dle sveho a ja nechci mit doma rozmazlenecka, ktery muze temer vse nebo je mu hned vse odposteno. navic vyhrozovani typu „kdyz budes zlobit, nepujdem tam a tam atd“ nesnasim, prtz je to pak myslim nutne dotahnout do konce, ale u nich na to neni moc prostoru tudiz se pak samozrejmne muze vse
( po tech zkusennostech) myslis ze 6lete dite je uz schopne samo usoudit zda se chce s tatou vidat casteji, kdyby jsme se ho zeptali?
s tou vychovou je to take trapeni, a rozdilu jsem si vsimla, na mou dceru je relativne prisny, ale vim ze ji ma rad
vztah se svou ex ma dobry a jsme z jednoho mesta tak problem se vice vidat by problem nebyl. i kdyz si nejsem jista ze to uplne chci
na druhou stranu si pritele vazim, ze me bere a pocita i stou mou princeznickou. sestehovani je na jeho popud, zprvu se mu nechtelo, nebo se k tomu stavil tak ze spis ne, ale ono to nak vyplynulo neb jsme kazdy den a noc stejne spolu
jak casto si tvuj pritel kluka bere? mate spolu dite?