Vztah syna k matce

rsisa
8.7.12 15:37

vztah syna k matce

Ahoj holky, jaký má Váš muž vztah se svou matkou nebo pokud máte dospělého syna, jaký máte vy vztah s ním..
Jde mi o to, že mi hodně lidí tvrdí, že synové se prostě s matkami nestýkají tak často jako dcery, že dcery se drží víc mamin než synové a tak. U nás to i tak je, já si s mamkou pořád voláhm a vidíme se často, hodně si povídáme a můj muž svou maminku vůbec vidět nemusí, nevolá ji, prostě necítí potřebu s ní být v kontaktu..Máme chlapečka, 2.5 let a muž mi říká, že až vyroste, taky bude mít svůj život a na maminu nebude „zvědavý“. Dost hrozná představa.., ale já myslím, že je to ve výchově.., jaký vztah si se synem vybuduji..napište, jak to máte v rodině vy, dík moc za příspěvky..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
8.7.12 15:44

@rsisa Snad tě potěším, když napíšu, že s manželem jezdíme ke tchánovcům skoro každý víkend i volný den. Jsou super a vidím, že manžel má ke své mamce v pohodě vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.7.12 15:47

Ahoj, mám bráchu (20 let) a je pravda, že už tíhne více k rodině své přítelkyně…já si s mamkou častou volám, navštěvuji je…ale co vím, tak u mužů je to prostě jinak (a výchova ti nepomůže)..chlap se prostě po čase upne na svoji přítelkyni či manželku a přizpůsobí se ji…takže pak svou matku tak často nevídá (ale to neznamená, že by ji neměl rád)…vidím to jak to funguje u nás a u příbuzenstva…holky prostě víc „pečou“ se svou matkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.12 15:52

Tchýně má dva syny a dceru a ona sama si vybrala, že se se syny stýká málo, pouze s dcerou a vnukem. Takže velice často je problém v matkách a kdybych někdy měla dělat jednou rozdíly mezi dětmi-mám syna a dceru, tak doufám, že mě někdo vezme pánví po hlavě, aby se mi rozsvítilo.

• Citovat
  • Upravit
3115
8.7.12 15:54

Manžel jezdí k rodičům častěji než jeho setra. Přitom vztahy mají všichni moc pěkné ( sestra se chová k rodičům hezky), ale myslím, že i když bude pořeba se o ně postarat, bude to spíš můj manžel než ona.

Příspěvek upraven 08.07.12 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.7.12 15:55

Je to hodně individuální a záleží na povaze člověka :). Většinově na tom asi něco bude, ale pokud tě to potěší, tak v naší rodině je to tak, že já jsem studený čumák, který nemá potřebu se s rodiči nijak intenzivně stýkat (a to máme velmi dobrý vztah), můj brácha se s nimi stýká určitě víc než já. U manželovy rodiny je zase jeho sestra imrvére u svých rodičů, s tchýní se nestýkali téměř vůbec. Můj manžel se svou maminkou pekl hodně, od té doby, co je se mnou, tak méně, ale pořád víc, než já s mými rodiči :). Kdyby se tchýně dozvěděla, že se ale cítí daleko lépe u mých rodičů, tak by asi nevěřila. Je to zkrátka indivindi.

• Citovat
  • Upravit
139
8.7.12 15:56
@rsisa píše:
Ahoj holky, jaký má Váš muž vztah se svou matkou nebo pokud máte dospělého syna, jaký máte vy vztah s ním..
Jde mi o to, že mi hodně lidí tvrdí, že synové se prostě s matkami nestýkají tak často jako dcery, že dcery se drží víc mamin než synové a tak. U nás to i tak je, já si s mamkou pořád voláhm a vidíme se často, hodně si povídáme a můj muž svou maminku vůbec vidět nemusí, nevolá ji, prostě necítí potřebu s ní být v kontaktu..Máme chlapečka, 2.5 let a muž mi říká, že až vyroste, taky bude mít svůj život a na maminu nebude „zvědavý“. Dost hrozná představa.., ale já myslím, že je to ve výchově.., jaký vztah si se synem vybuduji..napište, jak to máte v rodině vy, dík moc za příspěvky..

Muj ex se bez maminky ani nev…re. ale myslím že je to o výchově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
8.7.12 15:57

Tak třeba můj brácha má s naší mamkou daleko lepší vztah než já.. :-) I když i já s ní vycházím moc dobře, tak oni k sobě prostě tíhnou víc.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
8.7.12 16:00

Ahoj, já myslím, že nezáleží ani tak na pohlaví toho daného člověka, ale spíš na jeho povaze. A taky samozřejmě na té samotné rodině. Pokud tam panují pěkné vztahy, je pravděpodobnější, že vazby přetrvají i v momentě, kdy si „děti“ založí vlastní rodinu. Můj manžel i jeho bratr mají k rodičům moc hezký vztah - byla bych ráda, kdybychom takový měli jednou i my s naším synem ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.7.12 16:01

Můj brácha si teda na moje rodiče vzpomene, jen když něco potřebuje, jen tak na kafe se u nich nezastaví (a když jo, tak z něj stejně nakonec vyleze, že něco potřebuje). Já za našima chodím jen tak, i když nikdo není doma, pomazlit se s jejich psem, dát doma nohy nahoru a nemuset nic dělat. Asi jsou ty chlapi tak stavěný, že nemají potřebu vykecávat se doma. To ale neznamená, že by pro svoje rodiče neudělali první poslední :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
8.7.12 16:02

Jinak co se výchovy týče, zas bacha na mamaboys, s jedním takovým jsem chodila a skončilo to na doporučení maminky ;-)

• Citovat
  • Upravit
1214
8.7.12 16:19

@ncc1701 Souhlasím s tebou. Myslím, že trochu vlažnější vztah muže k mamince je (pro snachu) lepší než přílišná závislost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
8.7.12 16:25

´moje tchyně neustále naříká, že si měli „udělat ještě holku“ :D má dva syny a zájem o ní nemá velký ani jeden, nutno dodat, že po jejich dětství se jim ani nedivím, ale u nich v rodině je to běžné, že více k matce tíhne dcera, záleží určitě na výchově a celkově na vztazích uvnitř rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.12 16:44

U nás taky, já s mamkou bez sebe ani ránu, dokonce máme domky vedle sebe pod jedním oplocením, bráchové přijedou jednou za 14 dnů, a to ještě ne pravidelně, na odpoledne. Manžel má rodiče daleko, 400km, volá jim 2×týdně, jedeme tam 2-3 do roka na týden, švagrová volá obden, píšou si dopisy, jak jeden dojde, hned odpovídá, stihnou to vyměnit i 2×týdně, tráví tam všechny dovolené, to my raději k moři :mrgreen: jsem ráda, že mám dvě holky, doufám, že se mě budou držet jako já se držím maminky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.7.12 17:07

Zase se mi potvrzuje, že jsem chlap :) S rodiči se stýkám zhruba stejně často jako brácha. Spíš jsou to taková období, záleželo na tom, kdo kde bydlel, co dělal, kolik měl času a tak.

Teď jsme samozřejmě v kontaktu víc, protože jsem jim porodila vnouče, brácha má děti už odrostlejší - předtím to bylo spíš naopak.

Nespoléhala bych na pohlaví, záleží na výchově, povaze a běhu života.
Jasně, že chlapeček nebude ve dvaceti na maminku tak zvědavý jako třeba ve dvou letech :) Dcera taky ne. Ve 20 už je normální zaměřit se na jiné ženské či chlapy.

V každém případě doporučuji mít i jiný zájem než děti, syndrom prázdného hnízda musí být strašná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová