Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rsisa Snad tě potěším, když napíšu, že s manželem jezdíme ke tchánovcům skoro každý víkend i volný den. Jsou super a vidím, že manžel má ke své mamce v pohodě vztah.
Ahoj, mám bráchu (20 let) a je pravda, že už tíhne více k rodině své přítelkyně…já si s mamkou častou volám, navštěvuji je…ale co vím, tak u mužů je to prostě jinak (a výchova ti nepomůže)..chlap se prostě po čase upne na svoji přítelkyni či manželku a přizpůsobí se ji…takže pak svou matku tak často nevídá (ale to neznamená, že by ji neměl rád)…vidím to jak to funguje u nás a u příbuzenstva…holky prostě víc „pečou“ se svou matkou…
Tchýně má dva syny a dceru a ona sama si vybrala, že se se syny stýká málo, pouze s dcerou a vnukem. Takže velice často je problém v matkách a kdybych někdy měla dělat jednou rozdíly mezi dětmi-mám syna a dceru, tak doufám, že mě někdo vezme pánví po hlavě, aby se mi rozsvítilo.
Manžel jezdí k rodičům častěji než jeho setra. Přitom vztahy mají všichni moc pěkné ( sestra se chová k rodičům hezky), ale myslím, že i když bude pořeba se o ně postarat, bude to spíš můj manžel než ona.
Příspěvek upraven 08.07.12 v 15:56
Je to hodně individuální a záleží na povaze člověka
. Většinově na tom asi něco bude, ale pokud tě to potěší, tak v naší rodině je to tak, že já jsem studený čumák, který nemá potřebu se s rodiči nijak intenzivně stýkat (a to máme velmi dobrý vztah), můj brácha se s nimi stýká určitě víc než já. U manželovy rodiny je zase jeho sestra imrvére u svých rodičů, s tchýní se nestýkali téměř vůbec. Můj manžel se svou maminkou pekl hodně, od té doby, co je se mnou, tak méně, ale pořád víc, než já s mými rodiči
. Kdyby se tchýně dozvěděla, že se ale cítí daleko lépe u mých rodičů, tak by asi nevěřila. Je to zkrátka indivindi.
@rsisa píše:
Ahoj holky, jaký má Váš muž vztah se svou matkou nebo pokud máte dospělého syna, jaký máte vy vztah s ním..
Jde mi o to, že mi hodně lidí tvrdí, že synové se prostě s matkami nestýkají tak často jako dcery, že dcery se drží víc mamin než synové a tak. U nás to i tak je, já si s mamkou pořád voláhm a vidíme se často, hodně si povídáme a můj muž svou maminku vůbec vidět nemusí, nevolá ji, prostě necítí potřebu s ní být v kontaktu..Máme chlapečka, 2.5 let a muž mi říká, že až vyroste, taky bude mít svůj život a na maminu nebude „zvědavý“. Dost hrozná představa.., ale já myslím, že je to ve výchově.., jaký vztah si se synem vybuduji..napište, jak to máte v rodině vy, dík moc za příspěvky..
Muj ex se bez maminky ani nev…re. ale myslím že je to o výchově
Tak třeba můj brácha má s naší mamkou daleko lepší vztah než já..
I když i já s ní vycházím moc dobře, tak oni k sobě prostě tíhnou víc.. ![]()
Ahoj, já myslím, že nezáleží ani tak na pohlaví toho daného člověka, ale spíš na jeho povaze. A taky samozřejmě na té samotné rodině. Pokud tam panují pěkné vztahy, je pravděpodobnější, že vazby přetrvají i v momentě, kdy si „děti“ založí vlastní rodinu. Můj manžel i jeho bratr mají k rodičům moc hezký vztah - byla bych ráda, kdybychom takový měli jednou i my s naším synem
.
Můj brácha si teda na moje rodiče vzpomene, jen když něco potřebuje, jen tak na kafe se u nich nezastaví (a když jo, tak z něj stejně nakonec vyleze, že něco potřebuje). Já za našima chodím jen tak, i když nikdo není doma, pomazlit se s jejich psem, dát doma nohy nahoru a nemuset nic dělat. Asi jsou ty chlapi tak stavěný, že nemají potřebu vykecávat se doma. To ale neznamená, že by pro svoje rodiče neudělali první poslední ![]()
Jinak co se výchovy týče, zas bacha na mamaboys, s jedním takovým jsem chodila a skončilo to na doporučení maminky ![]()
@ncc1701 Souhlasím s tebou. Myslím, že trochu vlažnější vztah muže k mamince je (pro snachu) lepší než přílišná závislost ![]()
´moje tchyně neustále naříká, že si měli „udělat ještě holku“
má dva syny a zájem o ní nemá velký ani jeden, nutno dodat, že po jejich dětství se jim ani nedivím, ale u nich v rodině je to běžné, že více k matce tíhne dcera, záleží určitě na výchově a celkově na vztazích uvnitř rodiny
U nás taky, já s mamkou bez sebe ani ránu, dokonce máme domky vedle sebe pod jedním oplocením, bráchové přijedou jednou za 14 dnů, a to ještě ne pravidelně, na odpoledne. Manžel má rodiče daleko, 400km, volá jim 2×týdně, jedeme tam 2-3 do roka na týden, švagrová volá obden, píšou si dopisy, jak jeden dojde, hned odpovídá, stihnou to vyměnit i 2×týdně, tráví tam všechny dovolené, to my raději k moři
jsem ráda, že mám dvě holky, doufám, že se mě budou držet jako já se držím maminky
![]()
Zase se mi potvrzuje, že jsem chlap
S rodiči se stýkám zhruba stejně často jako brácha. Spíš jsou to taková období, záleželo na tom, kdo kde bydlel, co dělal, kolik měl času a tak.
Teď jsme samozřejmě v kontaktu víc, protože jsem jim porodila vnouče, brácha má děti už odrostlejší - předtím to bylo spíš naopak.
Nespoléhala bych na pohlaví, záleží na výchově, povaze a běhu života.
Jasně, že chlapeček nebude ve dvaceti na maminku tak zvědavý jako třeba ve dvou letech
Dcera taky ne. Ve 20 už je normální zaměřit se na jiné ženské či chlapy.
V každém případě doporučuji mít i jiný zájem než děti, syndrom prázdného hnízda musí být strašná věc.
Ahoj holky, jaký má Váš muž vztah se svou matkou nebo pokud máte dospělého syna, jaký máte vy vztah s ním..
Jde mi o to, že mi hodně lidí tvrdí, že synové se prostě s matkami nestýkají tak často jako dcery, že dcery se drží víc mamin než synové a tak. U nás to i tak je, já si s mamkou pořád voláhm a vidíme se často, hodně si povídáme a můj muž svou maminku vůbec vidět nemusí, nevolá ji, prostě necítí potřebu s ní být v kontaktu..Máme chlapečka, 2.5 let a muž mi říká, že až vyroste, taky bude mít svůj život a na maminu nebude „zvědavý“. Dost hrozná představa.., ale já myslím, že je to ve výchově.., jaký vztah si se synem vybuduji..napište, jak to máte v rodině vy, dík moc za příspěvky..