Vztah v těhotenství / hormony

7
3.6.24 08:13

vztah v těhotenství / hormony

Ahoj holky,
Pokud by si nějaká nasla cas a mohla by mi poradit, nebo alespoň mě „vyslechnout“ budu ráda. :hug:

S partnerem jsme spolu 2 roky, momentalne za 2 mesice nas ceka narozeni syna, ktereho on moc chtel (i ja, jen jsem netusila, ze to bude tak brzy :lol: :kytka: ). Partner je spolehlivy, hodny, starostlivy atd. samozrejme ma i sve mouchy (kdo z nas ne) ale jsou to takove ty veci, co se daji nastesti prehlidnout :) Ty dulezite podstatne vlastnosti ma, kdyz se na nej podivam, jsem vzdycky v hloubi duse rada, ze ho mam. :andel: Tehda jsme to vzali hopem a zacali spolu bydlet -cca po 3 mesicich, ale byla jsem hodne pracovne vytizena (vikendy jsem jezdila pracovne pryc, pres tyden v praci do 5) tak nas spolecny cas nam byl vzacny. Pak uz jsem chodila do prace jen v tydnu a bylo to taky ok. Momentalne jsem na rizikovem doma, coz je asi kamen urazu, nebo nevim, ale neslo jinak.
Najednou mi prijde, ze partner o mne ztraci zajem- pomalu mi neda ani pusu sam od sebe, sex je takovej rutinni - jeste pred „chvilkou“ semnou po sxu alespon chvilku polezel a pak jsme sli do sprchy, ted je to sx a uz bezi sprcha. Jelikoz rekonstruujeme byt (ma na to delniky) tak bych po nem ani nechtela nejake drahe vylety atd. ale treba minule jsem se zminila, ze bych si hrozne rada šla sednout do mesta na zahradku a dala si klidne nejakej drincik (nealko) a on ze pujdeme, samozrejme od te doby ho ani jednou nenapadlo rict at jdeme (cas na to je a o finance tu nejde). :( Co se tyce jeho prace, moc se nenadre, dela praci, kde je okolo neho spousty krasnych atraktivnich zen - coz podotykam mi nikdy nevadilo, uz kdyz jsme se poznali, vedela jsem, ze i diky teto praci ma spoustu znamych a kamaradu vcetne prave zen, ale ted kdyz ma jit do prace tak uvnitr nekde zarlim.. najednou mi prijde, ze si vsimam vic toho, ze se nenapadne „otoci“ za hezkou holkou a najednou mi to hrozne ublizuje. Driv jsem byla sebevedoma a tohle mi bylo sumafuk (samozrejme se bavime kdyz je to v normalni mire a chlap si nevykrouti div hlavu). I presto, ze jsem mu nerekla, ze se posledni dobou citim takto, tak mi prijde, jak kdyby spoustu veci delal z donuceni (jak kdyby mi snad cetl myslenky, ze od nej neco ocekavam, tak to udela) a tak nucene az neprirozene… :( Zaroven se o mne stara moc hezky, snazi se, aby nam nic nechybelo, vim, ze zije pro rodinu, ale prece jen jsem zena a potrebuji se citit i milovana a chtena kor v tomto obdobi. (Je mi 27, nemam ani pocit, ze se na me tehotenstvi krome briska podepsalo - takze si myslim, ze jsem se nestala nejakou pro nej neatraktivni, krome briska se nezmenilo temer nic).

Porad tak nejak doufam, ze to je jen nejaka moje uzkost v poslednich fazich, ale kdo vi.
Prvni 3 mesice jsem byla spis po fyz. strance poznamenana, ale dalo se a vic lehce podrazditelna, pak ve 2 trimestru vse ok - at od stavu fyzickeho tak i psychickeho, to bylo asi nejvic v pohode obdobi a ted v posledni fazi se mi rozjela nespavost a nejspis asi i nejake depky.. mela jste to nejaka stejne? :think:
(jinak jeste podotknu, ze fnukna nejsem, sceny doma nedelam, posmutnim si, kdyz partner neni doma, pred nim se snazim tvarit normalne, ze zvladam, nechci se doprosovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
126
3.6.24 08:45

Ahoj,

tohle je těžký hodnotit, ti chlapi to mají v hlavě nastavený jinak a zvlášť v těhotenství mi přijde, že se ty rozdíly ve vnímání dost projevují.

Každopádně Ti úplně rozumím a podle popisu mi přijde, že Tvůj přítel v některých věcech není zrovna empatický.

Taky jsem od začátku těhotenství doma a často jsem i trochu fňukna, na spoustu věcí jsem víc háklivá atd. Třeba kdyby se zvednul po sexu hned do sprchy nebo se „nenápadně“ otočil za jinou ženskou, tak by u nás byla tichá domácnost :D Jak je to u vás když se naštveš, zjišťuje co se děje, nebo mu je to šumák?

Ono možná kolikrát než se snažit být za každou cenu milá a v pohodě, tak bych klidně byla víc odměřená a viděla bys jak se začne snažit.. Přeci jenom nosíš jeho dítě, který jste oba chtěli, měla bys být hrdá a on kolem Tebe skákat.

Kolik je příteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.6.24 08:53

@LogLady Jojo, kdyz nahodou projevim nespokojenost (beru to celkove, ne primo v teto situaci, tady se snazim drzet) tak se vzdy zajimal a snazil se to napravit, abychom byli ok :oops:

Jako jak rikam.. on se o mne stara hezky (donese mi takhle snidani treba rano, ale tam to konci), nebo beru to jakoze proste nechova se ke mne vylozene hnusne, nebo ze by nekde lital, to vubec. Vim, jaky jsou chlapi, jak pises, mozna by odmerenost pomohla (uz se mi kolikrat v zivote potvrdilo, ze nezajem budu zajem :D ) ale bojim se, ze to bude jeste horsi :roll:… ale je pravda, ze doposud nepomohla ani naklonnost :roll: takze mas asi pravdu (snad nevadi za tykani) zkusim bic misto cukru :nevim:

Parnerovi je 37 :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6695
3.6.24 09:32

Vypni se :mrgreen:
Pro ty chlapy to není lehké, opravdu to není tak, že jsi se nezměnila. Sama říkáš, že jsi citlivější, víc podrazditelna, myslíš, že to ten chlap nevnímá?

Ty jsi objektivně jiná a on se snaží, snaží se zajistit vše to co má zajistit a ty smutníš, protože ti chybí trochu muchlání, tak se jdi pomuchlat.

Opravdu se to nezdá, ale ten chlap nemá těhotenské hormony a musí udělat spoustu věcí a ještě řešit nálady těhotné je pro ně fakt výkon, neumí se do toho tak vcítit. Něco chceš? Řekni si, připomeň se, naplánuj to. Podle popisu je dobrej. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
3.6.24 09:34

@emka149
Určitě tykání nevadí, taky jsem si dovolila tyknout :)

Jinak ono je fakt blbý radit ve vztahových záležitostech celkově, natož po netu. Jen píšu jak to na mě působí a jak bych se v podobný situaci asi chovala sama.. Mám kolem sebe dost známých, kdy ženská byla v těhotenství s prominutím napřesdržku a chlap se z ni i tak mohl poto :) Takže ono asi není úplně na škodu nebát se občas být trochu megera :) A z toho co jsi uvedla mi přijde, že máš nárok mu dát najevo, že to jak se chová není úplně v pohodě, nemyslím si, že bys tím vztahu přihoršila, spíš naopak. Jestli to není blbec, je rodinně založený, tak by se měl chytnout za nos a začít se víc snažit.. Jak sama píšeš, nezájem budí zájem 😁
Já to mám třeba nastavený tak, že partnera moc miluju, snažím se, aby nám to klapalo a je pro mě hrozně důležitý, ale kdyby se začal chovat divně, cítila bych, že ztrácí zájem, tak je pro mě prioritou to dítě a ať si dělá co chce. Přece jenom chování dospělého člověka člověk těžko změní, ale to jaká budu matka a jak se o své dítě postarám, ovlivnit můžu.

A myslím, že ve 37 už by to měl mít chlap v hlavě srovnaný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6695
3.6.24 09:38

On ale asi vůbec zájem neztrácí, respektive možná ten sexuální, ono to jen bříško prostě chlapy nebere, příroda to tak udělala.

Jinak dle popisu pečuje a spousta věcí jsou pocity a dojmy a v tom budou hrát roli ty hormony. Za mě jsou ti chlapi hrdinové, nemusím si stěžovat, ale když mi tvrdne břicho a potřebuji na záchod tak mi ujede „au“ a teď si vezmi kolikrát to ten chlap slyšel. Vidí co se stalo, co se změnilo, ještě zařizuje rekonstrukci. Nemyslím si, že je toho na ty chlapy v těhotenství málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
3.6.24 09:41

Určitě mu to řekni, jak se teď cítíš :kytka:.
Já mám muže s podobným věkovým rozdílem a podobným příběhem :) Taky vše ok, ale jeho způsob lásky vždy byl o tom, že se stará o to, abychom všechno měli, a tím přece dává najevo, jak mě a děti miluje. Po narození prvního syna se mi obrátil život na ruby a já se cítila strašně ztracená, ošklivá, nedoceněná, klasika. Snažila jsem se mu to říkat, že potřebuji, aby si aspoň občas všiml, pochválil, ocenil…ale nic se nezměnilo. Tak jsem se za těch deset let naučila vážit si sama sebe, nebýt závislá na ocenění někoho jiného, prostě všechno jsem zvládala sama a s ním jsem přestala ty důležité věci, ale i mé pocity, řešit. Taky mi přestalo záležet na tom, jak se cítí on. Taková pomalá cesta do pekla :nevim:. Zajímavé je, že od té doby, co jsem od něj přestala vyžadovat jakékoli ocenění, se mohl přetrhnout. Mně už to ale bylo jedno.
Před rokem muž změnil práci, už to nemá tak náročné, a ejhle, rozkoukal se a všiml si, že se mu žena nějak porouchala :think: :) Že už to není rozněžnělá zbožňující kikina, ale citově mírně okoralá samostatná jednotka :D
Abych to zkrátila, sám navrhl párovou terapii, kam teď chodíme a hledáme k sobě zase cestu. Je to běh na dlouhou trať, náročný vědomý proces, ale jde to dobrým směrem. Jen je strašná škoda, že to muselo dojít až sem, přitom na začátku by stačilo tak málo. Muž hrozně lituje toho, že si tehdy víc nevšímal a že jsem do něj víc neryla, aby si všímal. Ale tehdy prostě nevnímal, vůbec netušil, že máme problém.
Nenechte to dojít tak daleko, nevzdávej to a řekni mu, co tě trápí. Použij nás jako odstrašující případ :lol: Přece si nezkazíte narození miminka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.6.24 13:36

@Temnástranasíly Urcite mu neberu, ze je toho na nej hodne, to urcite ne, jsme v tom oba :hug: jen toho zas nema tolik podle me, aby mi nemohl dat trosku vic lasky.. rekonstrukci prave resim prevazne ja, on je takovy nekutil, nic moc nenamysli :oops: :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.6.24 13:39

@feijao amado To me mrzi a verim, ze cestu si k sobe najdete :srdce: :hug: a bude dobre.

Ja prave byla dost nezavisla celkove i financne, ale jak rikam no.. s tehotenstvim clovek prijde o to (zdrave) sebevedomi trosku vic, nez asi predpoklada.. (nebo alespon ja) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6695
3.6.24 15:12
@emka149 píše: Více

U nás jsem to taky zařizovala já, ale manžel je stresař, takže je jedno, že to nedomlouval. Stejně z toho byl KO :mrgreen:

Ono to málo lásky je pro každého jinak, je třeba komunikovat. Ale taky dokázat mít dospělý pohled. Protože na tomto se často rozpadají vztahy jen proto, že se člověk zasekne v pubertě a něco očekává. A očekává přesně to něco vysněného, přestože ten druhý dává zájem najevo úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6695
3.6.24 15:13
@emka149 píše: Více

A zde zase něco přiznáváš, ty máš „problém“ - sebevědomí a chceš ujištění. To se snažím říci, že spousta věcí je v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí