Vztek ve škole, třetí třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24762
15.11.24 11:21
@Dollorres píše: Více

Když si ho učitelka vezme stranou, kdo bude s těmi ostatními dětmi, ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.11.24 11:23
@lucad77 píše: Více

U nás na škole se učí v tandemu, takže to jde.
Plus jsou k ruce asistenti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.11.24 11:26
@Anonymní píše: Více

Já bych asi zjistila tu příčinu toho vzteku …. Jestli je to emoce s kterou se musí naučit pracovat a nebo chování, které je dobré taky nějak korigovat.
Za mě jsou to 2 rozdílné věci, které je potřeba řešit. Emoce je, měli bychom ji přijmout - pojmenovat a pak se s ni učit dál pracovat. Ale v základu ji přijmout, protože to dítě ji má. A každý je jiný. Chování je pak důsledek té emoce, které dítě neumí řešit.
Takže ho naučit tu řešit jinak. Umět tam stopnout tu emoci a to chování převést do tolerantní roviny. Můj syn se to roky učil v péči odborníka.
A samozřejmě měl nastavené nějaké hranice, pravidla, povinnosti ….

• Citovat
  • Upravit
24762
15.11.24 11:40

Ano, někde to tak je. V běžných ZŠ u nás ne. Tak to neházej na učitelku, když nevíš, jaká je tam situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.24 12:42
@free333 píše: Více

Má jedničky a dvojky, učí se dobře. Jako, občas něco pronesu, když dostal trojku, tak z čeho a ať to opakujeme častěji, že je to škoda. Že bych nereagovala na horší známku, to nějak zareaguji. Problém ve škole bývá i kravina, že se po něm něco chce, že mají něco dělat a on už dopředu tuší, že to udělá špatně. Nebo že se mu budou posmívat děti. Učitelka je ráznější, ale spravrdlivá. Při posmívání se každého zastane, řeší to hned od základu. Když se začne syn vztekat, bere to v klidu, ať si jde umýt obličej, někdy nereaguje, občas ho to samo trochu přejde, se vztekat nezačne. Je v malotřídce, takže po páté třídě změna školy. Ano, nějaký takový rozumný uklidňovač je dobrý nápad. Popid nebo nějaké ty míčky. Zkouším objednat i k soukromé dětské psycholožce. Že každý děláme chyby, že má kamarády, že je v něčem šikovný mu říkáme. Ale asi bych měla ještě víc. Víc se s ním mazlit, teď jedeme v takovém stereotypu a asi to chce změnit chování celkově.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.24 12:47

@alialiali
Mluvím s ním o tom, neřekne vždy vše. Před rodicakem mi říkal, že se to zlepšilo, ale podle učitelky spíš naopak. Ale dost věcí řekne a svěří se. Například při tom, že se mu někdo posmívá to nemá rychlou radu. S tím se svěřuje asi tak nejčastěji. Ale teď ve třetí třídě to říká velmi málo. Ale na druhou stranu, je to těžké, když se v té třídě takto chová jako jediný, to ty děti na něj nějak reagují, no. Ale kamarády má, za což jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
196
15.11.24 14:54

Co ti tedy konkrétně řekne? Jinak sama píšeš nízké sebevědomí a vadí mu posmívání od dětí, takže podporovat ho a zdůrazňovat to, v čem je šikovný. S posmíváním by měla pracovat učitelka ve škole, jakékoli posmívání je nepřípustné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.24 15:01
@ally123 píše: Více

Učitelka naštěstí posmívání řeší. V nějakou šikanu to nikdy nepřešlo, teď, co tak syn chodí. U nikoho. Co mi říká, o tom posmívání, ptám se ho, jestli brečel a proč, třeba když něco nestíhá, nebo si myslí, že má dobře písemku a nakonec ty body nedostane atd. A právě ho to naštve rozesmutní natolik, že tam x sekund až minut zuří či je velmi naštvaný. Ruku zatím vstahnul jen na mě, děti nebije, ale prostě nějaký agresivní výpad tam musel být, protože na rodičáku poprvé řekla o agresivitě.

• Citovat
  • Upravit
519
15.11.24 15:16

Holka, ty jsi fakt mimo. Opravdu srovnáváš drahou soukromou školu, kde je jeden učitel na pár dětí a x dalších pracovníků k tomu, s obyčejnou českou státní základkou? Nehledě na to, že kluk je doma i agresivní, takže těžko za to může učitelka, že. :wink: Ale chápu, tobě se totiž líbí, když se o tvoje děcka stará kdokoli jiný než ty, klidně i ta učitelka a myslíš si, že to tak mají i ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.11.24 15:58
@curria píše: Více

Tady je úplně jedno, o jakou jde školu. Jde o to, že ty děti jsou ve škole mimo dosah a vliv rodičů. Ta odpovědnost je na těch učitelích a je jedno o jaký typ školy se jedná. A pokud má daná škola problém s nedostatkem zaměstnanců, tak holt musí začít s náborem.
A zrovna chování doma i ve škole úzce souvisí. Pokud je problém doma, projeví se i ve škole a naopak. Proto rodiče a škola musí spolupracovat a musí tam být ta důvěra.
Já v námi zvolené škole důvěru mám, protože se chovají profesionálně a s respektem ke mě. Nesoudí mě za to, že hodně pracuju, že jsem rozvedená nebo že se cítím nejistá v jistých oblastech výchovy. Nemám problém jim říct jak to máme, co řešíme za problémy a oni zas nemaj problém poskytnout synovi podporu jakou ve škole potřebuje. A tohle není opět o penězích, tohle je jen o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
15.11.24 16:10

@Dollorres Škola holt musí začít s náborem? :zed: Ty si fakt myslíš, že to takto funguje? Že si řekne učitelka „Jsem tu sama na 25 dětí a dvě z nich potřebují péči. Sice nemají diagnózu, ale maminka tvrdí, že je problém v tom, že se jim jako učitelka dostatečně nevěnuju, takže mi prosím naberte do tandemu učitele, děkuji předem.“, a do čtrnácti dnů ho tam má, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.11.24 16:14
@zrcadlo píše: Více

Tak asi jako v každé práci, pokud je toho na jednoho zamestnance moc, má si sám říct nadřízenému, že potřebuje pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
15.11.24 16:18

Ale ta škola nemá problém s nedostatkem zaměstnanců, chápeš to? :wink: Běžná škola tu fakt není od toho, aby řešila nejrůznější rodinné problémy, máš naprosto zkreslený myšlení tím, že sama se o svoje děcka nestaráš, zatímco se o ně starají všichni ostatní okolo. Ale chápu, ty vždycky házíš vinu na ostatní, než bys příčinu hledala nejprve u sebe, takže mě nepřekvapuje, že tady to házíš na učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
15.11.24 16:30

To chceš jen provokovat, nebo to může někdo myslet vážně? A když se rodič naučí s dítětem třeba i za pomoci psychologa zpracovávat emoce, tak bys toho druhého pedagoga zase propustila? Nebo bys nabrala tandemového učitele na dobu určitou „po dobu přítomnosti záchvatů vzteku Jarouška Nováka“? Tušíš jak funguje rozpočet škol?
Fakt jsi na mezinárodní manažerské pozici a máš totálně zkratkovité vidění bez širších souvislostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
15.11.24 16:42
@zrcadlo píše: Více

Samozřejmě, že provokuje. Nebo to tak prostě má. Své náročné dítě hodí na krk školskému systému, protože na něj sama nemá čas ani nervy, ale tuto pomoc automaticky přijímá bez špetky pokory. Přirozeně se nejedná o školu běžnou. Nevěřím, že je opravdu tak mimo, aby si nedokázala rozumem spočítat, že počet zaměstnanců nelze navyšovat jenom proto, aby mohli učitelé ve škole opatrovat každé dítě dle jeho individuálních zvláštností. Pokud dítě asistenci nutně potřebuje, protože má vážný důvod, musí být toto navrženo poradnou a škola na to musí mít peníze. Ale to neplatí o dětech, které jsou plačtivé a nezvládají emoce. Paní učitelka reaguje podle mě správně, když kolem chlapce netančí, ono to totiž výborně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová