Vzteklý roční syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27259
28.1.16 13:22
@budi píše:
ano, velice účinná výchova ---- dítě se učí, že „když se mi něco nelíbí, musím plácat“. takže jakmile mi maminka něco zakáže, tak ji plácnu! je to přece v pořádku, maminka to dělá taky!

jak na tohle maminka zareaguje? – „ty mě budeš plácat? tu máš ještě jednu!“

uff, tohle bych doma nechtěla vyvolávat. plácáním se dítě učí jedině to, že „plácání/bití/mlácení je v pořádku, můžu mlátit i milované osoby“

jak takovému dítěti vysvětlím, že nesmí plácat malou sestřičku, která mu rozbila věž??? udělala něco ošklivého, co se nemá, já jsem silnější a můžu ji mlátit, máma mě přece taky hnedka mlátí!

fuj, až je mi z představy toho začarovaného násilnického kruhu špatně.
pardon, je to moje osobní úchylka.
výchova plácáním je možná dobrá pro psy (a to si taky nejsem moc jistá)

ano, plácla jsem svoje dítě… naše malá dostala na zadek vloni v září, živě si to pamatuju. chtěla si to vyzkoušet. ač je vzteklá, afektívní, umíněná, špatně jí a žárlí, tak ji nechci učit, že plácat jiné děti/lidi je v pořádku.

Nevím, ale plácnutí přes ručičku jsem aplikovala a syn mě nebil. Ono třeba já několikrát upozorním, dám ruku stranou, odstraním dítě, ale když to zopakuje i po několikáté, tak plácnu. Ovšem pokud dítě plácne mě, tak ho to neodnaučuju plácnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
28.1.16 13:23
@Lutonka píše:
No zrovna plácnutí přes ručičku, která sahá tam, kam nemá, podle mě je celkem účinná výchova :mrgreen:

V čem je účinná? V tom, že se naučí, že bití je v pořádku? Takových dětí je mi líto…

• Citovat
  • Upravit
Kacik1988
28.1.16 13:24
@budi píše:
ano, velice účinná výchova ---- dítě se učí, že „když se mi něco nelíbí, musím plácat“. takže jakmile mi maminka něco zakáže, tak ji plácnu! je to přece v pořádku, maminka to dělá taky!

jak na tohle maminka zareaguje? – „ty mě budeš plácat? tu máš ještě jednu!“

uff, tohle bych doma nechtěla vyvolávat. plácáním se dítě učí jedině to, že „plácání/bití/mlácení je v pořádku, můžu mlátit i milované osoby“

jak takovému dítěti vysvětlím, že nesmí plácat malou sestřičku, která mu rozbila věž??? udělala něco ošklivého, co se nemá, já jsem silnější a můžu ji mlátit, máma mě přece taky hnedka mlátí!

fuj, až je mi z představy toho začarovaného násilnického kruhu špatně.
pardon, je to moje osobní úchylka.
výchova plácáním je možná dobrá pro psy (a to si taky nejsem moc jistá)

ano, plácla jsem svoje dítě… naše malá dostala na zadek vloni v září, živě si to pamatuju. chtěla si to vyzkoušet. ač je vzteklá, afektívní, umíněná, špatně jí a žárlí, tak ji nechci učit, že plácat jiné děti/lidi je v pořádku.

Plně souhlasím :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
28.1.16 13:30
@Kacik1988 píše:
V čem je účinná? V tom, že se naučí, že bití je v pořádku? Takových dětí je mi líto…

Jak už jsem psala výš, v tom, že se dítě naučí, že jsou věci které prostě dělat nesmí. Mě je zase líto dětí, kterým maminka dokola vlídně opakuje, že šroubovák se do zásuvky nestrká a oni to zkusí ještě jednou a naposled :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kacik1988
28.1.16 13:31
@Lutonka píše:
Jak už jsem psala výš, v tom, že se dítě naučí, že jsou věci které prostě dělat nesmí. Mě je zase líto dětí, kterým maminka dokola vlídně opakuje, že šroubovák se do zásuvky nestrká a oni to zkusí ještě jednou a naposled :mrgreen:

Nikdy jsem dceru neplácla, má 4 roky a je vychovaná. Učitelky ve školce ji chválí. Ono to vysvětlování asi nebude tak marné.

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
28.1.16 13:34
@Kacik1988 píše:
Nikdy jsem dceru neplácla, má 4 roky a je vychovaná. Učitelky ve školce ji chválí. Ono to vysvětlování asi nebude tak marné.

A z toho pochopitelně usuzuješ, že co platí na tvou dceru, platí na všechny děti :roll:

• Citovat
  • Upravit
Kacik1988
28.1.16 13:37
@Lutonka píše:
A z toho pochopitelně usuzuješ, že co platí na tvou dceru, platí na všechny děti :roll:

Z toho usuzuju, že kdo má potřebu bít své vlastní dítě, má asi problém sám se sebou. Už aby uzákonili zákaz fyzických trestů…

• Citovat
  • Upravit
27259
28.1.16 13:38
@Kacik1988 píše:
Nikdy jsem dceru neplácla, má 4 roky a je vychovaná. Učitelky ve školce ji chválí. Ono to vysvětlování asi nebude tak marné.

Já třeba můžu staršímu vysvětlovat co chci, ale s jeho poruchou pozornosti to dřív pochopí zeď, než on :-D Po nějaké době mě totiž očividně přestane vnímat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
28.1.16 13:40

@lleennttiillkkaa tak to je pak samozřejmě jiný případ ;-)

• Citovat
  • Upravit
27259
@Kacik1988 píše:
Z toho usuzuju, že kdo má potřebu bít své vlastní dítě, má asi problém sám se sebou. Už aby uzákonili zákaz fyzických trestů…

Motáš dohromady jablka s hruškama, ale to nevadí, jen tak mimochodem máš jedno nebo více dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
@lleennttiillkkaa píše:
Motáš dohromady jablka s hruškama, ale to nevadí, jen tak mimochodem máš jedno nebo více dětí?

Mám zatím dvě

• Citovat
  • Upravit
27259
28.1.16 13:43
@Kacik1988 píše:
Mám zatím dvě

a obě dvě jsou stejné nebo u nich vnímáš určité rozdíly v chování? Já totiž to co používala u staršího mnohdy nemůžu použít u mladšího, protože je prostě jiný. Takže jednomu dítěti klidně můžeš vysvětlovat a pochopí a druhý si radši strčí ten šroubovák do zásuvky, než aby si to nechalo vysvětlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
28.1.16 13:45
@lleennttiillkkaa píše:
a obě dvě jsou stejné nebo u nich vnímáš určité rozdíly v chování? Já totiž to co používala u staršího mnohdy nemůžu použít u mladšího, protože je prostě jiný. Takže jednomu dítěti klidně můžeš vysvětlovat a pochopí a druhý si radši strčí ten šroubovák do zásuvky, než aby si to nechalo vysvětlit

Tak ta malá má půl roku tak těžko říct :think: ale co se tak projevuje, řekla bych že to s nimi bude dost podobné…

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
28.1.16 13:52
@Kacik1988 píše:
:lol: :lol: Ty jsi hustá.
No nic, tahle debata je k ničemu, ale možná bys mohla zkusit zajít na exkurzi k zakladatelce, ono by tě to možná sesadilo z toho růžového obláčku.
Btw, taky jsem vysvětlovací maminka, ale všeho moc škodí platí i zde ;)
  • Citovat
  • Upravit
brko
28.1.16 13:55
@Lutonka píše:
No zrovna plácnutí přes ručičku, která sahá tam, kam nemá, podle mě je celkem účinná výchova :mrgreen:

No vidis a treba mne prijde silne kontraproduktivni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová