(ne)Tolerantní matky

2895
21.1.16 07:45

(ne)Tolerantni matky

Hezky den všem :) Včera jsem po delší době jela tramvaji a zůstala jsem trošku v šoku, co dokáže jedna matka s kočárkem. Tramvaj nacvakana k prasknutí, nikde se nedalo posadit. Jelikož trpim nevolnosti, potřebovala jsem se alespoň opřít. Jediné místo bylo v zóně? Kde maji byt kočárky. Stoupla jsem si do rohu at nezavazim a nastoupila matka s kočárem. Začala do me dost silně bouchat a najizdela kočárem. Při tom jecela o zákonech? Kde je místo jen pro kočáry. Samozřejmě se strhla debata, protože kdyby me slušné požádala, odejdu, ale proč hned byt tak agresivní? Místa bylo dost i pro dva kočáry a fakt jsem problém nepochopila. A já se ptám, je nutné mít při tlačení kočárů pocit, ze jsem sežrala svet? Píšu na mobilu, omlouval se za chyby. PS: nechci zde žádnou hádku, jen takový malý pokec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
21.1.16 07:49

Tramvaj nacvakaná k prasknutí, ale místo rovnou pro dva kočárky? To v Praze neznám, sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
@marra2 píše:
ale proč hned byt tak agresivní?

Takový je svět, spousta lidí jsou nerváci a agresoři..
Stačí i to, že se špatně vyspí a hned jsou nervní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933

@marra2 Takovi lide maji pocit, ze sezrali svet, i bez tlaceni kocarku, kocar z tebe neudela hrubeho a ujeceneho cloveka, pokud to v sobe nemas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
21.1.16 07:50

Mávni nad tím rukou :-) Člověka to naštve, je to trapný, ale je zbytečný to řešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 07:52
@WaIl píše:
Tramvaj nacvakaná k prasknutí, ale místo rovnou pro dva kočárky? To v Praze neznám, sorry.

Nebylo to v Praze ;) místa k sezení obsažené a jak píšu, musela jsem se opřít. A ani místo pro dva kočáry bez problémů. Stačilo by je jen vhodné postavit,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.1.16 07:54

Ja to pisou (nebo psavali pred par lety, kdyz jsem se v Praze vyskytovala), slusnost pri uvolnovani mist by mela panovat na obou stranach…holt nekdy to tak neni. A to se tyka matek, duchodcu i vsech ostatnich…lide jsou ruzni :nevim: To neni o matkach, ale o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
@Baby86 píše:
Mávni nad tím rukou :-) Člověka to naštve, je to trapný, ale je zbytečný to řešit :-)

Je to zbytečně, mas pravdu:) mne je to decala fuk.Ale včera už jsem se nad tím pozastavila, co některé ženské dokáží. Proč jsou tak důležité? Ze dokázali porodit? Všimla jsem si vice takových lidi, nákupní centra apod. Já už mám děti velké, ale nikdy jsem podobně exempláře nepotkala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204

Já tam také rád stojím, ale jakmile se blíží kočárek, okamžitě uvolňuji.
Mám zkušenost obrácenou, když jsem najížděl do nízkopodlažního autobusu s kočárkem, nikdo z určeného místa neodešel, jenom se lidi jakoby natlačili do rohů, což mi ale moc nepomohlo. No, musel jsem zvýšit hlas a najednou to šlo… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
21.1.16 07:55

To je o cloveku. Nekdo, kdyz toho ma hodne nalozeno, tak si vyleva svuj vztek na okoli, nekdo si mysli, ze kdyz je matka, tak si musi vsici sednout na zadek. Nekdo jen ma potrebu upoutat na sebe pozornost.
Nejlepe je nebrat si to osobne, ac je to v tu chvili tezke. Rict si- ona ma problem, ne ja. Takhle to dopadlo podle jejich predstav. Cast sve frustrace hodila na tebe /resis to, i kdyz se snazis o lehkost, tak te to zasahlo/, ji se ulevilo. Ma to byt tak, ze ten vztek zustane u toho cloveka, prave tim, ze si reknes- to se me netyka, neni to moje, nebudu to resit. Zustan jen pozorovatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
21.1.16 07:55

Me teda vic nadzedava ze zidle ze v praze jen tak nekdo nepusti sednout tehotnou nebo starsiho cloveka, ono se rika ze burani jsou na vesnici ja jsem ale presvedcena ze buranu je plna Praha-tim nechci mistni prazandy urazit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
21.1.16 07:58

Třeba se blbě vyspala, nebo měla sama problém se do tramvaje nacpat.. Ale pokud trpíš nevolnostmi, poprosila bych příště možná nějakého mladíka o uvolnění sedadla..nejlépe někoho, kdo se netváří jak kakabus.. :kytka: Přeju, ať je lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
@beruska9 píše:
Ja to pisou (nebo psavali pred par lety, kdyz jsem se v Praze vyskytovala), slusnost pri uvolnovani mist by mela panovat na obou stranach…holt nekdy to tak neni. A to se tyka matek, duchodcu i vsech ostatnich…lide jsou ruzni :nevim: To neni o matkach, ale o lidech.

Mas pravdu, obě strany maji byt slušné. Mne to problém nedělá, ale za prve jsem si hned neuvědomil a, ze paní potřebuje víc místa než je třeba a za druhé, kdyby na me hned nezačala najizdet kočárem…což teda fakt bolelo. Dokonce duchodkyni s holema, taky odlifrovala a to v žádné zóně nestala.Bylo mi ji líto. Mrzí me, ze jsou lide tak neslusni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321

@marra2 já nevím no, kdybych stála na místě pro kočárky, tak asi uhnu, ať si tam mamina stoupne jak potřebuje a vrátím se až pak na případné volné místo. Na druhou stranu, kdyby tam někdo stál, tak určitě do něj nebudu strkat kočárem. Je to o lidech, my byli s malým (dva roky) v pondělí na kožním, objednat se nelze, po hodině čekání, když jsme byli na řadě, tak samozřejmě malej že musí čůrat a že to prostě nevydrží. Tak jsme šli. A co myslíte, samozřejmě důchodkyně co čekala po nás vběhla do ordinace, normálně nás bába předběhla. Byli jsme tam asi dvě minuty a čekali pak další půl hodinu. Ta mě teda fakt na.rala :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5724
21.1.16 07:59
@dalimil píše:
Já tam také rád stojím, ale jakmile se blíží kočárek, okamžitě uvolňuji.
Mám zkušenost obrácenou, když jsem najížděl do nízkopodlažního autobusu s kočárkem, nikdo z určeného místa neodešel, jenom se lidi jakoby natlačili do rohů, což mi ale moc nepomohlo. No, musel jsem zvýšit hlas a najednou to šlo… :-)

Přesně tak. Když nastupuje někdo s kočárkem, nemá příliš času někoho prosit a vysvětlovat, že je potřeba uvolnit místo. Mně jednou nechtěla uvolnit místo babka s nákupem, a další lidi, i když místa bylo dost jinde, a tak řidič pouštěl 3× hlášení, ať se uvolní místo pro kočárek. Nechtělo se jim, ale když viděli, že nevyjíždí kvůli tomu ze zastávky, tak se pohnuli. :jazyk:

Příspěvek upraven 21.01.16 v 08:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová