(ne)Tolerantní matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
19.6.18 12:49
@smurfka píše:
pokud někdo neubližuje nebo nenadává mým dětem, tak je mi šumák, jestli má ještě v šesti pleny nebo dudel, nebo je v pěti kojen, nebo se vzdělává doma..Pár alternativních dětí - rodin znám a prostě se moje děti s nimi nebaví..takže je klid..

tak tady nebyla řeč o alternativních přístupech, ale o jedné vlezlé sousedce s patentem na rozum, což je mnohem horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.6.18 12:51

@neila proč? nikdo nikoho nenutí se s tebou bavit..ani když je to soused..pokud přijde, na něco se zeptá, odpovím a když si bude dále mlít svou, ale mě to nezajímá, slušně řeknu že mi třeba vaří voda nebo něco a musím jít, případně pokud je stále vlezlá, otočím se, a jdu, nebo zavřu dveře atd..asertivita odtud potud.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81479
19.6.18 12:52
@Verun83 píše: :lol: :mrgreen:hele já jsem jako vosí úl, stačí píchnout, a vyletí hejno nasraných vos. :lol: ale díky ní se zas o kousek posunu a zpracuju si to. třeba se k tomu taky dopracuju … díky za tip :lol:

ale to je právě to, že toho ona chce dosáhnout. A tím, že se máš potřebu bránit jí jen utvrdí v tom, že se trefila do černýho.
Je to třeba obrátit proti ní. Ale ne protiútokem.
Asertivita není o tom, že se člověk začně bránit nebo pošle někoho do zadele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.6.18 13:13
@lea79 píše:
@Verun83 Hele ony některé ani nemusí mluvit. U nás v baráku máme dvě a jak na mne koukají to mi bohatě stačí. Starší syn (2r) je vztekloun a platí na něj ho nechat vyvztekat nebo prostě už zařvat, když chce zmrzačit mladšího sourozence (6m). A to by jsi měla vidět ty pohledy, když ho to chytne venku a náhodou nás některá vidí. :roll: Ale to, že ta jedna si tu svojí dokonalou holčičku vozí v autě bez sedačky a má jí na klíně, to je asi v pořádku. :think:

Osobně je mi fuk, co kdo dělá, nebo jak vychovává svoje děti, ale jen do doby, než se to přímo dotýká mě nebo mých dětí, tj. pokud nějaké dítě je hnusné na moje dítě, nebo na ně jde s motyčkou, tak zasahuju, jinak je mi to fuk a neřeším cizí děcka, to bych se musela zbláznit. Jinak osobně mám zkušenost s tím, že lidi řeší, proč jako nechodím do práce a kde jsme vzali na nové luxusní auto atd. atd. No a každému je do toho prd, protože peníze jsou vydělané poctivě a legálně, takže si může každý trhnout. On si vždycky bude někdo něco myslet, my si necháváme od lidí distanc, máme úzký okruh lidí které máme rádi a zbytek je nám u zadele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.6.18 13:19
@Linamati píše:
Ahoj, zrovna nedávno jsem řešila něco podobného s jednou známou.. ona mi říká - hele jak je možný že to tvoje dítě ( 2,5 roku ) , se samo oblékne, vyčistí si zuby, sám se nají, sám si dojde na WC, umyje si ruce rozsvítí světlo.. obleče boty, a atd.. ( byla z něj v šoku ) a já jí říkám - no - protože od doby co jsem usoudila že je na to a to zralý, jsem prostě ho nechávala ať si to dělá sám. Obléct se uměl už v roce. Protože jsem prostě u něj jak krá** seděla a učila ho to, strávila jsem tím strašně moc času.. stejně jako jídlo, pleny.. bez těch byl už v 16 měsících, na noc byl o měsíc později. . a atd. Hodně lidí nám to nevěřilo ale prostě pak se samy přesvědčili že to prostě umí a nekecám.. ježiš co já si vyslechla keců že jako proč ho neobléknu sama, proč ho nechám si čistit zuby samotného a atd.. teď ve 2,5 letech umí už třeba ostrým nožem nakrájet cibuli a nechám ho míchat cibuli na rozpáleném oleji..
Sám si uklidí hračky.. doma uklízí…
Furt jsem poslouchala ; ty jsi hrozná matka, fakt jako jak můžeš nechat tak malé dítě aby dělalo to a to.. hele světě div se, přesně ty matky který mě nejvíc odsuzovali teď lítají za svými dětmi aby je oblékly, vyčistili zuby.. a bla bla .. věčně poslouchám jak jsou unavené, že nemají na nic čas protože lítají kolem dětí.. a já si v klidu sednu a vypiju si čaj protože vím že moje dítě se obslouží samo.. naučila jsem se prostě tyhle debil*** kecy přehlížet.. akorát jsem byla vždycky nasra***.. takže když mi někdo řekne ; není malý na to aby dělal tohle a tohle sám? Řeknu : není, já mu věřím. Nebo ; on to umí nebo tak .. nebo spousta těch známých třeba na prolézačkách má furt potřebu mi ho hlídat.. vždycky jim říkám ať ho nechají, on už teda i když zjistí že ho někdo hlídá řekne ; nech mě být, umím sám.. :lol:
Nejsem dokonalá matka ale prostě si usnadňuji život. A nevšimla jsem si že by naše dítě trpělo protože už umí to a to.. ve školce třeba říkali že na to že je nejmladší, tak je jeden z nejšikovnějších.. že ani 4 leté dítě se jim tam neoblékne tak jako on. Tím chci říct že mě fakt vytáčelo když mi někdo říkal co a jak si mám dělat.. teď už to přehlížím a dělám že to neslyším. Je to moje dítě a ostatní ať mi … :hug: a řekla bych že nejvíce pomlouvají ti co závidí nebo jsou naštvaní že právě jejich dítě to neumí.. i když by třeba mohlo :pankac:

Ale noták :mrgreen: . Každé dítě umí něco jiného, moje holka třeba je hrozně šikovná, umí plno věcí, ale pořád se ještě v 5 letech v noci počůrává, to ji nenaučím i kdybych se rozkrájela, musí dozrát. Každé dítě je jinak chápavé a učenlivé, člověka to zamrzí když jeho dítě třeba tak bystré a zručné není, mám 4 děti a každé je úplně jiné v plno věcech. Moje děti jsou třeba rozumově hodně napřed, ale co se tělesné zdatnosti týče, tak jsou to trošku knedlíci po rodičích :mrgreen: . Možná by bylo třeba od Tebe taktní abys nevyzdvihovala tak moc dovednosti Tvého dítěte před těmi kamarádkami nebo sousedkami, ono to fakt může zamrzet. Jinak si nemyslím, že stát nad dítětem a učit ho různým dovednostem je nutně prospěšné, já nechávám děcka ať se snaží a moc do toho nezasahuju, no dobřeeeee, u prvního jsem taky dělala psí kusy, ale ty mladší nechávám dýchat a vůbec nic jim neuteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
19.6.18 13:22

@Linamati
Já myslím, že není potřeba to děti nějak speciálně učit. Dceru jsem nic neučila a neseděla u ní hodiny a všechno umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.6.18 13:26
@quinsley píše:
@Linamati
Já myslím, že není potřeba to děti nějak speciálně učit. Dceru jsem nic neučila a neseděla u ní hodiny a všechno umí.
:palec: Taky nevidím nic extra prospěšného na tom, že se roční dítě umí samo oblíct a v 2,5 letech smažit cibuli. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 13:33
@quinsley píše:
@Linamati
Já myslím, že není potřeba to děti nějak speciálně učit. Dceru jsem nic neučila a neseděla u ní hodiny a všechno umí.

Já mám na to jiný názor, myslím si že oblékat děti ve 2 letech je zbytečné:-) ale můj názor! :-)

• Citovat
  • Upravit
Linamati
19.6.18 13:34
@Zabatko píše: :palec: Taky nevidím nic extra prospěšného na tom, že se roční dítě umí samo oblíct a v 2,5 letech smažit cibuli. :nevim:

Učím ho samostatnosti :*

• Citovat
  • Upravit
smurfka
19.6.18 13:37
@Linamati píše:
Učím ho samostatnosti :*

jako samostatnost..dobře..pro 3 leté dítě vidím samostatnost v tom, umět se obléct, umýt, učesat, vyčistit zuby, utřít si zadek po velké, říct jak se jmenuju a kde bydlím…
ale umět ve třech smažit cibulku? to mu k samostatnosti pomůže jak? :think:

• Citovat
  • Upravit
Linamati
19.6.18 13:37
@Zabatko píše:
Ale noták :mrgreen: . Každé dítě umí něco jiného, moje holka třeba je hrozně šikovná, umí plno věcí, ale pořád se ještě v 5 letech v noci počůrává, to ji nenaučím i kdybych se rozkrájela, musí dozrát. Každé dítě je jinak chápavé a učenlivé, člověka to zamrzí když jeho dítě třeba tak bystré a zručné není, mám 4 děti a každé je úplně jiné v plno věcech. Moje děti jsou třeba rozumově hodně napřed, ale co se tělesné zdatnosti týče, tak jsou to trošku knedlíci po rodičích :mrgreen: . Možná by bylo třeba od Tebe taktní abys nevyzdvihovala tak moc dovednosti Tvého dítěte před těmi kamarádkami nebo sousedkami, ono to fakt může zamrzet. Jinak si nemyslím, že stát nad dítětem a učit ho různým dovednostem je nutně prospěšné, já nechávám děcka ať se snaží a moc do toho nezasahuju, no dobřeeeee, u prvního jsem taky dělala psí kusy, ale ty mladší nechávám dýchat a vůbec nic jim neuteklo.

Počkej ale nikdo neříká, že stojím u kamarádky a říkám - no jaktože Tvoje Anička neumí tohle když ten náš jo? To jsou věci kterých si prostě všimneš. Například- kszy přesně odcházíme, všechny letí za svými dětmi je obléct a já sedím a nic nedělám , protože vím že se obleče sám :kytka: ( příklad ) .

• Citovat
  • Upravit
Linamati
19.6.18 13:39
@smurfka píše:
jako samostatnost..dobře..pro 3 leté dítě vidím samostatnost v tom, umět se obléct, umýt, učesat, vyčistit zuby, utřít si zadek po velké, říct jak se jmenuju a kde bydlím…
ale umět ve třech smažit cibulku? to mu k samostatnosti pomůže jak? :think:

Umí si jí nakrájet… Dát na pánev.. prostě ho to učím. Říkám- je to moje věc, můj názor. Jestli ten to tak nedělá tak mě je to jedno ;-) Fakt .. ;-) Já jsem napsala svůj názor :hug:

• Citovat
  • Upravit
2249
19.6.18 13:44

@Linamati No jo, vidíš a já to mám přesně naopak. Syn uvztekaný, odmítal se sám oblékat, obouvat, poslouchat, chodit na nočník......A známá měla zase to šikovné dítě a já jsem pro ni byly za matku, která neumí dítě vychovat a neustíálejsem poslouchala blbé narážky a kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.18 13:44
@Verun83 píše:
zdravím ženy, potřebuju si ulevit, pokecat, cokoli.

proč některé matky mají tendence řešit děti druhých cizích lidí, případně zasahovat do výchovy, organizace času?

dnes jsem se chytla se sousedkou. taková přechytračelá slovena, co si myslí, že sežrala šalamounovo ho-vno.

jo děti dle jejich slov zlobily, já u toho nebyla, vařila jsem, tak jim vynadala. ok, beru, poděkovala jsem jí s tím, že dětem to ještě ,,vytmavím,,

nicméně, rozjetá pokračovala, proč jako starší syn nechodí do školky, že potřebuje děti, přitom je furt doma. a vlastně mu nic není (jak to může vědět? ona s námi nežije, je tak dobrá, že jedním pohledem umí diagnostikovat stav dítěte? :think: ). tím mi vcelku vyrazila dech. tak jí říkám, že jí do toho nic není, že já jsem snad jeho matka a dokážu posoudit, kdy do školky jít může a kdy ne, protože to z nějakého důvodu není vhodné. a ona furt jela, to svoje, a proč teda a byla jak zaseklej gramofon.

a já si říkám, kde se bere ta drzost, tupost a jednoduchost některých matek, které se starají o věci, které jim nepřísluší. s tou kravi-ckou pár scén už bylo. taková lahůdka - její syn třísknul toho našeho motyčkou do hlavy. od šití ho zachránila kšiltovka, kterou ten malý spra-tek rozsekl a jen mu způsobil šrám do krve, ale ne na šití … to jen pro upřesnění, proč se mě to tak dotýká. protože místo, aby se starala o svoje agresivní dítě, strká nos do něčeho, co jí může být jedno.

no jsem plná vzteku, tak jsem se potřebovala svěřit. :pocitac:

Nemám ráda, když se ostatní pletou do mých věcí a dávajó nevyžádané rady. Takže jsem si taky vyslechla, že kluk potřebuje školku jako sůl - až na to, že ho nevzali, nebyli mu ještě ani tři, když šel k zápisu. Že dítě šidím, když mu nedám každou sladkost. A mohla bych pokračovat. Jedním uchem tam a druhým ven. Ať si všímají svých dětí a vnoučat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 13:46
@alviola píše:
@Linamati No jo, vidíš a já to mám přesně naopak. Syn uvztekaný, odmítal se sám oblékat, obouvat, poslouchat, chodit na nočník......A známá měla zase to šikovné dítě a já jsem pro ni byly za matku, která neumí dítě vychovat a neustíálejsem poslouchala blbé narážky a kecy.

Tak takovou známou bych poslala víš kam .. co jí je do toho že tvoje dítě neumí na nočník nebo co já vím.. ? Prostě je to Tvoje věc ! I kdyby měl plíny ve škole.. tvoje dítě.. Tečka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová