(ne)Tolerantní matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
19.6.18 14:31
@LadyLada píše:
@Verun83 A proč je tvůj příspěvek plný agresivity - vulgárních výrazů? Proč to v tobě generuje takovou zlost?! Snad stačí paní sousedce vymezit místo - slušně ji říci, aby se starala o svoje věci a že ty do jejích také nezasahuješ.

díky za radu, to jsem jí řekla. ale jaksi to nepochopila.
když vidím rudě, mluvím sprostě, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
4700
19.6.18 14:32
@Linamati píše:
Mohla by jsi mi zvýraznit větu kde se navážím do ostatních ? Naopak píšu, že je to každého věc. Já jsem zakladatelce napsala že se na to má vykašlat. Každý máme jiné dítě.. každá máme jiný styl výchovy ale rozhodně si nemyslím že jsem supermatka když můj syn tohle umí .. :roll: a nikdo nepíše že jsem nad ním stála s bičem a nutila ho se oblékat. Prostě formou hry.. :hug: . A rozhodně si teda nemyslím že mám patent na rozum.. na výchovu dětí. Jsou věci které já rozhodně neumím a zírám když je někdo umí. Třeba kamarádka má stejně starou dceru a ta mluví tak že teda valím oči když vidím jak mluví..Každý jsme jiný. Tečka.

Je pravda že samoobslužnost je pro děti velice důležitá. Jako bonus přinese matkám menší starosti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

:mrgreen: Musím říct, že tato diskuze naprosto dokanalá a přesněk tématu. Většina z nás se tady toiž ukázala jako naprosto netolerantní matky, které nedokážou překousnout, že dítě nějaké jiné maminky je prostě šikovné nebo, ó hrůzo, dokonce nechává dítě krájet cibuli.
Proti takové je potřeba se semknout a vrhnout se na ni jak pavlačové drbny. To jsme ale tolerantní matky, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
@ančapepča píše:
To že se dítě umí obléknout a dělá další věci, které umí spoustu dalších dětí zrovna tak, je v poho, ale nevidím jeden jediný důvod proč by mělo 2,5 leté dítě krájet ostrým nožem cibulku a jako ještě větší bonus jí smažit na rozpáleném oleji. To jsi opravdu tak líná nebo co to je? Pánev s olejem, horké hrnce a pod. si hlídám ještě teďka a to je dětem 8 a 5 let. Vědí, že k tomu nesmí, ale prostě řádí, pošťuchují se a skotačí. Nehoda není náhoda. Kdyby můj muž viděl jak takhle malé dítě stojí u sporáku a smaží tak by mě hnal asi do blázince. Hlava mi to nebere fakt

Jasně, dělala jsem si dítě proto abych se dloubala v nose :) Proč se @kontramatka
hned urážíte a navážíte? Tahle diskuze je o tom jak jsou lidi kteří kecají těm druhým do výchovy a stylu žití.. a buch.. prostě ; moje dítě, moje věc.. Tvoje dítě - tvoje věc.

• Citovat
  • Upravit
Linamati
19.6.18 14:34
@alviola píše: :mrgreen: Musím říct, že tato diskuze naprosto dokanalá a přesněk tématu. Většina z nás se tady toiž ukázala jako naprosto netolerantní matky, které nedokážou překousnout, že dítě nějaké jiné maminky je prostě šikovné nebo, ó hrůzo, dokonce nechává dítě krájet cibuli.
Proti takové je potřeba se semknout a vrhnout se na ni jak pavlačové drbny. To jsme ale tolerantní matky, co?

A naopak - na mě zavolat sociálku :roll: Děkuji za komentář :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2338
19.6.18 14:34

@Verun83 Úplně ti rozumím, že bys sousedce nejradši taky vrazila motyčku do čela. Bohužel, 99% lidí má potřebu hodnotit, co a jak dělají druzí, naštěstí podstatně méně jich má tu drzost o tom těm druhým vykládat. My už si z toho doma děláme srandu - když se sejde celá rodina, není co (koho) řešit. :mrgreen: Z tvé sousedky čiší závist a nuda - asi nemá co řešit, tak řeší tebe a tvé děti, ty s tím ale nic neuděláš. Tady těch řečí okolí „proč už dítě to a ono, proč máš takové auto/práci/děti“ etc. se prostě nikdo z nás nezbaví a nezbývá, než se nad ně povznést, vymyslet nějakou odpálkovací odpověď a vůbec se tím nestresovat. Klidně bych nadrzo odpovídala „a proč vaše dítě si dovolí bít druhé, to ho ve školce nenaučili?“ atd. Na plenky, oblékání, jídlo, spaní a tisíc jiných dotazů příbuzných, jejichž děti to všechno samozřejmě uměly už v půl roce, jsem odpovídala - a nechceš si ho vzít na prázdniny, že bys ho to zatím podle tvé metody naučil/a - a najednou už nikdo nechtěl mít počuraný celý byt. :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.06.18 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
19.6.18 14:35
@Linamati píše:
Jasně, dělala jsem si dítě proto abych se dloubala v nose :) Proč se @kontramatka
hned urážíte a navážíte? Tahle diskuze je o tom jak jsou lidi kteří kecají těm druhým do výchovy a stylu žití.. a buch.. prostě ; moje dítě, moje věc.. Tvoje dítě - tvoje věc.

napsala jsem několikrát, že nic mimořádného neshledávám a tys to tady vypisovala jako kdyby jsi doma měla nějaké božstvo. Všechno co popisuješ umí prostě každý. Takže jsi tuctová matka s tuctovým děckem. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 14:38
@kontramatka píše:
napsala jsem několikrát, že nic mimořádného neshledávám a tys to tady vypisovala jako kdyby jsi doma měla nějaké božstvo. Všechno co popisuješ umí prostě každý. Takže jsi tuctová matka s tuctovým děckem. To je celé.
:pankac: Je mi Tě celkem líto.. :mavam: Musíš mít smutný život když ti dělá takhle dobře se rýpat v ostatních.. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
smurfka
19.6.18 14:40
@kontramatka píše:
napsala jsem několikrát, že nic mimořádného neshledávám a tys to tady vypisovala jako kdyby jsi doma měla nějaké božstvo. Všechno co popisuješ umí prostě každý. Takže jsi tuctová matka s tuctovým děckem. To je celé.

tvl a kde o na píše že si myslí, že má génia..? :mrgreen: :think:

• Citovat
  • Upravit
81480
19.6.18 14:40
@ančapepča píše:
To že se dítě umí obléknout a dělá další věci, které umí spoustu dalších dětí zrovna tak, je v poho, ale nevidím jeden jediný důvod proč by mělo 2,5 leté dítě krájet ostrým nožem cibulku a jako ještě větší bonus jí smažit na rozpáleném oleji. To jsi opravdu tak líná nebo co to je? Pánev s olejem, horké hrnce a pod. si hlídám ještě teďka a to je dětem 8 a 5 let. Vědí, že k tomu nesmí, ale prostě řádí, pošťuchují se a skotačí. Nehoda není náhoda. Kdyby můj muž viděl jak takhle malé dítě stojí u sporáku a smaží tak by mě hnal asi do blázince. Hlava mi to nebere fakt

a co z toho plyne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
19.6.18 14:41
@smurfka píše:
tvl a kde o na píše že si myslí, že má génia..? :mrgreen: :think:

a o čem jiném je její první příspěvek? Óda na syna. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 14:42
@kontramatka píše:
a o čem jiném je její první příspěvek? Óda na syna. :jazyk:

Proboha ! To jsem vypsala proto abych napsala jak to vnímám já !!!

• Citovat
  • Upravit
3739
19.6.18 14:43
@Linamati píše: :pankac: Je mi Tě celkem líto.. :mavam: Musíš mít smutný život když ti dělá takhle dobře se rýpat v ostatních.. :kytka:

ale tak doufám, že se realitou nenecháš odradit a naučíš syna třeba jezdit na kole nebo plavat nebo tak něco. A nebuď zklamaná že to taky umí kde kdo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.6.18 14:46

@Linamati Každá mamka tady by mohla začít vypisovat co umí její dítě, ale o tom ani diskuze nebyla. To ty jsi tady začala psát román, co všechno umí tvoje dítě, a teď se divíš, že na to někdo reaguje? Já souhlasím s kontramatkou, má totiž pravdu…
Zakladatelko souhlasím s názorem aby jsi ji poslala někam a nebo to otoč debatu na její dítě. Nejjednoduší :D Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 14:47
@kontramatka píše:
ale tak doufám, že se realitou nenecháš odradit a naučíš syna třeba jezdit na kole nebo plavat nebo tak něco. A nebuď zklamaná že to taky umí kde kdo. :mavam:

Na kole a plavat už umí :kytka: ale asi Tě zklamu.. to jsem ho nenaučila já ale strejda.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová