(ne)Tolerantní matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Linamati
19.6.18 14:48
@ančapepča píše:
@Linamati Každá mamka tady by mohla začít vypisovat co umí její dítě, ale o tom ani diskuze nebyla. To ty jsi tady začala psát román, co všechno umí tvoje dítě, a teď se divíš, že na to někdo reaguje? Já souhlasím s kontramatkou, má totiž pravdu…
Zakladatelko souhlasím s názorem aby jsi ji poslala někam a nebo to otoč debatu na její dítě. Nejjednoduší :D Drž se

Já jsem to napsala proto aby bylo vidět jak strašně někomu vadí že támhle Pepíček umí tohle když mu jsou 3 ale támhle Johanka to neumí i když jí jsou 4 a jak maminka Johanky drbe maminku Pepíčka protože on to umí a Johanka ne.

• Citovat
  • Upravit
3739
19.6.18 14:52
@Linamati píše:
Já jsem to napsala proto aby bylo vidět jak strašně někomu vadí že támhle Pepíček umí tohle když mu jsou 3 ale támhle Johanka to neumí i když jí jsou 4 a jak maminka Johanky drbe maminku Pepíčka protože on to umí a Johanka ne.

tak to je blábol na entou. Co si dokážeš vymyslet abys upozornila na to, co tvůj Pepíček všechno umí…zajímalo by mě, k čemu mu bude dobré, že ve dou letech krájel cibuli…myslíš jako že bude šikovnej na pitevně nebo tak něco? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.6.18 14:53
@Linamati píše:
Já jsem to napsala proto aby bylo vidět jak strašně někomu vadí že támhle Pepíček umí tohle když mu jsou 3 ale támhle Johanka to neumí i když jí jsou 4 a jak maminka Johanky drbe maminku Pepíčka protože on to umí a Johanka ne.

v klidu já to pochopila. prostě lidem obecně chybí tolerance na všechny strany. matky jsou pak postižené tím, že si musí něco dokazovat shazováním druhých dětí.
už to nechte být. @kontramatka na tom nesejde.

_________
prostě každý máme nějaké dítě, jsme z něj poprděné. ale proboha, starejte se fakt jen o to svoje dítě … ostatní děti mají matku a nepotřebují vaší péči

• Citovat
  • Upravit
Linamati
19.6.18 14:54
@kontramatka píše:
tak to je blábol na entou. Co si dokážeš vymyslet abys upozornila na to, co tvůj Pepíček všechno umí…zajímalo by mě, k čemu mu bude dobré, že ve dou letech krájel cibuli…myslíš jako že bude šikovnej na pitevně nebo tak něco? :jazyk:

Víš o čem je tento příspěvek? Asi evidentně ne. Přečti si to znovu.. a pak ještě znovu a ještě 5 x. Pak ti možná dojde proč jsem to napsala.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
19.6.18 14:54

@kontramatka ty seš vážně mimo..netolerance hadra s tebe čiší na míli daleko..rypeš a bodáš jak včela

• Citovat
  • Upravit
3739
19.6.18 14:55

@ančapepča konečně jedna, co si všimla jak je @Linamati ujetá.
Jo, a zakladatelko takovým dokonalým matkám nejlíp vytřeš zrak, když jim budeš posílat vodu na mlejn. Třeba jak ty to @Linamati děláš, že ten tvůj Pepíček je tak šikovnej, použitelnej, vnímavej a všestraně talentovanej…a vona bude v sedmým nebi a rázem začne vykládat o sobě a tebe nechá na pokoji.
A nebo řekni sousedce, že jste retardovaní všichni až do pátýho kolene a ať si toho nevšímá, že jste tam měli i nějakou nebezpečnou poruchu, tak aby ji v tobě neprobudila nevhodnýma debilníma dotazama. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 14:56
@Verun83 píše:
v klidu já to pochopila. prostě lidem obecně chybí tolerance na všechny strany. matky jsou pak postižené tím, že si musí něco dokazovat shazováním druhých dětí.
už to nechte být. @kontramatka na tom nesejde._________
prostě každý máme nějaké dítě, jsme z něj poprděné. ale proboha, starejte se fakt jen o to svoje dítě … ostatní děti mají matku a nepotřebují vaší péči

Souhlasím :kytka: náš třeba nemluví jako kamarádky dcera a rozhodne o ní neříkám že je … Protože ona to umí a náš syn ne :lol: Takže na paní se vykašli ať se stará o svý :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4058
19.6.18 14:59
@kontramatka píše:
nemusíš to tady psát znova. Já jsem to četla vogo. :jazyk: číst jsem se naučila nevím kdy. Ale tvůj malej o určitě uměl dřív a líp.

Nechapu,kde se v tobe bere ta neustala popudlivost,furt mas potrebu se do nekoho navazet a to dost zhurta. Zesmesnovat. Jdi se vydychat na vzduch,treba to pomuze :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 15:00
@kontramatka píše:
@ančapepča konečně jedna, co si všimla jak je @Linamati ujetá.
Jo, a zakladatelko takovým dokonalým matkám nejlíp vytřeš zrak, když jim budeš posílat vodu na mlejn. Třeba jak ty to @Linamati děláš, že ten tvůj Pepíček je tak šikovnej, použitelnej, vnímavej a všestraně talentovanej…a vona bude v sedmým nebi a rázem začne vykládat o sobě a tebe nechá na pokoji.
A nebo řekni sousedce, že jste retardovaní všichni až do pátýho kolene a ať si toho nevšímá, že jste tam měli i nějakou nebezpečnou poruchu, tak aby ji v tobě neprobudila nevhodnýma debilníma dotazama. :mavam:

Prosím Tě kolik Ti je ? Píšeš že máš 11 leté dítě.. takže už asi budeš dospělá žena..

• Citovat
  • Upravit
3739
19.6.18 15:05
@Linamati píše:
Prosím Tě kolik Ti je ? Píšeš že máš 11 leté dítě.. takže už asi budeš dospělá žena..

nebuď trapná. dokonce jsem nikoho na rozdíl od tebe neobtěžovala tím, kdy čurala na nočník a kdy si oblíkla svetr. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 15:06
@kontramatka píše:
nebuď trapná. dokonce jsem nikoho na rozdíl od tebe neobtěžovala tím, kdy čurala na nočník a kdy si oblíkla svetr. :roll:

Trapná jsi tady akorát Ty, která ukazuje že nedokáže přijmout názor někoho jiného..

• Citovat
  • Upravit
1685
19.6.18 15:19

Zakladatelko, máme podobnou osobu v rodině (je jich tedy vlastně víc, ale ta jedna extra všeznalá). Takoví lidé mi přijdou jako psychičtí upíři, chtějí člověka buď zesměšnit a shodit nebo naštvat a vyvolat hádku, obojí je pro ně úspěch a fakt jak kdyby tím z druhého vysáli energii. Ta taktika pokládání otázek je dobrá, ale sama ji pořádně neumím, přijde mi „pro pokročilé“. Snadnější je tomu druhému vše odkývat, přitakat nebo jen „Hm, když myslíte.“, snažit se mít odstup a ze situace co nejrychleji odejít, nedávat tomu člověku energii a zbytečnou pozornost. Ev. lze ještě zkusit vyjádřit účast, lítost nebo naopak obdiv (třeba, že na to, v jak těžké situaci byla, to zvládla, a ještě tak dobře, no ty brďo… nebo naopak „škoda, že se ti to nepovedlo ještě líp, taková škoda, jak skvělý to bylo“) - tohle ten člověk absolutně nečeká a neumí na to reagovat, buď se začne hájit, že to vůbec nebylo těžké, složité, že takhle to ale nemyslel, nebo skončí, protože to už pro něj není zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
19.6.18 15:19

@Verun83 Jak já ti rozumím. Co s tím, nevím. Žiju tady v takové vesnické bublině, drby klasika. Neřeším. Před nějakou dobou se v podstatě naproti nás nastěhovala naprosto magor ženská. Ze začátku jsem byla fakt ráda, že tady moje dítko bude mít skoro stejně starého kámoše a že vypadaji tak nějak alternativně, tak si budem rozumět. No, nerozumíme. Neustále se do mě naváží, proč dávám malou do školky(protoze tam sama chtela a chce chodit), proč pořizujem auto, proč proboha mame kocar a nenosím jendno dítě na břichu druhé na zádech(však cajk pro kolena ne?-na vysvetlenou, mam kolena v haji a ne opravdu nedam deti na zada a nepujdu s nema sest kilometru do obchodu pesky). Proc nezatrhnu navstevy prarodicu, kdyz mi to vadi(protoze dcera je ma rada?). Ma slusne propracovany agresivny system otazek. Tolerovala jsem ji,protoze deti si spolu rady hraly…ale,ted mi mala zacla po tom jejim ditku opakovat urcite veci, se kterymi nesouhlasim(hazeni kameni z kopce na lidi, kopani do maminky-ano,toto opravdu jeji ditko dela a ona to povazuje za projev radosti), hazeni hracek po lidech(ano,hodilo po me zcela cilene auticko na hristi) a ona jej objala, ze tys nechtelo, tys melo radost a tak si to hodilo. )Takze…omezuji styk na nutne. A to jsem ji toho smrada obcas i hlidala,nez teda zacal byt na me deti agresivni,ale to je prece projev radosti,ne? :nevim: Bohuzel sousedi…tak snad se treba odstehuji pred tim orgasmickym porodem druheho ditka nekam do jurty, pac tady je zla aura. Treba…doufam
Ale utekla mi pointa :lol: Taky se vidam s maminkami ve meste a tam jsem za tu nafrnenou, co ma dite genia. A to fakt nikomu neradim, jen kdyz se zepta. A fakt nikdy nikomu nevychvaluju, ze moje uz umi neco vic nez to tvoje.spise je to o tom, ze mi maminky reknou zpatra samy od sebe: jo, tak tvoje uz docela pekne mluvi. Hmmmm. A ona se sama oblika..hmmmmm. Ta je dost napred.Hmmm. Takze to tak nejak znam z obou stran, fakt divne :mrgreen: Kazdy jsme proste nejaky a kdyby vsichni byli asertivnejsi a tolerantnejsi a mene urazlivi, zavistivi, tak by se nam asi zilo lip:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.6.18 18:56
@Linamati píše:
Na kole a plavat už umí :kytka: ale asi Tě zklamu.. to jsem ho nenaučila já ale strejda.. :mavam:

Víš co je největší průšvih? Třeba moje dcera byla na všechno levá, chodit se naučila až skoro v roce a půl, natož aby se oblékala, většina vrstevníků uměla všechno dřív. No a teď je jí 13 let, nádherně maluje, studuje na gymplu s výborným prospěchem a vyhrála krajské kolo vědomostní olympiády. Už ve školce si učitelky dělaly starosti, že je nějaká pomalá a ostatní děti jak jsou geniální atd. No a z těch géniů jsou průměrní žáci a ona září. Zkrátka, může se stát, že budeš zklamaná, až Tvoje dítě bude třeba hůř prospívat ve škole, když to teď vypadá tak nadějně. Ale jinak jo, chápu, že každá chceme být hrdá na svoje dítě, na to co umí a že je to fajn pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
19.6.18 19:00
@Zabatko píše:
Víš co je největší průšvih? Třeba moje dcera byla na všechno levá, chodit se naučila až skoro v roce a půl, natož aby se oblékala, většina vrstevníků uměla všechno dřív. No a teď je jí 13 let, nádherně maluje, studuje na gymplu s výborným prospěchem a vyhrála krajské kolo vědomostní olympiády. Už ve školce si učitelky dělaly starosti, že je nějaká pomalá a ostatní děti jak jsou geniální atd. No a z těch géniů jsou průměrní žáci a ona září. Zkrátka, může se stát, že budeš zklamaná, až Tvoje dítě bude třeba hůř prospívat ve škole, když to teď vypadá tak nadějně. Ale jinak jo, chápu, že každá chceme být hrdá na svoje dítě, na to co umí a že je to fajn pocit.

Dyť jo.. já počítám s tím že se může stát že v něčem bude zaostávat.. psala jsem výše.. - že třeba nemluví tak jak bych třeba já chtěla :lol: Nebo že se může stát že v 15 začne fetovat.. já nevím, prostě proto jsem říkala že jsme každý jiný a rozhodně jsem to nemyslela tak, že moje dítě je génius.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová