Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Linamati
no já mám brejle povinně a to mi teda nepomáhá. Ale tak dobrý, třeba bude mít ženu jako já, co jí to docela vadí a vždycky jí to oloupe, radostně při tom vzpomínaje na dětství. Taky ráda vzpomínám, jak jsem stála na štokrleti a míchala si krupicovou kaši.
@selia píše:
@Linamatino já mám brejle povinně a to mi teda nepomáhá. Ale tak dobrý, třeba bude mít ženu jako já, co jí to docela vadí a vždycky jí to oloupe, radostně při tom vzpomínaje na dětství. Taky ráda vzpomínám, jak jsem stála na štokrleti a míchala si krupicovou kaši.
Jo já mu tu cibulku ráda přenechám
Třeba u něj platí - hodnýho nepálí
![]()
@růžový achát píše:
Hele píšu z chaty a tady je možný všechno
OK, zdravím na chatu ![]()
@růžový achát píše:
Ne, děkuji, ale popravdě jest mi Kontramatka velmi sympatická, takže trochu s ní držím linii
Jj, to jsem pochopila, nic proti ![]()
@mgdln píše:
@Linamati Pro ty, kteří nedůvěřují svým dětem a jedou si v hlavách jeden katastrofický scénář za druhým, vyslovil Dušek takové vtipné přirovnání. Děti jsou mláďata jako všechna a kdyby měla být všechna mláďata skutečně tak nešikovná, jak si myslíme, tak jdeme po lese a okolo nás padá jedna veverka za druhou. Bum bum bum.
(asi jsem to nereprodukovala na sto pro, ale pointa tam je)
Hezka je knizka koncept kontinua. Tam jsou presne tyhle situace, o duvere k diteti.
@Verun83 píše:
Hezka je knizka koncept kontinua. Tam jsou presne tyhle situace, o duvere k diteti.
No jenže můj syn si takto šikovně přerazil nohu, ale opravdu na 2 půlky, takže jsem prostě opatrnější, protože lidi nejsou veverky, malé děti nemají prakticky žádný pud sebezáchovy, nevím jak veverky. Já svým dětem velmi důvěřuji, ale v určitých mezích jejich věku. Ale jinak jo, je mu šumák co kdo se svými dětmi dělá. Toto je ale diskuse, tak tady se smí o tom diskutovat. ![]()
@Zabatko píše:
No jenže můj syn si takto šikovně přerazil nohu, ale opravdu na 2 půlky, takže jsem prostě opatrnější, protože lidi nejsou veverky, malé děti nemají prakticky žádný pud sebezáchovy, nevím jak veverky. Já svým dětem velmi důvěřuji, ale v určitých mezích jejich věku. Ale jinak jo, je mu šumák co kdo se svými dětmi dělá. Toto je ale diskuse, tak tady se smí o tom diskutovat.
ano tak toto je ale diskuze o NEtolerantnosti matek..každý tady radí jak se na rady ostatních vykašlat a přitom na druhou stranu tady druhého odsuzuje za to jak si vychovává vlastní dítě..tak to se potom dobře daří, když se podle toho stejně neřídíte.. ![]()
@smurfka píše:
ano tak toto je ale diskuze o NEtolerantnosti matek..každý tady radí jak se na rady ostatních vykašlat a přitom na druhou stranu tady druhého odsuzuje za to jak si vychovává vlastní dítě..tak to se potom dobře daří, když se podle toho stejně neřídíte..
Tady o to diskutujeme, co bychom která jak nedělaly, v reálu nebudu nějaké sousedce nebo kamarádce říkat, ať to dělá tak nebo tak. Je mi to fakt putna.
@růžový achát píše:
Ne, děkuji, ale popravdě jest mi Kontramatka velmi sympatická, takže trochu s ní držím linii
@Zabatko píše:
Víš co je největší průšvih? Třeba moje dcera byla na všechno levá, chodit se naučila až skoro v roce a půl, natož aby se oblékala, většina vrstevníků uměla všechno dřív. No a teď je jí 13 let, nádherně maluje, studuje na gymplu s výborným prospěchem a vyhrála krajské kolo vědomostní olympiády. Už ve školce si učitelky dělaly starosti, že je nějaká pomalá a ostatní děti jak jsou geniální atd. No a z těch géniů jsou průměrní žáci a ona září. Zkrátka, může se stát, že budeš zklamaná, až Tvoje dítě bude třeba hůř prospívat ve škole, když to teď vypadá tak nadějně. Ale jinak jo, chápu, že každá chceme být hrdá na svoje dítě, na to co umí a že je to fajn pocit.
A nahlašuje teď dcera při studiích v kolika si nakrájela první cibuli nebo v kolika se sama vyčurala na nočník či záchod? Pro některé lidi jsou to totiž dost důležité informace, jak jsem se tu dozvěděla. Jinak gratuluji ke studijním úspěchům. Máme to hodně podobně, včetně gymplu. já teda nemám vítězku, ale pouze umístěnou v první desítce v matice a literatuře na krajské úrovni, ale i to považuju za úspěch. Tak ať se těm našim cácorkám pořád tak všechno daří.
![]()
@smurfka píše:
ano tak toto je ale diskuze o NEtolerantnosti matek..každý tady radí jak se na rady ostatních vykašlat a přitom na druhou stranu tady druhého odsuzuje za to jak si vychovává vlastní dítě..tak to se potom dobře daří, když se podle toho stejně neřídíte..
no, asi tak.
@Linamati A kdo řekl, že jsi špatná matka?? Ještě ani jednou jsem to tady neviděla. A ještě něco, jak sama píšeš Všechno má své hranice. Ahoj
prosím vás a co říkáte takovým těm matkám „a to náš Mareček!!! …“ s prstem v zadku dává přemet vzad?
„Tvůj ještě nechodí??? A to náš Mareček!!! chodí už bla bla bla“ - „Tvůj má ještě pelnku?? A to náš Mareček!!!…“
argumentovat, že každé děcko je jiné vůbec nezabírá a nebaví mě to srovnávání už poslouchat
@PaníBovaryová píše:je mi to jedno. nebavim se s nima.
prosím vás a co říkáte takovým těm matkám „a to náš Mareček!!! …“ s prstem v zadku dává přemet vzad?„Tvůj ještě nechodí??? A to náš Mareček!!! chodí už bla bla bla“ - „Tvůj má ještě pelnku?? A to náš Mareček!!!…“
argumentovat, že každé děcko je jiné vůbec nezabírá a nebaví mě to srovnávání už poslouchat
@ančapepča píše:
@Linamati A kdo řekl, že jsi špatná matka?? Ještě ani jednou jsem to tady neviděla. A ještě něco, jak sama píšeš Všechno má své hranice. Ahoj
vysloveně špatná matka neřekl nikdo. Ale co má tedy za smysl ty litanie tady- že je to nezodpovědné, co všechno se může stát. Proč máš potřebu to hodnotit? Ohrožuje tě nějak? Ptala se tě na názor na spažení cibule tříletákem?
Já taky nesnáším když loupu cibuli
vždycky u toho řvu jak u Titaniku
On k tomu nosí brejle
to ho naučila babička