Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kontramatka píše:
Takže to sem všechno vypsala proto, aby si toho nikdo nevšiml?
Když je ti to fuk, tak proč diskutuješ? Tady je diskuse k tomu, aby ten, kdo má zájem, vyjádřil svůj názor. Když názor nemáš, tak nediskutuj.
já mám názor..ale necpu druhému že to co dělá je špatné..ano můžu si to myslet, ale ty do ni ryješ celých x stránek. Nedokážeš zkousnout že ona dělá něco jinak..Nikde se nechlubila, nevyzdvihovala dítě..od počátku nechápeš její první příspěvek a od té doby do ní ryješ..tady píšeš jak to nikoho nezajímá že její dítě to a to..a nakonec napíšeš, že tvé dítě vyhrává první desítky…a koho zajímá tohle ![]()
@poiuz píše:
@smurfka Třeba v rodině? Švagrové, různé sestřenice, tetičky, se kterými se člověk prostě potkává, pokud se vyloženě neodrizne?
no nevím..mě do tohohle nekecá ani rodina..asi to musí být v povaze člověka. A taky druhý si k tobě dovolí jen to, co mu dovolíš ty… ![]()
@kontramatka píše:
tak hlavně si představ, co se může stát, když postavíš dvouleté děcko ke sporáku proboha. Na nějaké stoličce stojí, udělá krok stranou a má na sobě horkou pánev v jednom okamžiku. To nikdo normální neudělá. Proč jako? A když se nic nestane, tak to považuju za obrovské štěstí, nikoliv za samozřejmost. A to mám velice klidné a spolehlivé děti, které nedivočí a nejančí. Ale opravdu je podle mě totálně na palici aby mi stály u horké pánve a je úplně jedno jestli je na ní olej nebo ne.![]()
![]()
Souhlas ![]()
@smurfka Nyní jim dovolím méně než předtím. Každopádně pro „hodnou holku“ bývá zvykem ostatním neodmlouvat, nebýt drzá, asertivita je pro ni ze začátku superschopnost dosažitelná asi jako rentgenový zrak, takže je to ve výsledku skvělá příležitost pro otrkani se, ale v řádu let, ne měsíců nebo týdnů. Čímž neříkám, že to tak @PaníBovaryová má, mluvím o sobě v minulosti. Neuměla jsem si poradit s jednáním okolí, které se takto chová a vyjadřuje běžně, většinu svého života jsem si myslela, že když budu na všechny milá, hodná, chápavá, obětavá, tak budou i ostatní vůči mě. Nu, spise jsem byla naivní rohožka (možná jsem jí stále, ale pracuju na změně
).
@PaníBovaryová A něco ve smyslu, že ty tak dokonalá jako ona nejsi, tak po kom to tvoje dítě dokonalost teda mělo zdědit?
případně se doptat, jestli Mareček už umí počítat rovnice, ze pro takoveho malého génia je to už nejvyšší čas, že by se měla nad svou výchovou zamyslet… ale zase abys ji nenastvala moc, vid ![]()
@smurfka Takže popálené dítě netrpí? Já jsem nepsala, že trpí u té činnosti
Mám povahu, že hodně předvídám, snažím se předcházet zbytečným úrazům. Někdo se prostě nebojí a nechá dítě obsluhovat rozpálenou pánev a někdo ne. Vyjádřila jsem názor a ten se stejně nezmění, takže už asi nemá cenu o tom diskutovat. A ano kdybych viděla, že někdo posadí dítě k plotně tak mu řeknu, že je asi blázen. V tomhle jsem teda ta netolerantní matka…
@smurfka píše:
já mám názor..ale necpu druhému že to co dělá je špatné..ano můžu si to myslet, ale ty do ni ryješ celých x stránek. Nedokážeš zkousnout že ona dělá něco jinak..Nikde se nechlubila, nevyzdvihovala dítě..od počátku nechápeš její první příspěvek a od té doby do ní ryješ..tady píšeš jak to nikoho nezajímá že její dítě to a to..a nakonec napíšeš, že tvé dítě vyhrává první desítky…a koho zajímá tohle
rozhodně nejsem jediná, která „nepochopila“ příspěvek @Linamati a trvám na tom, že z mého pohledu se chlubila, zbytečně ujetě a teatrálně. A ohledně studijních výsledků jsem reagovala na konkrétní pisatelku, se kterou máme tuto věc společnou. Takže i tento můj příspěvek si najde svého čtenáře ![]()
Pointa byla taková, že co vyzdvihuje @Linamati u svého jediného dítěte je naprosto nicotné a zbytečné v budoucím životě.
@ančapepča píše:
@smurfka Takže popálené dítě netrpí? Já jsem nepsala, že trpí u té činnostiMám povahu, že hodně předvídám, snažím se předcházet zbytečným úrazům. Někdo se prostě nebojí a nechá dítě obsluhovat rozpálenou pánev a někdo ne. Vyjádřila jsem názor a ten se stejně nezmění, takže už asi nemá cenu o tom diskutovat. A ano kdybych viděla, že někdo posadí dítě k plotně tak mu řeknu, že je asi blázen. V tomhle jsem teda ta netolerantní matka…
ale ty to píšeš jakože trpí u té činnosti..že to dělá z donucení, že ona chce aby to uměl tak ho to učí " násilím "..
Smurfka: Máš pravdu. Jen je mi pak líto, když dítě trpí. Tohle jsem napsala tak si to přečti ještě jednou. Myslela jsem to v návaznosti na to, když se popálí. A sama víš asi nejlíp jaké to je mít popálené dítě, a asi to opravdu není žádná sranda
@ančapepča ano vím jak dítě trpí..ale jediné co tak můžu udělat když to není moje dítě ji slušně říct, jestli to je v pořádku že je její dítě u plotny, jestli o tom ví, a jestli s tím souhlasí..pokud řekne ano, nevím proč bych do mí měla rýt a říkat ji katastrofické scénáře apod. Snad nemá iq tykve a dokáže si to vyhodnotit sama..
Ano taky jsem ji na začátku psala, proč to dělá a jestli to je nutné atd..ale nereju do ní v každém příspěvku. Prostě ano, napsala jsem si svoje ale zbytek už není na mě, a ona to určitě nepřestane dělat jen proto že jí tu pár " ehm…" napíše že je blbá..tak to stačí říct jednou a konec ne?
@ančapepča píše:
Smurfka: Máš pravdu. Jen je mi pak líto, když dítě trpí. Tohle jsem napsala tak si to přečti ještě jednou. Myslela jsem to v návaznosti na to, když se popálí. A sama víš asi nejlíp jaké to je mít popálené dítě, a asi to opravdu není žádná sranda
Já to rozhodně nepraktikuji tak, že bych mu dala pánev a odešla se koupat nebo na nákup. Jsem tam s ním a dohlížím.
Jinak teda ještě pro upřesnění, zde je citace, kde je jasně napsané, že @Linamati je vychloubačná a porovnává druhé děti a přitom to sama odsuzuje. „Hodně lidí nám to nevěřilo ale prostě pak se samy přesvědčili že to prostě umí a nekecám…“
Takže ne, že to někde nahodile někdo viděl, ale @Linamati prostě chodí po světě a všude to vytrubuje stejně jako tady. A to je to, nač jsem upozornila. Je stejně otravná jako sousedka od obnovitelky diskuse. ![]()
@smurfka píše:
@ančapepča ano vím jak dítě trpí..ale jediné co tak můžu udělat když to není moje dítě ji slušně říct, jestli to je v pořádku že je její dítě u plotny, jestli o tom ví, a jestli s tím souhlasí..pokud řekne ano, nevím proč bych do mí měla rýt a říkat ji katastrofické scénáře apod. Snad nemá iq tykve a dokáže si to vyhodnotit sama..Ano taky jsem ji na začátku psala, proč to dělá a jestli to je nutné atd..ale nereju do ní v každém příspěvku. Prostě ano, napsala jsem si svoje ale zbytek už není na mě, a ona to určitě nepřestane dělat jen proto že jí tu pár " ehm…" napíše že je blbá..tak to stačí říct jednou a konec ne?
To ehm si laskavě osdpust. Taky už jsi napsala svoje a stále to píšeš dokola
No je to diskuze, takže se tu střídají názory a odpovědi
Nepředpokládám, že to přestane dělat o dítě se nebojí a má pocit, že když u něj stojí tak se nemůže nic stát. A já si stále myslím, že batole k plotně prostě nepatří ![]()
@kontramatka píše:
Jinak teda ještě pro upřesnění, zde je citace, kde je jasně napsané, že @Linamati je vychloubačná a porovnává druhé děti a přitom to sama odsuzuje. „Hodně lidí nám to nevěřilo ale prostě pak se samy přesvědčili že to prostě umí a nekecám…“
Takže ne, že to někde nahodile někdo viděl, ale @Linamati prostě chodí po světě a všude to vytrubuje stejně jako tady. A to je to, nač jsem upozornila. Je stejně otravná jako sousedka od obnovitelky diskuse.
ale to dítě netrpí..to dítě to chce zkusit, baví ho to..
také jsem měla popálené dítě..( vinou babičky ), ale když prostě u něho stojí, drží třeba tu pánev a dítě jen míchá..každý svému dítěti dovolí něco jiného, každý zná limity svého dítěte..to neznamená že to opačné je hned špatné..