(ne)Tolerantní matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1638
20.6.18 08:19
@Lama Lama píše:
vysloveně špatná matka neřekl nikdo. Ale co má tedy za smysl ty litanie tady- že je to nezodpovědné, co všechno se může stát. Proč máš potřebu to hodnotit? Ohrožuje tě nějak? Ptala se tě na názor na spažení cibule tříletákem?

Chceš mi říct, že je to zodpovědné? Dobrovolně to napsala do diskuze, tak se potom nesmí divit, že jí na to někdo napíše třeba i negativní názor. Chtěla se pochlubit ale já si myslím, že na tomto nic k chlubení není. Spíš k zamyšlení. No nic, ty si asi myslíš, že je to v pořádku když 2,5 letý kluk stojí nebo sedí na kuchyňské lince u pánve a já si myslím, že jo to bláznovství. Tvůj názor a můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.6.18 08:25
@ančapepča píše:
Chceš mi říct, že je to zodpovědné? Dobrovolně to napsala do diskuze, tak se potom nesmí divit, že jí na to někdo napíše třeba i negativní názor. Chtěla se pochlubit ale já si myslím, že na tomto nic k chlubení není. Spíš k zamyšlení. No nic, ty si asi myslíš, že je to v pořádku když 2,5 letý kluk stojí nebo sedí na kuchyňské lince u pánve a já si myslím, že jo to bláznovství. Tvůj názor a můj názor.

já to nevidím jako chlubení,ale představení stejného problému - dělá něco jinak a ostatní to mají potřebu řešit.

zodpovědné/nezodpovědné - je mi to fuk. Znám lidi, co nechají, znám lidi co nenechají a nemám potřebu to hodnotit.
Já cibulku dělám prkticky na sucho, prakticky bez oleje, max potřít pánev, není co vylít, takže si dovedu představit, že by to šlo, ale ndělali to.
ostrým nožem krájeli. Samo ne 20 sm kudlu, ale malý nožík na zeleninu.
Jestli se to tobě pro tvé dítě zdá nebezpečnéí, tak to naprosto chápu.
Jestli se to tobě, pro mé dítě zdá nebezpečné, tak to nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.6.18 08:31
@PaníBovaryová píše:
prosím vás a co říkáte takovým těm matkám „a to náš Mareček!!! …“ s prstem v zadku dává přemet vzad? :D „Tvůj ještě nechodí??? A to náš Mareček!!! chodí už bla bla bla“ - „Tvůj má ještě pelnku?? A to náš Mareček!!!…“ :roll: argumentovat, že každé děcko je jiné vůbec nezabírá a nebaví mě to srovnávání už poslouchat

bože co to máte za okruh lidí..? asi jsem málo navštěvovala dětské centra nebo nevím kde na takové slepice narážíte..mám dvě děti a v životě se mi to nestalo.. :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.6.18 08:33
@ančapepča píše:
Chceš mi říct, že je to zodpovědné? Dobrovolně to napsala do diskuze, tak se potom nesmí divit, že jí na to někdo napíše třeba i negativní názor. Chtěla se pochlubit ale já si myslím, že na tomto nic k chlubení není. Spíš k zamyšlení. No nic, ty si asi myslíš, že je to v pořádku když 2,5 letý kluk stojí nebo sedí na kuchyňské lince u pánve a já si myslím, že jo to bláznovství. Tvůj názor a můj názor.

a není to jedno? ona o názor nestála jestli to je nebo není zodpovědné..tady je diskuze o tolerantnosti matek a jde vidět jak je kdo tolerantní..není to tvoje dítě - může ti to být fuk ne..? je nezodpovědná? a co? jen ona je odpovědná za své dítě..mě může být fuk jestli chodí ve dvou letech na karate, jestli krájí, zakládá oheň nebo skáče s padákem..co je mi po tom..at si dělá co chce ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21409
20.6.18 08:36
@smurfka píše:
bože co to máte za okruh lidí..? asi jsem málo navštěvovala dětské centra nebo nevím kde na takové slepice narážíte..mám dvě děti a v životě se mi to nestalo.. :think: :nevim:

Bohuzel je to moje kamaradka jeste z gymnazia. Do materskych center take nechodim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
20.6.18 08:40

@smurfka Třeba v rodině? Švagrové, různé sestřenice, tetičky, se kterými se člověk prostě potkává, pokud se vyloženě neodrizne?

@PaníBovaryová Funguje to samé, co už jsem psala dříve zakladatelce. Většinou chtějí poplacat po rameni, jak jsou ty děti skvělé, resp.uznani, jak jsou skvělé díky nim. Nebo naopak vyzdvihují a srovnávají xx, aby nepřišla řeč na xy, kde si tak jistě nejsou. Buď neříkat nic nebo viz můj předchozí příspěvek. A pokud možno se s nimi nestykat, což ne vždy jde, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
20.6.18 08:40
@smurfka píše:
a není to jedno? ona o názor nestála jestli to je nebo není zodpovědné..tady je diskuze o tolerantnosti matek a jde vidět jak je kdo tolerantní..není to tvoje dítě - může ti to být fuk ne..? je nezodpovědná? a co? jen ona je odpovědná za své dítě..mě může být fuk jestli chodí ve dvou letech na karate, jestli krájí, zakládá oheň nebo skáče s padákem..co je mi po tom..at si dělá co chce ne? :nevim:

Máš pravdu. Jen je mi pak líto, když dítě trpí. Dcera chodila do školky s chlapečkem, který se těžce popálil, byl dlouho na Vinohradech, podstoupil hodně plastik a rok musel nosit speciální oblek. Tak možná proto mám z toho takový respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
20.6.18 08:41
@smurfka píše:
a není to jedno? ona o názor nestála jestli to je nebo není zodpovědné..tady je diskuze o tolerantnosti matek a jde vidět jak je kdo tolerantní..není to tvoje dítě - může ti to být fuk ne..? je nezodpovědná? a co? jen ona je odpovědná za své dítě..mě může být fuk jestli chodí ve dvou letech na karate, jestli krájí, zakládá oheň nebo skáče s padákem..co je mi po tom..at si dělá co chce ne? :nevim:

Takže to sem všechno vypsala proto, aby si toho nikdo nevšiml?
Když je ti to fuk, tak proč diskutuješ? Tady je diskuse k tomu, aby ten, kdo má zájem, vyjádřil svůj názor. Když názor nemáš, tak nediskutuj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
20.6.18 08:44
@ančapepča píše:
Máš pravdu. Jen je mi pak líto, když dítě trpí. Dcera chodila do školky s chlapečkem, který se těžce popálil, byl dlouho na Vinohradech, podstoupil hodně plastik a rok musel nosit speciální oblek. Tak možná proto mám z toho takový respekt.

tak hlavně si představ, co se může stát, když postavíš dvouleté děcko ke sporáku proboha. Na nějaké stoličce stojí, udělá krok stranou a má na sobě horkou pánev v jednom okamžiku. To nikdo normální neudělá. Proč jako? A když se nic nestane, tak to považuju za obrovské štěstí, nikoliv za samozřejmost. A to mám velice klidné a spolehlivé děti, které nedivočí a nejančí. Ale opravdu je podle mě totálně na palici aby mi stály u horké pánve a je úplně jedno jestli je na ní olej nebo ne. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
20.6.18 08:46

@PaníBovaryová Má smysl s takovým člověkem udržovat častý kontakt, když vyloženě nemusíš? Dává ti to přátelství ještě něco? Je to ještě pořád přátelství nebo soutěž? (Sama jsem takto z jedné kamarádky udělala spíš známou, víc než pokec v prijemne atmosféře byla ta setkání stres a pocit povinnosti vůči kamarádce, že bychom se přece měly scházet.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.6.18 08:48
@kontramatka píše:
Takže to sem všechno vypsala proto, aby si toho nikdo nevšiml?
Když je ti to fuk, tak proč diskutuješ? Tady je diskuse k tomu, aby ten, kdo má zájem, vyjádřil svůj názor. Když názor nemáš, tak nediskutuj. :nevim:

já třeba chci diskutovat o tom, proč má někdo furt potřebu hodnotit chování lidí, pokud je to nějak nepoškozuje. Ne diskutovat o tom, jestli je něco odpovědné nebo ne.
Fakt by mi zajímal ten důvod , upřímě.
Já třeba někdy hodnotím , v určitých oblastech, které se mi dotýkají- a řiznávám, že je to o mě, bud s tím nejsem nějak vnitřně srovnaná, odžívám si s tím nějaké své vlastní frustrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
20.6.18 08:50
@kontramatka píše:
A nahlašuje teď dcera při studiích v kolika si nakrájela první cibuli nebo v kolika se sama vyčurala na nočník či záchod? Pro některé lidi jsou to totiž dost důležité informace, jak jsem se tu dozvěděla. Jinak gratuluji ke studijním úspěchům. Máme to hodně podobně, včetně gymplu. já teda nemám vítězku, ale pouze umístěnou v první desítce v matice a literatuře na krajské úrovni, ale i to považuju za úspěch. Tak ať se těm našim cácorkám pořád tak všechno daří. :mavam: :mavam:

Ty jsi fakt trapná. Měla by jsi si to přečíst znovu.. Už Ti nebudu nic vysvětlovat. Nechceš to pochopit.. Tvoje věc. Možná by ses Ty měla učit číst..

• Citovat
  • Upravit
Linamati
20.6.18 08:52
@ančapepča píše:
@Linamati A kdo řekl, že jsi špatná matka?? Ještě ani jednou jsem to tady neviděla. A ještě něco, jak sama píšeš Všechno má své hranice. Ahoj

Ano, ale každá má hranice nastavené jinak. Někdo se bojí někdo ne..

• Citovat
  • Upravit
21409
20.6.18 08:53
@poiuz píše:
@PaníBovaryová Má smysl s takovým člověkem udržovat častý kontakt, když vyloženě nemusíš? Dává ti to přátelství ještě něco? Je to ještě pořád přátelství nebo soutěž? (Sama jsem takto z jedné kamarádky udělala spíš známou, víc než pokec v prijemne atmosféře byla ta setkání stres a pocit povinnosti vůči kamarádce, že bychom se přece měly scházet.)

Ona je v pohode, dokud nezacne srovnavat. Ale kdyby mi to pratelstvi uz zacalo lezt na nervy, tak to samozrejme omezim, nenecham se zase vysavat.
Chtela jsem spis poradit nejakou vtipnou hlasku, kterou ji odpalkovat. Ona se pak urazi a uz to nevzpomene :lol: treba to o tom Salamounove hovne bylo dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
20.6.18 08:54
@PaníBovaryová píše:
prosím vás a co říkáte takovým těm matkám „a to náš Mareček!!! …“ s prstem v zadku dává přemet vzad? :D „Tvůj ještě nechodí??? A to náš Mareček!!! chodí už bla bla bla“ - „Tvůj má ještě pelnku?? A to náš Mareček!!!…“ :roll: argumentovat, že každé děcko je jiné vůbec nezabírá a nebaví mě to srovnávání už poslouchat

Jo právě. Ale když to Tvůj Mareček neumí tak támhle Pavlína z maminky Marečka dělá blbce že ho to ještě nenaučila. Taková je dneska doba..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová