Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
a co z toho plyne?
Vystavuje dítě nebezpečí, to z toho plyne. Místo aby ho chránila tak ho strčí k rozpálené pánvi aby se mohla chlubit, že její dítě smaží cibulku…to dítě neví co se mu může stát.
@ančapepča píše:
Vystavuje dítě nebezpečí, to z toho plyne. Místo aby ho chránila tak ho strčí k rozpálené pánvi aby se mohla chlubit, že její dítě smaží cibulku…to dítě neví co se mu může stát.
Proboha.. další chytrý komentář..
to tu dlouho nebylo..
@ančapepča píše:
Chceš tím snad říct že protože nedělám věci jako vy .. tak jsem špatná máma ?
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím …
A krom toho.. tady nejde o žádnou lenost.. chlubení.. tady jde o to že mu věřím, vím co dokáže a nedokáže. A prostě mu věřím. A mě na tom nic špatného nebo divného nepřijde. Je to moje dítě- moje věc, moje starost a moje zodpovědnost.. jestli ty pustíš děti ke sporáku až jim bude 10, 20 nebo 50 .. je už čistě Tvoje věc a tvoje rozhodnutí. Já jsem jen narážela na to jak všichni kecají do mojí výchovy.. a protože oni to nedělají tak já to dělám špatně.
@Linamati píše:
Chceš tím snad říct že protože nedělám věci jako vy .. tak jsem špatná máma ?
Neřekla jsem, že jsi špatná máma, to si ani nemyslím. Jen opravdu nechápu co tě vede k tomu, že necháš tak malý dítě stát u horké pánve a míchat cibuli.
@ančapepča píše:
Neřekla jsem, že jsi špatná máma, to si ani nemyslím. Jen opravdu nechápu co tě vede k tomu, že necháš tak malý dítě stát u horké pánve a míchat cibuli.
Když jsem vařila, tak to viděl a chtěl to zkusit tak jsem ho to naučila a umí to ![]()
Moje deti to taky chtěly zkusit ale nedovolila jsem jim to. Stejně si myslím, že dítě nemá u pánve co dělat. Je to tvoje věc a hlavně tvoje zodpovědnost. Snad nebudeme číst v novinách, jak se dítě vyválelo v pánvičce s cibulí
hodně štěstí
@Verun83 píše:
jo príště už budu víc asertivní a s úsměvem jí tam pošlu. asi si nic jiného nezaslouží
Na tohle je kouzelná věta „Proč to řešíme?“ ![]()
Už několikrát se mi osvědčila, tak předávám dál… ![]()
@Linamati píše:
Když jsem vařila, tak to viděl a chtěl to zkusit tak jsem ho to naučila a umí to
Já tě úplně chápu. Moje, teď už dospělá dcera, od 3 let perfektně žehlila kapesníky, tenkrát byly látkové. Viděla mě žehlit a taky to moc chtěla zkusit…a já jí prostě věřila. Jasně že jsem se bála a bez dohledu bych ji u toho nenechala ani na sekundu. Dodnes ráda žehlí a ráda na vzpomíná.
Příspěvek upraven 19.06.18 v 20:28
@ančapepča píše:
Moje deti to taky chtěly zkusit ale nedovolila jsem jim to. Stejně si myslím, že dítě nemá u pánve co dělat. Je to tvoje věc a hlavně tvoje zodpovědnost. Snad nebudeme číst v novinách, jak se dítě vyválelo v pánvičce s cibulíhodně štěstí
Tvoje dítě:-) já tě nesoudím. Děláš to dle svého nejlepšího vědomí. S tím souhlasím ![]()
@amylon píše:
Já tě úplně chápu. Moje, teď už dospělá dcera, od 3 let perfektně žehlila kapesníky, tenkrát byly látkové. Viděla mě žehlit a taky to moc chtěla zkusit…a já jí prostě věřila. Jasně že jsem se bála a bez dohledu bych ji u toho nenechala ani na sekundu. Dodnes ráda žehlí a ráda na vzpomíná.Příspěvek upraven 19.06.18 v 20:28
Já si myslím že nic se nemá přehánět.. a to bych řekla že nedělám:-) no vidíš! Žehlit jsem ho nenaučila
jsem hrozná!
![]()
@ančapepča píše:
A ty tim chces zaridit,aby to nedelala ?
@free333 píše:
Na tohle je kouzelná věta „Proč to řešíme?“Už několikrát se mi osvědčila, tak předávám dál…
H
i
@Lama Lama píše:
A ty tim chces zaridit,aby to nedelala ?
Ne. Sama musí nejlíp vědět co má a nemá dělat. Důsledky si ponese sama ale bohužel to může odnést to dítě. Jasně, že nic se stát nemusí. Ale ja se na to, že se nemůže nic stát nespoléhám a nechodím nehodám naproti. Je fajn děti zapojit v kuchyni, děti se mnou dělají těsto, nebo dělají br.placky a tak, ale pánev a podobné vařící nádobí je moje území a tam prostě zatím nesmějí
Můj komentář narážel na to, že mi vadí že mi lidé kecají do toho jaký je.. že umí to a to.. a přitom já to nikde nevypichuju.. prostě to nechávám být. A jisté lidi to pochopili že ze sebe dělám mistra světa a ze syna Alberta Einsteina