Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
PS: To, co jiní kritizují na ostatních, kritizují (byť možná nevědomky) sami na sobě (svých dětech, rodině, apod…) ![]()
Jooo, to znáááám. Všichni okolo hytrý jak rádio a s.rou se do něčeho, o čem nic nevím, proč to tak je a být musí. Zabírá ignorace, případně slušné odkázání do oněch míst. A když ne, tak je posla do p.dele narovinu
@Lada84 píše:
@Verun83 Chapu, ale v takovych chvilich jsem neodbytna. Na nevyzadane poznamky a rady prostě reaguju stylem " diky, ale ja si svoje deti vychovam po svem. Jeste neco?"
no tímhle vykopovala válečnou sekeru. takže příště jestli bude blbě kecat, tak jí pošlu hned v úvodu do míst, kde slunce nesvící.
a myslím, že zakomplexovaná je asi až až. tlustá, umaštěný vlasy, účes na chlapa. já po dvou dětech ve svých letech jako laňka, udržované vlasy … atd… že by jen závist ![]()
taky jsme měli takovou „milou“ sousedku. Měla jediné štěstí, že jí bylo přes 70 a že jsem slušně vychovaná a k starším lidem chovám úctu, i když by někdy zasloužily tak akorát poslání do zadele…
@atominnka píše:
Jooo, to znáááám. Všichni okolo hytrý jak rádio a s.rou se do něčeho, o čem nic nevím, proč to tak je a být musí. Zabírá ignorace, případně slušné odkázání do oněch míst. A když ne, tak je posla do p.dele narovinu
jo príště už budu víc asertivní a s úsměvem jí tam pošlu. asi si nic jiného nezaslouží
@neila píše:
taky jsme měli takovou „milou“ sousedku. Měla jediné štěstí, že jí bylo přes 70 a že jsem slušně vychovaná a k starším lidem chovám úctu, i když by někdy zasloužily tak akorát poslání do zadele…
já furt říkám, že se prostě musí vysázet kolem plotu cosi, co zastíný výhled. strašný drzý lidi. nemají snad žádný svůj život a problémy, že potřebují řešit i ostatní lidi.
@Verun83 Hele ony některé ani nemusí mluvit. U nás v baráku máme dvě a jak na mne koukají to mi bohatě stačí. Starší syn (2r) je vztekloun a platí na něj ho nechat vyvztekat nebo prostě už zařvat, když chce zmrzačit mladšího sourozence (6m). A to by jsi měla vidět ty pohledy, když ho to chytne venku a náhodou nás některá vidí.
Ale to, že ta jedna si tu svojí dokonalou holčičku vozí v autě bez sedačky a má jí na klíně, to je asi v pořádku. ![]()
jojo ti největší zmetci mají právě takové matky… už jsem jednoho vyliskala sama
@Verun83 píše:
zdravím ženy, potřebuju si ulevit, pokecat, cokoli.proč některé matky mají tendence řešit děti druhých cizích lidí, případně zasahovat do výchovy, organizace času?
dnes jsem se chytla se sousedkou. taková přechytračelá slovena, co si myslí, že sežrala šalamounovo ho-vno.
jo děti dle jejich slov zlobily, já u toho nebyla, vařila jsem, tak jim vynadala. ok, beru, poděkovala jsem jí s tím, že dětem to ještě ,,vytmavím,,
nicméně, rozjetá pokračovala, proč jako starší syn nechodí do školky, že potřebuje děti, přitom je furt doma. a vlastně mu nic není (jak to může vědět? ona s námi nežije, je tak dobrá, že jedním pohledem umí diagnostikovat stav dítěte?
). tím mi vcelku vyrazila dech. tak jí říkám, že jí do toho nic není, že já jsem snad jeho matka a dokážu posoudit, kdy do školky jít může a kdy ne, protože to z nějakého důvodu není vhodné. a ona furt jela, to svoje, a proč teda a byla jak zaseklej gramofon.
a já si říkám, kde se bere ta drzost, tupost a jednoduchost některých matek, které se starají o věci, které jim nepřísluší. s tou kravi-ckou pár scén už bylo. taková lahůdka - její syn třísknul toho našeho motyčkou do hlavy. od šití ho zachránila kšiltovka, kterou ten malý spra-tek rozsekl a jen mu způsobil šrám do krve, ale ne na šití … to jen pro upřesnění, proč se mě to tak dotýká. protože místo, aby se starala o svoje agresivní dítě, strká nos do něčeho, co jí může být jedno.
no jsem plná vzteku, tak jsem se potřebovala svěřit.
Ahoj, zrovna nedávno jsem řešila něco podobného s jednou známou.. ona mi říká - hele jak je možný že to tvoje dítě ( 2,5 roku ) , se samo oblékne, vyčistí si zuby, sám se nají, sám si dojde na WC, umyje si ruce rozsvítí světlo.. obleče boty, a atd.. ( byla z něj v šoku ) a já jí říkám - no - protože od doby co jsem usoudila že je na to a to zralý, jsem prostě ho nechávala ať si to dělá sám. Obléct se uměl už v roce. Protože jsem prostě u něj jak krá** seděla a učila ho to, strávila jsem tím strašně moc času.. stejně jako jídlo, pleny.. bez těch byl už v 16 měsících, na noc byl o měsíc později. . a atd. Hodně lidí nám to nevěřilo ale prostě pak se samy přesvědčili že to prostě umí a nekecám.. ježiš co já si vyslechla keců že jako proč ho neobléknu sama, proč ho nechám si čistit zuby samotného a atd.. teď ve 2,5 letech umí už třeba ostrým nožem nakrájet cibuli a nechám ho míchat cibuli na rozpáleném oleji..
Sám si uklidí hračky.. doma uklízí…
Furt jsem poslouchala ; ty jsi hrozná matka, fakt jako jak můžeš nechat tak malé dítě aby dělalo to a to.. hele světě div se, přesně ty matky který mě nejvíc odsuzovali teď lítají za svými dětmi aby je oblékly, vyčistili zuby.. a bla bla .. věčně poslouchám jak jsou unavené, že nemají na nic čas protože lítají kolem dětí.. a já si v klidu sednu a vypiju si čaj protože vím že moje dítě se obslouží samo.. naučila jsem se prostě tyhle debil*** kecy přehlížet.. akorát jsem byla vždycky nasra***.. takže když mi někdo řekne ; není malý na to aby dělal tohle a tohle sám? Řeknu : není, já mu věřím. Nebo ; on to umí nebo tak .. nebo spousta těch známých třeba na prolézačkách má furt potřebu mi ho hlídat.. vždycky jim říkám ať ho nechají, on už teda i když zjistí že ho někdo hlídá řekne ; nech mě být, umím sám.. ![]()
Nejsem dokonalá matka ale prostě si usnadňuji život. A nevšimla jsem si že by naše dítě trpělo protože už umí to a to.. ve školce třeba říkali že na to že je nejmladší, tak je jeden z nejšikovnějších.. že ani 4 leté dítě se jim tam neoblékne tak jako on. Tím chci říct že mě fakt vytáčelo když mi někdo říkal co a jak si mám dělat.. teď už to přehlížím a dělám že to neslyším. Je to moje dítě a ostatní ať mi …
a řekla bych že nejvíce pomlouvají ti co závidí nebo jsou naštvaní že právě jejich dítě to neumí.. i když by třeba mohlo ![]()
@Verun83 píše:
zdravím ženy, potřebuju si ulevit, pokecat, cokoli.proč některé matky mají tendence řešit děti druhých cizích lidí, případně zasahovat do výchovy, organizace času?
dnes jsem se chytla se sousedkou. taková přechytračelá slovena, co si myslí, že sežrala šalamounovo ho-vno.
jo děti dle jejich slov zlobily, já u toho nebyla, vařila jsem, tak jim vynadala. ok, beru, poděkovala jsem jí s tím, že dětem to ještě ,,vytmavím,,
nicméně, rozjetá pokračovala, proč jako starší syn nechodí do školky, že potřebuje děti, přitom je furt doma.a vlastně mu nic není (jak to může vědět? ona s námi nežije, je tak dobrá, že jedním pohledem umí diagnostikovat stav dítěte?
). tím mi vcelku vyrazila dech. tak jí říkám, že jí do toho nic není, že já jsem snad jeho matka a dokážu posoudit, kdy do školky jít může a kdy ne, protože to z nějakého důvodu není vhodné. a ona furt jela, to svoje, a proč teda a byla jak zaseklej gramofon.
a já si říkám, kde se bere ta drzost, tupost a jednoduchost některých matek, které se starají o věci, které jim nepřísluší. s tou kravi-ckou pár scén už bylo. taková lahůdka - její syn třísknul toho našeho motyčkou do hlavy. od šití ho zachránila kšiltovka, kterou ten malý spra-tek rozsekl a jen mu způsobil šrám do krve, ale ne na šití … to jen pro upřesnění, proč se mě to tak dotýká. protože místo, aby se starala o svoje agresivní dítě, strká nos do něčeho, co jí může být jedno.
no jsem plná vzteku, tak jsem se potřebovala svěřit.
Na todle je nelepší reagovat otázkama, doptávat se.
Ano, je doma, a dál? …blálblá blá, nemá kolektiv, potřbuje ho…
Ano, nemá kolektiv. A proč mi to řikáte? … no, aby jste ho do tý školky dala…
Aha. A chcete mi ještě něco říct? .....
@Doe_Jane píše:
jojo ti největší zmetci mají právě takové matky… už jsem jednoho vyliskala sama
jj, ten jejich dostal čočku od mého muže, takže už sem nechce chodit ![]()
@Verun83 píše:
já furt říkám, že se prostě musí vysázet kolem plotu cosi, co zastíný výhled. strašný drzý lidi. nemají snad žádný svůj život a problémy, že potřebují řešit i ostatní lidi.
nevím, já bych si to nikdy nedovolila. I kdyby cizí dítě něco udělalo tomu mému, tak to vyřeším, řeknu to jeho rodičům a tím to pro mě končí. Nenapadlo by mi držet někomu přednášku o tom, co by měl nebo neměl.
@Lama Lama píše:
Na todle je nelepší reagovat otázkama, doptávat se.Ano, je doma, a dál? …blálblá blá, nemá kolektiv, potřbuje ho…
Ano, nemá kolektiv. A proč mi to řikáte? … no, aby jste ho do tý školky dala…
Aha. A chcete mi ještě něco říct? .....
hele já jsem jako vosí úl, stačí píchnout, a vyletí hejno nasraných vos.
ale díky ní se zas o kousek posunu a zpracuju si to. třeba se k tomu taky dopracuju … díky za tip ![]()
@neila píše:
nevím, já bych si to nikdy nedovolila. I kdyby cizí dítě něco udělalo tomu mému, tak to vyřeším, řeknu to jeho rodičům a tím to pro mě končí. Nenapadlo by mi držet někomu přednášku o tom, co by měl nebo neměl.
já taky ne. právě že v životě. prostě neposuzuju něčí situaci, protože do toho nevidím. a hlavně, není to moje věc. proto nechápu, že jsou některé jako ona tak tupé a vůbec nechápou.
pokud někdo neubližuje nebo nenadává mým dětem, tak je mi šumák, jestli má ještě v šesti pleny nebo dudel, nebo je v pěti kojen, nebo se vzdělává doma..Pár alternativních dětí - rodin znám a prostě se moje děti s nimi nebaví..takže je klid..