(ne)Tolerantní matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lutonka
21.1.16 08:23

Já teda nevím, jezdím MHD s kočárem poměrně často a ještě se mi nestalo, že by mi někdo neuhnul nebo byl na mě protivný. Normálně najedu dovnitř a pokud tam někdo stojí a nechce se mu pryč, hlasitě a slušně požádám, zda mohu vjet na místo pro kočárek určené :nevim: Když je jo plno, klidně s tím kočárem zůstanu stát mezi dveřmi a neprudím, pokud s tím nemá problém řidič, já taky ne ;) No a když jedu bez kočáru a není teda pekelně plno, že lidi už ani nemůžou nastoupit, ani by mě nenapadlo lézt na místo pro kočárky nebo invalidy, to si dopředu říkám o konfrontaci..

• Citovat
  • Upravit
3395
21.1.16 08:25

Tak ja sice malicko od tematu, ale mě se třeba už i stalo, že jsem jela s malým od doktora (to byl ještě malickej a jeli jsme z prohlídky, bylo mu půl roku a venku byla kosa, byla zima..) no já nastupovala v první stanici, ze které autobus vyjíždí, ale během dalších zastávek nastupovalo dost lidí, hlavně důchodci. Já kocar naplacla co nejvíc na sebe a stala jsem, abych zabírala co nejmíň místa a na jedné zastávce se hrnuli do autobusu další lidi a nějaký babky a zacli nadávat jako co dělám s tím kocarem v autobuse, že tam kvůli mě není místo, že by kočárky neměli v autobusech co dělat apod. Jako to jsem měla fakt dost.

A predvcirem v lidlu taky dobrý. U regálů se zbožím, co mají tento týden v letáku (jitrnice apod.) stojí jedna babka s kosikem. Stoji tam a stojí, já kolem ní nakukuju a hledám moravské jaternice. Ona pořad stojí, tak ji slušné požádám, jestli by mohla s tím košickem malicko popojet, jen abych se tam dostala, že jen vezmu a hned jdu. Logicky bych čekala, že prostě malinko popojede (běžně to tak bývá, když někde prekazim a někdo mě poporsi, zda bych malinko uhla, tak automaticky uhnu.tak to přeci v obchodech chodí ne?) no a já cumela jak puk, když bába pritiskla pevně košík k regálu a říká: „já tady teď ale taky vybíram!“ Tak ji říkám, že stojí kosikem zrovna přesně tam, kam já nedosáhnou a že si jen vezmu věc a jdu a ona že prostě neuhne, že tam prý není od toho aby mi uhybala!!! Tak to jsem teda na ni uz cumela jak na debila, protože takový jednání jsem absolutně nečekala. Nakonec jsem ji košík zepředu vzala a kousicek odsoupla abych si vzala zboží a mohla jít nakupovat dal. V tom ona na mě spustila, že jsem mohla jít druhou stranou a začala ještě něco nadávat. Tak jsem ji řekla, že druhou stranou bych se tam taky nedostala, a že proto, jsem ji dvakrát slušné požádala, zda může malinko popojet. A co ona na me spustila? Že jsem drzá a že ji je devadesát let!!! :-D to už jsem si ji dal nevsimala, jen jsem teda jeste odvětila, že já rozhodne drzá nejsem, když jsem ji slusne žádala, vzala jsem zboží a odešla. S takovýma lidma nemá hold cenu vůbec o něčem diskutovat. Nejlepší na tom je ale prave to, že já na ní byla opravdu slušná a ona evidentně naschvál, opravdu naschval, uhnout odmítala. A na konec mi ještě řekne, že ja jsem drzá..pritom jediny clovek, kdo se tam neumel slusne chovat, byla ona. já vím, že nemá cenu takové lidi řešit, ale jsem taková, že nad tím pak prostě premyslim a nechapu, proč to dělají. Jsem z toho pak vždycky docela dlouho trochu rozhozená..neumím nad tím jen mavnout rukou a dal na to nemyslet.. Ale prostě jsou tací no…já mám teda opravdu většinou štěstí hlavně na protivný remcajici babky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.1.16 08:34

No ale to jsem teda hodně odbocila :oops: :mrgreen: k tomu místu na kočárky, já když jedu bez kočárku a když už tam z nějakého důvodu stoupnu, tak automaticky, když vidím kočárek, jdu upne pryč, aby měla maminka misto. Stejně tak já když jedu s kočárem, tak lidi většinou sami uhnou..i když je fakt, že ne vždy, ale teda že bych na ne najížděla, to fakt ne :-D prostě je požádám. Stejně tak, když jsem s kočárem v MHD a vidím, že jde nastupovat další kočárek. Automaticky si stoupám, když třeba u kočárku sedim a kočárek soupam co nejvíc k sobě abych uvolnila místo i pro ten další kocar. Ale to se bohužel setkávám s matkama, co sedej, kocar podél, tak, že zabere hodně místa a i když videj mě, že jdu take s kočárkem, tak si sedej s vytlemenym kočárem vesele dal a neuhnou.. To si pak říkám, že to je docela zvlastni, kor když ony samy musí vědět jaké to je, když taky ten kočárek mají..ale co no. Kazdej je nějakej..nekdo je vstřícnej, někdo ne. A je to tak jak u matek, tak prostě u všech ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
21.1.16 08:36

Mě se taky něco podobného stalo nedávno, ve vlaku vlak vždy narvanej, nejlíp důchodci či nase**u tašky, kabelky na sedačky a pak by chtěli pouštět!!! Seděla jsem v místě, kde se daji sedačky sklopit, nastoupili 4 maminky s kocarkama a stylem můžete nás sem pustit, sme tu s kocarkama!!! Ta me tak na… Zvedla sem se a remcala sem :D kdyby aspoň slušně po prosila, v ty době sem byla na zacatku tehu a bylo mi hrozne zle, jinak…v dalším kupé bylo tak misto, tam si je mohly dat v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 08:42

@Regina Hero já jsem se ozvala, slušné, ale ona tím kočárem najela na me tak, ze jsem neměla možnost nikde uskocit. Najizdela mi na nohy a u toho vykřikoval a. Samozřejmě, ze jsem se nenechala.Jak píšu nejde mi o kočár, ani o místo jde mi o chování. Neznamená, ze když mám kočár tak musím byt za každou cenu v právu. Navíc trošku soudnosti by neuskodilo, já cestovala s golfakem. Inglesina je dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 08:46
@Veronika2015 píše:
Mě se taky něco podobného stalo nedávno, ve vlaku vlak vždy narvanej, nejlíp důchodci či nase**u tašky, kabelky na sedačky a pak by chtěli pouštět!!! Seděla jsem v místě, kde se daji sedačky sklopit, nastoupili 4 maminky s kocarkama a stylem můžete nás sem pustit, sme tu s kocarkama!!! Ta me tak na… Zvedla sem se a remcala sem :D kdyby aspoň slušně po prosila, v ty době sem byla na zacatku tehu a bylo mi hrozne zle, jinak…v dalším kupé bylo tak misto, tam si je mohly dat v poho

Přesně nejde o to uhnuti, rada místo uvolnim.Jde o to jednání, my máme kočár všichni se píše.. :) a upozorňují. Ze jsem odvozila dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 08:49

@Lutonka uznáván, ze jsem tam asi neměla co dělat. Ale potřebovala jsem se pouze opřít na chvilicku. Navíc po zmapování terénu jsem usoudila, ze místa je tam dost a opravdu bylo. Kdyby nastoupil ještě jeden kočárek uhnula bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.1.16 08:55

@marra2 hele, mohla byt nevyspala, mohla jit z nejake neprijemne schuzky a zustalo to v ni. Tim ji neomlouvam, jen js dost dobre mozne, ze za jinych okolnosti ta matka takova neni a tsd se zpetne za sve chovani stydi To je ta lepsi varianta.
Je ale samozrejme i mozne, ze toto chovani bere jako standard a tam uz je skoda se ji zaobirat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25111
21.1.16 08:56

@Regina Hero Souhlas.Kdyz mi neco vadi, tak se musim ozvat. A ne cekat, ze vsichni kolem vsechno vydedukujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
21.1.16 09:03

Pokud tam bylo místa dost, řekla bych jí, že ti je špatně a potřebuješ být opřená, že jí pomůžeš kočárek postavit na to druhé místo, když jí se to nedaří. (to by byla nepříčetná, to mi je jasné :) ). Kdyby tam opravdu žádné jiné místo v tramvaji nebylo, tak by měla paní smůlu, protože ty máš prý jako již cestující v tramvaji přednost před těmi, kdo teprve nastupují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
21.1.16 09:03

Kazdy muze udelat chybu, ale je to o tom, ze pokud je clovek slusny, muze se nejdriv zeptat. Pani by ji slusne uhla, kdyby ji slusne pozadala. Tohle proste nepochopim. Taky nesnasim, kdyz do me nekdo strka kocarkem jak beranidlo. Stalo se mi to napriklad v fronte u pokladny, bud kocarek nebo nakupni vozik (protoze to nejsou jen maminy) A to mam udelat jako co? Preskocit pokladnu? To je vazne takovy problem se nejdriv slusne optat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
21.1.16 09:09
@Zoui píše:
Kazdy muze udelat chybu, ale je to o tom, ze pokud je clovek slusny, muze se nejdriv zeptat. Pani by ji slusne uhla, kdyby ji slusne pozadala. Tohle proste nepochopim. Taky nesnasim, kdyz do me nekdo strka kocarkem jak beranidlo. Stalo se mi to napriklad v fronte u pokladny, bud kocarek nebo nakupni vozik (protoze to nejsou jen maminy) A to mam udelat jako co? Preskocit pokladnu? To je vazne takovy problem se nejdriv slusne optat?

U pokladny při prvním nájezdu se normálně otáčím a slučně žádám " Prosím Vás, nenajíždějte do mě tím vozíkem" pokorně ale s důrazem na každé slovo. Každý řekne pardon, promiňte nebo něco takového a už si na to dává majzla. Aneb řídím se heselm : „Když se ti něco nelíbí, řekni to“. Oni si toho mnohdy lidi nevšimnou, že do něčeho najíždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
21.1.16 09:14

Já jsem jednou jela s kamarádkou autobusem, kterej byl opravdu hoodně nacvakanej (hlavně důchodci), tak jsme stáli, bylo horko, dusno a kámoška mi tam začala kolabovat. nejbližší místo od nás obsazovala paní, který bylo tak cca 60 let, a vedle sebe na sedačce měla položenou tašku z kauflandu. no nic, kámošku jsem chytla a podpírala jsem ji a šla jsem poprosit paní jestli by nám neuvolnila místo, jestli by si tašku nedala pod nohy že je kamarádce špatně a potřebovala by si sednout. prosila jsem opravdu velice slušně a paní musela vidět že mi tam kámoška totálně kolabuje. No, jenomže na mě spustila, že co si o sobě myslíme, že ona přece kvůli jedné pipině nebude dávat jídlo na zem, že je to nehygienické, takže jsem ještě dostala přednášku o hygieně a o tom jak jsme nevychované cituji - „fuchtle“ :mrgreen: naštěstí se nás zastal jeden pán, který uvolnil místo kamarádce a dokonce si dal i tu tašku na zem, abych si mohla sednout taky a kamarádku křísit. Dopadlo to naštěstí dobře a ted se tomu směju, ale v té chvíli bych milé paní nejradši nákup vyhodila z okna :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
21.1.16 09:21

@marra2 to není o netolerantních matkách, ale o lidech… s kočárem to nesouvisí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 09:21
@MartinaIrena píše:
@Regina Hero Souhlas.Kdyz mi neco vadi, tak se musim ozvat. A ne cekat, ze vsichni kolem vsechno vydedukujou.

Ozvala jsem se ;) akorát slusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová