(ne)Tolerantní matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
21.1.16 07:59

@marra2 je to o člověku, ale dost si protiřečíš - nacvakaná tram a místo pro 2 kočárky? u nás je buď nacvakáno a pak lidi neuhnou a musím je žádat někdy i dost hlasitě atd, nebo je volno. Osobně jezdím v mhd se šátkem, ale někdy se matkám nedivím, aji mi se stalo, že mi tram ujela, bo mi lidi neuhnuli - ačkoliv nahoře nad schody bylo volno, ale oni jak tupci stáli u dveří.. :nevim: Ale já neprskám, já když potřebuju, tak vezmu šátek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
21.1.16 08:00
@marra2 píše:
Je to zbytečně, mas pravdu:) mne je to decala fuk.Ale včera už jsem se nad tím pozastavila, co některé ženské dokáží. Proč jsou tak důležité? Ze dokázali porodit? Všimla jsem si vice takových lidi, nákupní centra apod. Já už mám děti velké, ale nikdy jsem podobně exempláře nepotkala :)

Vím, jak to myslíš, trocha pokory a vlídnosti by takovým lidem vůbec neškodila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 08:01
@Králičice píše:
Třeba se blbě vyspala, nebo měla sama problém se do tramvaje nacpat.. Ale pokud trpíš nevolnostmi, poprosila bych příště možná nějakého mladíka o uvolnění sedadla..nejlépe někoho, kdo se netváří jak kakabus.. :kytka: Přeju, ať je lépe :kytka:

Díky;) příště už si tam nestoupnu, i kdybych mela pozvracet celou tramvaj:) Nerada bych zase dvě hodiny kulhala :) Ale asi ano neměla jsem tam co dělat, mne spis šlo o to chování dotyčné. Stačí slušné požádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
21.1.16 08:02

@katule9 - nejen v Praze..Nastoupím s už dost velkým břichem do tramvaje plné lidí v aktivním věku, studentů a jediný, kdo se zvednul, byl kluk, který měl kytaru, bágl, stan a tašku na noťas..Prostě zabíral pak 4× více místa než studentík s baťůžkem..A lidi ještě brblali.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
21.1.16 08:04
@martina.se píše:
@marra2 je to o člověku, ale dost si protiřečíš - nacvakaná tram a místo pro 2 kočárky? u nás je buď nacvakáno a pak lidi neuhnou a musím je žádat někdy i dost hlasitě atd, nebo je volno. Osobně jezdím v mhd se šátkem, ale někdy se matkám nedivím, aji mi se stalo, že mi tram ujela, bo mi lidi neuhnuli - ačkoliv nahoře nad schody bylo volno, ale oni jak tupci stáli u dveří.. :nevim: Ale já neprskám, já když potřebuju, tak vezmu šátek :lol:

Myslela jsem místo na sezení, potřebovala jsem se opřít a nechtěla jsem se tlačit na lidi, kdyby něco.:) šlo asi o 4 min. jízdy. ale to místo fakt volně i na dva kočáry. Paní mela ještě doprovod. Nejspíš matku stejného řazení, tak asi potřebovala víc místa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.1.16 08:05

Paní byla asi už nastartovaná a zabrane místo ji dorazilo :) Ona nevidí člověka, co bojuje s mdlobami, ale ženskou, co si stoupne nejblběji, jak to jde.

A je fakt, že lidem bez zkušenosti s kočárkem v mhd některé věci nedojdou a musí se jim dát jasne pokyny, jsem živý příklad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
@marra2 píše:
Nebylo to v Praze ;) místa k sezení obsažené a jak píšu, musela jsem se opřít. A ani místo pro dva kočáry bez problémů. Stačilo by je jen vhodné postavit,

Když bylo místo pro dva kočárky, proč jsi neuhla na to druhé, kam ta mamina neparkovala? Jeden, dva kroky problém? :think: Kdyby to bylo jak píšeš, nechápu, proč by měl někdo potřebu na tebe najíždět.. Asi jsi tam stála fakt blbě… Což neomlouvá neurvalé chování té dotyčné, ale stačilo tak málo, a mohl být klid. :nevim:
Jasně, lidi jsou strašní, a maminy s kočárkama vůbec nejhorší. Jak já jsem ráda, že s kočárem už dávno nejezdím, a to mám malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25077
@Baby86 píše:
Mávni nad tím rukou :-) Člověka to naštve, je to trapný, ale je zbytečný to řešit :-)

Asi tak. Jednou debatou burany na slusny lidi nepredelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478

To je takový typ lidí, co si nevidí do huby, mně to vždy dokáže zkazit vždy den, když je někdo bezdůvodně agresivní a neumím nad tím hned mávnout rukou, i když bych to umět chtěla a říkám si, že mi to za to přeci nestojí, ale neumím to.
Já jednou nastoupila na zastávce do autobusu, byl otevřený dokořán, byla jsem na tom nástupišti poprvé, za chvíli přilítnul naštvaný řidič ať jako vypadnu, že ještě se nenastupuje. Nevím proč mi to nemohl říct slušně, fakt jsem netušila, že tam nastoupit nesmím, samozřejmě mě to zas rozhodilo, že jsem v tu chvíli ani nebyla schopná mu odpovědět, až když se zklidním si vždy říkám, co jsem měla říct. No holt srážka s blbcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.1.16 08:07

@marra2 příště normálně nekomu řekni, ať tě pustí sednout. většina lidí s tím nemá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
21.1.16 08:09

Podle mě to není o maminách, ale o lidech.. Na druhou stranu, nikdy nevíš, co se v jejich životě děje, a tak je lepší nad tím mávnout rukou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25077
21.1.16 08:10
@martina.se píše:
@marra2 je to o člověku, ale dost si protiřečíš - nacvakaná tram a místo pro 2 kočárky? u nás je buď nacvakáno a pak lidi neuhnou a musím je žádat někdy i dost hlasitě atd, nebo je volno. Osobně jezdím v mhd se šátkem, ale někdy se matkám nedivím, aji mi se stalo, že mi tram ujela, bo mi lidi neuhnuli - ačkoliv nahoře nad schody bylo volno, ale oni jak tupci stáli u dveří.. :nevim: Ale já neprskám, já když potřebuju, tak vezmu šátek :lol:

Tos mi pripomela autobusy. Vsichni jak tupci zasadne nastupujou prostrednima dverma urcenyma pro kocarky a psy. Ostatni troje dvere prazdne. A nejlip si stoupnou hned za ty dvere, takze kazdymu musis rikat zvlast s dovolenim, abys mohla nastoupit. Proto jezdim radsi vsude autem a mam klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.16 08:14
@marra2 píše:
Myslela jsem místo na sezení, potřebovala jsem se opřít a nechtěla jsem se tlačit na lidi, kdyby něco.:) šlo asi o 4 min. jízdy. ale to místo fakt volně i na dva kočáry. Paní mela ještě doprovod. Nejspíš matku stejného řazení, tak asi potřebovala víc místa :)
:nevim: njn, lidi jsou různí.. když jsou schopní se pomalu porvat, kdo nastoupí první atd, tak se nedivim ničemu.. osobně do mhd lezu fakt jen v nejnutnějším možném případě..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.16 08:16
@MartinaIrena píše:
Tos mi pripomela autobusy. Vsichni jak tupci zasadne nastupujou prostrednima dverma urcenyma pro kocarky a psy. Ostatni troje dvere prazdne. A nejlip si stoupnou hned za ty dvere, takze kazdymu musis rikat zvlast s dovolenim, abys mohla nastoupit. Proto jezdim radsi vsude autem a mam klid.

přesně.. a neuhnou a neuhnou.. ideálně stojí přesně ve dveřích, nataženou ruku a značí si jízdenku - a já s kočárem bych je měla přeskakovat.. ze stejného důvodu fakt šátek, nemusím se nikde doprošovat atd.. a kupodivu mi aji celkem často pouštějí sednout (samože né vždy), ale kupodivu mladí chlapi aji páni důchodci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.1.16 08:20
@marra2 píše:
Hezky den všem :) Včera jsem po delší době jela tramvaji a zůstala jsem trošku v šoku, co dokáže jedna matka s kočárkem. Tramvaj nacvakana k prasknutí, nikde se nedalo posadit. Jelikož trpim nevolnosti, potřebovala jsem se alespoň opřít. Jediné místo bylo v zóně? Kde maji byt kočárky. Stoupla jsem si do rohu at nezavazim a nastoupila matka s kočárem. Začala do me dost silně bouchat a najizdela kočárem. Při tom jecela o zákonech? Kde je místo jen pro kočáry. Samozřejmě se strhla debata, protože kdyby me slušné požádala, odejdu, ale proč hned byt tak agresivní? Místa bylo dost i pro dva kočáry a fakt jsem problém nepochopila. A já se ptám, je nutné mít při tlačení kočárů pocit, ze jsem sežrala svet? Píšu na mobilu, omlouval se za chyby. PS: nechci zde žádnou hádku, jen takový malý pokec ;)

tak já když stojím v místě, kde mají být kočárky a nastupuje někdo s kočárkem, tak sama to místo uvolním a jdu si stoupnout někam jinam… ona se na rozdíl od tebe do uličky nedostane a když nebude stát na místě určeném pro kočárky, tak ji řidič může vykázat ven…

Když ti bylo špatně, měla jsi poprosit někoho, ať tě pustí sednout… a už vůbec nechápu to hrdinství, že do tebe teda narážela a tys tam stála a čekala, že toho nechá? Možná nenarážela schválně, ale ten kočárek cukal samotnou jízdou… aspoň teda u nás to v tramvajích nebo v autobusech někdy pěkně háže… nejhorší je srážka s blbcem, ale než bych do sebe nechala najíždět kočárek, tak bych v rámci zachování svého zdraví dobrovolně uhnula… můžeš si myslet cosi o čemsi… paní nejspíš byla naštvaná taky, třeba ji minulá tramvaj nevzala a ona stála na zastávce v zimě a čekala na další… takhle jste byly nakonec naštvané obě… já si po sobě nenechám šlapat a umím se ozvat a někdy i dost hlasitě, ale tohle zrovna je situace, kdy bych ustoupila a nenervovala se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová