Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQDenny píše:
Floa…prodavačky toho nakecají![]()
Tuhle jejich ohranou frázi přímo nesnáším
Záleží, co chceš ty
Sedačka o tolik zas menší není - předností je, že ti v ní mimi nesjíždí, jako v té široké. já mám teď Unlimit reverse, sedačka je užší než byly u dřívějších janéček, ale já v tom vidm spíš přednost. Ta u XQ 2011 je širší než u Jané Reverse, ale zase o něco užší, než u loňských Xlanderů - je prostě akorát
A mám druhé dítě a můžu ti říct, že o ty nejlpeší okamžiky se nenechám ochudit. Teprve teď je s Ondoru sranda a vozím ho stále proti sobě a to je mu rok
Sedačku taky otáčím, když mám jít dlouho proti sluníčku a nebo, když jsme ve měste, okolo jse šrumec a jdem bez staršího bráchy.....ta možnost otáčení je bezkonkurenční
Loňská kolekce XQ zas neměla polohování, jenom naklápění, což mi teda přijde horší…takže nějaký ten centimetr míň na šířce se dá oželet
Nám šlo hlavně o to, že nechceme sedačku od x-landeru, takže jelikož tam od maxi-cosi nejde dát, volíme prostě xa a i vzhledově se mi líbil víc ![]()
Každému se líbí něco jiného
Mě osobně se nelíbí u XA to kravské madlo před dítětem, které má přímo v úrovni očí…kdo tohle navrhoval
a pak to, že dítě si ho může samo nazdvihnout
Takže ho musíš pokaždé nekompromisně poutat a dávat na to pozor, jinak ti samo vyleze ![]()
A jelikož jsme měla možnost povozit oba typy,tak kvůli manipulaci určitě XQ. U XA jsou ta přední kola už moc velká a při větší zátěži kočárku se stávají prakticky neovladatelná. Otočit se na místě - to je něco. Sousedka je má od roka svého synka zaaretované, protože s odaretovanými je ta jízda mnohem horší.
S hlubokou korbičkou je to v pohodě, ale jak je dítě těžší, je ta manipulace o dost horší ![]()
Na XQ jsem se byla podívat a osahat si ho i s figurantem
Musím říct, že to bylo nesrovnatelné a to Ondra váží 10kg ![]()
Nemysli si, že jsme tak kritická jen proto, že jde o jiný druh Xlanderu. I na Unlimitu mě pěkně štve to madlo - ono je zas moc nízko a dítě tam má dost málo místa na nožičky - opět bych řekla: kdo tohle vymyslel…to musel být chlap
![]()
Hele, nic není dokonalé a člověk si prostě musí vybrat, co oželí. Autosedačky Xlander nejsou špatné, splňují všechny atesty - samozřejmě, Maxicosi je Maxicosi, ale jezdit kvůli ní pak ve sporťáku, který by mě štval ( a s tím právě pak budeš jezdit nejdýl
), to bych radši oželea tu Maxicosi…stejně autosedačku budeš používat nanejvíš tak 7 měsíců…i když se udává použití podle kil, děti se pak většinou dávají už do těch větších. Jednak kvůli místu ( a to i podle toho, jak ti to vyjde s termínem porodu pak s oblékáním ) a taky z nich už líp vidí
…tohle neber jako poučováním, myslím to dobře - jsou to těžce nabyté zkušenosti
![]()
Příspěvek upraven 28.03.11 v 16:21
Ne, to je v pohodě. Sestřenice mého přítele má XA, hodně jsme v něm malou vozili a byli jsme spokojení. Tohle záleží na každým
Teď jen hledáme, kde ho nejlevněji sehnat ![]()
Flooa - Tak já musím jenom souhlasit s Denny, napsala tady všechno co bych asi řekla i já! Taky bych raději oželela autosedačku MaxiCosi. Měli jsme koupenou starší už na první dítko a odvozíme v ní i druhé, odpovídá všem atestům! První dítě mám v červnu a v prosinci na Vánoce mazal do větší autosedačky, protože mu bylo ve vajíčku těsno
! A pro změnu druhého potomka čekáme taky v červnu
!
Já autosedačku na spodek kočárku stejně nevyužiju, takže pro mě to neni podstatné. To raději přendám ze sedačky do korby nebo do sporťáku
!
Denny píše: …tak pojedem až zítraségra zapoměla, že má dneska auto s navigací její muž. A dvě blondýny v Praze, to se mi riskovat nehce
Já bych to neriskovala a to blondýna nejsem (teda už asi rok)
!!!!!
Já teda musím říct, že spojení atosedačka + podvozek jsem teda využila u Slalomu hodně
na kratší popojížďky je to fajn, ale na delší výlety jsme stejně brali korbičku - dítě by v té autosedačce nemělo být dýl jak 2hodiny v kuse - to zas vím od rehabky, co jsme chodili s Ondráškem…a i tak nějak to cítím vlastním rozumem
Ale i tak, měla jsem autosedačku Jané a ta je taky dobrá… samozřejmě, kdyby na podvozek šla nacvaknout MaxiCosi, tak si připlatím - ale abych kvůli autosedačce eliminovala výběr sporťáku, to zas ne… ![]()
Nám se Ondra narodil v dubnu a už v listopadu jsme kupovali větší autosedačku - ve vajíčku nabalený neměl šanci ![]()
A hlavně, to že se v půl roce vyndá miminko z korbičky a já na něj stejně můžu koukat, to j eprostě úžasný. A co vídám na ulicích, čím dál víc maminek kupuje tyhle kočárky a prodejci se prostě přizpůsobují ![]()
…a já se tááák těším na zítra
i když už mám vnitřně vybranou tu carbon, stejně to musím všechno pořádně prozkoumat
![]()
Ahoj Denny chtěla bych se tě zeptat,byl to doopravdy takový rozdíl v te jízdě s těmi kolečky,však víš nemám si to kde vyzkoušet.Ještě pořád nevím co chci všechno má sve pro a proti.
Teť jdu pryč a večer se tu juknu.pa,pa la,la.
Holky já jsem xa měla dva roky a můžu říct že je xq opravdu lepší ![]()
gsimčo…mě stačila jedna jízda s XA a s rok apůl starým prckem a nechtěla bych ho teda…podle mě je to krok zpátky, hlavně teda s tou možností a nemožností otáčení sprotovní sedačky - minimálně do roka budeš chtít miminko vozit proti sobě, dej na mě… ![]()
Hele holky vy mě z těma podložkama provokujete
! To budu řešit až v zimě
? No už se moc těším, jěště 10. týdnů a je to tady
!
jitka0705 píše:
Hele holky vy mě z těma podložkama provokujete! To budu řešit až v zimě
? No už se moc těším, jěště 10. týdnů a je to tady
!
Jojo jeto super. Já mám ale te´d denny vybráno , jsem do toho narvala 2 tisíce do podložek, čekám natu fialovou tak uviddím jeslti nebudu nasratá.
pak jí nafotím.
Jakto vypadá. ![]()
ahojky, mam 2 otazky. vcera sme prvykrat isli von s nasim XQ, ale mam pocit ze sa hlboka vanicka dost hybe. ked ju zaloszim tak to normalne zacvakne na oboch stranach, ale nemam dobry pocit z akokeby uvolnenej vanicky. ma to tak byt, alebo to mam reklamovat? ake su vase skusenosti?
a este 1 otazka. objednava som si z detskeho raja xq 2011 celu trojkombinaciu, ale na vsetkom bola vysacka 2010. chcem sa opytat ako zistim ci ide o 2011 alebo 2010. da sa to nejako spoznat na konstrukcii, alebo ako? pani z detskeho raja mi odpisala: „X lander XQ se v roce 2010 nevyráběl a pokud máte barvu energy je to verze 2011.“ tak teraz som z toho naozaj jelen.
dakujem za odpovede
Asi na tom něco bude,budu muset obětovat svůj čas a zajet do Liberce jinak si ten XQ neošahám.Jsem ráda za váš názor už jsem zase na straně XQ.Už ať mám něco doma a neřeším blbosti
![]()
tanalienka píše:
ahojky, mam 2 otazky. vcera sme prvykrat isli von s nasim XQ, ale mam pocit ze sa hlboka vanicka dost hybe. ked ju zaloszim tak to normalne zacvakne na oboch stranach, ale nemam dobry pocit z akokeby uvolnenej vanicky. ma to tak byt, alebo to mam reklamovat? ake su vase skusenosti?a este 1 otazka. objednava som si z detskeho raja xq 2011 celu trojkombinaciu, ale na vsetkom bola vysacka 2010. chcem sa opytat ako zistim ci ide o 2011 alebo 2010. da sa to nejako spoznat na konstrukcii, alebo ako? pani z detskeho raja mi odpisala: „X lander XQ se v roce 2010 nevyráběl a pokud máte barvu energy je to verze 2011.“ tak teraz som z toho naozaj jelen.
dakujem za odpovede
No to je nesmysl s tou barvou , ale poznáš to tak podle toho jak se ti u sportáku polohuje sedačka? Zatáhnutí vzadu za hlavou nebo musíš nějakejma páskama utahovat? pod zádama?
Jo a ta vanička to je normální u všech typů x-landra ![]()