Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQTak jsem koukala na ten Bugaboo Cameleon…je moc hezký. Ale nemá moc malinkatý kolečka? Takhle z obrázku se mi zdají pidi…i když píší, že stačí otočit rukojeť a ty velké v terénu jedou jako „první“. A nevýhoda je, že nejde do úplného lehu? Boudička se přehazuje z korbičky na sporťák?
roomci píše:
Tak jsem koukala na ten Bugaboo Cameleon…je moc hezký. Ale nemá moc malinkatý kolečka? Takhle z obrázku se mi zdají pidi…i když píší, že stačí otočit rukojeť a ty velké v terénu jedou jako „první“. A nevýhoda je, že nejde do úplného lehu? Boudička se přehazuje z korbičky na sporťák?
kolečka jsou malinkatý, ale jsou odpružený, hodně. plus se dají koupit kola do sněhu, fixní, větší,
do lehu nejde, je to houpačka.
sportovní sedák se předělává na korbu. někde bylo video.. ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
![]()
Ahoj holky, prosím vložila byste některá odkaz na tu paní z MMB, která dělá clony na ta slídová okénka? Děkujuu ![]()
Je právě zvláštní vidět sporťák bez té stříšky
zdá se mi to taková placka, kde dítě není vůbec chráněné ![]()
To polohování sporťáku by mi asi vadilo, kdo přišel na to, že by dítě mělo spát s nohama vzhůru? ![]()
Viděla jsem video, jak se s tímhle kočárkem dá jet po pláži, to mě pobavilo-sundají se malá kolečka a jede se.
Já32, Odkaz na tu pani z MMB je tady někde v diskuzi…ale na jaké stránce, to nevím.
pep píše:
foto
Tak já taky posílám fotky koleček po asi 10dnech jěždění. Jsou jenom zaprášené, ale jinak nemají žádnou vadu.
TerkaBaterka píše:
Přesně tak.. málo která prodavačka bude mít objektivní názor a hlavně, to co se líbí jednomu se nemusí líbit druhému a v tom je ten zásadní problém. Někomu přijde jedna korbička velká a jinému malá. Zkrátka neexistuje jeden nejlepší kočár na světě. Pravda je, že xq je podle mě jeden z těch zajímavějších a hezčích kočárků splňující většinu požadavků, které maminky mají. Já neměla šanci vyzkoušet venku při běžném provozu. Jen v obchodě jsem ho vyzkoušela a líbil se mi. Ale pak se mi začal, alespon na netu, líbit i Quinny Buzz. Ten jsem ještě neměla možnost vidět na živo, tak jednou uvidíme, pro který se rozhodnu.
Quinny Buzz má malinkou sportovní sedačku a polohuje se jako kolíbka
. Má ho kamarádka a při druhém dítěti se jí rozbila aretace předního kolečka
.
roomci píše:
Tak jsem koukala na ten Bugaboo Cameleon…je moc hezký. Ale nemá moc malinkatý kolečka? Takhle z obrázku se mi zdají pidi…i když píší, že stačí otočit rukojeť a ty velké v terénu jedou jako „první“. A nevýhoda je, že nejde do úplného lehu? Boudička se přehazuje z korbičky na sporťák?
Roomci, tyhle kočárky v Pelhřimově tak jezdí, já vím o dvou. Má ho moje známá a vím, že s ním byla spokojená, ale ona moc neřešila spaní v kočárku a vím, že říkala, že ty přední kolečka musí při každém menším hrbolu nadzvednout
. Na zimu dávala ty větší kolečka, ale s tím jsem jí neviděla
. Jinak je moc spokojená
. Mě osobně vadí polohování sporťáku, protože naše malá v kočárku spí fakt hodně a i cena mě tak trochu odrazuje
.
Tady ti posílám fotku naší malé v 5 měsících v XQ. Je tam napasovaná i s nánožníkem, fusakem od Emitexu a jěště v kombinéze
.
Jitka - ty jo mala je nadherna ![]()
prosimte a jak tam davas ten nanoznik?strci se cela ta konstrukce do toho nanozniku nebo se to dava jen jakoby nahoru?
Jitka, ježiš ta je nádherná…myslím tvojí holčičku!!!! Vy jste velikáni, ale vejde se tam v pohodě, ne?
Pihata píše:
Jitka - ty jo mala je nadherna
prosimte a jak tam davas ten nanoznik?strci se cela ta konstrukce do toho nanozniku nebo se to dava jen jakoby nahoru?
Je to v tom kočárku jenom položené, docela mě mrzí, že nejdou odepnout pásy, ale mám je zastrčené jakoby podél hlavy pod nánožníkem, aby malá ležela na rovině. Až je budu potřebovat, tak jí je zapojím, ale zatím mi přijde zbytečné jí pásat, stejně se ve fusaku a nánožníku ani nehne. Nádherně tam ten nánožník drží a má výhodu, že se dá zvednou za hlavičkou a v mrazech se boudička více zateplý
.
roomci píše:Úplně v pohodě se tam vejdem a máme jěště rezervu, hlavně v oblasti hlavičky a rukou. Fakt jsem s velikostí kočárku spokojená. Dneska jsem projela trhy a pokukovala po kočárkách a když se to vezme kolem a kolem, tak ty sportovní sedačky jsou skoro všechny malé, když tam nacpeš dítě v zimních věcech a s fusakem
Jitka, ježiš ta je nádherná…myslím tvojí holčičku!!!! Vy jste velikáni, ale vejde se tam v pohodě, ne?
Moje zkušenost s Jané Slalom Reverse, sportovní sedačku jsme ani nepoužili. Když měla malá 2 měsíce, vyzkoušeli jsme do sporťáčku posadit roční holčičku mé kamarádky a byla tam tak nacpaná, že kočárek šel okamžitě z domu a koupila jsem Jané Slalom 2009, kde je normální sportovní sedačka a byla jsem klidná
S kočárkem jsem byla opravdu moc spokojená a i moje sestra se do něj zamilovala, tak že když nečekaně otěhotněla, hned si ho zamluvila. Tak že jsem měla otevřené vrátka a mohla se poohlédnout po něčem s otočnou sedačkou. XQ byla láska na první pohled, je fakt nádhernej a velikostně naprosto v pohodě
Mě se u Xlanderů nelíbí ty hluboké korby, jsou malé a prostě mi nepadli do oka. Janéčkové korbičky jsou suprové, velké, pro mě hezké, dobře se s nimi manipuluje a dají se použít jako autosedačka a to jsme v zimě dost využívali.
Když to shrnu, jako hluboký kočárek Jané a jako sporťák Xlander XQ ![]()