Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQXQ má normálně polohovací záda i nožičky, polohování kolíbka bylo u typu 2009 a pak to změnily. Mě se ty kolečka neničí, ale musíš počítat s tím, že pokud to nemá nafukovací přední kolečka, tak je to na kostách trochu tvrdší a mírně to cvaká. Mě ale cvakal i kočárek s nafukovacíma kolečkama
a nemůžu říc jestli míň nebo víc
. Já jsem spokojená, fakt moc, ale už jsem ti nabízela že jestli budeš chtít, tak si můžeme dát kafčo a ten sporťák pořádně zkouknou a zkusit si s nim pojezdit
.
roomci, tohle je těžké rozhodování.
já bych dala hodně na to, kde s tím kočárem budeš jezdit.
já nikdy nechtěla otočný sedák a vždycky jsem prosazovala nafukovací kola. a víš, jak to dopadlo? na stará kolena, u druhého v jeho 10m, jsem si pořídila kočár s otočným sedákem, nenafukovacími koly, a těžší, než je můj terénní sportovní kočár (což je ale skoro každý
, hůře ovladatelný,.. A ty plastovky nejezdí tak špatně. jasně, že to není na žádnou divočinu, ale normálně jsem projela zpevněnou cestu (hlína), spadané listí, nějaké ty výmolky i šutry. vždycky říkám, že kočár je tak terénní, jak má dobrého řidiče
(protože co můj muž projede s kočárem, vždycky všichni valí oči
ještě nemám vyzkoušený sníh, ale zatím nemám pocit, že by ho můj kočár neprojel.. má přední kola docela velká, no, uvidíme..
to, že na něj vidím, mi paradoxně vyhovuje teď, kdy je mu rok, a je hrozně vtipný.. předtím mi to tak nevadilo,a u prvního vůbec, on měl raději okolí, než mámu.. obecně myslím, že není špatné mít variantu čelem k sobě v záloze..
já jsem trochu blázen do kočárků, a kdybych se rozhodla koupit si XQ kombinaci, asi bych si k tomu koupila ještě Xrun.
vyřešila bych problém terénnosti a vše by se dalo kombinovat.. a Xrun se mi hrooozně líbí ![]()
jináč, jak píše Jitka, 2011 kol. je normálně klasické polohování, sedák je pěkně prostorný, do lehu, ..
kočárek jsem viděla a nechala si předvést v DR a moc se mi líbil.
pokud neplánujete nějaké divočiny, není důvod se ho bát.. uvidíš v reálu.
já se takhle před lety rozhodovala mězi XA Xlanderem a Quinny speedi. a víš, co nakonec rozhodlo? moje máma, když viděla barvy
a pak to, že já xlandera nedokázala složit
já pocitově a vlastnostmi toužila po Quinny ale bála jsem se 3kolky jako všichni, co s ní nemají zkušenosti..
jo, limitka slaloma určitě není širší, ale má delší zádovou opěrku, myslím (46cm).. ale délka zádovky není vše, což je vidět, když se do kočáru posadí figurant.
Do velkého terénu nemám v plánu jezdit- chci aby vydržel takovou klasiku- kostky na náměstích, trávník v parku..- aby mi v tom mimísek neskákal metr do vzduchu ![]()
Kdybych vyloženě chtěla Jané- tak otočnou sedačku má Jané Slalom reverse- jenže je to a úkor prostoru a to až o 5 cm ![]()
Když udělám závěr:
X-lander XQ- výhoda: otočný sedák - nevýhoda: nenafukovací kolečka
Jané Slalom pro- výhoda: kolečka - nevýhoda: nelze otáčet sedačku
Jané Slalom reverse- výhoda: kolečka, otáčení sedačky - nevýhoda: malý prostor
A teď babo raď ![]()
roomci píše:
Do velkého terénu nemám v plánu jezdit- chci aby vydržel takovou klasiku- kostky na náměstích, trávník v parku..- aby mi v tom mimísek neskákal metr do vzduchu
Kdybych vyloženě chtěla Jané- tak otočnou sedačku má Jané Slalom reverse- jenže je to a úkor prostoru a to až o 5 cm
Když udělám závěr:
X-lander XQ- výhoda: otočný sedák - nevýhoda: nenafukovací kolečka
Jané Slalom pro- výhoda: kolečka - nevýhoda: nelze otáčet sedačku
Jané Slalom reverse- výhoda: kolečka, otáčení sedačky - nevýhoda: malý prostorA teď babo raď
Já bych teda neslevovala z otočné sedačky, i proto jsem prodala XQ 2009, člověk nikdy neví, jaké dítě bude mít a je lepší to mít v záloze (dcera má 13m a pořád ji vozím k sobě). A co ještě jiný kočár, který by splňoval všechny podmínky?
pep, a ty o nějakém víš??? jestli ano, tak sem s ním! Já právě žádný nenašla.
roomci píše:
pep, a ty o nějakém víš??? jestli ano, tak sem s ním! Já právě žádný nenašla.
to záleží na tvých podmínkách, protože otočné sezení a nafukovací kola má spousta kočárků - ať už levnějších trojkombinací nebo „značkových“
Tyto dva parametry jsou pro mě nejdůležitější- dále nízká váha kočárku, cena okolo 20 tis. a samozřejmě líbivost- takže něco jako styl jané či X-lander.
A patron se Ti nelíbí? Fenix je dost velký, otočná sedačka, všechna 4 kola nafukovací.
Tak to snad může splnit Mutsy 4Rider (perfektní podvozek, standardní hluboká korba, přídavný nákupní košík aj.Sportovní sedák můžeš koupit až bude potřeba) nebo Maxi Cosi Mura (ale to nevím s tou váhou a menší sportovní sedák, ale jinak nádherný kočár s velkou korbou a supr podvozkem). Jinak jsem viděla naživo i Jané Slalom Reverse a zase tak malý mi nepřišel, on se zdá užší těmi bočnicemi, ale dcera tam měla místa dost (mne na něm odradila ta stříška a přemíra plastu a navíc byl velmi tvrdý - přišel mi tvrdší jak X-lander a to už je co říct).
Mutsy mi přijde jako šílený hybrid-zkrátka se mi vzhledově nelíbí.
Maxi Cosi Mura- strašně malinký sedák u sporťáku- 25 cm. Jané má 31 cm a to se mi zdá malý. Korba mi je „celkem“ fuk- ta slouží max. půl roku… TP mám 24.3. a předpokládám, že na podzim půjdem do sporťáku tak jako tak.
Jané Slalom Reverse- se nezdá malý, on malý je! a to rovnou o 5 cm oproti Jané Slalom pro…
no já vím, dyť jsem psala, že je to těžké ![]()
myslím, že uvidíš na místě.
já bohužel nevím, jak se kolečka od XQ chovají třeba na kostkách (kočičích hlavách). trávu určitě projedou, když jí projede můj Cybex calisto ![]()
to musejí říct jiní, co ho fakt mají, co všechno projede..
proti slalomu reverse jsem já zaujatá, to přiznávám. protože prostě když jsem tam položila tehdy 5měsíčního Martina, ležel v tom zmáčklej jako sardinka. ono nejde o šířku sedáku, ta je u skoro všech otočných kolem 30cm. ale ramínka měl zmáčklá, to se mi nelíbilo.
jinak nafukovací kola a otočný sedák, takový znám a náhodou je to taky Jané. Jané Trider, hrozně se mi líbí. ale má sedák jako houpačku. ale nafukovací kola, otočný sedák, strata je bezpečná autosedačka.. bohužel, ještě jsem neměla tu čest v terénu,a le hrozně se mi líbí…
Tak ono celkově otočné sedáky budou vždycky užší, musejí. Ze zkušenosti, ale vím, že těch 31 u Jané se ještě trochu roztáhne a je to dostačující. U Mury jsem psala, že je sedák malý a vzhled 4Ridera mně teda přijde dost podobný, jako většina ostatních čtyřkolek s otočnými předními koly. Ale to je věc vkusu
asi ti nejspíš zbude to XQ, protože ta plastová kolečka nejsou fakt tak strašná. Já s XQ jezdila celou zimu, pak i po poli a lesní cestě a nebyl problém, ve městě také ne, jed víc drncal na kočičákách. A nebo si počkat na nový X-lander X-Move - má být v březnu a podle fotek je fakt krasavec (a splňuje otočné sezení a nafukovací kola)
Jané Trider- jé ten je zvláštní, bych se bála, že se ta sedačka úplně přetočí
A ty barvy… ![]()
Já jsem fakt děsná!!!!! Bych si měla pořídit fabriku na výrobu vlastních kočárků ![]()
Jó tak ten nový X-lander to asi bude pecka! Ale to bych se bála čekat, abysme pak vůbec měli v čem Ondráška vozit ![]()
roomci píše:
Já jsem fakt děsná!!!!! Bych si měla pořídit fabriku na výrobu vlastních kočárků
to nejsi sama, neboj, většina z nás by si přála hybrid. a přesně vím, jak má vypadat. ![]()
korba 80cm
elegantní podvozek ve dvou provedeních - troj a otočná čtyřkolka. nafukovací kola samozřejmostí (po zkušenostech s gelem plněnýma můžu ty jen doporučit. jízda stejná a nedají se píchnout, jen malinko přidají na váze..)
váha podvozku 10kg. veliký nákupní koš, dobře přístupný, co uveze tak 8kg ![]()
sportovní sedačka otočná, o šířce aspoň 34cm. zádovka aspoň 46cm. obrovská boudička kryjící dítě v jakékoliv poloze, ale elegantní přitom. žádná přihlouplá okénka, stačí jedno navrchu a pěkně kryté látkou.
pásy 5bodové s možností rozdělat na tříbodové
polohování jednou rukou., do úplného lehu i sedu v obou směrech, polohování nohou samozřejmostí.
ze zkušenosti můžu doporučit, dobrá je černá síťka vzadu mezi sedákem a stříškou. udělala bych jí na zip, přichytitelnou k sedáku.
polohovatelné madlo před dítětem, sundavací obal na něj.
ruční brzda na zadní kola!
jo a bezva je takový pultík na rukojeti, pro maminku na věci. něco jako má babyjogger, peg perego..
tak co, nebraly byste takový???
asi začnu vyrábět kočárky
![]()