Kočárek X-lander XQ 2011

Máte zkušenost s X-lander XQ?

Přidejte zkušenost s X-lander XQ
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13679
2.1.12 18:54

Já si právě myslím, že ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
2.1.12 18:55

Na netu píšou toto:
Je možné na konstrukci kočárku připevnit pomocí adaptéru autosedačku X-car či autosedačku Maxi-Cosi CabrioFix, Maxi-Cosi Citi, Maxi Cosi Pebble a nově i autosedačku Cybex Aton či Cybex Aton Plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.1.12 19:24
roomci píše:
Na netu píšou toto:
Je možné na konstrukci kočárku připevnit pomocí adaptéru autosedačku X-car či autosedačku Maxi-Cosi CabrioFix, Maxi-Cosi Citi, Maxi Cosi Pebble a nově i autosedačku Cybex Aton či Cybex Aton Plus.

Tak to by jít mělo. Můj názor je takový, že pokud mají ty sedačky certifikáty, tak by měly být bezpečné. Mi jsme to odjezdili v polské sedačce od Coletta a teď mám dokonce jěště vajíčko po klukovi od Chicca. Teď už budeme měnit za větší, protože vajíčko už máme jen tak tak ;) .
Tohle si stejně musíš rozhonout sama, já jezdím s tím že prostě bourat nebudeme a doufám, že ani nikdo nenabourá do nás :mrgreen: . Samozřejmě, že je to o názoru a o tom jak se budeš cítit ty :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
2.1.12 19:28

Já bych v tomhle spíš hledala fakt kvalitu, než doufat, že to do nás nikdo nevrazí… takže asi koupíme korbičku+sporťák a autosedačku Maxi Cosi.
Díky za názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
2.1.12 21:07

Tak když jsem čekala kluka, tak jsem nevěděla co všechno budu potřebovat u kočárku, natož u sedačky. Před 5,5 lety mi přišlo, že se to prostě tolik neřešilo a nebo já jako prvnička jsem to neřešila. V podstatě jsem ani neměla tušení co chci a co budu potřebovat. Po půl roce od porodu už jsem si našla různé servry a odkazy na internetu a začal jsem se o to víc zajímat. To už ale kluk z vajíčka vyrostl a další sedačku máme už taky kvalitní. Jinak kočárek jsem u kluka taky měnila asi po půl roce, ale pak už jsem ho měla až do konce :palec: .
Já jsem to s tím bouráním myslela spíš tak, že bych asi nemohla řídit, kdybych moc přemýšlela nad tím jaký nám hrozí nebezpečí :oops: . Ono to vyzní strašně blbě, ale myslím, že jsem bezpečnost dětí určitě nepodcenila :nevim: . teda aspoň doufám :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.12 22:49

já mám celou trojkombinaci- zatím ještě pěkně zabalenou- termín máme 8.2 :andel: … strach nemám, všechny ty autosedačky mají atesty, tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
3.1.12 08:03

Ta autosedačka má nějaký atest, to je pravda…já jen že se hodně mluví o té Maxi Cosi (a má jí snad každý druhý :-) )
Bezpečnost jsi jistě nepodcenila ;) pokud jsi s mimčem nejezdila 180km/hod po dálnici :lol: :lol: :lol: Nad nějakým nebezpečím se nedá dopředu přemýšlet, ale když občas vidím, jaká individua jezdí na silnicích, tak bych brala řidičáky, jen by to lítalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
3.1.12 08:51

Tak to máš pravdu, je to čím dál horší a nejen na těch silnicích. Mě se někdy v prosinci stalo, že mi nějáký chlap kolem 65-ti let nakopkl kluka na chodníku, až spadnul. Nejhorší je, že já jsem to neviděla, protože jsem se s tím chlapem zrovna míjeli u lampy a kluk šel tak metr za mnou. Najednou slyším ránu a kluk leží nazemi, tak jsem si prvně myslela, že třeba koukal po vejrech a narazil do chlapa nebo do tý lampy. V tom na mě začal chlap vychylovat, ať si to dítě hlídám, tak jsem mu celá v šoku řekla, že je to malý dítě a místo toho aby se choval slušně a klukovi pomohl na nohy, tak mi jěště nadává. Když na mě začal řvát, že jsem drzá, tak jsem ho poslala do míst, kam sluníčko nesvítí a šli jsme pryč. Po asi 50-ti metrech mi kluk říká, že ho bolí zadek a že ho ten pán nakopl, až spadnul. Tak jsem se jěště otočila a řvala na něj na hovado jedno a nic slušnýho to teda nebylo. Pak když nad tím člověk přemýšlí, tak si teprve dává dokupy co se všechno mohlo stát, protože to bylo u hlavní silnice a co kdyby mi toho kluka skopnul do silnice nebo mu něco třeba zlomil :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
3.1.12 08:59

Jitka, 8o to si děláš legraci 8o bože, co to bylo za h_vado????
Jinak Conny, co sem taky chodila, je v porodnici, ráno jí odtekla plodová voda…takže další mimi, co se bude zanedlouho vozit v x-landeru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
3.1.12 09:20

Jo to myslím smrtelně vážně, stolo se mi to u Toivy :evil: .
Super další mimi, tak jí budu držet palečky ať to má rychlý a ať jsou hlavně v pořádku :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
3.1.12 09:26

Jitka, tak jsme se ve čtvrtek chtěli jet podívat do Jihlavy (Lovely Baby) na ty kočárky…radši sem tam teď volala, jestli je mají- Jané a X-landera a pán mi řekl, že nemají ani jeden :cert: :cert: :cert: A že v nové kolekci se už jané unlimit neobjeví, že zase začnou vyrábět nomada 8o by mě kleplo… takže už nám zbývá jen Malvík Praha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
3.1.12 09:56

Tak buď vyražte do Malvíka a nebo mi jsme byli v Dětským ráji. Tam mají i Jané a X-landery. Tak si uděláte výlet, koukneš po nákupech. Mi když jsme tam byli na jaře, tak jsme to spojili s prohlídkou Technickýho muzea, kůli klukovi. Já si to teda moc neužila, protože tam byl tak vydýchaný vzduch, že jsem tam málem vrhla šavli.
Někdy by jsme chtěli s manžou zkusit jet do kina a malou necht u babičky, tak jsem zvědavá jestli to uskutečníme, protože tuhle mi tchýně nabízela, ať si jdeme sednou na chvilku do hospody. Jenže jsem zjistila, že to zatím nedokážu a tak šel manža se švagrvou sám a malá samozřejmě celou dobu spala jako špalek (jenže co kdyby mě přece jenom potřebovala :mrgreen: )?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
3.1.12 10:15

Musíme vyrazit do té Prahy, koukala jsem na stránky toho Dětského ráje a nikde jsem tam nenašla, že by měli Kombinaci Jané :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.12 10:31

Jen chci poradit, dejte si trochu pozor s výběrem autosedačky.
nevím, čemu říkáte „atest“, ale jestli homologaci ECE? tak to je na nic.
bezpečné nejsou zdaleka všechny autosedačky, bohužel. Je to tak, že EU se sice montuje úplně do všeho, ale aby udělala slušnou legislativu na bezpečnost autosedaček, po které mimochodem už léta volá německý automotoklub ADAC, tak to ne.. :cert: :cert:

jestli chcete bezpečnou autosedačku, jukněte na http://www.adac.de/…default.aspx
to jsou crashtesty, které simulují skutečný provoz, tj. i 130km na dálnici. ne jako homologace, :nevim: další testy jsou i v Dtestu, pak na rakouském automoto (OAMTC)..

mám pocit, jestli nově nejde na xlandery i besafe izi sleep..

zrovna Cybex aton vyšel na pásy i isofix na +, Maxi cosi se základnou family fix taky +, Easyfix na ++ (nejlepší), na pásy jen 0, což ještě ujde. pebble vyšla taky dobře, na +, se základnou familyfix na +. Xlander sedačku v testech vůbec neměl, takže pro mě není důvěryhodná.. raději bych si asi koupila cybex, nebo pebble, pokud bych poutala pásem.
(to hodnocení je od nejlepší ++, +, 0, přeškrtlá nula, -)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.12 10:35
roomci píše:
Musíme vyrazit do té Prahy, koukala jsem na stránky toho Dětského ráje a nikde jsem tam nenašla, že by měli Kombinaci Jané :think:

jinak v dětském ráji mívali jednu starou kombinaci jané 09, korba plus sporťák, prodejnou jen jako celek, a pak tam mají vystavený jeden reverse. ale na jané se moc nespecializují..
Jané mají víc v malvíkovi a ve špuntíkovi,

a co není daleko, jsou AAA kočárky , je to u Ládví, na osmičce, mají tam opravdu velký výběr. mají tam všechny xlandery, stejně jako v dětském ráji, mají i jané reverse slalom, na podzim měli i limitku slalom 2011.. chodím tam moc ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí