Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQtak gratuluju k nákupu
![]()
i tu sedačku zvládneš, neboj, chce to cvik, mě nešla vycvaknout zpočátku vůbec, když jsem si koupila zappí podvozek, nešlo to tuplem, ale stačilo pár tréninků v reálu a dobrý, ono získáš grif a ty adaptéry se ochodí.. bych se nebála..
hlavně abys byla spokojená!!!!!
a jestli nechodíš do lesa ani normálně, a nebudeš jezdit divočinu, koleček bych se fakt nebála. jak jsem psala, já vždycky prosazovala nafukovačky, ale teď vím, že do běžného městského provozu naprosto bohatě stačí plastovky. navíc zadní kola máš nafukovací, to je pak jízda jinčí..
ahojte holky,tak mame za sebou prvni jizdu v kocarku,teda v autosedacce,Teo byl spokojenej jizdu prospal,me zaskocilo ze hodne skace,jakoby pruzí a s malym to hazelo,a konstrukce je takova vyvyklana nebo co nevim jestli to takhle ma bejt..tak snad si zvyknem..jinak skladani podvozku zvladam a nasazovani autosd.taky..
Pelucita, jo konstrukce snad u všech kočárků jsou takové vyvyklané- v obchodě manžel s každým kočárkem zavyklal a prohlásil: další hrachovina
Taky mě to překvapilo.
Taky se bojím, aby mi v tom malý neskákal, ale jedna holčina, co má Jané Slalom pro (všechna kola nafukovací), tak mi psala, že jí v tom mimčo taky hopsalo…takže to je asi normální…
Kupovali jste do korbičky nějaké „prostěradlo“ do kočárku?
jojo, jen málo konstrukcí je pevných, ale jsou takové. ale ono jeto fajn, dá se houpat do stran, a moje děti to milovaly ze všeho nejvíc!!!
ono záleží na terénu. ale když jsem jela s Quinny speedi po polňačce, nadsakoval Martin v kočárku jak na trampolíně. v čem nenadskakoval, byl sporťák babyjogger city elite, díky zavěšenému lůžku se houpal..
Roomci, prostěradlo jako takové jsem neměla. první jezdil jen ve fusaku, měla jsem tam takovou starší větší plínu, ale nemusela být.
mladší, když byl bez fusaku, koupila jsem si takovou sadu 3dek Ikea, jsou to vlastně velké plíny bavlněné, jsem je používala pod hlavu do postýlky, do kočáru,
http://www.ikea.com/…ts/00194847/
mám i tyhle velké plíny, http://www.ikea.com/…ts/90131515/#… fantastické taky pod hlavu, k dr. (kam na plínu pokládáš dítě, na to jsem používala i ty deky výše..- já špatně snáším klasickou bílou plenu ![]()
a nezapomeň ve výbavičce na spací pytel, jakmile přestaneš dávat zavinku, je to super věc, peřinky jsou na nic, ty až tak od roka.. IKEA je má super…
http://www.ikea.com/…ts/80150552/
Nataša, já jsem včera koupila 6ks bambusových plínek- připadají mi fakt dobré (mám je v bílé a zelenkavé barvě)
http://www.malvik.cz/…-70x70cm-3ks
zavinovačku chci tuto: http://www.luxusni-dite.cz/…n-style-2416
A mají i spací pytel:
http://www.luxusni-dite.cz/…n-style-2446
Akorád já pořád nevím, jestli ho objednat- to má mimčo ručičky venku? A není mu zima? ![]()
Roomci, já jsem dávala do kočárku ty vnitřky z klasickýc zvanovaček
. Když se malá proptila ukolem hlavičky nebo ulinka, tak jsem hodila do pračky a hned to bylo suchý
. Jinak plínky pod hlavou jsem používala taky, ale spíš u kluka, ten byl blicí, malá naštěstí neblinkala.
Ty konstrukce jsou většinou trochu vyklací, ale nic nemůže být úplně na pevno a já si myslí, že je to schválně. Jinak mě malá teda v kočárku moc neskáče, třeba je to tím, že už je větší a trošku težší
.
bambusové plínky jsou dobré.. já bohižel tehdy podlehla kamarádce, která vyprávěla, kolik látkovek budu potřebovat a koupila obyčejné asi v tescu, české.. a nenáviděla je. skoro jsem je nepoužívala, protože Vojta nikdy neblinkal a v postýlce se točil a putoval už od narození (v porodnici se stočil na bok, ve 2týdnech si hrál s nohama
apod.)
zato MArtin, ten blindil od narození, a ve 4m, kdy přešel na sunar, blil závodně, takže jsem plínu pod hlavu fakt potřebovala..
ale věř, že budeš potřebovat víc, jak 6plen
![]()
prostěradla do postýlky jsem třeba taky nakoupila v Ikei,mají pěkná, já nemám ráda froté, tyhle jsou bavlna..
ještě je super koupit místo osušek po koupání obr pleny, používám to dodnes, navíc, oba kluci se mi dost loupali, tak bylo potřeba něco měkoučkého..
zavinku máš vybranou pěknou, já měla taky jednu rychlo, ale k nezaplacení je klasická na tři kanýry, tu jsem na druhé sháněla hodně intenzivně.. (vojta totiž rychlozavinku rozkopl jedna báseň už jako novorozenec a když se kojil, furt mi strkal ruce kam neměl a já s láskou vzpomínala na zavinky z podolí.. ![]()
určitě bych si koupila dvě, nebo zavinku a nějakou deku, do které si dáš plínu a použiješ místo zavinky..
ten spacák z odkazu je pro starší dítě, martin má vel 80-86 v roce. 110 má náš Vojta
je teda pěknej, ale přijde mi to dost drahý.. páč zas, stejně jich musíš mít víc.. jeden nestačí.. aspoń u nás ne..
Já mám teda asi 40 klasických plínek a točím je pořád dokola, někdy nestačím prát. Prát vlastně jo, ale žehlení je kámen úrazu
. Na koupání jsem taky používám bavlněné velké osušky, lépe se s nimi vytírají faldíky a jiné záhyby
a Nataša má pravdu jsou měkkoučké.
Já používala jeno rychlozavinovačky, nám stačily a pokud můžu říct vlastní zkušenost, tak jsme je používali tak do 2 měsíců a pak už spala malá jen pod peřinkou. Je pravda, že některé děti mají raději ruce zastrčené v zavince, ale moje děti to nesnášeli a vždycky se z toho dostali i v porodnici. Malé jsem to už pak ani nevázala, protože byla opravdu strašně klidná
.
Jinak spací pytel asi dobrý, nemám odzkoušeno, tak nemůžu říct zkušenosti
.
Sama uvidíš jak to všechno půjde, hlavně si to člověk musí přizbůsobit, jak mu to bude vyhovovat, aby se z toho nezbláznil
.
Nataša, Jitka, díky za rady!!!
Těch bambusových plínek jsem zatím koupila jen 6…jsou dost drahé, tak je nakombinuji s bavlněnýma… jen musím postupně ![]()
Druhou zavinovačku ještě musím vybrat- vše vybírám strašně dlouho ![]()
K tomu spacímu pytli- ještě jsem nezkoumala velikosti- hodila jsem sem první odkaz.
tak mně by plen s neblicím vojtou stačilo snad 5 a s Martinem tak 10-15 .. jenže já mám sušičku a nežehlím ani plínky, stačí je jemně vysušit, za vlhka složit a jsou měkoučké, není to jako když nechám přeschnout prádlo na šňůře.. ale je to tou sušičkou, s tou můžu mít věcí míň..
zavinky jsou o tom, co ti vyhovuje.. já Vojtu zavinovat moc nemohla, max na noc do 2měsíců, ale na to kojení bylo potřeba zavinovat a zavinovat, jinak se nenajedl a zmastil mě. Martin zas zavinovat aktivně chtěl a líbilo se mu to..
spacák můžeš klidně koupit později, uvidíš, jaké dítě je. moje by zmrzly bez pytle, Vojta dodnes nespí přikrytý, a i klidnější Martin se sune hlavou pod deku.. jak je to bez rukávů, mají třeba studené ručičky. ale ne tělíčko.. nebo když je hodně zima dám ještě mikinku..krom pyžámka..
Hm sušička, to je můj sen, ale až do vlastního bytečku, teď jsme v podnájmu a i pračku musím mít v kuchyni, ach jo
!
Já to právě nechci s těma plínkama přehánět…obecně se píše 20 ks. Ale je to věc, která se dá všude koupit, takže když budou potřeba, koupí se jich víc…
Já teď dumám nad velikostí teplejšího kabátku- chci aby ho měl na duben-květen (kdyby byl chladnější) a nevím velikost, jak to objednávám z netu.
http://www.next.co.uk/x492884s5#…
Tak holky jsem totálně ale totálně nasr… U našich jsme složili kočárek a nádšení z něj mě hned přešlo, protože jsem našla 3 vady!!!!!
1. chybí krytka šroubu u zadního kola
2. u tašky je rozbité nacvakávání poutka (na funkčnosti to nevadí, ale je to zkrátka rozbité)
3. teď to nejhorší: u korbičky je rozbitý zip- když chci zapnout ten horní díl, tak na korbě je u toho zipu ulomená jedna pacička, takže zip se celý rozjíždí!!!!
Hned zítra tam volám a doufám, že mi to vymění… jsem z toho docela zoufalá
![]()
Neboj to ti vymění, mě nedělali problémy. Sama uvidíš jak se domluvíte. Myslím,že ti to vymění kus za kus, tak uvidíš
. Jěště že ´jste to pořádně zkoukli, je to strašný takových peněz a jěště k tomu tohle
.
Jitka, to mi povídej. Mě by nenapadlo to skládat, ale švagrová byla zvědavá, tak jsme to dali dohromady a na všechny ty chyby přišla ona. Já byla úplně slepá! V obchodě jsme to nezkoumali, spočítali jsme kolečka a to bylo asi tak vše…
Bych to v březnu přivezla domů a byla bych totálně vytočená…ještě že tu švagřičku mám.
Jsem zvědavá jak se k tomu postaví, snad tu korbu vymění, tašku taky a tu krytku snad pošlou.