Z lemry aktivní mámou

13
13.2.22 16:52

Z lemry aktivní mámou

Ahoj, :mavam: jak, čím začít, abych se z lemry/gaučového povaleče stala aktivní mamkou, co nemá problém běhat s dětma, hrát na honěnou, různě blbnout a předávat jim hlavně ten zdravý životní styl, že hýbat se je fajn. :dance: Je mi čerstvě 26 a nechci předat svým dětem svůj životní styl vrcholového mistrovství v gaučingu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30949
13.2.22 16:59

No a máš už ty děti? S nimi to jde dost samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
13.2.22 17:00

Nejpozději jak začne běhat. Ale většinou už to bývá u lezení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.2.22 17:04

Jé, no to mám denně. 😅 Skoro 4 roky a 5 měsíců, takže se hýbu dost, ale jsem ráda, když si můžu sednout. Vlastně se do toho dost nutím. Užívám si chození na procházky, ale to běhání za dětmi mě moc nebaví. Právěže bych to chtěla změnit, začít se hýbat a ten pohyb si užívat. Kromě péče a běhání kolem dětí ní jiného nedělám. A shození pár kil beru jako příjemný bonus i když to není tedy primární důvod. :oops: :mrgreen: Snad jsem to napsala nějak srozumitelně
😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
13.2.22 17:13

@Leludva takže je dítěti 4,5? Jezdíte s ním na kole, bruslích, lyžích? Chodíte do bazénu, bobujete? Mně přijde, že s dětmi být aktivní jde velmi snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
13.2.22 17:18

Jsem naprosto neaktivni clovek, co rad lezi u knizky. Ale mam dve aktivni dcery a chlapa, co se nezastavi a protoze je velmi miluju. A vim co maji radi, tak jsem aktivni. Takze lyze, brusle, kolo, plavani, prochazky, vylety, hory, more atd. A kdyz nekam vypadnou, jsem v raji :mrgreen:, lezim a nic nedelam. S detma jde pohyb sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
13.2.22 17:34

Mě přijde přirozené, že chceš dítě naučit sporty = být aktivní, přes zimu bazén, brusle, lyže, procházky, přes léto hry s míčem, kolo, brusle… Co s tema deckama taky jinyho dělat, člověk se je snaží utahat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.2.22 17:35

@Cuddy ne ne, 4 letá a druhá 5 měsíců. 😅
Se starší jsem jezdila na kole, ale vozila jí za sebou v sedačce, na kole ještě nejezdí, takže těžko říct, jestli bychom se někam dostali a navíc mám trochu vítr jí brát na kole po silnici. Zatím upřednostňuje koloodrážedlo, tak to respektuju a já za ní chodím s kočárkem. Takže brusle, lyže apod teď nehrozí, to teď s mladší úplně nedám. :D Díky za tipy, akorát se to s holkama budu muset učit sama. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.2.22 17:41

@řeřicha přesně :palec: akorát musím úměrně věku, že jo. :mrgreen: Ale jsem prostě neaktivní člověk, tak se ráda inspiruju. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
13.2.22 17:44

@Leludva tak můžeš začít s nimi pomalu běhat. Střídat běh s chůzí, mladší v kočárku, starší na odrážedle. Mít cíl, kam jedete, na zmrzku, pro chybějící tvaroh, koláčky na odpoledne… Zamysli se, co chceš děti do života naučit, tento základní sport je na rodičích. A od určitého věku to bude to hlavní, co vás bude spojovat, jak budete spolu trávit čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.2.22 17:47

@Cuddy super, díky za radu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
13.2.22 18:01

Ten pohyb s detmi je tak nejak prirozeny..lezu na prolejzacky, hodne chodime..u jistych veci, jako brusleni, kolo a tak, ji spis asistuju, na nektere veci bude mit kurz/trenera..ja treba lyzovat umim, ale ucit to dceru sama nebudu, chci, aby se to naucila poradne :D…vlastne venku vse je vsechno lepsi, to se honime, hrajem na schovku, s micem… problem mam spis doma, to me bafani a toceni dokola moc nebavi, taky bych radsi sedela…,ale je dobry najit neco, co vas spoji a co je zabava..jako treba tancovani..porad s dcerou neco tancujem, podle YT, nebo just dance na xboxu, nebo jen tak…to doma zvladam nejlip :), tak treba s detmi neco najdes, ci bude zabava..cviceni s detmi podle YT, cviceni na mici, skakani pres svihadlo nebo co ja vim :-), vsechno se pocita :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
13.2.22 18:28

@Leludva A děti tě nechají ležet na gauči? Vždyť s dětmi to jde tak nějak přirozeně, asi je nenechás doma nudit a chceš aby uměly jezdit na kole, na bruslích. Chodíš s nima ven, jezdíš na výlety.. Mě tvuj dotaz trochu pobavil vzhledem k tvému věku. Vždy se v diskuzích které se týkají maminek kolem 40,resi jak v tomhle věku nebudou dítěti stačit a nedoprejou mu dost aktivní zábavy. A vida ty jsi mladá a možná linejsi než lecktera petactyricitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.2.22 18:36

@Leludva Já se začala (znova, asi po 15 letech a i tehdy to byla velká bída) učit lyžovat až s posledním dítětem, kterému je teď 3,5 :lol:. Když byla malá, tak jsem stála pod svahem a dělala starším dětem provianťáka, tatínek je učil. Teď učí tu nejmladší a já dohlížím na starší děti. Teda spíš dohlíží oni na mě, rádi mi, kudy a jak mám jet, fandí mi…už začínám držet tempo s tím mladším :mrgreen: :potlesk:. Začít se dá vždycky. Jinak teda povaleč z povahy nejsem, jen na ty lyže nebyly v dětství q na studiích finance a s malými dětmi příležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
13.2.22 18:55

@Hoa Mai já takto začala bruslit, v dětství nebyla příležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková