Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná by bylo dobré i zkusit zjistit, co konkrétně ukradl. Nějak nechápu, co by kluk kradl v drogerii
Nemá třeba nějakou přítelkyni?
Nehodili to „kamarádi“ na něj?
Nezdá se mi, že by „jen tak zblbnul“.
@Anonymní píše:
@free333 Slibil, že už to neudělá, ale pod dozorem bude. I když to vyzní hnusně, ale doufám, že ty ostatní obchody nebudou prohlížet záznamy a kromě pokuty na přestupkové co nás asi nemine už nic nebude. S manželem jsem už tak na prášky. Známa mi tvrdí, že se záznamy kvůli novému zákonu uchovávají max pár dnu.
Taky myslím, že pár dnů, bez záznamu bych jim nic neplatila, aby pak nechtěli zaplatit za někoho jiného…
Tak snad to bude dobré a nebude blbnout, kluci mají někdy blbé nápady.
Pamatuju od známé si syn půjčil v 17 auto a pak i naboural, rodiče to ani nevěděli, to taky byl šok a hlavně, že se kluk nezabil…
Taky se předváděl… ![]()
@Elza56 píše:
Možná by bylo dobré i zkusit zjistit, co konkrétně ukradl. Nějak nechápu, co by kluk kradl v drogeriiNemá třeba nějakou přítelkyni?
Nehodili to „kamarádi“ na něj?
Nezdá se mi, že by „jen tak zblbnul“.
Tihle vyrostci kradou pro penize (to co slohnou, obratem pod cenou prodaji)… pozor na drogy, zakladatelko… ale nemyslim ze by v nich jel Tvuj syn, spis ta particka okolo nej. Jestli chces mit jistotu, posli ho na testy, ale ja bych ho zatim spis jen pozorovala…
@free333 To je jak můj spolužák ze střední. Taky si tehdy v 18 (?) letech bez řidičáku vzal auto rodičů, oni byli na dovolené. Jel pro svoje kamarády, cestu tam i zpátky nějak zvládl a pak naboural do sousedovic plotu.
@Elza56 Žádné děvče nemá právě asi to tak bude, že kradl pr někoho hrozně mě to rozčiluje představa, že by měl záznam a zkazilo mu to život.
Neres, jestli jsi to mela platit ci ne. Ber to tak, ze videli, ze jsi slusna zena, ktera se synovym chovanim nema nic spolecneho. To je dulezitejsi nez 1700 korun.
@Helca83 Má zákaz chodit ven. Doufám, že se poučil a bude zase ten hodný kluk.
@Leni_2019 O ty peníze ani nejde, ale ten pocit, že mě ani neukázal třeba právě ten záznam co měl vše ukrást, vím, že udělal chybu a to mě štve hodně. No doufám že už nikdy více. Nikdy nekouřil ví, že to nesnáším ani nezkusil alkohol aspoň o tom nevím. nechodí po večerech opravdu to byl knihomol
. Zkusím ještě Psychologa něco tají cítím to.
Pokud chce jít kluk na VŠ, nejspíš chce ve svém životě něčeho dosáhnout. V tom případě bych mu v klidu vysvětlila všechny následky, které budou, jestliže bude v tomhle pokračovat. A ne jenom, že bude mít záznam. Zejména bych demonstrovala, jak se lehce může vše dostat na povrch, zničí si pověst, normální kamarády si potom nenajde, slušné a hezke holky se ho budou stranit. Co na to škola a že slušnou práci si nenajde. Pak už je bohužel na něm, jestli vezme rozum do hrsti, jelikož začne škola a neuhlidate ho.
Sice nemám dítě, za to můj bratr byl 1000× horší a je to teprve 4 roky, co jsem vylezla ze střední. Spousta lidí tam začala dělat blbosti, někteří se z toho dostali a někteří v tom zůstali, ačkoli dopadli až na dno. To stejné sleduji teď na VŠ.
Já pevně věřím, že tvůj syn nebude ten případ. Držím palce, ať je to jen pubertální nerozvážnost a snaha zapadnout do bohužel špatné party.
Kdyby si našel nějakou volnočasovou aktivitu, také by to nebylo k zahození. Našel by si nové kamarády, byl by do něčeho zapalen. Samozřejmě s tím, že jen tam a hned domů. Případně pokud by jsi ty nebo manžel měli čas, tak ho odvézt a vyzvednout. Dokud se nevzpamatuje.
@Anonymní píše:
@jita22 Ne neomlouvám syna, ale žiji ve městě kde mě znají a kdyby se přišlo i na ty jiné krádeže asi se stěhuji. Je mi z něho hrozně a zklamal mě
Myslím, že by tě daleko víc měly zajímat důvody, proč zrovna tato parta, jestli není šikanovaný a tak. Až pak řešit nějakou ostudu
Rodinná psychoterapie by mohla pomoci.