Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, není to přímo u mě, ale od dobré kamarádky, nakonec byl problém v celkovém životním stylu a životosprávě, on prostě miloval typickou českou kuchyni, těžká jídla, omáčky, pivečko, pak neměl energii a neměl ji z čeho čerpat, horší je, že samozřejmě odmítal cokoliv, co trochu „smrdělo“ zeleninou… Začala postupně, trochu měnit jídelníček, vybírat ta zdravější jídla, kupovala mu nějaké preparáty a kapky do pití a ono to najednou přišlo nějak samo. Ale pomalu, trvalo to třeba 2 roky, než začal tak nějak fungovat, pěšky chodit nechce pořád, ale na kolo s ní vyrazí nebo k vodě, sex se prý taky zlepšil. Jak to máte s jídelníčkem? On chodí do práce? Má ji časově a fyzicky náročnou?
@Anonymní píše:
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli se někomu z vás podařilo opět „vzkřísit“ partnera, který v průběhu let strašlivě zlenivěl a začal jen lenošit.
Nemyslím teď jen sex, ale obecně pokud partner začal víc a víc lenošit a moc se mu nechce do žádný aktivit (ať už sport, výlety, sex, uklízení, nebo vyrazit za kulturou)? Nějaké nápady, jak povzbudit partnera k životu, akčnosti a nějaké iniciativě? O stres a únavu z práce nejde.
Nejen, že bych byla ráda, kdyby i on měl chuť něco podnikat, ale zároveň se i obávám o jeho zdraví, nulový pohyb, sedavé zaměstnání a kila letí nahoru.
Jsme třicátníci, dítě máme jedno a oba máme dobrou nenáročnou práci, v podstatě žádné zásadní problémy. Možná tak nudu doma.
zlenivěl nebo byl lenivý vždy a kvuli tobě se na počáttku vztahu k aktivitám vyhecoval?
@Lama Lama píše:
zlenivěl nebo byl lenivý vždy a kvuli tobě se na počáttku vztahu k aktivitám vyhecoval?
No toť otázka, určitě sklony k lenošení měl vždycky, ostatně i já se ráda kouknu na film, ale dejme tomu, že první 3-4 roky byl úplně v pohodě, ráda něco podnikl, zajel na výlet, zašel si zasportovat i sám, nebo někam s kamarády, ale zároveň si i rád užil odpočinek. Zlom nastal spíš od narození dcery.
@Aromalampa píše:
No, není to přímo u mě, ale od dobré kamarádky, nakonec byl problém v celkovém životním stylu a životosprávě, on prostě miloval typickou českou kuchyni, těžká jídla, omáčky, pivečko, pak neměl energii a neměl ji z čeho čerpat, horší je, že samozřejmě odmítal cokoliv, co trochu „smrdělo“ zeleninou… Začala postupně, trochu měnit jídelníček, vybírat ta zdravější jídla, kupovala mu nějaké preparáty a kapky do pití a ono to najednou přišlo nějak samo. Ale pomalu, trvalo to třeba 2 roky, než začal tak nějak fungovat, pěšky chodit nechce pořád, ale na kolo s ní vyrazí nebo k vodě, sex se prý taky zlepšil. Jak to máte s jídelníčkem? On chodí do práce? Má ji časově a fyzicky náročnou?
Práce je nenáročná, dobrá, sedavá, bez stresu, ale zároveň asi nepříliš zajímavá. Stravování, tam je to trochu složitější, vařím většinou zdravě kvůli sobě a dceři, masová i zeleninová jídla, ale klidně i jednou za čas domácí pizzu, nebo omáčku s knedlíkem, ale převažuje lehčí strava. Partner jí to samé, ale po nocích často plení a vyžírá ledničku. Sladké domů v podstatě nekupuji, ale když ano, tak ho povětšinou zbaští.
@Anonymní píše:
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli se někomu z vás podařilo opět „vzkřísit“ partnera, který v průběhu let strašlivě zlenivěl a začal jen lenošit.
Nemyslím teď jen sex, ale obecně pokud partner začal víc a víc lenošit a moc se mu nechce do žádný aktivit (ať už sport, výlety, sex, uklízení, nebo vyrazit za kulturou)? Nějaké nápady, jak povzbudit partnera k životu, akčnosti a nějaké iniciativě? O stres a únavu z práce nejde.
Nejen, že bych byla ráda, kdyby i on měl chuť něco podnikat, ale zároveň se i obávám o jeho zdraví, nulový pohyb, sedavé zaměstnání a kila letí nahoru.
Jsme třicátníci, dítě máme jedno a oba máme dobrou nenáročnou práci, v podstatě žádné zásadní problémy. Možná tak nudu doma.
To je hrozný, tahle neustálá snaha řady ženských vychovávat chlapa.
@Jabadabadu píše:
To je hrozný, tahle neustálá snaha řady ženských vychovávat chlapa.
Ne tak úplně. Řada lidí nějaké vnější podněty potřebuje, jinak se sami nedokopou a zakrní. A to v extrému i tak, že se vyžere na jateční váhu, jen se válí na gauči a nic nedělá, přestane se postupně i mejt, protože je to strašná práce, a pak se diví, že se ta ženská sebere a vypadne.
@Hroznej puberťák píše:
Ne tak úplně. Řada lidí nějaké vnější podněty potřebuje, jinak se sami nedokopou a zakrní. A to v extrému i tak, že se vyžere na jateční váhu, jen se válí na gauči a nic nedělá, přestane se postupně i mejt, protože je to strašná práce, a pak se diví, že se ta ženská sebere a vypadne.
No popravdě, ono je to většinou pro toho chlapa vysvobození, že se ta ženská sebere a vypadne.
@Jabadabadu píše:úcta, láska atd, to neznáš?
No popravdě, ono je to většinou pro toho chlapa vysvobození, že se ta ženská sebere a vypadne.
@Jabadabadu píše:
Trochu mindráček, ne? ![]()
@Ketris píše:Částečné přizpůsobení se a víc lenošení pro mě není problém, ale rozhodně nebudeme oba spokojení, pokud se budeme výhradně jen válet. To bych opravdu moc šťastná nebyla.
Tak lenos s nim a uvidis, jake budete spokojeni oba
Zakladatelko milenku nepořizuj, ale žij si po svém. Nechala bych lenocha doma a vyrazila s přáteli za svými aktivitami. Třeba se chytne za nos a přidá se.
@Anonymní píše: Částečné přizpůsobení se a víc lenošení pro mě není problém, ale rozhodně nebudeme oba spokojení, pokud se budeme výhradně jen válet. To bych opravdu moc šťastná nebyla.
A další věc? Rozhodně nechci dát svému dítěti vzor, že je normální jen se válet a nic nedělat. Člověk by měl chodit ven, něco dělat, mít různé aktivity a nejen se cpát a koukat na telku od nevidím do nevidím.Není problém hrát třeba hoďku na playstationu hry, ale ne drvit nonstop.
Prostě já chci žít nějak vyváženě, ale nevím, jak partnerovi vlít zase energii do žil. A než mi nějaký chytrolín poradí ať mu pořídím milenku, tak myslím, že i na tu je teď partner líný.
No jemu milenku rozhodně nepořizuj, naopak sobě pořiď aktivního milence
![]()
Zdravím,