Z partnera se stala lemra líná

Anonymní
23.6.18 11:40

Z partnera se stala lemra líná

Zdravím,
zajímalo by mě, jestli se někomu z vás podařilo opět „vzkřísit“ partnera, který v průběhu let strašlivě zlenivěl a začal jen lenošit.
Nemyslím teď jen sex, ale obecně pokud partner začal víc a víc lenošit a moc se mu nechce do žádný aktivit (ať už sport, výlety, sex, uklízení, nebo vyrazit za kulturou)? Nějaké nápady, jak povzbudit partnera k životu, akčnosti a nějaké iniciativě? O stres a únavu z práce nejde.
Nejen, že bych byla ráda, kdyby i on měl chuť něco podnikat, ale zároveň se i obávám o jeho zdraví, nulový pohyb, sedavé zaměstnání a kila letí nahoru.
Jsme třicátníci, dítě máme jedno a oba máme dobrou nenáročnou práci, v podstatě žádné zásadní problémy. Možná tak nudu doma. :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1358
23.6.18 11:51

No, není to přímo u mě, ale od dobré kamarádky, nakonec byl problém v celkovém životním stylu a životosprávě, on prostě miloval typickou českou kuchyni, těžká jídla, omáčky, pivečko, pak neměl energii a neměl ji z čeho čerpat, horší je, že samozřejmě odmítal cokoliv, co trochu „smrdělo“ zeleninou… Začala postupně, trochu měnit jídelníček, vybírat ta zdravější jídla, kupovala mu nějaké preparáty a kapky do pití a ono to najednou přišlo nějak samo. Ale pomalu, trvalo to třeba 2 roky, než začal tak nějak fungovat, pěšky chodit nechce pořád, ale na kolo s ní vyrazí nebo k vodě, sex se prý taky zlepšil. Jak to máte s jídelníčkem? On chodí do práce? Má ji časově a fyzicky náročnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
23.6.18 11:54
@Anonymní píše:
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli se někomu z vás podařilo opět „vzkřísit“ partnera, který v průběhu let strašlivě zlenivěl a začal jen lenošit.
Nemyslím teď jen sex, ale obecně pokud partner začal víc a víc lenošit a moc se mu nechce do žádný aktivit (ať už sport, výlety, sex, uklízení, nebo vyrazit za kulturou)? Nějaké nápady, jak povzbudit partnera k životu, akčnosti a nějaké iniciativě? O stres a únavu z práce nejde.
Nejen, že bych byla ráda, kdyby i on měl chuť něco podnikat, ale zároveň se i obávám o jeho zdraví, nulový pohyb, sedavé zaměstnání a kila letí nahoru.
Jsme třicátníci, dítě máme jedno a oba máme dobrou nenáročnou práci, v podstatě žádné zásadní problémy. Možná tak nudu doma. :D

zlenivěl nebo byl lenivý vždy a kvuli tobě se na počáttku vztahu k aktivitám vyhecoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.6.18 11:55

Lenošení je super. Zkus to taky a uvidíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.18 12:02
@Lama Lama píše:
zlenivěl nebo byl lenivý vždy a kvuli tobě se na počáttku vztahu k aktivitám vyhecoval?

No toť otázka, určitě sklony k lenošení měl vždycky, ostatně i já se ráda kouknu na film, ale dejme tomu, že první 3-4 roky byl úplně v pohodě, ráda něco podnikl, zajel na výlet, zašel si zasportovat i sám, nebo někam s kamarády, ale zároveň si i rád užil odpočinek. Zlom nastal spíš od narození dcery.

@Aromalampa píše:
No, není to přímo u mě, ale od dobré kamarádky, nakonec byl problém v celkovém životním stylu a životosprávě, on prostě miloval typickou českou kuchyni, těžká jídla, omáčky, pivečko, pak neměl energii a neměl ji z čeho čerpat, horší je, že samozřejmě odmítal cokoliv, co trochu „smrdělo“ zeleninou… Začala postupně, trochu měnit jídelníček, vybírat ta zdravější jídla, kupovala mu nějaké preparáty a kapky do pití a ono to najednou přišlo nějak samo. Ale pomalu, trvalo to třeba 2 roky, než začal tak nějak fungovat, pěšky chodit nechce pořád, ale na kolo s ní vyrazí nebo k vodě, sex se prý taky zlepšil. Jak to máte s jídelníčkem? On chodí do práce? Má ji časově a fyzicky náročnou?

Práce je nenáročná, dobrá, sedavá, bez stresu, ale zároveň asi nepříliš zajímavá. Stravování, tam je to trochu složitější, vařím většinou zdravě kvůli sobě a dceři, masová i zeleninová jídla, ale klidně i jednou za čas domácí pizzu, nebo omáčku s knedlíkem, ale převažuje lehčí strava. Partner jí to samé, ale po nocích často plení a vyžírá ledničku. Sladké domů v podstatě nekupuji, ale když ano, tak ho povětšinou zbaští.

• Citovat
  • Upravit
1456
23.6.18 12:28
@Anonymní píše:
Zdravím,
Jsme třicátníci, dítě máme jedno a oba máme dobrou nenáročnou práci, v podstatě žádné zásadní problémy. Možná tak nudu doma. :D

To je hrozný, tahle neustálá snaha řady ženských vychovávat chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
23.6.18 12:43
@Jabadabadu píše:
To je hrozný, tahle neustálá snaha řady ženských vychovávat chlapa.

Ne tak úplně. Řada lidí nějaké vnější podněty potřebuje, jinak se sami nedokopou a zakrní. A to v extrému i tak, že se vyžere na jateční váhu, jen se válí na gauči a nic nedělá, přestane se postupně i mejt, protože je to strašná práce, a pak se diví, že se ta ženská sebere a vypadne.

• Citovat
  • Upravit
1456
23.6.18 12:46
@Hroznej puberťák píše:
Ne tak úplně. Řada lidí nějaké vnější podněty potřebuje, jinak se sami nedokopou a zakrní. A to v extrému i tak, že se vyžere na jateční váhu, jen se válí na gauči a nic nedělá, přestane se postupně i mejt, protože je to strašná práce, a pak se diví, že se ta ženská sebere a vypadne.

No popravdě, ono je to většinou pro toho chlapa vysvobození, že se ta ženská sebere a vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12233
23.6.18 12:47

Tak lenos s nim a uvidis, jake budete spokojeni oba :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
23.6.18 13:02
@Jabadabadu píše:
No popravdě, ono je to většinou pro toho chlapa vysvobození, že se ta ženská sebere a vypadne.
úcta, láska atd, to neznáš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.18 13:08
@Jabadabadu píše:

Trochu mindráček, ne? :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.18 13:16
@Ketris píše:
Tak lenos s nim a uvidis, jake budete spokojeni oba :P
Částečné přizpůsobení se a víc lenošení pro mě není problém, ale rozhodně nebudeme oba spokojení, pokud se budeme výhradně jen válet. To bych opravdu moc šťastná nebyla.
A další věc? Rozhodně nechci dát svému dítěti vzor, že je normální jen se válet a nic nedělat. Člověk by měl chodit ven, něco dělat, mít různé aktivity a nejen se cpát a koukat na telku od nevidím do nevidím. :) Není problém hrát třeba hoďku na playstationu hry, ale ne drvit nonstop.
Prostě já chci žít nějak vyváženě, ale nevím, jak partnerovi vlít zase energii do žil. A než mi nějaký chytrolín poradí ať mu pořídím milenku, tak myslím, že i na tu je teď partner líný. :D
  • Citovat
  • Upravit
25897
23.6.18 13:21

Zakladatelko milenku nepořizuj, ale žij si po svém. Nechala bych lenocha doma a vyrazila s přáteli za svými aktivitami. Třeba se chytne za nos a přidá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
23.6.18 13:35
@Anonymní píše: Částečné přizpůsobení se a víc lenošení pro mě není problém, ale rozhodně nebudeme oba spokojení, pokud se budeme výhradně jen válet. To bych opravdu moc šťastná nebyla.
A další věc? Rozhodně nechci dát svému dítěti vzor, že je normální jen se válet a nic nedělat. Člověk by měl chodit ven, něco dělat, mít různé aktivity a nejen se cpát a koukat na telku od nevidím do nevidím. :) Není problém hrát třeba hoďku na playstationu hry, ale ne drvit nonstop.
Prostě já chci žít nějak vyváženě, ale nevím, jak partnerovi vlít zase energii do žil. A než mi nějaký chytrolín poradí ať mu pořídím milenku, tak myslím, že i na tu je teď partner líný. :D

No jemu milenku rozhodně nepořizuj, naopak sobě pořiď aktivního milence :palec: :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1456
23.6.18 13:54
@Anonymní píše:
Trochu mindráček, ne? :D

Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...