Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, nám nešel přes víkend net, tak jsem se těšila, jak budu dočítat, ale teda moc jste tomu nedali!!
No co mám s váma dělat!!
![]()
My jdem v pátek na půlroční kontrolu a pak už začnem s těma příkrmama, tak už jsem v sobotu koupila první lžičku mrkev a brokolici!
V neděli jsme byli s malou na obědě v restauraci a byla zlatá, seděla, koukala, ruce jí teda lítali a všechno chtěla do pusy, ale v pohodě to vydržela
Jinak tatínek jí zase přes víkend rozmazlil, pořád jí tahá, blbne s ní a pak si jde do práce a já musím trpět to ječení, když si jí minutu nevšímám!! ![]()
Evelin, malá taky ještě kašel neměla.Teda pořád pokašlává, ale to si myslím, že jí spíš baví..pořád si vymýšlí nějaký zvuky, a já pak jsem na mrtvici! Jako např. něco jako " asmatický záchvat"! ![]()
Dostane kapičky a bude to dobrý! ![]()
Evelin kašel jsme měli, ale né nějak hroznej, jinak dr. nám na to nic nedala že na plicích je to v pořádku a pak to samo přešlo.
Tedka opětně máme rýmu ale ošklivou, hrozně chrochtá a teče jí i z nosu, tak jsem začala odsávat…jinak co používáte na tu rýmu??? Už to tady bylo asi zmiňováno, ale bohužel si nepamatuju.
![]()
jinak se chci zeptat jak vám děti spí přes den??? mě přijde že je adélka nějak neustále unavená. Ráno vstaneme a za hodku už zase spí (sice tak půl či hodinku) odpoledne po jídle to vydrží klidně i 2hodiny někdy dýl a pak po dalším jídle zase je unavená. no dá se říct, že po každým jídle tak za hodinu zase spí.
Leni, na rýmu jsem měla Physiomer a Libenar - ten se mi zdá lepší.
No a malá spí jak kdy
Teď zrovna taky spí. Ráno vstává v pět ( jako hodinky, ale zase spí celou noc, takže dobrý ). Někdy pospává celý dopoledne, někdy ne. Po tý dvanáctý má ale pravidelně svůj dlouhý spánek, to spí 2 - 3 hodiny! No a odpoledne pak spí míň, to si dává dvacku tak v půl 6, před koupáním.
Ono ale podle mě záleží i na počasí
. Když je takhle zataženo jako dnes, tak si myslím, že je to taky uspává ![]()
trace my kupujeme převážně od hami, ale taky něco od hippu, včera měla od hippu bio dýni tuším:-) a moc jí chutnala
. Jinak pořád přemýšlím nad tou jídelní židličkou…holky připadá mi, že furt vymýšlím co doma předělat, co nakoupit abych jí pořádně zabavila ale je fakt, že nejvíc jí baví když jsem furt u ni ale to jaksi nejde:-)… koupili jsme za 1000 velký pěnový puzzle na zem, tak má v obýváku svůj velký hrací koutek ale občas mám pocit, že se tam líbí víc mě než jí
. No a teď zas kuju pykle s tou židličkou, za 1) krmení v lehátku je takov divný, a za 2) zase si říkám, že třeba v tý židli když by byla vysoko a měla přehled by se jí mohlo líbit:-)…ale jak moc je vhodný aby v tý židli byla když jí bude 5 měsíců za týden???? jak jste vy spokojený????
Jinak Evelin ty naše děti jsou si vážně hodně podobný…
, ale tedy co se týče kašle, neměli jsme ho, ale teda jak píše trace máme kašel umělý, mala dělá jako, že kašle
.
No a s tím spaním. My většinou krmíme kolem 5té, pak tak v půl 9, pak vdyrží 2 hodky vzhůru a zas usne a jak kdy, někdy spí jen 30 min, někdy téměř dvě hodiny. Pak se naobědvá a jak píše Bikis, odpoledne už moc nespíme, až před tím koupáním tam hodí půl hodinku
.
No holčičky tak jsme včera dali první kaši, protože chodí spát později a později večer, tudíž i později papá ale přesto se čím dál dřív budila:-) už kolem 3, tak jsem dali kašičku, kterou teda nesnědla celou ale docvakla se mlíkem a spala dneska skoro do 6 do rána
.
Holky, já myslela, že malý nejdřív taky ten kašel fintí, protože pořád slašel kašlat bráchu. Ze začátku asi fakt fintil, ale teď fakt kašle…někdy jen tak trochu, pak dlouho nic a pak zase hodně. Doktorka dneska ordinuje odpoledne, tak tam zajedu. Radši. ![]()
Ráno sme byli na kyčlí
a máme přijít ještě za 3 měsíce. Prý každýmu dítěti se jinak to jadýrko mění z chrupavky na kost a Ondra to má ještě chrupavku. Takže prý je zdravý, ale raději kontrolu ještě za ty 3 měs. Tak snad to bude v pořádku! Ťukám!!!
Leni…my rýmu zatím neměli. A s tím spaním…malý se od půlnoci fakt budí co 2 hodiny, pak i po hodině, takže mazec. No a ráno pak dospává…takže dopoledne je u nás většinou spací…v různých intervalech. Odpoledne vydrží i 3 hodiny nespat a pak si dá třeba jen těch 20-30 minut spánku. A před koupáním musí ještě jednou.
Luci, to ti teda závidím, jak ti malá spí. Nám kaše nezabrala. Ale chutná mu moc!!!
A s tou židličkou…já ji budu pořizovat taky příští měsíc. Myslím si, že je to bude bavit, budou vysoko a navíc mají židličky polohovatelná zádíčka, takže nevadí, že nám ty prťousci ještě nesedí. ![]()
Evelinko na to právě taky sázím:-).....to nevadí, že nesedí, proto je to polohování přeci dělaný ne??? takže tam nemusí jen jíst ale právě si i hrát ne? cápu to dobře?:-)no už bych nejraději nějakou koupila:-)…takhle u ní sedím na zemi…
jinak vůbec to nezávidím to vstávání, to by mě asi zničilo. No uvidíme jestli to bylo tou kaší ![]()
holky tak dobrý…už jsem klidnější když vím že i ty vaše děti spí během dne, i když asi né tolik jako ta naše cácora. stejně to pak řekn u ještě dr. až tam půjdeme. Kamarádky syn (o měsíc a půl mladší než my) nechtěl moc pást koníky, tak je nahnali na RHB a dr. mu vzala ještě z prstíku krev a zjistila mu že má málo železa a tím je unavenej a proto moc nechce pást. takže jim dala nějaký kapičky nebo co…tak snad to nebude náš případ.
Já dneska dala zase mrkvovou šťávu tak uvidim jestli bude v pohodě a né ty oči rudý jako angorák…třeba to minule byla jen náhoda.
tu kaši pořád zvažuju, protže taky moc nechce spát,teda jak kdy. někdy vydrží do 5h někdy je už ve 2 nebo ve 3 vzhůru. ale Evelin před tebou smekám takhle vstávat ale co nadělat. Když má hlad nedá se nic dělat.
Bikis je to tak 12 let… s manželem jsme se dali dohromady, kdzyž mi bylo 18 let.
Leni na rýmu jsme dávali Libenar, měli jsme i nasivin a šplíchali vincentku ve spreji a odsávali.
My spíme asi takto… ráno budíček mezi sedmou a osmou, kolem desáté si na 30 minut schrupne , pak spí kolem půl druhé hodinu a kolem půl páté 30 minut a večer mezi sedmou a osmou do postýlky a spí celou noc.
Luci, židlička je super, i to polohování… malej mi tam po jídle ještě třeba půl hodinky vydrží sedět a vydržel by asi i dýl, ale dýl ho tam nenechávám, přeci jen na dece je jeho zádíčkům asi nejlíp.
Libenar jsem dneska koupila, tak uvidim jak se to zlepší, ale děsně jí to trápí, ted večer nemohla vůbec zabrat a neustále sebou házela, chuděra, pořád jí to nutí ke kašli asi ty hleny.
spíš mě znepokojilo že nám o 10dkg zhubla za týden. měly jsme 7kg a ted 6,90kg. Ona ted málokdy s ní celou dávku těch 180ml, předtím jí to nedělalo problém. nevím co by bylo za problém, ted teda ta rýme, ale tu má 2dny. Jinak je klidná a usměvavá neustále.
jinak štávička dopadla dobře…žádné rudé oči.
Leni a nemůžou to být třeba zoubky? Někde jsem vyčetla, že může být rýma a průjem.
Lééénuško…to je nadělení, viď? Sme na tom obdobně. Dnes nám Mudra na kašel dala Sinecod kapičky. Ten jeho štěkavý kašel mi trhá uši. Nemohl vůbec usnout.
Průdušky má ale naštěstí suché. Rýmu má jen trochu…a to tu zadní. Snad kapky brzy zaberou!?!
holky teda takovýhle trápení s rýmou a kšlem vám nezávidím
. Já musím zaklepat, že nám se tohle zatím vyhýbá. Jen teda Leni s tím jídlem musím říct, že vy jste o cca týden mladší a papáte 180ml. To my jen 150 a tedy skoro málokdy jí vypije celou…jako oběd místo mlíka máme ty příkrmy a taky přes den jí dávám ty štávičky, ale to si tak pocucává, takže o tom jídle taky hodně přemýšlím ale přibíráme, i když máem teda 6kg.
no taky se na to zeptám mudry 1.7. jdem na očko.
nicméně dr. jí vždycky chválí jak je pěkná
. ALe všechny děti papjí víc než my ![]()
Ahoj holky, tak jsem zpět…konečně ![]()
Bohužel jsem nerandila, jak si mnohé z vás myslí
, ale byly jsme už od čtvrtka od večera v Příbrami u bývalého a jeho rodiny…no mlžu vám říct, že jsem měla chuť to hned otočit a jet domů, no děs běs. Nešel mu internet, takže se ozývám až dnes.....a co je nového u ex, vůbec NIC, je to pořád stejnej debil.
Malou skoro nepochoval, na mě měla korát blbý řeči, o malou se neuměli ani postarat, takže já měla plno starostí navíc, k tomu stihnout vidět všechny kamarádky a kamarády a ještě se z toho nezbláznit. Nic mi neuvařili, malé nic nedali, ještě byli jak na umření a tak jsem se naštvala a jela v neděli ráno domů (což byl vrchol, déle bych tam už nevydržela).
![]()
Projela jsem benzín, malá byla nervózní (asi ze mě), skoro jsme se nevyspali a ještě ani nepoděkovali, že jsem jim malou vůbec dovezla ukázat.
Takže víkend super, hned včera jsem mazala k právničce, aby mi dala dohromady svěření do péče a výši alimentů, aby to podepsal a já měla konečně klid. Samozřejmě se dozvěděl, že někoho mám, takže byl o to protivnější. Kašlu na něj. Můžu vám říct, že mě ten víkend totálně vyždímal
![]()
Jinak je ale vše v pohodě, Honzík je stále zlatej, malá taky, pořád se směje, mám pocit, že snad už neumí ani brečet, je to super. Ve čtvrtek jdeme do poradny, další očkování a začátek příkrmů
, tak se těším na to mrkvičkování
Židličku už mám taky vybranou, chtěla jsem jí zaplatit, ale nevěřili byste mi, co se mi včera stalo…
Od rána jsem lítala, malou hlídal dědeček a já k právničce, pak na gyndu, pak k obvoďačce, do banky a nakonec do lékárny pro mlíko…pospíchám domů, plný ruce věcí, tak si odložím peněženku na střechu auta, věci naházím dovnitř a bác sedám za volant a jedu domů.......dorazím, převlíknu se a najednou zvonek a nějaký mladík mě shání, otevřu mu a když ho vidím přicházet s peněženkou v ruce a s hromadou papírků, účtenek a jiného, totálně mě omývalo.....peněženku jsem nechala na té střeše a když jsem se rozjela, upadla a vše se vysypalo…on to viděl, sesbíral to a přivezl mi to domů…to je sice super, veškeré doklady a papíry tam byly, ale 2500kč, které jsem si předtím vybrala v bankomatu tam nebyly…takže jsem měla včera hodně drahý den
, nevím, jestli si je vzal on, či je našel někdo jiný, ale nenadělám nic…ale přijde mi divný, že by vše posbíral, našel a jen peníze nee, takže si je asi nechal, ale hádat se s ním nebudu, můžu být ráda, že mi vrátil doklady, měla jsem tam totálně všechny ![]()
No jsem kráva, jinak si říct ani neumím, nadávám si ještě dnes…takže bohužel židlička musí ještě chvilku počkat
![]()
Ahoj holky! Tak malá má průjem už asi deset dní…prý mám být v klidu, u kojených dětí by to mělo být OK, akorát to může být předzvěst zoubků!Jinak malá je v pohodě, akorát plínky někdy nepobíraj, takže jí pořád převlíkám a sprchuju prdelku v umyvadle
Jinak jí začli strašně rychle růst vlásky, najednou má plnou hlavu takovýho chmýřička.Je to hezký, možná bude mít po mě kudrlinky, někdy se jí to na plavání zkroutí, no je roztomilá! ![]()
Leni, Evelin, to máte teda zase starosti!
Chudáci mimča! Já bych byla taky hotová…tak snad budou zase brzo v pořádku!!
Jíťo, muselo to být hrozný u přítele a jeho rodičů!! To je síla, že ti ani nic nedali…no mě to připomíná tu manželovu rodinu, takže si dovedu představit, jak ti asi bylo, a že se tam ani Viktorka necítila dobře!!Fakt hnusný ![]()
S tou peneženkou je to taky dobrý!!!Nevím, třeba si ty prachy nechal..ale fakt to nemá cenu řešit, nikdy by nikdo nedokázal, že tam byli!
Ale já bych byla vděčná za doklady atd., protože to pak vyřizovat je pakárna!!!
Já taky pořád něco zapomínám!!!Nejvíc klíče v zámku od bytu. To se mi stalo dvakrát. Naštěstí jsme malej paneláček a samí důchodci a sousedka mi ty klíče vždycky schová!
To člověk furt kontroluje, jestli má boty, dítě, tašku, psa atd., a pak stejně vždycky něco zapomenu!!! ![]()