Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bikis nene, lahvičku na ačajík podle mě můžeš použít jakoukoliv, jestli na mlíko nebo na čaje se asi nerozlišuje. My jsme dárkem dostali takovou hezkou beruškovou flaštičku od Nuku, a tu máma zkrátka na čajík na cesty nebo když jsme venku. A když jsme doma, koupila jsem hrneček s pítkem, zkusím najít odkaz a hodit ti to sem. A to používáme jen doma, Valís si to sama drží za uši a naklápí do pusinky ale je pak doela mokrá takže tu jen doma
, ale je to fajn, je to zas jiný než flaška a děti se učí a nás to teda baví:-DDD
Jinak s tím plaváním já se strašně těším, musím sobecky říct, že i kvůli sobě:-) zase se někam pohnu a podívám a budu mezi lidma:-)…no a pak taky jsem strašně zvědavá jak nám to půjde a jak si to snad začne užívat ![]()
http://www.slune-cz.cz/…ro-nejmensi/
tak tady je odkaz.
Jinak holky máme už židličku:-).....teda ne doma ale koupili jsme použitou ale myslím, že bude fakt super, i s hrcím pultíkem:-)…PC byla 4400,– a i podle netu to fakt souhlasí
.
Luci a za kolik ste ji koupili teď a co je to za značku? Já mám taky zarezervovanou z druhé ruky. Prý ji používali 3 měs., sešly se jim 2 židličky. Je to Chicco Polly 2 v 1.
Evelin už mě neděs že to máem tak stejný
. Jo tenhle inzerát jsem myslím taky viděla, že se jim sešly dvě ale je modrá vid?:-)))) proto to nebylo pro nás aktuální myslím:-)… jinak my budeme mít chicco polly magic, nevím čím jsou tyhle dvě židličky od sebe rozdílné, myslím, že ničím moc
. No a máme jí za 2000
teda kam já můžu jít s Valerinkou na procházku když venku furt leje a leje už několikátej den? To je počasí
.....co děláte vy s mrňousema?
Luci moc dík za tip s tím hrníčkem teda pítkem a už jsem si ho objednala.
Jinak u nás opětně horová noc, večer snědla asi jen 30ml…no děs běs. koupila jsem ten gel na dásně a i tu kaši od Nutrilonu, tak uvidim jak na to bude reagovat.
Jinak včera počasí teda střídavé a dneska u nás hzky až moc vedro, ale čekám odpoledne ty bouřky a liják. jinak my jsme neustále na zahradě a nebo po vesnici jezdíme. ![]()
Lucka13 píše:
Bikis nene, lahvičku na ačajík podle mě můžeš použít jakoukoliv, jestli na mlíko nebo na čaje se asi nerozlišuje. My jsme dárkem dostali takovou hezkou beruškovou flaštičku od Nuku, a tu máma zkrátka na čajík na cesty nebo když jsme venku. A když jsme doma, koupila jsem hrneček s pítkem, zkusím najít odkaz a hodit ti to sem. A to používáme jen doma, Valís si to sama drží za uši a naklápí do pusinky ale je pak doela mokrá takže tu jen doma, ale je to fajn, je to zas jiný než flaška a děti se učí a nás to teda baví:-DDDJinak s tím plaváním já se strašně těším, musím sobecky říct, že i kvůli sobě:-) zase se někam pohnu a podívám a budu mezi lidma:-)…no a pak taky jsem strašně zvědavá jak nám to půjde a jak si to snad začne užívat
Lucko, moc díky, už mám jasno! ![]()
Holky, my dnes ráno byli ve městě - s kočárem. A zrovna takovej slejvák jsme chytli!!!Já jsem počítala s tím, že zmoknem, ale prostě musela jsem něco vyřídit, no ale stejně jsem byla durch!
A byla jsem si koupit brejle, protože špatně vidím do dálky, takže na TV a na řízení atd. potřebuju lépe vidět
. No ale jako hrůza!!Vůůůůbec mi brejle neslušej, ani jedny se mi nelíbili, už jsem byla i sama na sebe naštvaná, ale něco jsem si vybrat musela. Takže ta optička mi pomohla, ale stejně se v tom necítím
. Tak jsem na to zvědavá..no snad to v tom autě a doma u TV přežiju!!
Jinak teda peněz jako šlupek!!!Musela jsem šáhnout do rezerv, skoro by mi ani mateřská nestačila!!To je fakt děs
![]()
Malá dnes od rána nezavře pusu!!Pořád žvatlá a piští, i ve městě, pod tou pláštěnkou furt jí ta pusa jela.Ani pořádně nespala, no je nějaká rozjetá
. Ale přišel mi balíček, dárek za předplatný, čtyři věci od Garnier, tak mám radost! ![]()
Leni tak to jsem ráda, snad budete spokojené, ale myslím, že jo
.
Bikis teda já tady potřebuju psychickou podporu, že s rodičákem je to v pohodě a ty tady píšeš že sis na brejle ještě musela doplácet z rezerv:-).....
Ne dělám si srandu ale je to teda šílený
..... no já si konečně musím vyplnit ty papíry a dojít s tím na sociálku…achjo
. Teď mi přišla poslední mateřská a teď už půjdu o žebrotě.
Jinak počasí včera prapodivný.....horko, dusno, pak slejvák…a co bude dneska? Zatím je pěkně.
Holky ale musím se pochlubit, dnes slavím, Valinka se dnes poprvé přetočila úplně sama na bříško
. Pak to zkoušela ještě párkrát ale má těžkou hlavu kterou má pořád v záklonu a má problém s ní hnout
. Ale i tak jsem štastná, že se jí to povedlo
Holky tak dneska konečně pohodová noc
ted mě napdaá jestli ty histeráky nebyli kůli kadění, předevčírem nebyla vůbec a vykadila se až včera odpoledne, tak uvidíme.
Zkusila jsem jí tu kaši na noc, sice byla jak mlejnek a většinu vyplivla, ale něco málo nědla.....sice vliv na spánek to nemělo ale nevadí ![]()
Já si papíry na ten rodičák vyřídila včera, tak to mám už z krku, ale bojím se těch peněz.....
no nějak to zmáknout musíme.
Gábi tak to sis užila v tom slejváku vid, to je hrůza. Celej den u nás byla úplně napadnutí, nehnul se ani větřík a pak večer to přišlo, pěknej cajmrsk
ale já mám bouřky ráda ![]()
Jo Luci gratuluju k tomu přetočení to je super
. a nějak jí motivuješ??? Mě se Adla přatačí jen z boku na břicho a to spíš preferuje pravou stranu. a když jí zkouším hračky aby se snažila za nima nějak překulit tak to se ani nehne, spíš si může vykroutit hlavu.
Ale jakmile je na břiše strká pod sebe kolena a snaží se odstrkovat ![]()
Lenís no dneska se přetočila z úplných zad na úplný bříško, asi teda za 10min
ale i tak já stála za ní, ona o mě nevěděla a potichu jsem jí povzbuzovala jak na hokeji
. jo dala jsem jí tam leporelo se zvířátkama, ale přesně jak píšeš, bždy si hlavu vykroutí ale než zvedne zadek
.
Jinak kaše u nástaky nemá vliv na delší spánek
. Vůbec posledních 10dní spí divně a brzy se budí ![]()
Leni a jakou částku jsi tam uvedla jako mateřskou když pokaždý chodila jiná????díky
Luci žádnou částku jsem tam nepsala…ten papír s fialovým pruhem jsem poslala na sociálku kde mám práci (u mě jiné město než bydlím) tam to vyplnili a za pár dní mi to poslali zpátky…myslim že tam byl vyplněněj ten denní vyměřovací základ a do kdy mám mateřskou a podepsaný jimi a razítko. pak jsem to donesla tady u nás…a ona si jen okopírovala rodný list Adélky a to bylo vše.
Jinak já dám Adlu na deku, okolo ní hračky a snažim se jí to dát dál, aby jako měla tendenci se tam překulit ale to nééé, ona jen hodně moc napíná ručičku aby tam došáhla
a když jí dám na břicho a o kus dál hračku tak se vzteká a spíš si strká ty kolena pod sebe
no snad to doženeme ![]()
Ahoj holky… Luci tak teď bude každý den čím dál častěji se točit a pak už bude profík… U nás na podporu přetáčení pomáhalo válet sudy.
Lééénuša píše:
Luci žádnou částku jsem tam nepsala…ten papír s fialovým pruhem jsem poslala na sociálku kde mám práci (u mě jiné město než bydlím) tam to vyplnili a za pár dní mi to poslali zpátky…myslim že tam byl vyplněněj ten denní vyměřovací základ a do kdy mám mateřskou a podepsaný jimi a razítko. pak jsem to donesla tady u nás…a ona si jen okopírovala rodný list Adélky a to bylo vše.Jinak já dám Adlu na deku, okolo ní hračky a snažim se jí to dát dál, aby jako měla tendenci se tam překulit ale to nééé, ona jen hodně moc napíná ručičku aby tam došáhla![]()
a když jí dám na břicho a o kus dál hračku tak se vzteká a spíš si strká ty kolena pod sebe
no snad to doženeme
Leni no ten fialkovej papír já jsem vypnila jen naše údaje a pak už nic právě. Jen teda nevím, v praze je sociálek asi 8, tak na kterou z nich jet? Je to snad jedno. No a pak mám dvojlist se zeleným pruhem, ten jsem myslím vypnila celej a pak ještě se žlutým pruhem. Vím, jen že ten jeden (fialovej) mám mít právě podepsanej ze sociálky. Jo a rodnej list Valinky určitě zapomenu pak, to je mi jasný:-)…
No s těma hračkama to dělám stejně jako ty:-)…ale hlavu by si vykroutila než se pohnout celá:-)…ale když je na bříšku a já jí kolem tělíčka rozestavím kostky s obrázkama, takový pěnový tak se šoupe a šoupe po tom břiše až se otáčí celá a vidí všechny obrázky postupně
a to je sranda:-).....
Trace jo asi máš pravdu, je mi úplně jasný jak tady řešíme co prckové umí a co ještě neumí a jak jsou třeba líní a za nějakej měsíc zas budem frfňat, že všude lezou a že vše musíme odklízet a bla bla bla ![]()