Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak Robina Hooda nám hrál Ján Jackuliak (nebo tak nějak…je to slovák) my se teda těšily na Noida nebo Jana Kříže, ale měly jsem tohohle slováka, ale parádní, pěknej chlap a ten hlas…super.
Luci tak hlavně že jste si vše vyřídily, člověk má takových věcí.
Bikis tak fitko…to jsi dobrá…a tu masáž to jsem zvědavá jaký to bude, hned bych šla.
Jo krásný no nevim.....mě bylo vedro k padnutí, potila jsem se a Adélka se mi pořád šmrdlala, tak ty šatičky měla všude…a ještě pořád chtěla okusovat kytku ![]()
Ahoj holky, tak víkend je za námi.
My měli veselo, ale hlavně klid a pohodičku. V pátek jsme dali první mrkev a malá jí zbaštila raz dva, no až mě to překvapilo
, ale oranžovou máme všude, neprská, ale máchá rukama, takže dupačky jsou pěkně barevný ![]()
No a největší novina: UŽ MÁME VENKU PRVNÍ ZUB
a je krásnej, malá teď pořád špulí dásničky, tak je fakt sladká.
Tak teď ještě uvidím, jestli dostanu na šaty, když jsem ho našla
![]()
Jinak „nového tatínka“ přijali hezky i moji rodiče, byl to fakt pohodový víkend, úplně jako normální rodina. Honza k malý vstával i v noci, naučil se ji přebalovat, krmit (jde mu to i líp než mě
) , no prostě super, jakoby byla jeho vlastní…prý ji tak i bere ![]()
Evelina
tos musela být pyšná, je to krásný pocit, viď? Já to zažila teď u doktorky a fakt to zahřálo. ![]()
Máš šikovnýho kluka ![]()
Lucka
neboj, určo vše stihneš, to víš každý říká něco jiného a co teprve úřednice ![]()
bikis
Gábi, hezky si užij masáž a vypni hlavu, pak nám povyprávíš ![]()
A taky mnoho úspěchů k prvním příkrmům ![]()
Lééénuša
Leni, tedy taky bych vyrazila za kulturou, muselo to být super, hlavně, že sis to pěkně užila ![]()
Jé, Jíťo, první zub!!!
Tak Viktorka vyhrála, jak jinak!!
A poznala jsi to nějak? Brečela, měla teplotu, nebo ta něco?
Super, že vám to klape s Honzou!!!!To je fakt zázrak, sehnat dneska normálního chlapa, natož k dítěti!Je to hezký
.A je to i sympaťák! ![]()
Evelin, kluka máš fakt šikulku, že takhle hraje!!!
![]()
Gábi, normálně vůbec nic jí nebylo, byla jen dva večery po sobě taková ukňouraná, ale ne nic extrémního a najednou bác, ráno sáhnu do pusy a byl tam, malej ale pěkně ostrej zoubek
![]()
Jojo, taky si říkám, že je to zázrak, že jsme se poznali, je to poklad a věřím, že už bude až do konce života ![]()
Jíťul to je tak krásný všechno…hlavně že vám to klape, u rodičů v pohodě, no prostě paráda
fotky jsou super…no aten ZUB
bomba…tak už tu máme první zoubek. A snad i na ty šaty ti někdo dá
![]()
Holky, ta my dnes dali brokolici. Když jsem tu skleničku otevřela a ochutnala, tak si říkám fuuj, no to je kejda, to mi jíst nebude
. A ona baštila o 106, pak se vztekala, že chce ještě. To mě překvapilo, no jsem ráda! ![]()
Taky už pěkně válí sudy, chvilku se na ní nedívám a hned je na druhý straně pokoje! ![]()
Jíťo! Nový tatínek je velký sympaťák a MOOOC držím stále pěsti! Je paráda, jak se s malou zapojil.
Asi už musel po dítku toužit a tys mu to takhle rychle splnila. ![]()
Bikis…to tě malá překvapila, co? ![]()
Tak holky vyřízeno, manžel byl včera na vyšetřením jednom takže měl ceký den dovču, tak hlídal pak malou a já si objela všechny možný úřady. Vyřízena ta sociálka konečně, jen mi prosím poraďte co si myslíte o tomhle. Paní na sociálce mi řekla, že tedy 1. 7600,– mi přijde v srpnu, že to chodí jako zpětně, tudíž to bude za červenec. Tak se chci zeptat, Dostanu tedy ještě něco za červen nebo ne? Měli jste měsíc plonkovej nebo zaplacenej…protože já si myslela, že mateřská je zkrátka 6× vyplacená což už mi 6× přišlo ale zas když mi vypisovala ten papír s fialovým pruhem tak tam vypsala mateřská od 13.12. do 26.6.2011…a k tomu ten denn vyměřovací základ,takže bych snad ještě něco měla dostat, ne?
Je to hroznej bordel a to vám ani nebudu povídat že jsem musela vyřídit asi 6 telefonů než jsem se konečně dozvěděla na jakou tu sociálku jet nechat si ten papír vyplnit
. No a pak jsem si byla pro občanku, a nechat si udělat pas nový a nechat udělat i valince, takže se holka fotila a má tam fakt dobrou fotku:-)…jinak za sebe 600 a za ní 100 za pas a ještě jsem zas musela na matriku letět nechat si udělat její potrvzení o státním občanství který stojí taky 100,– a ještě jsem samozřejmě neměla naše rodný listy s manžou takže ty ještě musím dodat
. Hele je to fakt bordel…já jsem celý den strávila tady tímhle ježděním sem a tam.....všude fronty na lístečky, no masakr. Jsem ráda, že to mám za sebou, teď už si jen ty pasy půjdu vyzvednout.
No a jinak Gabčo masáž závidím, já bych šla hned, záda mě bolí každej den, mám tam nějakej blok už 3měsíce
a posilovnu obdovuju tam mě to tak nebaví
.
Evelin
tleskám jak máš šikovnýho syna, to je vážně báječný, že ho to tak nabí a jak mu to jde, navíc mezi staršíma věřím že je mu nakonec líp:-) a to, že hrajou jako bílý negři je vážně veliká pochvala!!!!
Leni šup sem s fotkama z vítání:-) chtěla bych vidět Adélku okusovat kytku ![]()
Jíťo já už jsem tvé rodinné fotečky viděla na fb a tedy vážně zírám. Tohle se nestává v normální běžným životě ale snad jen v pohádce, moc si tu pohádku užívej, věřím, že Honza je upřímnej, ale nemá podle mě proč si na něco hrát. A to že stává i v noci no je to borec:-).....vypadáte opravdu spokojeně ![]()
Jiťo a taky gratuluju samozřejmě k prvnímu zoubku
...............tak tedy první mezi námi jo?
pak nám sem musíš dát fotků těch šatů co dostaneš ![]()
Lucko, myslím, že jsi si zažádala pozdě, proto ti to za ten týden v červnu pošlou až v srpnu , rovnou s celým červencem…podlě me teda ![]()
Jinak já jsem na tom s úřadama stejně. Minule, když jsme jeli pro novou občanku, tak jsem zapomněla rodný listy!!Takže jsme se taky museli vracet!
Vždycky něco zapomenu, to je hrůza!! Taky když jsem tenkrát vyřizovala ten rodičák, tak jsem jezdila z práce na sociálku a 3 x dokola!! Všude mi říkali něco jinýho, na sociálce se se mnou nikdo nebavil, hned mě odkazovali na zaměstnavatele( tenkrát k vůli tý dovolený , no fakt šílený!!!
) A s tím pasem jsem z toho zmatená!!!! Ty máš teda malou v občance, ale do ciziny potřebuje ještě pas?? Nemůže se zapsat do mýho pasu? My chceme jet do toho Německa, je to sice kousek, ale nebudu to riskovat, takže mě čeká další zařizování!!??
Fotku Valinky v pase bych chtěla vidět, to musí být úžasný!!Mimčo má svůj vlastní pas! ![]()
Příspěvek upraven 28.06.11 v 13:10
Holky, kolik jste dávali prckům ze začátku příkrmu? Malá krásně baští, dnes snědla půlku skleničky brokolice a zase se vztekala, že chce ještě
. Můžu jí dát už celou, nebo je to ještě brzo??
Teď je to teprve pátý den, kdy přikrmujeme.
Lucko tak sis teda užila s tím vyřizováním…v praze tisíce úřadů no mě by kleplo.
jinak já jsem byla taky docela v šoku z té sociálky.....protže mě mateřská končí 13.7. a paní mi říká, že dostanu za těch 13 dní nějakejch 6tis a oni už mi to doplatí do těch 7600kč…takže když má někdo mateřskou třeba až do konce měsíce, tak je na tom vlastně líp než třeba já když mi končí v půlce měsíce.
Luci podle mě by si měla dostat v červenci normálně ještě mateřskou za červen…vždy´t ti skončila te´d.
A v tom srpnu dostaneš ten 1.rodičák za červenec. teda snad to chápu dobře. ![]()
jen co nebudu líná a stáhnu fotky do PC tak je sem dám, ale nevím ani zda tam máme okusování kytky…každopádně ta se jí libila moc ![]()
Jo a včera mi přišlo to pítko od tommee tippee…je super a hlavně je sranda jak si to chytne a nalejvá se, sice je opravdu hned jak durch, ale nevadí…teda dneska se mále z toho utopila…tak jsem jí to hned zacvakla a ona si s tím hrála ![]()
Lucko
Ahojky, díky za komentáře k fotkám, už jsem je viděla. Je to opravdu jako pohádka, až se toho někdy děsím, jestli se mi to jen nezdá
, ale jestli jo, tak se nechci nikdy probudit.. ![]()
Jinak s tou sociálkou je to děs. U mě to vyřídil zaměstnavatel, takže celkem dobrý, ale jak psala Lenka, podle mě bys měla dostat ještě za červen za těch 26 dní, protože se to vyplácí zpětně. Je to na týdny a ne na to, že jsi dostala už 6× mateřskou, takže pokud ti to vychází takhle, tak prostě v červenci dostaneš zaplaceno 26 dní a pak v srpnu už normálně rodičák za červenec atd. Já to tak mám, mě končí mateřská 28.6. a řekli mi to takhle a i to tak vychází. Takže neboj, o hladu určo nebudeš
![]()
Jo a zub, no asi jsme první, ale jako výhru to tedy neberu, jak psala Gábina
, je to spíš mrzení, protože teď mám pocit, že jí o to víc bolí ten druhej vedle, takže pořád mažeme dásničky
![]()
Ale šaty snad budou, kdo ví, třeba jednou svatební
![]()
Bikis
Gábi, my přikrmujeme od pátku, dávám jí vždy půl skleničky k obědu a pak ji dokrmím mlíkem, dívala jsem se i na stránky Hami a +/- to tak píšou stejně, sice doporučují první den 3-4 lžičky, ale bavila jsem se s kamarádkou a říkala, že taky vždy dávala půl té malé skleničky, což je cca 60g a k tomu pak mlíko, na celou skleničku bych to asi ještě neviděla, přece jen nevíš, jestli se nerozjede alergie, či tak něco, později bude dlabat o 106 a užiješ si krmení ve velkým, neboj
![]()
Naše malá taky baští krásně a když jí to vezmu, tak začne bulet, ale pak jí dám mlíko a je v klidu. Nechci riskovat, jeden den jsem jí totiž dala trochu víc té mrkve a trochu se mi osypala na hlavičce a obličeji
![]()
Lééénuša
Leni, to pítko, to je sranda, viď? Taky jsem zkoušela malý jedno dát, máme jinou firmu, ale to neva. Stejný je ale to, že bych jí musela dát pláštěnku, aby se nezlila, protože to pěěěěkně teče
, tak jí to zatím radši přidržuju. Nevíte o nějakém pítku, které má uši, ale neteče, když se obrátí???? Nedělá to Avent, ty kouzelný hrnečky?? Fakt nevím, jestli netečou
![]()