Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Trace vůbec nevím s těma zoubkama, připadá mi mrzutá až co má tu rýmu. ted pořád tak mručí a poplakává, teplotu nemá. jinak dneska byla hororová noc a jsem úplně vyždímaná, nechtěla usnout v tý postýlce, tak byla v posteli, pak jsem jí přenesla a procitla a opětně kolotoč, tak jsem si jí vzala zase do postele, tam hnedka hodila břicho a asi 2 hodiny vydržela sebou házet, teda spíš hlavou sem a tam, už mě málem.....na boku nechtěla být, ted rýma, kašel…já přeležená na tom jednom boku no děs
![]()
Luci no jo my jsme jedlíci, spíš bych byla raději kdyby jedla jak má a nenechávala tolik, snad ta rýma přejde brzo…nebo asi zajdu k tý dr. jinak už nevim. ráno byla ještě k tomu celá osypaná a hlavu podrápanou a ty šlinci až do krve. ![]()
Jíťi takže pěkněj víkend
nechápu že někdo může být takovej. ty peníze to mě mrtí, člověk šetří kde se dá a ejhle prachy v prd.....jinak tohle se mi přesně taky stalo s tou peněženkou na střeše auta. ale já tam neměla tolik peněz. Hlavně že je Viktorka v pohodě a ty taky.
bikis
No to víš, že jsem ráda, že mám alespoň ty doklady, měla jsem tam i papíry od auta, kartičky pojišťovny, kreditky, řidičák i občanku, no prostě všechno, takže zaplať pánbůh alespoň za to, protože kdyby chtěl, tak se na mě mohl vykašlat a neměla bych nic. Sice mám pojitěnou kreditku, takže by mi pojišťovna vše zaplatila, ale vyřizovat bych si to musela stejně sama
, takže nakonec ještě že to dopadlo takhle.
No a jinak my máme pěknou vyrážku na krku, musím to ukázat ve čtvrtek mudr., minule nám na to něco dala, ale nezabralo to. Taky jsme už převážně na umělým mlíku, ne že bych svoje neměla, ale malá ho šíleně zvrací a je z toho pak pěkně mrzutá, takže jednou za čas vždy odstříkám a pořádně zahustím a pak jí ho můžu teprve dát, jinak dávám Nutrilon AR, 400g za 200kč a má ho na 4 dny, takže jen mlíko mě vyjde na 1500kč, no síla. Bych chtěla vidět, jak bychom přežili, kdyby se ex šprajcnul a začal mi dávat menší alimenty…
, taky plánuju, že půjdu na pár dní v měsíci na brigádu, no uvidíme, jak zvládne malá příkrmy a pak se rozhodnu.
Tak ted jsme měly neskutečnej histerák asi jako když měla prdíky, no hrůza nedala se vůbec nijak ukonejšit. asi to opravdu vypadá na ty zuby. holky jak se jmenuje ten gel na dásně???
Ted spí chuděra malá..je pěkně mzutá.
Jíťo o Nutrilonu mi ani nemluv, to je peněz…hrůza, ale co nadělat. A Viktorka potom Nutrilonu neblinká tolik nebo neblinká vůbec??? to je taky hrůza že jí to pořád trápí.
Taky bych potřebovala nějakou práci…třeba doma ale to se vůbec skoro nedá nic sehnat, a když jo tak je to nějaká kravina.
Leni, myslím, že ten gel je Calgel. To jsem zvědavá, kdo z těch našich prcků bude mít zub jako první!!! ![]()
To UM jsou fakt pálky!!!
Ale nedá se nic dělat!Já jsem ráda, že jsme to zvládli s kojením. Strašně jsem chtěla aspoň půl roku kojit a zvládly jsme to!!Zuzanka je fakt moje šikulka!!
Akorát myslím, že to bude malej závislák a budu jí kojit do tří let!!!
No uvidíme…
Ahoj
Jíťo… s tou peněžemkou by mě asi trefilo, no hlavně, že máš aspoň ty doklady. A s tou ex rodinou to je teda fakt
, ale zase na druhou stranu tě to určitě ujistilo v tom, že jsi udělala dobře, že jste s Viktorkou odešli. Život je o tom, aby se žil a né přežíval… tak si užívejte holky lásky která se vám teď dostává.
Leni na ty dásně je hodně těch gelů, ale co jsem slyšela je opravdu dobrý Calgel jak píše Bikis, ale je potřeba vyzkoušet, nemusí taky sedět. Já jsem si koupila Calgel a nechala napsat Homeopatika Chamomille 9CH ( jsou i volně prodejné). Jo ještě jsem si Leni vypomněla, že mi doktorka říkala, že při hodně silné rýmě mám dát 3× denně 5 kapek fenistil kapiček… sklidňují sliznici a líp se jim dýchá.
S tím UM to bude po zavedení příkrmů lepší, my už teď dáváme mlíčko jen dvakrát denně, no ale zase ty příkrmy taky něco stojí, co? Ale řekla bych, že je to lepší.
tak jsem zas tady......celý den tak nějak zjišťuju něco o těch židličkách:-).....jinak jsme byli v malvíkovi a pak v hornbachu, scháněla jsem květináč na kokosovou palmu
. A venku nebylo nic moc, takže jsme to dnes strávili takto. V hornbachu když se malá probudila, tak jsem jí dala štávičku a ona si jí sama držela a než jsem to vybrala a než jsem to pak zaplatila, tak jsem u auta zjistila, že vypila celou flašku, přes 100ml
. a to si vždycky jen tak ucucávala a teď to do ní zahučelo.....
Leni jestli to budou ty zuby, já myslím, že jo…nám se vždycky taky takhle ozvou, hysterák a nic jí neutiší, většinou než se sama unaví a usne. Jinak my máme citrovital gel, je SUPER !!!
. Ten nám fakt zabírá, já ho mám vyzkoušenej i na sobě:-).....
Jíťo teda to je děs, no a jak to budemte mít do budoucna? To už se asi jen tak nechystáš, že tam pojedete s Viktorkou někdy znova viď? Já bych se na to vyprdla, když nemají snahu a ani radost, tak co tam?????a s tou pěněženkou, no děs.....aspoň, že ty doklady, ale v naší maminkovský situaci 2500 je hodně znát
. Jo s prací, sotva jsme chvíli na mateřský už by jsme chtěli práci co? teda chtěli, spíš potřebovali.....mě by to taky bodlo, jenže nic co není na doma já nemám šanci. Nemám v Praze vůbec hlídání na to abych někam šla…
Jinak holky v červenci začínáme chodit plavat do slané vodičky, moc se těším a jsem upřímně i zvědavá. Holky co už chodíte, myslím, že Bikis
- má Zuzanka ty plenky do vody nebo plavečky pro mimíse…dneska jsem chtěla koupit v malvíkovi plavečky, jen kalhotky za 120,– a samozřejmě jsem na ně pak zapomněla.....
Lucko, Zuzanka má samozřejmě speciální námořnický plavečky s plínkou!!
Je to jednorázová investice, pak uč se nemusej kupovat ty plínky na plavání
. A co to je to plavání ve slané vodě??No určitě to bude fajn!!! ![]()
Bikis bezva děkuju za inspiraci:-)…no je to prý zdravější, ale není tak slaná jako v moři:-))). Zrovna jsem četla v mamince, že plavání v bazenku je sice super věc ale na druhou stranu tím, že se miminkm teprve vyvíjejí plíce a vdechují ten chlor že to může v budoucnu způsobovat astma a já nevím co ještě
. No tak snad ne ![]()
No jo no, všichni tvrdí něco jinýho!
Já taky váhala nad tím plaváním, ale ptala jsem se doktorky, a ta zase říkala, ať chodíme…Ona ta voda není úplně jak v bazénu, je nějak ještě ošetřená, už si to nepamatuju! No doufám, že žádný potíže mít nebude, naopak bude otužilá a bude mít ráda vodu a tak! ![]()
Jo holky, jaký máte ty lahvičky na čajíčky? Hoďte sem kyžtak odkaz, ať vím jak to vypadá
Díky!! ![]()
Luci taky jsem ten článek v Mamince četla, ale já chtěla chodit na plavání stejně i přes ten chlor, každopádně ten ekzém to zhatil, takže z plavání nic nebude. Tu slanou vodu bych brala, ale to dojíždění do Prahy by bylo daleko.
Jinak já koupila plavečky na www.mimiplus.cz jsou z neoprenu a nemusí být do nich ta plína…jako moč to propustí ale stolici ne.
Teda Jíťo…to sis užila! Jak u příbuzných přítele, tak s tou peněženkou!!!
U příbuzných už by mě nikdo neviděl a u tý peněženky opravdu klika, že máš ty doklady. Peníze naštvou, ale ty úřady a s tím i další výdaje… ![]()
Lééénuško…u nás taky super noc. Ani nevím, kolikrát sem byla vzhůru. Měla sem pocit, že vždycky sotva sem si lehla, už sem zase vstávala.
A kašel je pořád hroznej…
Luci…a jak ses nachytřila u židliček? Poraď!
A já byla taky nejdřív špatná z váhy, že je malý nejhubenější…na 4měs. kontrole taky 6kg, ale 67 cm. Takže dlouhá hubená žížalka. Kaše mu teď určitě váhově „pomohla“. Jsem zvědavá, kolik bude mít příští týden na 5měs. kontrole v poradně. Hlavně, aby ho přešel kašel a mohla nás mudra oočkovat!!!
Bikis…my máme na čajík Tommee Tippee… http://beruskakocarky.mimishop.cz/katalog.php?…
jojo přesně tak, myslím si, že tyhle speciální bazeny snad ošetřují jinak než normální. Takže chodit taky budeme a neodradí nás to. Snad žádné potíže mít nebudeme ale on si člověk nevybere… moc se na to těším, o tom neoprenku jsem taky uvažovala
.
Evelin tak o chytrosti řeč být nemůže
. Paní mi taky moc neporadila. Vlastně řekla, že u jídelních židliček jde spíš o design, kterou si kdo vybere ale co se týče funkcí, že jsou na tom tak nějak všechny stejně
. No já jsem teď objevila jednu použitou ale v moc super stavu a za super cenu, tak možná do ní půjdem.
Takže asi tak
.
Bikis my na mlíčko máme tomíka taky a na čajík když jsme venku tak flaštičku NUK a když jsme doma, tak hrneček od 4.měsíce taky od tomíka ![]()
Lucka13 píše:
Bikis my na mlíčko máme tomíka taky a na čajík když jsme venku tak flaštičku NUK a když jsme doma, tak hrneček od 4.měsíce taky od tomíka
Holky díky
, takže ty lahvičky na čajík nemají normální savičku, ale takový to pítko?
Já v tom nemám přehled, tak se omlouvám, že se tak blbě ptám!! ![]()
Lucko, já jsem z toho plavání nadšená. Jak jsem psala, začátky nic moc, ale pak si malá zvykla a krásně jí to jde! Je to hezký a je tam sranda
. Určitě si to budete taky užívat! ![]()