Za chvíli 17 a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4380
4.4.19 18:09
@maja45 píše:
No, nelehká situace. Chápu rodiče z mnoha hledisek a nemůžeš jim to zazlívat. Mám stejně starou dceru, kdyby dítě čekala, na potrat bych jí nenutila a bylo by mi jasné, že bychom jí všichni museli hodně pomáhat a určitě bych jí pomohla jak bych mohla (hlídání, peníze,…ale byt bych jim zařídit např.nemohla). Záleží, jak starý je přítel, zda máte bydlení, zda se uživíte. Nelze automaticky očekávat, že rodiče převezmou vaše povinnosti. Z okolí znám 2 středoškolské páry, kterým se na SŠ narodilo dítě, ani jeden vztah nepřežil 2 roky a o matku a dítě se stará kompletně rodina, aby mohla dostudovat…

zas co je na tom špatného, že se o ni stará kompletně rodina?? ono to je to samé jako si teď dělají děti 45 leté matky, taky se o ty děti bude starat celá rodina, je tam větší pravděpodobnost že se něco stane.. a taky se jich dopředu nikdo neptá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.19 18:10

@mrav ahoj, děkuji moc :hug: ve škole se určitě chci domluvit na individuálním plánu. S rodiči je to těžké, myslí si že by to pro mě bylo lepší, ale já vím, že bych toho mohla v budoucnu litovat a třeba bych ani nemusela mít děti..

• Citovat
  • Upravit
21311
4.4.19 18:11

@warita @Michalka80 holky to nevím :nevim: jen, ze od 16 rozhoduje ta dívka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155

Přítel má práci, nebo studuje? Pokud pracuje budete to mít o něco lehčí, dokáže vás zajistit. Ale jestli je student budete mít co dělat, najít si brigádu, pokud nepomůžou rodiče. Na jednu stranu jim rozumím, naši by mě taky asi hnali do potratu v 17ti…Ale zdá se mi že to bereš zodpovědně tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
@Anonymní píše:
@mrav ahoj, děkuji moc :hug: ve škole se určitě chci domluvit na individuálním plánu. S rodiči je to těžké, myslí si že by to pro mě bylo lepší, ale já vím, že bych toho mohla v budoucnu litovat a třeba bych ani nemusela mít děti..
:hug: :hug: máš víc rozumu než rodiče. Je to těžká volba, mít dítě v 17 není žádná hitparáda, ale pořád lepší v 17 než nikdy. Držím ti palce. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
4.4.19 18:13
@divine woman píše: :hug: :hug: máš víc rozumu než rodiče. Je to těžká volba, mít dítě v 17 není žádná hitparáda, ale pořád lepší v 17 než nikdy. Držím ti palce. :kytka:
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
4.4.19 18:15
@Anonymní píše:
Přítel měsíčně vydělává 20000,– a být si sháníme :roll: a chránili jsme se, bohužel nám praskl kondom. Se školou se domluvím na určitém plánu, k maturitě se budu snažit dostat.

tak držím palce, at to zvládnete…pokud nechceš na potrat, nechoď…nutit tě nikdo nemůže…i když to třeba nebude jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
4.4.19 18:16
@Tichošlápek píše:
@warita @Michalka80 holky to nevím :nevim: jen, ze od 16 rozhoduje ta dívka.

nemyslíš to tak, že v 16 se může nechat zplnoletnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.19 18:16

Já otěhotněla v 15 a moje rodiče mě taky nutili k potratu. Ale já jim řekla že je nebudu poslouchat pokud jsem se rozhodla že si miminko nechám tak to tak bude a taky že jo. Porodila jsem a synka jsem měla zdravého. A jsem ráda že jsem udělala správnou věc že jsem si miminko nechala nemohla by jsem jít na potrat a celý život si vyčítat že jsem to udělala.

• Citovat
  • Upravit
53518
4.4.19 18:17

Dceru bych do potratu nikdy nenutila. Teda ne 17 letou holku. Pokud je dost stará na to mít sex, bude se muset holt postarat. Podpořila bych ji, ale zdůraznila, že ONA se stává rodičem a že se bude muset hlavně ona postarat. Individuální plán na dodělání maturity jistě zkus. Vzdělání se ti bude hodit, až budeš hledat později práci. Nestala se katastrofa, narodí se nový život a vy se snad máte rádi. Jednoduché to nebude. Ale ani potrat není jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
4.4.19 18:17
@Kaileee píše:
zas co je na tom špatného, že se o ni stará kompletně rodina?? ono to je to samé jako si teď dělají děti 45 leté matky, taky se o ty děti bude starat celá rodina, je tam větší pravděpodobnost že se něco stane.. a taky se jich dopředu nikdo neptá

Nepsala jsem, že je na tom něco špatného. Myslím, že většina z nás by pomohla, jak by mohla svému dítěti. Ale jistě to není povinnost a nelze to zazlívat těm, co pomáhat s hlídáním, finančně atd neboudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
4.4.19 18:19
@Tichošlápek píše:
@warita @Michalka80 holky to nevím :nevim: jen, ze od 16 rozhoduje ta dívka.

Asi ze, kdyz chce jit na potrat, tak musi mit souhlas rodicu, kdyz ji ho nedaji, tak ji potrat neudelaji. Ale obracene si to neumim predstavit, ze ji nasilim dotahnout do nemocnice… kazdopadne to musi byt silene… :,( doufam, ze to nebudu muset nikdy resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačenka 1234
4.4.19 18:19
@Anonymní píše:
Já otěhotněla v 15 a moje rodiče mě taky nutili k potratu. Ale já jim řekla že je nebudu poslouchat pokud jsem se rozhodla že si miminko nechám tak to tak bude a taky že jo. Porodila jsem a synka jsem měla zdravého. A jsem ráda že jsem udělala správnou věc že jsem si miminko nechala nemohla by jsem jít na potrat a celý život si vyčítat že jsem to udělala.
Teď mi je 24 a jsem ráda že jsem se rozhodla že si dítě nechám :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
21311
4.4.19 18:20

@Moise ne, nemůžu najít to, co jsem k tomu četla, ale dle zákona o umělém přerušení těhotenství dívka starší 16 let rozhoduje o těhotenství sama - to je odpověď ombudsmana k něčemu trochu jinému, ale počítám, ze se to dá v pohodě aplikovat i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.19 18:22
@Anonymní píše:
Přítel měsíčně vydělává 20000,– a být si sháníme :roll: a chránili jsme se, bohužel nám praskl kondom. Se školou se domluvím na určitém plánu, k maturitě se budu snažit dostat.

V tom případě, pokud seženete levné bydlení, mohli byste to zvládnout, než odmaturuješ. Maturuješ příští rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí