Za chvíli 17 a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
4.4.19 22:02

Hele, je jí 16, to znamená, že je nejvíc ve druháku. Proč jí tady plácáte po ramenou? Rozhodla se dítě si nechat, jestli je to správné rozhodnutí v 16 letech, to úplně nevím, ale budiž. Nicméně to není hrdinský čin. Budou mít 20.000 plus maximálně rodičák. To také není hitparáda. A když přítel za rok zdrhne, jakože ta pravděpodobnost není zrovna malá, tak bude totál nahraná. Takže jí tady alespoň nevychvalujte. Lepší je napsat, že to bude těžké, víc než těžké. A pokud se přítel rozhodne, že už nechce, tak ona si to vyžere fakt dost. Nedivím se rodičům, že uvažují střízlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.4.19 22:03
@atominnka píše:
@Šáruší ona bude mít přece rodičák! jak už tu zaznělo ;) ale souhlasím, taky myslím, že to není úplně reálné

stačí, aby on si za rok řekl, že už toho má plná zuby a šel. To je jak loterie o živoření. Pak je úplně v řiti. Se základním vzděláním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.4.19 22:04
@Anonymní píše:
Já otěhotněla v 15 a moje rodiče mě taky nutili k potratu. Ale já jim řekla že je nebudu poslouchat pokud jsem se rozhodla že si miminko nechám tak to tak bude a taky že jo. Porodila jsem a synka jsem měla zdravého. A jsem ráda že jsem udělala správnou věc že jsem si miminko nechala nemohla by jsem jít na potrat a celý život si vyčítat že jsem to udělala.

Neber to ja vyrypování, ale kdo vás živil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.4.19 22:06

Zakladatelko, v první řadě, jsi to ty, kdo má máslo na hlavě a dost to zkomplikoval. Takže, ať jsou rodiče jakkoliv proti, jakkoliv naštvaná a třeba i radikální, je to pochopitelné. Hlavně se nezkoušej takzvaně stavě na zadní, dělat nějaká ultimáta, práskat dveřma ve stylu když vy mě nechcete podpořit, tak já jdu a vás nepotřebuju a podobná silácká gesta. Protože, a to mi věř, je budeš potřebovat. Kéž by ne, ale můžeš je potřebovat víc, než si teď vůbec umíš představit. Takže si k nim hlavně nezavírej vrátka. mají právo zuřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.4.19 22:07

@Šáruší no přesně… mně takhle opustzil chlap po 12ti letech a 2dětech a bylo to kuva těžký a to jsem měla práci, příjem atp :nevim: Je teda fakt, že rodina mě v tom nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
6.4.19 12:52
@atominnka píše:
pravděpodobnost, že nikdy nebudeš mít děti je nízká. Kdežto pravděpodobnost, že s děckem zůstaneš sama je hodně veliká, pokud vydělává 20 tisíc, tak alimenty nebudou žádný zázrak a ty muzeš pak zůstat na krku rodině. Neříkám, že to tak musí být, ale…
Pokud na potrat nechceš, nechoď, je to tvoje volba, ale rozhodně počítej s tím, že je to dřina a velká dřina. Osobně chápu i rodiče, taky bych potrat svému dítěti navrhla. :nevim:

Já nechtěla vířit vodu, seděla jsem si na rukách, ale.. souhlasím s tebou. Chápu rodiče, proč neskákají radostí do stropu. Podpora sice asi vypadá jinak, ale oni opravdu můžou mít strach z toho, že ten vztah prostě nevydrží a dcera jim skončí na krku i s dítětem. A budou mít vyživovací povinnost na obě. Nevíme v jaké situaci se rodina nachází, jestli to zvládne atd.. Je jí 16, to je opravdu hrozně málo.
Na mateřskou mít nárok nebude, rodičák na 3 roky rozpočtený je něco málo přes 6000.
Takže tři lidi budou mít na zajištění všeho 26t. To je celkem dost na hraně.
Taky to nevidím tak růžově jako zbytek tady.

Co se týče zakladatelky, tak bych se dohodla na nějakém dalším postupu s přítelem, sešli s rodiči (klidně s obojími rodiči, i když už je přítel plnoletý) a snažili se situaci řešit. V klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meredithx
6.4.19 14:28
@Moise píše:
Já nechtěla vířit vodu, seděla jsem si na rukách, ale.. souhlasím s tebou. Chápu rodiče, proč neskákají radostí do stropu. Podpora sice asi vypadá jinak, ale oni opravdu můžou mít strach z toho, že ten vztah prostě nevydrží a dcera jim skončí na krku i s dítětem. A budou mít vyživovací povinnost na obě. Nevíme v jaké situaci se rodina nachází, jestli to zvládne atd.. Je jí 16, to je opravdu hrozně málo.
Na mateřskou mít nárok nebude, rodičák na 3 roky rozpočtený je něco málo přes 6000.
Takže tři lidi budou mít na zajištění všeho 26t. To je celkem dost na hraně.
Taky to nevidím tak růžově jako zbytek tady.Co se týče zakladatelky, tak bych se dohodla na nějakém dalším postupu s přítelem, sešli s rodiči (klidně s obojími rodiči, i když už je přítel plnoletý) a snažili se situaci řešit. V klidu.

Souhlasím s tebou. Také si myslím, že vztah založený na dítěti nebude dlouho fungovat a chápu rodiče, mají vyživovací povinnost na dceru. Dítě určitě není to, co pro ni plánovali. Holka, v 16 dítě, bez vzdělání, časem možná bez přítele.. dítě se má narodit do stabilní rodinné situace. Tohle je podle mě sobectví.

• Citovat
  • Upravit
26574
6.4.19 17:37

Doufám, že kdyby mi holka přišla v 16 letech domů těhotná, tak bude rozumná a bude velmi dobře zvažovat všechny varianty. Budoucnost jako víno se základním vzděláním, chlapem, co je mu kolik 20? a bere 20 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.4.19 17:03
@Meredithx píše:
Souhlasím s tebou. Také si myslím, že vztah založený na dítěti nebude dlouho fungovat a chápu rodiče, mají vyživovací povinnost na dceru. Dítě určitě není to, co pro ni plánovali. Holka, v 16 dítě, bez vzdělání, časem možná bez přítele.. dítě se má narodit do stabilní rodinné situace. Tohle je podle mě sobectví.

přesně tak. Ona vidí jen to, že to dítě cCHCE a že přítel se postará - teď. co bude za dva roky… to nevidí a evidentně nad tím moc nepřemýšlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.4.19 17:24
@atominnka píše:
přesně tak. Ona vidí jen to, že to dítě cCHCE a že přítel se postará - teď. co bude za dva roky… to nevidí a evidentně nad tím moc nepřemýšlí

Někdo i v těch telecích skoro sedmnácti nemá žaludek na umělé přerušení těhotenství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
7.4.19 17:24

Pokud pritel pracuje a hledáte bydleni, tak si myslim, ze nebudete mit materialni problem. Urcite i tvy rodice Ti pomuzou, hned jak se oklepou z toho.. Ono jejich reakce je pochopitelna.
Urcite s indicidualnim planem je studium resitelne.Prijdes o mladi, ale jsou i horsi veci :nevim: :nevim:
Drzim Vam palce a preji vsechno dobry !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.4.19 17:35

@Russet ono to ale není o žaludku. Spíš o tom, že pokud se na ni vykašle přítel a nedejbože rodina… co pak? azylák? děcák? já zůstala sama se dvěma dětmi ve 29ti. Sama. rodina mě nepodpořila. A to jsem měla příjem z práce a i tak to bylo to nejtěžší, co jsem zažila - psychicky a finančně. Proto bych fakt přemýšlela o tom, co vše se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meredithx
7.4.19 19:13
@Russet píše:
Někdo i v těch telecích skoro sedmnácti nemá žaludek na umělé přerušení těhotenství :nevim:

Tak když ho nemá, neměla tuhle situaci vubec dopustit. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Meredithx
7.4.19 19:16

Dítě má dítě. Kdy už konečně ty mlady holky pochopí, že dítě je privilegium a ne právo. :zed: Sobectví na n-tou.

• Citovat
  • Upravit
56326
7.4.19 19:31
@Russet píše:
Někdo i v těch telecích skoro sedmnácti nemá žaludek na umělé přerušení těhotenství :nevim:

To nemá ani spousta dospělých.. ono tady v té situaci neexistuje správné řešení, každé má svoje dost významné proti, jedno řešení stejně na h.. jako to druhé :nevim:
Potrat je obrovský nápor na psychiku, nemusí se s tím nikdy srovnat, může mít zdravotní problémy do budoucna, prostě krutě se to na ní může podepsat.
Na druhou stranu se zas její chlap se k tomu může postavit jako chlap a postarat se. I takový případ ve svém blízkém okolí mám. Holka v 17 rodila, v 19 podruhé a jsou spolu dodnes, i když jsou obě děti dneska už v pubertě. Vím, že určitě nelituje.
Nikdo nemá křišťálovou kouli a nevíme, jak to dopadne.
Musí prostě něco risknout :? A má to o to horší, že není podpora v rodině ..

A taky si myslím, že tady nemá žádný smysl řešit co měla udělat, aby se to nestalo :roll: .. už se stalo, takže kdyby chyby nikomu nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí